En punkdrottning vann priset :)

Grattis till Polarpriset, Patti Smith...



Ajajaj

Öm i musklerna, träningsvärk...

Spelar ingen roll att jag sprungit och rört mig under sommaren. Så fort kickboxningen börjar efter sommaren så är det precis som om jag inte använt några av musklerna. Jag är inte ensam, Marie kände likadant. Men, men i morgon är det bara på't igen.

Nu är det dags att hämta tjejerna på dansen. Ska bli kul att höra hur kul Thilda har haft det på första dansträningen. Nu är det bara att tagga inför alla hösttävlingar och WM i Österrike i oktober.

Tjing!

Coola galgar

Jag har bloggat om dessa inredningsgalgar från www.giljotin.se tidigare. Köpte Jim Morrison och Jimi Hendrix till Sebastian i julklapp. Han fyller år på torsdag, så en av presenterna får bli att Frank Zappa också får flytta in ;).

 


Jihooo, mina utefåtöljer :)

Idag har jag varit på IKEA. Åkte för att titta efter taklampa till barnens rum och lite svarta ramar till mina citattavlor. Taklampor finns det inga. Men vad hittade jag??? Jo, fåtöljerna som jag vill ha vid poolkanten, PS Vågö designade av Thomas Sandell. De är helt underbara!!!. Var på G att köpa dem i våras, då de kom in på nytt för att de har varit så eftertraktade, men de tog slut på en gång. När vi var på väg mot kassorna så stod det några stycken där. Jag greppade två med en gång. Finfint blir det med en schysst fäll i fåtöljen, en så häftig kombination. Jag köpte svarta, de passar till övriga svarta möbler på vår altan.


Friday with my lovely friends <3


Igår hade jag träff med mina härliga lunchkompisar från Spintab. Alltid lika underbart att träffa dem. Vi startade direkt efter jobbet på Eken och avslutade på Eken. Däremellan var vi på Restaurang Nostrano på Timmermansgatan. Underbar italiensk mat!!! Kan verkligen rekommenderas, för er som inte varit där. Mysigt ställe och bra service.

Vi åt alla förrätt och varmrätt. Jag åt likadan förrätt som förra gången jag var där, så underbart gott. Men till varmrätt provade jag annat. Jag älskar ju skaldjur och äter nästan alltid det om jag får äta italienskt. Är barnsligt förtjust i det.

PECORINO NOSTRANO Friterad Pecorino med apelsinsallad, honung och rostade pinjenötter.

LINGUINE ALLA TINETTO Scampi, polpo, vongole, vitlök, vitt vin, tomat och bladpersilja.



Servitören var snäll och tog kort på oss, observera killen i bakgrunden ;-).


Tavlor med citat

Jag älskar alla tavlor/ramar/kort med citat på. Jag har samlat några härliga citat under en tid, så nu har jag gjort egna. Jag använde mig av powerpoint och flera olika teckensnitt och storlekar på texterna. Sedan köpte jag svarta ramar på Gallerix. Så här blev de.




Only dull people are brilliant in the morning - Oscar Wilde
All is pretty - Andy Warhol
I never read I just look at pictures - Andy Warhol
Can you really forgive if you can't forget - Sarah Jessica Parker



Nyheter hösten 2011

Härliga möbelnyheter på marknaden nu till hösten. Byrå från Ilva och jättefin kudde (och övriga inredningsdetaljer) från Åhlens.


        


En prickig korv ;)

Thilda har gått och fått vattkoppor, stackarn. Så idag har jag vabbat. I morgon, och förmodligen resten av veckan, blir det till att jobba hemifrån. Var på jobbet och hämtade dator och annat idag. Tur att jag har den möjligheten när sådant här inträffar.
Idag då jag har vabbat och varit hemma så har hjärnan gått på högvarv. Jag har jag hunnit tänka på, och se, allt som behöver göras här hemma. Och nu är det höst snart, så det är bara att "bygga bo".
Nu ska jag dra mig tillbaka och träffa Maria Montazami (min favorittjej ;)).
Tjing!

På väg på 50+40-årsfest

Nu bär det i väg till Dalarö och födelsedagskalas hos Nettan och Gunnar. Otur med vädret :(. Det hade varit så härligt om det hade varit uppehåll och inte regn. Då hade vi kunnat festa nere vid stranden och bryggan, men icke sa nicke, det blir inomhusfest. Det går bra det också. Kul ska det bli.

