Lördag och danstävlingar

Idag var det danstävlingar och vår egna dansskola var arrangör. Det var hur mycket folk som helst, både tävlande och åskådare. SDC (Stockholm Dance Crew) kammade hem några pallplatser. Det var alltså både glädje och tårar även på denna danstävling. Thildas placeringar, som hon självklart var mest nöjd med, var 1:a i singel street. Hon tog sin sista prick för att ta sig upp till Star-klassen, jihooo :). I grupp (DiscoQueens) kom de 3:a. Det blev Thildas tur att ta med pokalen hem för gruppen. Så idag fick hon med sig 2 pokaler.

Danslycka!!! :)

Ännu en kudde

Det blev en ny kudde till samlingen igår, en peacekudde från Madame Stoltz. Lite sugen, är jag allt, på kudden Peace Love & Harmony också. Finfina, båda två, tycker jag...


Nostalgi

Fick värsta nostalgitrippen idag på jobbet. Malin ska åka på en underbar semester till Mexico i börjar av december, och vara bort i 2 v. Är jag avundsjuk eller avundsjuk??? Vi pratade om aktiviteter, vad de skulle göra o s v. Det ena ledde till det andra och helt plötsligt pratade vi om delfiner. Delfiner, mitt absoluta favoritdjur. Vems favoritdjur är inte det förresten? Så då började vi prata om favoritfilm nr 1 genom tiderna - Det stora blå, och det är också en favoritfilm hos Malins. Så nu slog jag slag i saken och beställde den på DVD (har specialutgåvan i videoformat hemma från slutet av 80-talet, men vem har video fortfarande).

Filmen handlar om fransmannen Jack Mayols liv som fridykare. För er som har missat den, se den...




Genusperspektiv

Elvira har ett intressant skolarbete om genus, den sociala skillnaden mellan kvinnor och män (andra året på Samhällsprogrammet). Det är intressant att diskutera sådana här ämnen. Och speciellt intressant är det att läsa och höra om hennes åsikter. Hon är mycket påläst och så bra på att uttrycka sig i tal och skrift.

Lisa Marklund och Lotta Snickare skrev 2005 boken "Det finns en särskild plats i helvetet för kvinnor som inte hjälper varandra", för övrigt är det ett citat av Madeleine Albright. Där kan man läsa en hel del roliga, igenkännande, intressanta och faktiskt, tyvärr, en del sorgliga exempel på hur "samhället" behandlar flickor och pojkar väldigt olika i tidig ålder. Redan från födseln faktiskt, det är i och för sig ingen nyhet.

Jag ser fram emot att läsa Elviras färdiga arbete.


- Nämen flickor, sitter ni här alldeles ensamma?
- Nej, vi är sju stycken...


Saako - spansk design

Har siktat in mig på, och faktiskt beställt, en sådan här själ eller halsband kan man kalla det. Saako Design kommer från Barcelona och är sjalar tillverkade i återanvända jerseytyger. De finns i mängder av färger och modeller. Den jag har beställt är inte så jättestor och har är lite flätad också. Jag valde en i gråa toner, lite fegt kanske, för att kunna ha till det mesta.

Det första bilden är från Designers Remix. Detta köpte jag förra året, lite liknande Saako i stilen, fast detta är mera ett halsband.







Middag hos Annelie

Igår var jag tillsammans med några arbetskollegor hemma hos en "gammal" kollega som nu har beslutat sig för att lämna Stockholm för Helsingborg. Hon bor iofs redan i Helsingborg, men nu ska hon ta steget och lämna sin lägenhet och starta "på riktigt" nere i vackra Skåne. Men jag är alldeles säker på att hon kommer att fortsätta glädja oss med besök lite då och då. Det är vi tacksamma för. Och jag får ta mig i kragen och ringa nästa gång jag är i Helsingborg, helt enkelt.

Fina Annelie bjöd på en fantastisk 3-rätters middag, gott vin och avslutade, på topp, med kaffe och hemgjord tryffel (med smak av hallon och chilli). My God!!! Jag var proppmätt när jag blev hämtad av Danne och Thilda.

Jag fotade med mobiltelefon och vi hade cozy belysning, därav den dåliga bildkvaliteten ;).


