Vinterjackan i ide

Nu känns det som om våren verkligen är på väg. Längtar efter en skinnjacka nu när det börjar bli varmare. Tittar lite på second hand, så fort jag har möjlighet. Vill ha en som är lite sliten, om man har turen att hitta rätt modell. Annars finns det fina nya också.
Snygg sjal till skinnjackan, från Ester Elenora, med leende dödskallar och spets i siden.
Foton från www.creativelounge.se samt www.jofama.se

Cykeltur

Idag efter jobbet var jag på löpningsträning med jobbet. Det var verkligen en härlig dag att springa på, perfekt väder. Sen var det järnet hem, då Danne skulle på affärsmöte. Han hade dock lagat maten till oss, så snäll så.

Thilda har, idag och igår, varit på ett par av de första cykelturerna denna "vår". Är det vår ännu? Vågar man hoppas? Jag samlar steg, då vi har stegtävling på jobbet, så det passar alldeles utmärkt att gå på lite extra promenader mellan träningarna.

Sebastian kom hem och åt middag, han uppskattar verkligen vår mat. Det är alltid kul när han kommer och äter. Före han kom hade han varit och handlat en dammsugare (!!!) = vuxenpoäng :-). Sen gosade vi ner oss i soffan, med kaffe och glass, och såg en riktig tjejfilm, The switch (pappa på burk) med Jennifer Aniston. Den tyckte Thilda var bra. Lite snyftig och söt. Elvira var hos "sin" Emil. De är, som om de vore, sammanväxta ;-) så sött så. Lööööve <3.


En toppenhelg med tjejerna i Lindvallen

Nu är jag hemkommen efter en helg i Lindvallen med tjejerna. Helt underbart och kul, som vanligt. Solen sken på oss men det var blåsigt, så backarna var inte tip-top. Men mycket skratt, god mat och party har förgyllt helgen. Så nu är det bara att börja planera för nästa år.

Förresten, mössorna blev en succe ;-).


Bilen packad och klar

 


Lotta fixar med skiboxen

 


Irene och Marie färdiga för backen (nåja, en av dem iaf ;-))

 


Bella säkrad och klar

 

Alla "Cougars" är samlade i stugan

 


Fia, en av "Cougars" ;-)

 

 

Lotta, Irene & Bella

 

 

Bella & jag

 

Anna-Karin och Irene, lunchpaus på Gustavs Grill & Bar

 

Anna-Karin och Snögubben på toppen

 

 

Vid toppstugan

 

 

Afterski på Gustavs Grill & Bar

 

Den årliga fredagsaktiviteten, detta år champagneprovning, perfekt ordnat Lotta och Maria

 


Afterski på Högis, Anna-Karin i fronten



Hela gänget på Högis afterski


Earth Hour



Fia, Irene & Marie på Högis

 

Vi frotterade oss med kungligheter, Victoria och Daniel var på besök i Lindvallen

 

Tack tjejer för en underbar helg!!! Härligt att ni finns <3.


Weekend till fjällen

Nu börjar det närma sig, snartl åker vi, 13 tjejer, till Lindvallen för en weekend. Det ska bli så härligt att åka skidor. Har inte gjort det på ett helt år nu. 

Väskorna är packade och 13 extramössor har jag med mig ;-). Jag har pysslat lite och så här blev dom. Det var jag och Irene som tyckte att vi skulle vara enhetliga, att det ska synas att vi hör ihop. Det får bli after ski mössan.


Försökte mig på att sy med mall, men det gick ju inte. Fick göra om den första mössan
(den som ligger underst).


Sen sydde jag på fri hand. Inget proffsjobb direkt, men lite kul är det allt. Konstig bild
det blev, alldeles rosa.


Lilla Hugo döptes

Idag har vi varit på dop. Lilla Hugo, nya lilla kusinen, fick sitt namn i Kungsholmens kyrka. Han var så fin och snäll, om man nu kan säga det om små bebisar. Go är han i alla fall.

Kusinkärlek <3, Thilda och Hugo
En riktig AIK-are i present från Danne (tröja och napp).
Med på bild storasyster Julia och kusin Thilda.
Presenterna från oss; sångpåse och AIK-mundering.

Skor från Zara

Jag som älskar skor skulle kunna blogga om det varje dag. Jag menar inte att det skulle vara intressant, utan att jag skulle hitta så många par skor som är fina. Det finns alltid ett behov av nya. Här nedan syns några par snygga skor, och ett par stövletter, alla från Zara. Fina till sommaren. Jag lääääängtar efter bara fötter i öppna skor...