Löpning med FiveFingers

Igår var jag så trött efter jobbet ändå tog jag mig i kragen och åkte till Ursvik och sprang. Jag var nöjd efteråt. Det blir ju bara härligare och härligare att springa när hösten kommer med den höga luften och alla vackra färger. I Ursvik känns det tryggt att springa själv, det är så många som springer där. Och sen träffar man på både kossor, hästar och får. Det är mysigt.

Jag köpte nya skor, specialutprovade för mig, i början av sommaren och nu fungerar det verkligen så mycket bättre att springa. Jag får inte lika ont i knän och benhinnor som jag fått tidigare. Och då är det lättare att komma ut och springa. 

I sommar har jag sett flera som har hakat på FiveFingers (tåskor, barfotaskor). De ser lite roliga ut men jag skulle verkligen vilja testa dessa. De ska vara samma känsla som att gå/springa barfota (jag älskar det!!!) fast utan att man gör illa sig. De ska tygligen förbättra balansen, smidigheten och styrkan i fötter och underben. Det låter ju perfekt!!! De kostar mellan 1000-1500 kr.



Höstens trender

Börjar det bli höst nu? Det känns lite som om det är på väg, fast idag är det soligt och fint. Åkte till Ursvik och sprang i spåret direkt efter jobbet, fast jag är så trött. Men det är lika bra att göra det på en gång, så har jag det gjort. Skönt var det i alla fall.

Att ponchon är en av höstens trender har man inte kunnat undgå i butiker och tidningar. Den kommer och går och nu är den tillbaka igen. Jag älskar den och förbannar mig för att jag inte köpte den fina ponchon jag provade förra vintern från G Star. En annan poncho som är fin är den Mickan hade i Solsidan (säsong 1) från Burberry. Den var jag och frågade efter för ett år sedan, men den gick inte att få tag i längre. Så himla fin. Men, men så är det när man är sen ;). Jag får hitta en som är lika fin helt enkelt.







Inredningstrender hösten 2011

En inredningstrend hösten 2011 är bl a det nya franska som kallas BROCANTE CHIC. Brocante betyder loppmarknad på franska. Det är tunna, söta, tyger, loppisfynd och rustika möbler som blandas bohemiskt. I just love it!!!









(foton från Allti i hemmet, Indiska och Interiörguiden)




Min duktiga arbetskollega

I måndags kom bilagan GI & hälsa ut som bilaga till Expressen. I GI & hälsa var Eleni med, som kämpat med sin vikt under många år. Hon är verkligen en inspirationskälla. Det är ett 4-sidigt reportage som beskriver hennes väg från 150 kg till 69 kg. Det är verkligen en bedrift. Och dessutom har hon gjort det utan operation av magsäck, i stället med vilja och "sunt förnuft". Se hur fin hon är. Och vi som känner henne, och träffar henne dagligen, vet vilken fighter hon är. F-n, hon ligger såååå långt före mig i stegtävlingen på jobbet :(.

Tjejkalas (i lördags)

I lördags kväll hade jag träff med barndomskamraterna Pia och Carina med döttrar. Mysigt värre. Allt gick i rosa, Thildas önskemål. Räkchevice till förrätt, lax till varmrätt och cupcakes med rosa frosting till efterrätt. Dryck blev rosé och hallonsoda, såklart ;-). Barnen badade, vi spelade "med andra ord" och tävlade i dans på Wii. Sent i säng, så på söndagen var vi lite sega. Alla tjejer sov över, så vi fick umgås riktigt ordentligt.

Mina fina tjejer


Buuus




Rosa dukning




Räkchevice, mmm gott


Laxfilé med fetaost, kesella och kryddor, serverades med nudelsallad


Rosa cupcakes med pynt på ;)




Carina och Kajsa


Embla, o la la, helt i rosa


Framåt småtimmarna (Embla, Thilda, Pia, Kajsa och Carina)


En måndag - en arbetsdag

Idag var det första arbetsdagen på den första hela arbetsveckan efter semestern. Det gick ju bra att ta sig igenom den. Inget måndagsmöte, kul att träffa arbetskollegorna. Jag engagerade mina (3) närmaste arbetskollegor i en arkivrensning. Det var mer än välbehövligt. Så mycket som samlats på från långt innan jag började (2002). Vi flyttar ju kontoret om några månader, så det gäller att börja i tid. Annars vet man ju hur det blir.

