Reserapport från Berlin

Igår kom vi hem från en 3-dagars resa i Berlin. Berlin är verkligen en jättehäftig stad. På 3 dagar hinner man bara skrapa på ytan av det utbud som finns. Men det gör verkligen att jag vill åka tillbaka.

Vi bodde på InterContinental, 5-10 min promenad från det kända varuhuset KaDeWe och lika långt från Kaiser-Wilhelm-Gedächtniskirche, kyrkan i västberlin som blev bombad under andra världskriget. Hotellet var superbra med bad, som vi nyttjade varje dag före vi gick ut och åt middag och helt underbara frukostar (de serverade t o m champagne till frukost!!! :-)).

Vi reste tillsammans med Dannes kollega med familj (Peter, Nancy och Felica, de är bara så härliga alla 3). Och det här är bara en resa av flera, eller hur??? För ni hänger ju med till Italien i sommar :-).

Dagarna fyllde vi med shopping, sevärdheter, god mat och dryck. Höjdpunkten var verkligen då vi var på Japanisches Restaurant Kuchi och åt den mest underbara sushi, med misosoppa, japansk öl och varm sake. Det var helt fantastiskt!!! Jag kommer att ha svårt att äta sushi hemma efter detta, tyvärr, och jag som gör det 2 ggr/vecka :-(. Vi testade på lite olika i matväg. En kväll var vi på en Argentinsk restaurang och åt kött, också gott. Lunchen sista dagen, på Lafayette, bestod av sushi, ostron och Moet Chandon. Inte illa.

Sista dagen var vi på en utställning om Hitler på Historiska Museet. Utställningen visade fotografier och texttavlor från den nazistiska perioden. Foton av Hitler och övriga ledare i den nazistiska eliten, byster av Hitler och propagandatavlor. Syftet med utställningen är tydligen att utforska förklaringar till Hitlers enorma makt, inflytande och dominans under de aktuella åren. Det visar ju verkligen hur sjukt det är att folk överhuvudtaget kunde "gå på" detta. Att han kunde få så mycket folk med sig. Bara så hemskt... (Tur att vi hade Peter med oss, som kan tyska, då inte mycket stod på engelska).

Hackesche Höfe, ett system av sammanhängande innergårdar, i Östberlin, häftiga byggnader. I dessa innergårdar gömde sig små butiker och restauranger. Har tydligen blivit ett trendigt område de senaste åren. Hit kan jag verkligen rekommendera en visit för den som åker till Berlin. Häftigt ställe, helt enkelt :-).


   
På väg in på KaDeWe, jag och tjejerna

   
Lite av varje att äta på KaDeWe

 
Lyx Cola och vatten att shoppa. OBS! Vattnet i glasmonter, H2O, med
swarowskikristaller kostade ca 600 kr/flaska (!!!)

 
Ostron, champagne och sushi...

 
Danne, Nancy, Peter, Felicia och Thilda


Felicia, Thilda, Elvira och Nancy

 
Brandenburger Tor (Berlins mest kända sevärdhet, porten som står som symbol för frihet) och Elvira och Felicia.

En härlig helg med härligt sällskap. Vi gör't igen ;-).

XOXO


Kommentarer
Postat av: Thilda din dotter<3<3<3

Dendära bilden på Felicia/Fille och Elvira/Elvira/Elvira blåtyra/elvira konstig haha den tog jag!:-D

2010-11-11 @ 21:08:21
URL: http://thildai.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0