Julhelgen fortsätter

Jag måste ha varit snäll, för oj så många fina julklappar jag fått ;). Det var en jättefin blus/top, stövletter från Michael Kors, produkter från The Body Shop och Filippa K-muggar. 

Alla barnen och mannen verkade glada och nöjda över blandningen av klappar. Det blev både sådant som de önskade sig och till välgörande ändamål, såsom fadder till en panda (WWF), get till en familj i Zambia (Barnfonden) och armband från Ung Cancer. Jag passade också på att köpa 60 påsar nötkräm från UNICEF. Det känns bra att göra vad man kan.

Både juldagen och annandag jul har varit på kalkonmiddagar, först hos svärfar med fru och igår hos Marie och Simon. Det är ju verkligen gott.

Idag fick vi besök av Maria, kusin vitamin från Sundsvall. På sön ska vi ju fira Pappa som fyller 75 år. 







The rock 'n' roll cobbler

Terry de Havilland är toksnygga och coola skor designade av just Terry de Havilland (född Terrence Higgins). Terry är en brittisk skodesigner som föddes i London 1942, i en skomakarfamilj.
 
Hans första par egendesignade skor, på 60-talet, blev kända när de syntes på hans dåvarande flickvän, som var modell, i en affär på Kings Road i London. Kings Road har alltid varit en het modegata, och är fortfarande. Det var självklart också it-gatan på 80-talet, när jag åkte mycket till London. Vi tog alltid tunnelbanan till Sloan Sq, speciellt så fort vi fått lön. Härliga minnen ;).
 
På 70-talet designade Terry skor till många kända namn, allt från Tim Curry i The Rocky Horror Picture Show till Jackie O. Terrys skor har också burits av bl a Marianne Faithful, Bianca Jagger, Bowie och Cher. Vem skulle inte vilja gå i ett par Terry de Havilland??
 
 
 
 
foto via www.tdhcouture.com
 
 
 
 
 
 

Vaniljpannacotta med hallontäcke

Jag har fått önskemål om att lägga upp receptet på pannacotta med hallontäcke. Pannacotta betyder kokt grädde och är en italiensk dessert. I morgon ska jag själv göra pannacotta och moussen med vit choklad och polka, som jag la upp recept på härom dagen. Dessa ska med hem till mamma och pappa på julafton. Jag kommer att göra dem i små portioner, det tycker jag är perfekt, då kan man ta en, två eller flera.

Vaniljpannacotta med hallontäcke toppat med limesocker
  • 2 st gelatinblad
  • 5 dl vispgrädde
  • 0,5 dl strösocker
  • en urgröpt vaniljstång eller 1 tsk vaniljsocker eller 0,5 tsk vaniljpulver (finns i små glasburkar) 
Låt gelatinbladen ligga i kallt vatten 5 min. Koka upp grädde, socker och vaniljsocker/pulver i en kastrull. Om du använder vaniljstång så skär ett snitt i vaniljstången och skrapa ur fröna med en sked och lägg fröna och vaniljstången i kastrullen. Ta upp gelatinet ur vattnet, krama ur dem och rör ner dem i grädden så att det smälter. Låt grädden svalna. Fördela grädden i portionsformar eller glas. När jag gör små portioner, så använder jag små snapsglas i plast. Låt stelna i kylen minst 3 tim. Jag gör dem ofta dagen före. 
 
Servera pannacottan direkt ur formen med bär, finskuren frukt eller med ett "hallontäcke". Jag värmer hallonen i kastrull med lite socker och krossar hallonen mot kanten. När hallonen har svaltnat och pannacottan har stelnat, så portionerar jag ut det uppepå pannacottan. Precis före servering strör jag på limesocker. 
 
Limesocker: tvätta en eller två limefrukter, riv skalet fint, riv endast det gröna på limefrukterna. Blanda skalet med strösocker. Gott som tusan blir det :). 
 
