Ett riktigt kap...

...var den här klänningen med dödskallar.

Jag får leva ut mitt gamla 80-tal, tillsammans med platå ;).

 


Fina fjärilar

Hittade underbart vackra tapeter härom dagen. Ingen tapetsering är på gång för tillfället, men någonstans måste jag ha en bit av dem. Det enda som behövdes var sax, fina ramar och sen hade vi några nya tavlor.

Tapeterna är från den franska modeskaparen Christian Lacroix.


Nya stolar?

Tittar alltid efter nya stolar, har gjort det ett tag. Hittade jättefina ikväll. Har tidigare tittat på tolixstolen. Jag tycker de är supercoola och de här stolarna är minst lika coola till hälften av priset. De finns både i svart, aluminium och vita, men jag är nog mest förtjust i de i alu.


Några bilder i efterhand


Konferera på slott

I veckan var vi på konferens med jobbet, två dagar med en övernattning. Denna gång hade jag bokat Hesselby Slott, som profilerar sig som musikslott sedan renoveringen för ett par år sedan. Riktigt smakfullt inrett (Svensk Inredning). Konferenslokalen och hotellrummen var perfekta och vilka fikapauser, herregud, de har en anställd konditor, det säger allt.

Jag hade turen att få sova i Roger Pontares rum. Kände mig trygg, trots att jag skulle sova på ett spökslott ;), då jag hade en drömfångare i mitt rum.

Hesselby Slott har åtta rum inredda med hjälp av åtta olika artister. När de inreddes så visades det som serie på TV, tror programmet hette "Rum för en stjärna". Rummen inreddes med hjälp av Simon och Thomas. Förutom Pontare var det E-type, Pernilla Wahlgren, Dregen, Arja, Marie Serneholt, Tomas Di Leva och Magnus Carlsson som fick vara med och inreda. Förresten, slottet ägs till 50% av Tomas Ledin och slottet har en bar, som självklart ;), heter "Sensuella Isabellabaren".

 

 


Pyssel klart

Nu är t-shirten färdigpysslad, den blev lite annorlunda och kul. Funderar på om jag ska sy på flera tryckknappar och täcka hela framsidan. Har jag inte något annat, och bättre, att fördriva tiden med? Jo, det har jag, men detta är som terapi för mig. Det enda "jobbiga" är att jag upptäckt att jag inte kan trä nålen utan att sätta på mig glasögonen ;).

 

Pyssel på hög nivå ;)

Här ska piffas. En t-shirt i viscoseliknande material ska hottas upp. Nu har jag inte pysslat på länge, så det börjar krypa lite. Lägger upp före-bild. I morgon kommer kanske efter-bild, om jag hinner.


Filmtajm

Ikväll såg vi en riktig tjejfilm, Step up 4. Vilka grymma dansare. Där kan man som hip hop/street-dansare verkligen inspireras.

Hyrde även Searching for Sugar Man. Den är jag verkligen sugen på att se och det ska jag göra i morgon. Filmen är en svensk dokumentärfilm regisserad av Malik Bendjelloul. Den handlar om en amerikansk folkmusiker, Sixto Diaz Rodrigues, som härstammar från Mexico. Han hade en kort karriär på 60-talet, sedan blev det tyst från honom och det ryktades om att han tagit självmord efter en dålig konsert. Hans musik fortsatte att vara viktig för hans fans och för det apartheidmotståndet i Sydafrika. Första delen av filmen handlar om några fans och deras letande efter sanningen om Rodriguez.



Min lilla fina datorväska <3

Åh, vad jag är nöjd och glad över min datorväska, som jag fick av Danne i julklapp. Jag får plats med både den lilla bärbara PC'n och min nya Microsoft Surface. Perfekt :). Den är liten och behändig, lätt och bekväm att bära. Man bär ju datorn ganska mycket fram och tillbaka mellan jobbet och hemmet, så det känns viktigt. Jag skulle även kunna få plats med iPaden, men verkar inte det lite överdrivet? ;) Just nu testar jag Surface.

Foto via microsoft.com


Härliga aktiva söndag

Så skönt, sov verkligen ut i morse och hade långfrukost. Solen sken och det var klarblå himmel, jag ville bara ut. Tog med mig Elvira på en PW på 1 mil, sedan drog vi till gymet och tränade enbart kondition, härligt. Nu har jag lagat en fisk- och skaldjurssoppa med aioli och ett glas vitt till. Mumsfillibabba!!! Härliga söndag.

Snart väntar Sliding Doors, en av de finaste filmer jag vet. Har säkert sett den 5 ggr, och Elvira ingen gång. Så hon, och ni andra som inte sett den, har verkligen något att se fram emot. Det är inte en "dravel-film" enbart för tjejer, den har verkligen något mer, ett budskap. De underbara skådisarna är Gwyneth Paltrow och John Hannah.

 
Foto via 

Hugo 2 år

Idag har vi varit hos Dennis & Co. Hugo fyllde 2 år fredags. Vilken gosig kille. Han blev överlycklig för sina 25 bilar ;).


Flugor till killar...

...och tjejer :)

Felicia, och tre av hennes klasskompisar, har nu i 2:an startat UF-företag. Företaget heter Huntley och de designar och tillverkar flugor. Missionen är att hjälpa killar att "piffa upp" en enkel klädsel. Designen står det för själva och tillverkningen sker i deras hemstad Helsingborg. Materialet de använder sig av är återvunnet, som t ex jeansflugan, där man kan se att omtaget är sytt av en hälla från jeansbyxan. Jättebra och kul ide, tycker jag. Har redan köpt två, som jag definitivt kommer använda som halssmycke. Jeans till vardags och den svarta blanka till fest ;). Jag tror att det är flera i familjen som kommer att använda dem.

Vem har sagt att fluga bara är till för män???


Ett vackert hem

I lyxhuset i L.A. bor Gwyneth Paltrow och Chris Martin. Huset och inredningsstilen är fantastisk. Det är en smakfull blandning av gammalt och nytt som ger en härlig värme. Vem skulle inte vilja bo här? Inte mig emot ;).

 
Foto via nydailynews.com och houses.com

Jobbe...

Yes, nu börjar allvaret. Både skönt och lite vemodigt ;). Skönt för att vardagen, och alla normala rutiner, kommer igång igen och att också få träffa mina härliga kollegor. Men också lite jobbigt för att det är ju så underbart skönt att bara koppla av och inte göra något, om man känner för det. Eller göra en massa annat än att jobba, om man känner för det.

Idag, söndag, drabbades jag av lite panik eftersom jag faktiskt inte gjort så mycket de senaste dagarna. Så jag satte fart med att måla en stol, bättra på bordet lite, tvättade och vek all tvätt i tvättstugan, rensade undan alla julsaker, förutom julgranen den får hänga med ett par dagar till. Passade även på att jobba lite kl 10 på kvällen, skickade några mail och förberedde lite för morgondagen. Så, nu känns allt mycket lättare ;).

Men, hur lätt är det att komma till ro och somna i tid så man orkar upp i morgon då? Inte lätt alls... :(

Tjing!


RSS 2.0