Dödskallar

Dödskallarna håller i sig. Jag har varit där förut (på 80-talet) och nu är jag där igen. Gillar dödskallarna på smycken, sjalar, kläder och i inredningen. Kuddarna och ljuslyktan från Kosta Boda nedan är fina och julgranskulan är en riktig hit, tycker jag. Elvira fick ljuslyktorna i rött i studentpresent, vi gav bort en grön, till en Hammarbyare. Själv skulle jag vilja ha en i klarglas. Tror nog att alla tre nedan får flytta hem till oss, ljuslyktan, kudden och julgranskulan. 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
foto via Kosta Boda och mixin.se
 
 
 

Nya stolarna :)

Wiiiii, nya stolarna är här!! Redan...

Beställde dem i måndags och fick besked om att de ev skulle kunna levereras på fredag, alt direkt efter helgen. I morse satt jag hemma och jobbade när det knackade på dörren. Det tog två dygn för stolarna att levereras från Belgien (jag skrev Frankrike tidigare). Det är otroligt grymt jobbat av företaget Retro Furnish.

Nu är stolarna på plats och på dem ligger nyinköpta fårskinnsdynor (och fårfällar på soffan). Jag är sjukt nöjd :).
 
Äsch, nu fortsätter jag jobbandet från nya arbetsbordet ;).
 
 
 
 
 

T-shirt Chair

Schysst fåtölj och den ser ju ut att vara hur skön som helst. Men, var skulle jag ha den? Jo, i TV-rummet/gästrummet/arbetsrummet skulle den passa :).
 
T-shirt Chair "Rag Edition", design by Maria Westerberg, säljs hos Furniturebox.
 
 Foto via www.furniturebox.se 

Nytt bord del 2 :)

Snart, snart, är det klart. Betsen ska härda lite och i morgon målar jag på lacken, för att skydda bordet.

Skulle köpt stolarna idag, men kvinnan på Furniturebox hade lurat mig. Fanns inga stolar på deras showroom och de var slut på lagret. Inväntas igen om 12-18 veckor!! Det går ju inte!

Har hittat dem på annat företag på nätet. De skickades idag från Frankrike, så förhoppningsvis har vi dem på fredag, annars efter helgen.


Fixarsöndag

Idag har vi varit effektiva. Har åkt runt på olika byggvaruhus för att hitta rätt planhyvlat plank till vårat nya köksbord. Vi hittade det till slut :). Riktigt maffiga plank som är 4,5 cm tjocka.

Danne har nu byggt bordet enligt mina mått och jag har betsat det. Färgen är grafitgrå. Det är bara benen som saknas, som förmodligen kommer bli två vita benbockar, samma som vi har till vårat arbetsbord. Dem har vi "lånat" och i morgon kväll får vi förhoppningsvis prova med de nya stolarna till. Så kul med lite nytt och härligt att få fixa lite hemma. Det är som balsam för själen att få "hålla på" ;).

Ska lägga upp en bild när det är fix och färdigt.

 


Ett tomt kök

Nu är bordet och stolarna i köket sålda. Så snabbt det gick, köparna kom och hämtade det mitt i fredagsmyset och Idol ;).

På måndag blir det inköp av stolar och kanske material till bord på söndag, kuligt :).




Målade golv är snyggt

Skulle vilja prova att måla ett golv hemma. Det finns så många olika sätt man kan måla golv på. Man kan måla i en färg, flera färger och mönster.

Har funderat i ett par år på att måla trägolven i sovrummen vita. Jag har kommit så långt att jag målat trappan, den blev svart. Har även funderat på att måla vårat fula hallgolv, som är i klinker. Vet dock inte hur hållbart det är. Jag har sökt på olika typer av färger, men har inte kommit så långt att jag provat. Jag är rädd att det ska bli fult och avskavt fort. Vad gör man då? Då är det väl bara att lägga nytt golv.

 
 
 
 
 

Schyssta brillor

Ikväll har jag varit och bokat tid för synundersökning och lagt undan ett par bågar. Det finns ju hur mycket som helst att välja på, så mycket snyggt. Jag vill gärna ha lite balla glasögon, de får gärna vara trendiga och synas. Vi fastnade för ett par lite större, svarta bågar. Jag har ju pilotbågar, i guld, sedan tidigare, så en annan färg ville jag ha. Bågarna på bilden, fast svarta, är det som jag har lagt undan.


Finbesök på jobbet

Idag hade vi besök av vår bank på kontoret, med kontorschefen Carina i spetsen. Hon hade med sig presenter till mina 3 chefer och mig. Härliga närproducerade produkter från Dalarna.


