God torsdagsmiddag

Idag lagade vi lax enligt ett nytt recept. Sebbe och Jessie var här och åt och Sebastian har ju bestämt sig för att inte äta kött längre. Mest vegetariskt ska han äta, men också fisk. Måste dela med mig av receptet, det var verkligen supergott. Vi hoppade över ströbrödet, och åt det inte som burgare med bröd utan med en matvetesallad istället. Detta kan verkligen rekommenderas. Såsen till passade perfekt. Vi gjorde dubbel sats av allt förutom laxen, som vi hade ca 850 gr av. Vi var 4 vuxna (varav en JÄTTEHUNGRIG kille ;)) och 1 barn. Vi fick ca 3 biffar över. 

Laxburgare med koriander och mangosås

Till laxburgarna:
500 gr lax (utan skinn)
0,5 gul lök
0,5 dl ströbröd
1 ägg
1 tsk sambal oelek
0,5 dl färsk koriander
1 st vitlöksklyfta
0,5 limefrukt
salt, peppar
 
Ingredienserna mixas och formas till burgare. Stek i stekpanna eller i ugn. 
 
Till såsen:
3 msk röd lök, finhackad
3 msk mango chutney
1 dl turkisk yoghurt
salt
 

Längtar till våren nu...

 
Nedan vackra kläder och skor, från Burberry, inför våren/sommaren 2014.
 
 
 
 
 
 

Go-middag efter träning

Det blev ett härligt träningspass idag efter jobbet på Sturebadet Haga. På 40 min hann jag med 7,3 km, backintervaller, på löpbandet. Så skönt. När jag kom hem serverades en lax på rödbetssallad med bl a bulgur, nötter och fetaost. Supergott!!



 

Champagne vs Prosecco

Jag gillar allt som bubblar - mineralvatten, bubbelvatten, Champagne, Prosecco, Cava. Champagne är ju Champagne såklart, men alla sorter är inte jättegoda. I vissa fall dricker jag hellre Prosecco, den kan både vara godare och mer prisvärd än vissa sorters Champagne. Jag tycker att Moet är överskattad, gillar Gula Änkan bättre. Härom veckan testade jag, för mig, en ny sort som jag fått i julklapp, Tsarine Brut Premier Cru. Den var riktigt god. Vi dricker oftare Prosecco än Cava. Jag gillar verkligen det mousserande vinet från Italien. Vi har testat flera olika Proseccosorter, bl a rapparen Petters Prosecco, P.Lex, som lanserades under 2013. I veckan har jag specialbeställt 6 flaskor i fin trälåda, Casa Vinironia Prosecco Selezione Oro. Hoppas den smakar så gott som de utlovar.
 
 
 

New York bokat

Jihoo, nu drar vi till NY. Nja, inte nu precis, men på Valborg. Ska bli jättekul att äntligen få komma dit. Jag åker med Marie H och det kommer bli några riktiga "tjejdagar", närmare bestämt 5 kvällar och 5 hela dagar. Jag ser verkligen fram emot att se mycket, äta och dricka gott, umgås och shoppa lite ;). Och kanske en guidad "Sex and the city"-tour :). 




Räkceviche

Räkceviche måste vara bland det godaste som finns. Smakerna av lime, chili och koriander tilltalar verkligen mig. Igår, och idag, åt vi ceviche. Igår med kycklingfilé och idag med laxfilé, lika gott till båda. Det är även gott att servera som förrätt tillsammans med nachochips.

Räkceviche med mango
Ingredienser:

Räkor
Mango
Röd lök
Färsk koriander
Chili
Lime
Olivolja
Havssalt





Född 2011-01-11

Idag fyllde Hugo 3 år, så honom har vi firat. Han blev så glad för garaget i 3 våningar som han fick. Men mycket jobb att sätta ihop för Dennis och Veronica ;). Jag fick fint armband av lilla Hugo <3. 





New York, New York

Start spreading the news, I'm leaving today. I want to be a part of it - New York, New York. Idag?? Näe, jag får vänta några månader ;). Den som väntar på något gott. Jag ska till Carries stad...
 
 
 
 
 
 
 

En skjuts för huden

Nu jäklar ska huden få sig en skjuts i vintermörkret. Vinter och vinter, nåja, men mörkt är det i alla fall. Jag har bestämt mig för att testa produkter för att ta hand om huden inifrån och ut. Jag brukar vanligtvis inte äta kosttillskott/vitaminer, så det ska bli jätteintressant att se om jag märker någon skillnad. Ett, för mig, helt nytt hudvårdsmärke från England ska jag testa.

Hudprodukterna från S5 lanserades i Sverige i somras. S5 är den första hudvårdsserien av ekocertifierad medicinsk hudvård. Produkterna är unika då varje aktiv ingrediens har genomgått en gedigen klinisk studie. Jag har börjat prova S5 Restore Cream för normal-dry skin, S5 Replenish serum och S5 Renew serum. Produkterna känns mjuka och sköna och doftar inte för mycket. De känns naturliga och fräscha.
 
Alla produkterna finns på www.besmart.se
 
 




En lång ledighet...

...håller på att gå mot sitt slut. Härligt, och välbehövligt, har det varit. 

Sedan sist jag bloggade har vi haft besök av kusin vitamin från Sundsvall, firat pappa som fyllt 75 år och firat nyår hos Fam Holmsten. 

Nu är vi i Helsingborg hos Fam Häggkvist sedan i fredags. Alltid lika kul att träffa dem. Igår blev vi serverade en hel sushimåltid med vad det innefattar. Ingenting saknades. Peter är ju grymt duktig på att laga mat. 

Självklart firade vi Sveriges vinst mot Ryssarna i JVM. Nu håller vi tummarna att det går hela vägen ikväll. 
 
Igår var vi på en kortare shoppingrunda och gjorde några fynd. Så härligt i Skåne, du kan åka till en riktigt schysst butik "in the middle of nowhere". Älskar min nya tröja från Ralph Lauren Denim and Supply :).








RSS 2.0