Efter jobbet stack jag till Ursvik och sprang 5 km-spåret. Det var skönt. Hem och åt, vardagsmat, spagetti med köttfärssås (gott) och sedan hamnade jag i soffan framför TV:n. Jaha, då var det vardag igen ;-).

I morgon blir det PW till jobbet tror jag, hoppas det inte regnar.

Tjing!

En kväll med vänner

Igår hade vi en kväll på stan med våra härliga vänner. Vi började med att träffa/hämta upp Kate och Simon i baren på Sheraton, där de skulle bo på natten (de enda hotellet, som var ledigt, och tog emot Jasper och Toby). Fick gosa lite med vovvarna. Sedan mötte vi upp övriga på Mosebacketerassen. Stefan och Görel hade ordnat med champagne och så himla gott att äta till. Det var "glassar" med laxtartar med löjrom, anklever och en tredje fyllning, som jag inte kommer ihåg. Verkligen supergott. Sedan gick vi till Nostrano på Timmermansgatan. Vilken mat och vilka viner, wow. Stefan, som själv är kock, hade bokat en meny (4-rätters). Jaa, vad säger man - gudomligt gott. Efter den middagen bar det vidare till Berns och sedan Bistro Jarl. Så idag är vi lite trötta i ögat. Tack vänner för en härlig kväll (Thank you, Kate and Simon, for a really fantastic night out).

Igår kom också Elvira hem från Menorca. Hon hade haft det bra men har nog längtat hem lite ;-) och jag har längtat efter min "stora" tjej.

På Mosebacketerassen (7 vån), vilken utsikt, my God Stockholm är vackert.



På Nostrano, dålig bildkvalité, men den mysiga atmosfären där kan man ändå få en känsla av.

Tokar och barndomskamraterna, Danne och Jeanette <3


Cool tjej - bra låt

Ung och begåvad. En cool tjej med vilja som visar, att bara man kämpar, kan man nå sin dröm hur tufft det än kan verka.

Lyssna och njut...


Vuxenkväll

Ikväll ska vi bl a träffa våra engelska vänner Kate och Simon. Under alla år vi har umgåtts, har vi aldrig träffats bara vi vuxna och aldrig "gjort stan" tillsammans. Men det ska vi göra ikväll. Det är jag, Danne, Kate, Simon, Nettan, Gunnar, Stefan och Görel. Kate och Simon bor på hotell i Stockholm för att slippa åka till Dalarö i natt. De är ändå barnfria i en hel vecka. Vi börjar med att hämta upp dem vid hotellet, sedan bär det av till Mosebackes terrass, där möter vi upp övriga vänner. Sedan blir det kanske en drink på Gondolen före vi har bord bokat på Nostrano (it rest på Timmermansgatan). Det ska bli kul att träffa alla. Vi ska passa på att fira Kate för hon fyllde år i förrgår och Nettan för att hon har fått nytt jobb. Och sedan ska Stefan och Görel fira Nettan och Gunnar som fyller 50 och 40 år, eftersom de inte kan komma på deras 90-årsfest nästa lördag.

Igår fyndade jag en klänning, som jag hade tänkt att ha på festen nästa helg. Hade inte tänkt att köpa något nytt till festen, men jag kunde inte låta bli. Normalpriset var 1700 kr och nu var det halva rea-priset.

Det är jag på bilden ;-). Jag ska inte gå barfota på festen. Det blir väl ett par 11 cm ;-).


Ännu mera pyssel

På lördag är det bara tjejer hemma och vi har tjejkväll, dvs mina tjejer Elvira och Thilda och besöker oss gör Carina och Kajsa och Pia och Embla. Thilda har kommit på temat "rosa". Så nu pysslas det för fullt. Rosa servetter, rosa ljus, rosa cupcakes, rosa hemgjorda vimplar till våra rosa hemgjorda cupcakes :-). Thilda håller precis nu på att göra namnskyltar och strassa dem med rosa stenar (vad annars???). Maten funderar jag på, självklart också rosa ;-). Kanske räkceviche till förrätt, lax till varmrätt och till efterrätten/kaffet cupcakes med rosa frosting. Att dricka till - rosa bubbel, hallonsoda, jordgubbscider.











