Elvira <3

Vilken tjej jag har. Hon slutade gymnasiet förra sommaren och har jobbat sedan dess. I december började hon nytt jobb. Hon arbetar som säljare med grundlön och resten provision. Det är inte ett lätt jobb och det är ständigt en "tävling".
 
Alla jobbar 5 dgr/vecka, stående/gående, antingen mellan 10.00-19.00 eller 11.00-20.00. De ska ständigt vara på topp och kunna pitcha (fånga in kunder). De är lediga antingen en helg eller ett par dgr mitt i veckan. Det kan även vara så att de är lediga t ex en tis och en lör/sön. Efter varje arbetsdags slut får de ett sms från teamledaren som talar om hur ställningen för dagen ser ut. Vem har sålt mest, vem leder för veckan etc. Min tjej har en tävlingsinstinkt som heter "duga", så hon har nu arbetat mer än en vecka i sträck, vilket jag inte tycker är bra. Jag anser att man måste vila för att hämta kraft och orka. När man är i hennes ålder vill man ju gärna hinna träffa vänner och göra något kul också. Nu ska hon iaf ha en tre dagars välförtjänt ledighet lör-mån. Vet inte hur länge man orkar på ett sådant jobb, men det är säkert en bra skola, en grym erfarenhet och användbart i sitt CV.
 
Jag tycker Elvira gör det jättebra. Hon går upp i tid varje morgon, hon jobbar en hel arbetsdag där hon hela tiden ska vara på "topp" för att jaga kunder att sälja till. Hon kommer hem mellan halv 8 och halv 9 varje kväll och crashar i säng. Hon gillar sina arbetskollegor och tycker jobbet är jättekul. Jag är grymt stolt över min stora tjej <3.
 
 
Hittad en bild på mig och Elvira före hon tonade håret och blev mörkhårig
 

Längtar efter våren

De här senaste dagarna har jag nästan haft lite vårkänslor. Så härligt när det är ljusare ute och solen tittar fram. Vi har ju inte direkt varit bortskämda med sol i januari och februari. I januari hade vi tydligen endast 14 soltimmar (!!!). Inte konstigt att vi varit trötta.
 
Jag fullkomligt älskar våren. Allt är så mycket lättare. Jag blir piggare, gladare, jag hör fåglarna (ja, det är faktiskt inte alla som ens lägger märke till dem) och jag behöver inte klä på mig lika mycket kläder. Men bland det bästa med våren är att kunna ta med mig en kopp kaffe ut i solen på altantrappan. Bara sitta där och njuta i solen i sällskap av Melvin. Och när jag sitter där så inser jag att, nu är det inte långt till sommaren.

Nu lite ytlighet ;). Fina vårkläder från Custommade.
 
 
 
 
 

Elvira 20 år <3

 
Min lilla Flinga, du har blivit en stor tjej
För dig kanske det inte är en stor grej
 
Men för mig är det svårt att förstå
Mina barn ska ju alltid vara små
 
Jag kommer ihåg hur jag firade 20 år
Och helt ärligt, det känns faktiskt som igår
 
Idag vill jag dig gratulera
Men jag vill säga så mycket mera
 
Det spelar ingen roll att du blir vuxen, att du blir stor
Du kommer alltid att vara älskad så mycket mera än du tror
 
<3
 
 
 
Idag fyller Flingan 20 år. Det är helt otroligt!! Fast, så säger väl alla föräldrar, att det känns som igår när de var små. Men, det är ju verkligen så det är. Det är sedan man fått barn, som det känns som om åren börjat gå så fort.

Vi firade Elvira i fredags med familj och släkt. Pappa Tony var inte hemma, så han och Tuunga var inte med. Ikväll ska de gå på restaurang med henne, så då hänger jag och Sebastian med. Danne är hemma med en sjuk Thilda och Jessie jobbar, tyvärr.

Min lilla tjej blir stor

På onsdag fyller Elvira 20 år. Helt otroligt!! 

I fredags firade vi henne hemma med familj och släkt. Det gjorde vi med finger food-buffé och i stället för tårta gjorde jag vaniljpannacotta och vit chokladpannacotta. Buffén bestod bl a av ceviche på nachos, färskost- och laxrulle, asiatisk röra på endiveblad, crostini med ädelost, parma och fikonmarmelad, bruschetta, tomat- och mozarellaspett, kycklingspett, salami, oliver, tapenade, guacamole m m. Handla till buffén var mindre kul, tillaga var roligare. 

I present av oss fick Elvira en bomberjacka från Jofama by Marie Sernholt. Jättesnygg!! Av övriga fick hon plånbok från DKNY, jacka från Monki, läderarmband från Pandora, älvaberlock från Pandora, presentkort från NK och Åhléns m m. 