 

Att visa uppskattning

En gest för att visa uppskattning, i jobbet, kan betyda så mycket. Det kan vara allt i från en liten gul "notis" eller ett mail till en fin julklapp. Allt är välkommet och det värmer verkligen. 

I förra veckan fick jag ett jättefint mail från en kollega i Sandviken och i början på denna vecka från en i Göteborg. Mina chefer visar ofta sin uppskattning, bättre kan man inte ha det. Idag fick jag också ett fint julkort från en kollega i Tyskland och fina julklappar som tack för samarbete. Jag känner mig oerhört tacksam för alla fina kontakter, och alla arbetskollegor, som jag haft förmånen att möta under mina år på Midroc. Om jag får bestämma, så lär det bli flera år till :).

Själv är jag delaktig i "tomteverkstaden" på Midroc. Det är alltid lika kul och spännande att höra vad mottagarna gillar julklappen. I år blev det tema "koppla av". Muggar från Lots Living, choklad från Simply Chocolate och te från Nute. 






God efterrätt

Måste dela med mig av en av mina efterrätter från tjejmiddagen i fredags. Jag gjorde tre små portioner till var och en. Det blev mörk chokladmousse, vaniljpannacotta med hallontäcke och limesocker och sist, men inte minst, vit chokladmousse med polka. Den sistnämnda hade jag inte gjort förut, det var en riktig höjdare. Kommer att göra den flera gånger, garanterat. 

Tjejmiddagen, med 6 härliga gäster, var för övrigt supermysig.

Polkagrismousse med Vit Choklad
6-8 pers

150 g vit choklad av bra kvalitet
2 dl vispgrädde
100 g kesella
1 ägg
10 g polkagrisar
röd hushållsfärg

Krossa polkagrisen till ett fint pulver. Smält chokladen. Vispa grädden. Hur fast du vispar grädden påverkar hur fast moussen blir, så vispa den inte för fast. 

Vispa upp ägget och rör ner chokladen under kraftig omrörning. Rör sedan ner kesellan och se till att det blandas väl. Vänd ner grädden.

Ta några matskedar av moussen och lägg i en egen skål. Tillsätt polkagriskrosset och lite hushållsfärg. Blanda väl och vänd sedan ner denna blandning i den vita. Rör bara lite så att färgerna marmoreras.

Lägg upp eller spritsa moussen i små glas och ställ i kylen före servering, men minst 1 timme.

Jag serverade grövre krossade bitar av polkagrisar uppepå moussen. 






Måndag hela veckan

Inget problem med måndagar när veckan börjar så här. Hektiskt på jobbet, måste fixa allt före jag går på ledighet på fredag.

Ikväll, underbar middag, på Griffin's Steakhouse med Thilda och Danne. Supergod mat och vilken service sen, bästa servitören. Han jobbar kvällar på måndagar och torsdagar, så vi går garanterat tillbaka när han jobbar. Vi fick några glimtar av min favoritkock på TV, Christian. Han hälsade på mig ;).

Vi åt skaldjurscocuktail, olika sorters kött till varmrätt och delade på banans split till efterrätt. Den godaste banana split jag ätit och vi drack ett supergott italienskt vin.

Nu kan vi somna gott :).


Vad hände??

Först var det fredag och nu är det helt plötsligt torsdag i morgon. Ja, har man legat sjuk hela helgen och halva veckan, så är det tyvärr så. Har alldeles för mycket på jobbet för att vara sjuk. Vilken tur att jag kunnat jobba hemifrån, min säng har agetat kontor. Jag har ordnat så våra banker får godiskorgar, att fraktsedlar och proformafakturor för alla DHL-försändelser (julklappar) kan skickas iväg, gjort det sista på månadsavsluten, dvs rapporterat, "mina" bolag och fakturerat. Tur att man trivs på jobbet ;).
 