Pyssel till en "Bieber girl"

Idag har vi designat (nåja) en tröja till Thilda. Jag rotade fram specialpapper (inköpta tidigare på en bokhandel). Thilda letade upp en bild som hon ville ha. Sen gick vi lös i datorn. Jag gjorde layout (hihihi). En tröja inhandlades på rean (39 kr, dyrt va??? ;-). Sen var det bara att stryka på bilden på tröjan. Så enkelt, se resultatet nedan.




Matta och överkast

Nu är det snart höst... suck. Dags att "bygga bo". Ett mysigt överkast har jag varit på jakt efter ett tag. Nu har jag beställt ett på nätet, hoppas det passar och är lika i verkligheten. Det står att överkastet går i gråa toner, och det hoppas jag verkligen, annars åker det tillbaka. Ser nästan lila ut på bilden. Passade på att beställa matta till hallen också. Efter att jag målat trappan svart, så vill jag ha en matta som hämtar upp det svarta. Samtidigt om jag vill ha en praktiskt och längre matta. Den jag beställt är 80x250 cm. Ska bli spännande och se om det är något att ha eller om de åker tillbaka.


Kjol från Lee

Har gjort ett kap på Barkarby Outlet. Jag är jätteglad för den, tycker den är jättefin. Ville ha en kort kjol men inte jeansfärgad. Så hittade jag en vit - perfekt.




Det var några dagar sedan...

...jag bloggade. Det har inte hänt så mycket, semestern har fortsatt. Det har varit så lugnt. Har hunnit med  att avsluta tre böcker på 2 veckor.

I torsdags åkte min stora tjej till Menorca. Vi har pratat på telefon, chattat och messat varandra. Hon har det bra och i a f bättre väder än vad vi har idag. 

I fredags bjöd Marie hem oss tjejer till sig i Gröndal. Så vi var där och åt och tjattrade. Det var ju så fint väder så vi hade tänkt att vi skulle åka till Josefina på Djurgården och sitta i solen, men det blev för mycket prat hemma hos Marie att det helt enkelt blev för sent. Vi åkte istället in till Riche. Alltid lika trevligt där. Vi träffade Lotta (en av fjällentjejerna). Henne har vi inte träffat sedan i mars. Det var kul att träffa henne.

Var hos Hennrietta, Anton och Julia igår och grattade Anton som fyller 18 år på tisdag. Stora killen :-).

Idag har jag jobbat hela dagen (en söndag). Har även varit på kontoret och där var det tomt. Men det var ganska ok att jobba en dag som denna. I morgon åker jag in till kontoret och jobbar på fm, sedan får vi besök av Bella, Nellie och Jessie.

På torsdag blir det dejt med våra engelska vänner i stan. Får se vilken restaurang vi ska gå på.

Tjing!


Min flingeling som jag saknar <3



Elvira till Menorca

I övermorgon åker min "lilla" tjej till Menorca med sin pojkvän och familj. En hel vecka ska Elvira vara borta från Mammsen ;-). I går var vi en sväng till Bromma Blocks för att Elvira ABSOLUT behövde vattenfast mascara och eye liner ;-). Ja, man ska väl vara snygg på stranden också, hihihi. Hon hittade det hon behövde och en jättesöt bikini på REA. En röd med vita prickar. Jag köpte fyra böcker från Akademibokhandeln (ta 4 betala för 3, perre, eller jag menar perfa, sorry Eleni ;-)). Har redan slukat två böcker senaste veckan på semestern, så det behöver bunkras nya. Snart ska jag på pocketbytardag hos Görel, så då kommer ytterligare nya in, förhoppningsvis.

Tjing <3


Good Habit

Leverans har kommit av mitt och Elviras armband från Good Habit. Sommarens kollektion och vi gillar dem skarpt :-). Jag fick ta fram min gamla 80-talsstil, fast i lite mjukare form ;-).



I helgen när vi var i Helsingborg hittade jag ett kap. Danska skor från märket Lise Lindvig. Lite annorlunda, men fina. Och gröna är de. Jag har inga gröna skor tidigare (alltid finns det en anledning till ett par nya skor ;-)).


RSS 2.0