Värdinnan


Eleni


Rita och Agneta


Pannacotta med hallon och mango i botten

Guld jeans

Nya guldjeans beställda. Får hoppas på att de är lika snygga in real life som på bilden. Tyvärr finns det en tendens att man blir besviken. Men det är helt klart värt ett försök.


VM i Hip Hop

Hemkomna från Graz, Österrike, sent i fredags kväll. Det har varit tre härliga dagar. Ett äventyr för tjejerna att få tävla VM. Vem får göra det när man är 11 år???

Graz var en trevlig stad, så vi kunde fördriva tiden på torsdagen då de inte tävlade. Då såg vi oss omkring i staden och fick en liten shoppingrunda.

Emma, Sveriges landslagscoach och en av våra tre underbara danslärare, var helt fantastisk. Hon har inte bara coachat landslaget. Hon har gjort allt för att alla ska känna att det är något Sverige gör gemensamt. Hon har även tränat och peppat våra tjejer, sminkat dem (limmat fast ett par ögonfransar eller två ;)). Tack Emma, du har gjort ett fantastiskt jobb.

På väg till spårvagnen och arenan


Emma hälsar alla välkomna och talar om vad som gäller


Alla deltagande länders flaggor


Sminkning och fix inför singeltävlingen


Fixad och klar


Lite sightseeing, utanför konstmuseet


Fina tjejerna


Emma lägger sin hand över tjejerna


Oops, jag tror ögat är igenlimmat ;)


Lite träning och pepp före tävling


Yes, vi gick vidare!!! :)))


Två ändå ganska nöjda tjejer


Streetskor till pardansen

Nu är skorna färdigstrassade. Först fick de guldfärg, till förra tävlingen, och nu till VM hottade vi upp dem lite ;-). Jag och Thilda strassade dem igår framför TV:n, ett riktigt pilljobb. Men det gick ganska smidigt med det nya verktyget, strassapplikatorn, som vi inhandlade vid förra tävlingen.

Graz - here we come!!!




VM i Graz

I morgon bär det av till Österrike för VM i street. Det ska bli spännande. Bara att få komma dit är ju kul. Vi får se det som en minisemester. Vi flyger till Wien och bilar till Graz därifrån, ca 2 tim. Vi har packat ned sverigetröjorna och Mormor och Morfar ;-), som hänger med som hejaklack. Ska försöka uppdatera bloggen så gott det går.

Håll nu tummarna för våra "små" tjejer.

Tjing!


Nya tävlingar

Nya tävlingar och nya utmaningar. Idag var det tävlingar för Thilda, som är allt som vanligast. Men idag var det nya utmaningar. Hon tävlade sin första Startävling. Thilda tog sig till final, placering 7:a :).

I par, Thilda och Linnea, blev placeringen 4:a, verkligen jättebra :).

På tisdag bär det av till Österrike för VM i street. Det ska bli spännande.



Elvira kom hem igår, och gick...

Elvira har varit hos Pappa Tony och kom hem igår. Hon kom hem och åt av kantarellsoppan (som jag lagade på de goda Fälökantarellerna, som vi fick förra helgen). Vi satt hemma och pratade en stund, sedan stack hon till Sebastians lägenhet med Lotten. Sebastian åkte till Amsterdam igår med kompisar över helgen och lägenheten står tom. Så det var inte länge man fick njuta av hennes uppenbarelse. Men, men så är det att ha barn, man har dem till låns. Och jag har varit bortskämd med att Elvira är hemma så mycket. Men jag är jätteglad att hon och Lotten kommer så bra överens, Lotten som egentligen är Sebastians kompis. Hon är verkligen en supertrevlig tjej.

Älskar dig miljooooooner varv runt jorden och tillbaka, min fina tjej <3





Vem skulle inte vilja bo så här?

En dröm i Barcelona med terrasser på 100 kvm (ur Sköna Hem).




Ännu en helg börjar gå mot sitt slut...

...men det kommer flera :)

I helgen har det varit tävlingar igen. Kul som alltid. Thilda tycker det är kanonroligt, så det gör ju att man tycker att det är ännu roligare. I helgen hamnade hon på placeringarna 3, 4, 2. Disco par fick de inte tävla, då de var ensamma i den högsta klassen. Istället fick de uppvisningsdansa för alla. Tjejerna var helt eld och lågor, tyckte det var jättekul. Och singel får hon vänta med tills nästa helg, då hon ska dansa sin försa Startävling.


RSS 2.0