Drömboende i Italien

Jag hittade detta reportage på Sköna Hems hemsida. Ett par från Köpenhamn, Morten och Tina, förverkligade sin dröm och försvann in i en annan tidsålder. De letade efter ett hus långt från jobb och vardagsstress men ändå tillräckligt nära för att kunna åka dit ganska ofta. De hittade sin dröm i en by i syditalienska Apulien. Huset är ett s k trullihus från Medeltiden. Hustypen är runda med konformade tak och har endast ett rum. Husen finns endast i syditalien och är kända sedan 1400-talet, de får restaureras men inte rivas. Förr i tiden när familjen växte slog man hål i väggen och länkade på ett nytt hus. Huset har växt och nu har de ca 300 kvm och skapat en riddarborg.
Jag kan bara konstatera att detta är nog det coolaste hus jag sett. Se och njut.











Foton från www.skonahem.se (Jesper Ray och Pernille Kaalund)


Besök på Skytteholm

Igår var jag på besök på en konferensanläggning. Det var ett härligt besök. Ett bra möte både arbetsmässigt, men även för själen. Det var riktigt ute på landet och bara 15-20 min från Brommaplan. Synd att det var så kallt. Jag kan verkligen tänka mig hur fint det är på sommaren, då det ligger precis vid vattnet. Jag är i full färd med att planera en chefskonferens för ca 60 pers. De två dagarna är fulltecknade med möten, men en rolig aktivitet ska jag planera in. Majoriteten är män (vi är ca 10 tjejer). Det lutar åt att det blir travrace med islandshästar som aktivitet. Jag är, och har aldrig varit, någon hästtjej, men herregud så söta hästarna är. 


On stage

On stage är ett danskt märke med otroligt snygga/coola skinnkläder, väskor och accesoarer. Helt klart en hit i vår. Byxorna och ponchon/schalen - behöver inte skriva mer, bilderna talar för sig - I want!!!

Foton från www.onstage.dk

Union Jack

Jag gillar Union Jack och har lite av den i min inredning hemma. Har själv både sytt patchwork kudde, klätt pall och försökt mig på att måla en tavla, med varierande resultat förståss. Här nedan syns ett axplock av, som jag tycker, fina exempel på att ha Union Jack i inredningen, dock inte allt i ett och samma rum ;-).

Underbar soffa!!!
Foto: www.thecountryhouse.se

Kudde i juteväv
Foto: www.nuncinredning.se

Tapet "Union Jack" design Vivienne Westwood för Cole & Son
Foto: www.cole-and-son.com

Matta från The Rug Company design Vivienne Westwood
Foto: www.therugcompany.com

Melodifestivalen

Igår var det Melodifestivalfinal och jag och Thilda hade turen att få följa med Marie och Enni till Globen på genrepet. Vi hade fått perfekta platser då Niklas (Maries man) hade fixat dem. Och att se genrepet live var perfekt. Jag hade inte velat vara där på själva finalen, då vill jag sitta hemma i soffan och mysa ;-).





Efter genrepet var vi hos Camilla och firade att hon tagit sin examen i Marknadsekonomi på IHM. Hon bjöd på bubbel och god mat. Av oss fick hon ett Dimacci armband i present. Jag köper alltid sådant jag vill ha själv. De är verkligen superfina, finns i hur många färger som helst och både i vit- och gulmetall. Camilla fick beige och gulmetall, snyggt till sommaren.


Zara home till sovrummet

Nyheter från Zara Home till sovrummet. Mycket inbjudande, behöver jag säga mer...






Löpningsträning varje onsdag

Nu är onsdagarna framöver inbokade. Efter jobbet kommer vi vara ett gäng som åker till Ursvik och löpningstränar. Tjejerna som kommer att träna oss är Malin Ewerlöf Krepp och en kompis till henne som heter Kerstin.

Idag var det första gången och det var ju inte det roligaste löparvädret, men vädret kommer ju bara att bli bättre framgent. När vi kom blev vi ekiperade av Malin. Jag fick både löparjacka, långa och korta tights och strumpor, allt från Nike, riktigt schyssta löparkläder. 