Systrarna sisters





Se, några blev kvar, som ett par tjejer förbarmade sig över dagen efter (Thilda och Emelie)

Carina fyller år <3

Idag är det, min äldsta vän, Carinas födelsedag. Tänk, hon fyller 50 år, svårt att förstå. Det betyder att jag snart bara har två år kvar, shit pommes... ;)

Vi lärde känna varandra för 37 år sedan. Jag var 11 år och Carina var 13 år. Vi flyttade in på samma område i Vinsta. Vid ett tillfälle när våra föräldrar var på samma fest hos grannar, var det första gången vi pratade med varandra. Vi blev snabbt vänner.

Jag hade redan börjat skolan i närheten av där vi bodde, Carina gick kvar i skolan på södra sidan av stan. Men det tog inte lång tid förrän Carina också bytte skola.

Sen har vi följts åt genom åren. Inte alltid i fas, levt lite olika under perioder, men alltid hållit kontakten. Jag skaffade barn först, var bara 21 år. Då var Carina ofta hemma hos oss och gosade med Sebastian, när hon inte var ute på krogen förstås ;). Sju år senare, i februari, kom min Elvira och samma år i mars kom Carinas första barn, Måns. Vi har båda lyckats med tre barn. Carina två killar och en tjej (Måns, Sixten och Kajsa) och jag två tjejer och en kille (Sebastian, Elvira och Thilda). När Måns kom till världen var jag med och supportade Carina på förlossningen, då Måns pappa var bortrest. För den delen var Elvira också med, men hon låg i vagnen och var en så snäll liten bebis <3.

Jag känner mig oerhört priviligerad att ha så fina vänner. Jag har vänner som jag kan lita på till 100%, som jag kan ha roligt med och jag kan prata med. Vänner som kan ringa till mig ena dagen för att de behöver prata och nästa dag för att höra hur jag mår, berätta om något kul som har hänt eller "bara" för att prata lite skit en stund. Jag vet att jag kan göra samma till dem. Vi kan skicka små sms till varandra bara för att visa att vi bryr oss, och att vi tänker på varandra, när inte tiden riktigt räcker till. Det känns så himla underbart!!!
 
I kväll kommer jag att sova gott. Grattis igen fina Carina <3. 
 
 

Igång igen

Ja, då var jag igång med spinningen igen, lunchpasset på tisdagar. Har inte varit där under hela januari, pga möten och annat. Jag har inte varit helt vilande, jag har sprungit en del. 

Nu får inget stoppa mig från att gå på Lindas pass längre. Såvida det inte är ett superviktigt möte eller att jag är sjuk. Linda, på Sturebadet Haga, är en grymt bra instruktör, en riktig führer ;). 

Min äldsta vän

Den här helgen gick otroligt fort. I fredags hade vi mamma och pappa över på Club Sandwich-middag, inte tacos, det var väl vågat en fredag?? Det var länge sedan vi åt det och vi blev lite inspirerade när vi såg Sveriges Mästekock i veckan.  

Igår överraskade vi fina Carina, som fyller 50 år på torsdag. Carina är min allra äldsta vän, vi har känt varandra i 37 år (!!!). Härom veckan blev jag lite sentimental när jag tänkte på det och allt kul vi har upplevt tillsammans. Kände att jag ville säga så mycket, så en natt när jag inte kunde sova, låg jag och rimmade. Ja, jag vet, lite knäppt, men jag fick med både lite känslor och lite bus ;). 
 
Igår blev det iaf en helkväll med Carina. Fördrink på Storstad, 3-rätters middag och stand up på Norra Brunn och sedan gick vi till Le Bon Palais. Nja, det blir nog inte några fler besök på Bon Palais :))). Men Norra Brunn är ju underbart roligt, länge sedan jag var där. Måste gå dit oftare helt enkelt, det är ju så härligt att få skratta så mycket. Billig underhållning helt enkelt, eftersom man kan, om man vill, endast gå dit och stå i baren och hänga, och då endast betala 180 kr i inträde. Igår var det Johan Glans som var huvudnumret. Han är ju bara för härlig.
 
Carina blev riktigt överraskad, hon hade ju ingen aning om att hon skulle ut på en helkväll. Carina fick ett samtal från Anna mitt på dagen om att hon skulle vara färdig kl 5. Av mig fick Carina ett armband från Efva Attling (pencez de moy). Lena, Lena och Neta gav också Carina ett armband från Efva Attling (peace), så de matchar varandra så fint. 
 
Idag har vi varit på eftermiddagsfika hos Titti och Patric, och nu är den här helgen slut. Det är bara att se fram emot en ny härlig vecka...
 
 
 
 
 
 
 
 

RSS 2.0