Gos-inne-jacka

Den är min, den är gosig, den är från HM och den kostar endast 349 kr. Tummen upp för det.


Vänner 💞

Jag är verkligen lyckligt lottad med fina vänner.

Hade en AW inbokad ikväll med två fina vänner, en av dem min äldsta vän (alltså den vän jag har haft längst 😊). Var tvungen att avboka tyvärr, då jag inte känt mig kry sista veckan.

Ringde en annan vän i bilen på väg hem från jobbet. Henne, som jag numera räknar till en av mina närmaste vänner (vi har inte känt varandra så många år) lät lite trött och var ff kvar på jobbet, så det blev ett kort samtal. Hon ringde på väg från jobbet och vi pratade en stund, som vanligt om ditten och datten, som vi alltid gör. Efter samtalet får jag ett sms från henne ❤.


New York 2014???

Lite planer på en resa till New York med en väninna. Får se om vi kommer till skott snart. Härlig hotellinspiration nedan. Vem skulle inte vilja bo på Soho House New York...

Foto via sohohouseny.com


Tatuerad modell

Coolaste stolen har flyttat hem till vårat hem i Solhem. Den pryds bl a av "Zombie Boy".




Höstfint...

...vill jag ha i trädgården. I helgen finns det utrymme för lite fix. Ingen tävling, en ledig helg för att samla kraft inför SM i hiphop. Lite krattning och plantering i krukorna ska jag i alla fall hinna med. Pelargonerna, eller det som tidigare var pelargoner, har gjort sitt, de kommer inte att övervintra.

Hinner vi bygga nytt köksbord...??

Foton via Ulriksdals Slottsträdgårdar




Skulls

Dödskallar på blus? Ja, varför inte. Jag gillar min blus med dödskallar och blommor på :).


Nytt till köket

Nu har jag väl väntat länge? Eller?? Vill så gärna ha nytt bord och stolar i köket. Började förändringen i våras med kökssoffan. Det skulle bli så himla fint med ett bord, liknande arbetsbordet vi gjorde till gästrummet, fast modell större. Jag har börjat bearbeta lite hemma, får se om det går vägen. Det är tiden det hänger på.

Till soffan och "det nya bordet" skulle det passa kanonbra med Tolixstolar, gärna i silvergrå metall. Det skulle bli supersnyggt. Så snart kanske det ligger ett ekbord + sex ekstolar, med skinnsits, ute på Blocket ;).

 
 
 
Foto via hemma.aftonbladet.se, biskopsgarden.com  

Bomberjacka

Nu är den min :). Denna schysta modell från Junkyard, unisexmodell i stl XS. Med en stor mysig halsduk så blir den perfekt som den "tuffa" höstjackan.


Nya smycken

Tänk vilken "tur" man kan ha. Shopping på danstävling ;). Ett helt bord fullt med smycken från ICON, och till otroligt bra priser. Det blev tre halsband och tre armband.

 

 
 
 

Konichiwa Gagas

Himmel, så kul!!! Hiphop-hjältarna, gruppen Konichiwa Gagas, kom 1:a idag på tävlingen, och en prick närmare A-klass. Känns jättekul!! Förra helgen placerade de sig som 2:a, men fick ingen prick :(. De har dock ett par tävlingar till på sig denna termin för att försöka knipa den, vad jag förstått, sista pricken.


Nitade stövletter

Snygga eller fula? Fulsnygga, skulle jag säga ;). Dessa från Anine Bing (överst) och Scorett. Skillnad i pris? Yes, de från Scorett kostar 1300 kr och Anine Bing's kostar 699 USD.

 
 
Foto via aninebing.com och scorett.se
 
 

Filippa K för Rörstrand

Muggarna har funnits några år nu och jag har hunnit samla på mig 10 st. Vi har 2 av varje, 5 olika mönster. Nu har en ny mugg kommit, "white". Den säljs i Limited edition mellan sep-okt. Så snart har vi nog ett helt dussin.


The Manhattan Table - Limited edition

Snyggaste bordet ever är från The Original Manhattan Table och föreställer just Manhattan, en del av New York. Bordet är designat av svenska Kristoffer Sundlin.

Materialet är mahogny och ytan på bordet är en exakt karta över Manhattan med en "gräsplätt", Central Park, där fjärrkontrollen har en given plats.

Alla borden är unika, numrerade, signerade och kommer med äkthetsintyg.

Foton via www.manhattantable.com


RSS 2.0