Vi började med att jogga till Lötsjön i Sundbyberg, ca 2 km. Sedan gick Kerstin, som tränade oss denna gång, eftersom Malin har opererat foten, igenom lite löpningsteknik, löparsteg och efter det satte vi igång med intervallträning. Totalt sprang vi ca 8 km. 

Reflektion: Riktigt kul att springa i grupp, jag känner att jag blir mer peppad av att springa flera stycken ihop. Vi var bara 8 trots att det var 20 som anmält sig.  

I natt kommer jag garanterat sova gott :-).

Tjing!


Little Piggy went to Prada

Den här lilla fina pekboken är på väg hem till mig. Ett måste för alla Vouge-läsande mammor. Illustrationerna har referenser till välkända designers såsom Manolo Blahnik. Jag har ingen kompis som fått en liten tjej på länge som jag kunnat köpa den till. Alla verkar vara färdiga med barnafödandet, så nu har jag helt enkelt beställt den hem till mig själv. Den kan ju ligga framme för gäster att titta i. Helt underbara illustrationer.




Solvatten - en svensk innovation

NK Glas, Porslin & Kök har startat ett hjärteprojekt med Solvatten. Glasflaskan (se nedan) från :117 by Solvatten är framtagen till förmån för ett vattenprojekt i Kenya. Intäkterna från flaskorna går oavkortat till Solvatten.
Solvatten är en svensk innovation som renar vatten med hjälp av solenergi. Resultatet blir drickbart vatten enligt WHO:s riktlinjer.

I takt med att glasflaskorna säljs fylls en pall med Solvattendunkar som skickas till Kenya. Behovet av rent vatten i området är stort och för många är det en fråga om liv eller död. Solvatten är en effektiv lösning. :117 by Solvatten uppmanar och påminner oss om hur fantastiskt och livsnödvändigt vatten är. Ett samarbete där innovation, design och en tanke om att göra skillnad möts.

Flaskan ska påminna oss om att rent vatten inte är en självklarhet för alla. Enligt WHO har över 1 miljard människor brist på dricksvatten och de blir sjuka av det dåliga dricksvattnet eller dör av vattenburna sjukdomar.

Källa: www.nk.se

Härliga söndag

Vilken underbar söndag. Vaknade till klarblå himmel och sol. Thilda sov så länge att vi var tuvngna att väcka henne. Fick besök av svärfar och Eva. Senare gick vi ut och satte oss i lä på altanen och tog en kopp kaffe. Så underbart att få lite sol i ansiktet. Thilda lekte med Linnea och jag tog en tripp in till stan. Jag hade ett uppdrag att köpa present till Camilla som tagit sin examen på IHM Business School. Henne ska vi fira på lördag. Jag hade redan bestämt vad jag skulle köpa, så det gick fort. Raka spåret till NK, där de säljer X som jag skulle ha. Kan inte skriva vad, man vet ju aldrig ;-). När jag var i stan passade jag på att köpa en fin BH från Stella McCartney. Såg den på bild i en tidning som Sofie Fahrman hade lagt upp. Jag är ganska kräsen, tycker detta plagg är fruktansvärt obekvämt. Men denna är både fin och bekväm. Den blir snygg till någon vit skjorta el tröja  i sommar när man kanske fått lite färg på kroppen. Det känns ganska avlägset nu, men det kommer väl en dag. Kom hem till en god middag, första grillningen, entrecote och bakad potatis. Vi har sett Solsidan och jag säger bara Oh My God, detta program är verkligen veckans höjdpunkt. Nu har jag och Thilda läst i hennes bok och snart är det dags för natti natti.


Inredning från Italien

Kolla in de här underbara möblerna (speciellt fåtöljerna) från italienska Modà Collection. Verkligen härliga möbler som kräver sin plats. De blandar klassiskt och modernt. Dessa ger mig inspiration till att klä om mina fåtöljer hemma, som jag har funderat på så länge. Mamma får nog damma av sina gamla kunskaper från tapetserarkursen och komma över och hjälpa till.

Gå in och titta själva på www.modacollection.it.


Lovisa Burfitt för Rörstrand

Nu har den svenska illustratören och modeskaparen Lovisa Burfitt, genom ett samarbete med Rörstrand, designat en kollektion i porslin som heter ”Mademoiselle Oiseau”. Verkligen jättefin!!! Jag gillar verkligen hennes illustrationer och dem på porslin kan ju inte bli annat än en hit.







Foton från www.rorstrand.se

RSS 2.0