Två härliga dagar

I helgen har vi varit med delar av fam Plane i Sandhamn. Vi la till på Lökholmen, mitt emot Sandhamn, och tog båt över som gick varje heltimma. Turen tog 3 min, vi hade nästan kunnat simma, men jag är ju en sådan badkruka ;).

Vilken tur med vädret vi hade. Vi hann med en god lunch, en god glass, ett par glas rose och lite after sail med sång. Härligt med sommar helt enkelt.

Middagen grillade vi vid båten och satt ute hela kvällen, så skönt. Det blev lite "tok" som det kan bli, insåg i efterhand att hela viken hade hört vad vi hade sjungit, oops ;P.



Kontanter eller kontokort???

Måste klargöra en liten detalj...

Varför har Thilda kontokort?
Jo, för att slippa gå med kontanter på sig. Det är också bra att vi snabbt kan föra över pengar om det skulle vara akut.

Varför inte gå med kontanter på sig?
Därför att hanteringen av kontanter kostar en massa pengar för butiker, restauranger och caféer. Med färre kontanter blir det enklare och tryggare för alla som hanterar pengar och det är också bättre för miljön pga färre transporter såsom t ex värdetransporter. Risken för rån minskar också.

Att Thilda har kontokort, betyder det att hon har obegränsat med pengar?
Nej, hon har inte kredit på sitt kontokort.

"Våga Vägra Cash"


Bilsemester

Jaha, då har vi bestämt oss för vad vi ska göra på semestern. Vi ska bila till Cannes, där fam Häggkvist ska vara i nästan två veckor. Vi bilar ner och stannar på vägen, där vi känner för. I Cannes har vi hyrt en lägenhet i en vecka. Det ska bli jättehärligt! Jag har endast varit i Paris i Frankrike, så det ska bli kul att se något annat, och franska Rivieran ska ju vara fin. Maten är det ju inget fel på heller.

Inventerade garderoben lite idag. Måste se vad som ska packas med på bilsemestern. Jag vill ju både ha lite slappt till dagen, lite casual och även uppklätt till kvällen. Ska ta med mig träningskläder också, finns tydligen träningspass på hotellet, perfekt :).

Skickade efter supersköna kortare byxor härom dagen. Jag tycker de är coola och de passar perfekt till mina senaste gympisar, som jag köpte i Amsterdam. Skorna är jättelätta och mjuka, de känns nästan som att gå barfota  när manar dem på sig.


Midsommar

Att vakna hemma är en ny erfarenhet efter Midsommarafton, iaf på många år. Skönt att komma hem på natten faktiskt.

Vi hade som vanligt en härlig Midsommar hos fam Fröjdh. God mat, dans och den sedvanliga 5-kampen och sedan kubbmatchen tjejer mot killar. I år var den populäraste 5-kampsgrenen "spotta seg råtta" :D. Den var Dannes påhitt. Jag ledde stort, ett ganska långt tag, med mina 4,05 m. Sedan kom några grabbar och gick om. Jag tror Dennis spottade 7,5 m, hahaha.


Victoria's Secret

Då var vi framme i Amsterdam :). Resan började med några mindre incidenter på Arlanda. Vårat flyg, KLM, gick från terminal 2 och Victoria's Secret ligger vid terminal 5. What a catastrophe!!! ;). Thilda blev såklart jättebesviken, men hon blev lugnare efter en frappuccino på Starbucks och med försäkran om att Victoria även finns på Schiphol ;). Väl sittandes på Starbucks så har "vi" ut hela min latte på golvet och muggen går i tusen bitar. Men den härliga cafetjejen var snabbt framme med en ny latte och golvmoppen i högsta hugg.

När vi väl landat...


På väg till Arlanda

Nu är vi på väg, mot Arlanda, Amsterdam och EM i hip hop. Tävlingskläderna ligger packade i handbagaget, för säkerhets skull, man kan inte vara nog förberedd. Tänk om resväskan med tävlingskläderna skulle hamna någon annanstans???

Thilda har flera supportrar med sig, Mamma, Pappa, Mormor och Morfar. I Amsterdam möter vi upp Thea och Fabbe med familjer och självklart Emma (tränare) och övriga som tävlar för Sverige.

I eftermiddag tävlar Thea och Fabbe par, vi håller tummarna och hoppas vi hinner fram för att heja på dem.


En student

Nu får jag skärpa mig. Inte bloggat på jättelänge, men det har varit så mycket, med studentfix och annat.

Jag skulle ju självklart laga all mat själv, för man kan ju inte beställa catering ;). Det blev bra i alla fall och det verkade som om alla blev mätta och belåtna. På buffén hade vi kycklingspett, fläskfilé marinerad med timjan, citron, vitlök mm, jättegod blev den. Vi hade pastasallad med feta, soltorkade tomater, minitomater rödlök och basilika, en sallad med babyspenat, ruccola, nektariner och sparris. Vi hade även Mammas västerbottenpaj med rökt lax på och självklart tapenade, tsatsiki, kex, ostar, olika sorters oliver, bröd och frukt.

En riktigt lyckad uppvaktning med ca 45 gäster.


En citytripp

Åkte en tripp till stan igår. Hade lagt undan present till Danne, snygga vår-/sommarskor.

Gick in en sväng på Zara, hittade både en klänning och två toppar, en vit och en ljusblå. Klänningen på bilden nedan sitter lösare än vad den gör på mig, jag valde att ta en mindre stl för att det skulle bli annat stuk på den. Tänkte ha den både på studentuppvaktning och kanske midsommar.

Ibland har de verkligen jättefina kläder på Zara, också till en bra peng. Träffade Karin och Thea på vägen in till stan, så vi gick till Zara tillsammans. Karin och jag köpte likadana toppar (den ljusblå) ;).

Foto nedan via gant.se och zara.com


RSS 2.0