Nu måste jag sova, i morgon är ska jag till kontoret. Det ska bli kul att se vår nya, fina julgran som vi fick levererad i veckan, hela 2,70 m lång. Så tjusig! Hemma har endast minigranen kommit in, den står vid öppna spisen. I helgen ska det köpas gran, som vanligt kungsgran, och i år tänker jag klä den ännu tidigare än förra året. Fru Isaksson börjar bli lite crazy ;). 
 
 
 
 
 
 
 

Det blir en lugn helg

Typiskt, har känt mig lite halvhängig i veckan, flera av arbetskollegorna också. Inte så att vi har haft feber eller så, men ändå inte 100. Kände efter spinningpasset i tis att det var något som inte var helt ok.

Igår hade vi stora familjen, dvs mina föräldrar, Dannes pappa och fru, syskon och kusiner här för att fira Thilda som fyllde 13 år i onsdags. Hon blev ordentligt firad. Efter det satte jag mig i soffan och luften gick ur mig. Har vaknat flera gånger i natt och går på Ipren nu. Skulle gått på middag i kväll hos fina vännen med familj, men icke :(. Det blev tyvärr inställt. Så idag blir det att bara softa i soffan, jag måste vara friskt till måndag.

Tjing!

RIP Nelson Mandela

Så tragiskt, igår gick en av tidernas största fredskämpar bort, Nelson Mandela blev 95 år gammal.

Så sjukt, igår satt jag och letade återförsäljare av ett armband, 46664 Bangle, som lanserades 2008 för att
fira Nelson Mandelas 90 årsdag. I morse slogs vi av nyheten att han gått bort.

Målet med armbandet var att skapa ett smycke av högt värde, tillverkat av de sydafrikanska ädelmetallerna silver, guld och platinum.

Namnet har det fått från Nelson Mandelas fängelsenummer på Robben Island. Han var fånge nummer 466 och spärrades in år 1964. Inspirerade av Nelson Mandelas vision och ledarskap bildades 46664 som ett afrikanskt gensvar på den globala aidsepidemin, 71% av intäkterna går direkt till Nelson Mandela Foundation. Alla armband har unika serienummer.


En tonåring till

Idag fyllde vår lill-Fia 13 år. Hon väcktes i morse kl halv 6 av skönsång ;) och paket. Tror hon blev riktigt nöjd. Idag har vi, den lilla familjen, firat med besök av Elvira och Pappa Tony. På fredag kommer övrig familj och släkt.

Pappa och dotter i Lugano 
 
På båttur till Sandhamn med fam Plane 
 
Hip hop EM i Amsterdam
 
Discobruttan ;)
 
 
 
 
 
 
 

Stars and stripes och Union Jack

Jag har en förkärlek för vissa flaggor i bl a inredningen. Har själv sytt ett par kuddar i patchwork a la Union Jack. Idag köpte jag en ny som matchade kökssoffan i färgerna beige/brun/vit. Fint som snus.

Såg en snygg skjorta från Ralph Lauren, som jag blev lite sugen på.

Dags för sängen, vi måste upp och sjunga i morgon, för då fyller Lill-Fia 13 år ;).




Den Första December 2013

Idag är det första advent och snart är denna helg förbi. Herregud vad den har gått fort och vad mycket som hänt denna helg - fullt ös medvetslös ;).

Fredagen hade vi julfest med jobbet. Vi var på Grodan. God mat och ös på dansgolvet. Vilka härliga arbetskollegor jag har.

Thilda åkte med dansskolan på danstävling i fredags. Det var en lyckad danstävling för hela SDC, många pallplatser. Thilda själv kom hem med 2 första plats pokaler :).

Igår var vi hos fina vännerna Titti och Patric, där vi fick lite försmak av 1:a advent och en fantastisk fisk- och skaldjursgryta. Självklart ett parti sybarit och mycket skratt.

Nu är vi på väg till svåger och svägerska på adventsglögg. Som sagt, fullt ös medvetslös ;).


RSS 2.0