Firat Sebastian <3

Igår var vi hemma hos Sebastian och firade honom. Han fyller 25 år (!!!) i morgon. Det var vi i familjen, Pappa Tony, Mormor och Morfar som kom över. Självklart var Jessie där också, hon ska ju flytta in på riktigt :). Kusiner och övriga kommer en annan dag. Vi fick massa gott till kaffet. Sebbe hade gjort flera cheesecakes, supergoda, med varma hallon till, och Mormor hade med sin berömda Pinocciotårta. Slurp...

Presenterna blev både lite "nyttiga" saker, till hemmet, och till honom personligen, kläder. 
 
Det var så kul att vara där och höra Sebbe och Jessie när de planerar och diskuterar om hur de vill ha det i lägenheten. Det verkar som om de ska hämta inspiration från 70-talet. Coolt, tycker jag. 
 
Några (suddiga) foton på Sebastian...
 
...varför trodde jag att han skulle agera "normalt" framför kameran ;)
 
 
 

Stockholm Fashion Week 2012

Den som först visade sommarmodet för 2013 var couturedesignern Fadi el Khoury. Han har startat sitt eget märke - Fadi Khoury. Kläderna utstrålar elegans och lugn, inga starka färger. Otroligt kvinnligt och vackert skulle jag vilja säga. Fadis första kollektion säljs på Rosenrummet NK.

 
 
Foton via DN och Salong K

Inredning via "home party"

Snygg inredning för "hemparty". Får se om jag ska drag ihop ett gäng och bjuda in till ett. Zelected by houze har jättemycket fint. Skulle önska att jag hade orken att hålla på med sådant på "fritiden". Vilken fritid, förresten ;). Men fint är det i alla fall.
 
 
 
Foto via Zelected by houze

Fint till hösten från Mulberry

 
Foto via mulberry.com

Ny skola

Vilken lättnad!!! Thilda gick sin första, riktiga, skoldag igår och det kändes bra. Det är klart att det var pirrigt, men hon blev så bra emottagen och omhändertagen av sina nya klasskamrater. Så bra att två av dem följde med hem igår :). Vi håller tummarna att det ska fortsätta på samma sätt. Det är klart att det kan kännas jobbigt då man är ensam ny i en klass. Men jag är övertygad om att det kommer att gå som en dans. I morse fick hon sms kl halv 7 av en av de nya kompisarna, de skulle träffas vid tunnelbanan i Hornstull och ha sällskap till skolan ;).


En vit top

Var "tvungen" att ha en vit top. Ska använda den till ett mindre roligt tillfälle. Upptäckte när jag skulle ta fram de vita jag har sedan tidigare att de blivit för stora. Jag har krympigt ;). Idag var jag och Thilda inne i stan efter uppropet och då hittade jag denna, en peplumtop, från Zara. Den blir snygg till ett par jeans och högklackat sen :).


Skolstart

I dag har Elvira haft upprop i skolan. Tänk, hon har bara 1 år kvar i gymnasiet (!!!). Helt otroligt vad det har gått fort. Det är mycket att fundera på så här sista året. Vad ska hon göra efter 3:an??? Ska hon resa??? Plugga vidare??? Plugga vidare utomlands??? Jobba ett tag??? Valen är många och det kan inte vara lätt. Men jag är helt övertygad om att hon kommer att komma på något så småningom.

I morgon har Thilda upprop, och det i en ny skola. Hon har valt att byta skola i 6:an. Det ska bli spännande och samtidigt pirrigt. Hon väljer själv att byta skola för att hon vill ha en förändring, det har ingenting med kompisar att göra. Hon har många kompisar i den skolan hon har gått i, och de kompisarna har hon ju kvar. De dansar hon med på fritiden, och de kommer hon att träffa mycket ändå. Nu har hon dock valt att byta skola och mycket för att hon ska få dansa balett i skolan. Vi har också hört mycket bra om skolan och i åk 7 kommer de ändå att splittra klassen och byta skola, så varför inte göra det 1 år tidigare? Hon ska i alla fall testa och har möjligheten att komma tillbaka om det inte skulle kännas rätt :).


Så i morgon skolstart, i helgen sätter dansträningarna igång och snart drar danstävlingarna igång igen. Jag menar, så vi inte behöver vara sysslolösa ;).


Tjing!

För modeintresserade

Ny serie har börjat sändas på TV3, Project Accessory. Det första avsnittet sändes i kväll kl 22.00.

Jag har tidigare tittat lite på Project Runway, där olika designers tävlade om 100 000 USD för att starta en egen klädkollektion.

I Project Accessory tävlar medverkande, som är olika typer av konstnärer, de har som specialite att t ex designa väskor, smycken, hattar eller andra accessoarer. Den som står kvar som slutlig vinnare vinner en stor summa pengar som ska kunna hjälpa till att starta sitt eget märke.

Det är absolut ett program som lockar till kreativitet, helt i min smak.



Mycket träning och vila

En superlugn och härlig helg börjar närma sig sitt slut.

Mycket träning har det varit. Jag och Danne har varit ute på en löparrunda. Thilda var på kick off med dansen igår, totalt 7 tim dans. Ojojoj, vad hon hade träningsvärk i morse ;).

Igår var vi och såg Snabba Cash 2, verkligen sevärd. Vi har också hunnit med att äta kräftor två gånger, slurp, så gott det är.


Efter semester...

En ny vecka - en arbetsvecka, slut på semester, rakt in i verkligheten, både roligt och lite sorgligt, av olika anledningar.

I fredags var det rapportering av halvåret. På måndag ska juli månad rapporteras. Och däremellan ska allt annat göras ;).

Mycket löpning har det blivit i veckan, och mer ska det bli, i morgon 1-milsspåret.

I går var vi och grattade Magnus och Per. Per fick tröja och skjorta och till Magnus "gick vi loss" med inredningsprylar. Kul att handla till en "grabblägenhet" ;). Det blev det som syns på bild nedan. Flera av ljuslyktorna så klart, de måste ses i grupp ;), samt kuddar till Magnus svarta soffa, grå/silver färgade "skinnkuddar", supercoola. Lampan hade jag sett på bild på nätet, den var inte ens uppackad i butiken när vi kom in, de fick hämta på lagret ;). Elvira blev så frälst (den är finare IRL) så hon köpte en till sig själv.

I kväll åt vi kräftor för 3:e gången, jäklar vad gott det är.



Maskulin inredning

Ska åka och gratta syrrans äldsta grabb, på torsdag, som har fyllt 26 år. Han har köpt, och flyttat, till egen lägenhet. Så nu finns det mycket som han behöver. Jag vill köpa något som ger "lite piff" till hans lägenhet :). Jag har inte sett lägenheten ännu, men har ringt och hört mig för om möbler och färger. Så i morgon el torsdag blir det ut på shoppingtur :). Jag har en tanke redan om vad jag ska köpa, men det skriver jag inte här ;).

Snygg maskulin inredning via DesignSponge, Candyblackblog, roomservice.blogg.se, Fixa&Dona och henricks-tankegangar.com.



Den årliga kräftskivan

Igår var vi på den årliga kräftskivan på Dalarö. Detta år hos Kate och Simon. Det är så himla fint hos dem. Vi satt perfekt ute vid "lillhuset" med bästa utsikten, så vackert. Med filtar, trevligt sällskap, musik och bad i tunna, så höll vi oss varma.

Då Kate fyllde år i veckan, så passade vi på att gratta henne. Vi köpte en svensk kokbok, på engelska, till henne och en blandad påse med fint te och choklad. Hon blev jätteglad. Kokboken var verkligen fin. Hon skulle ta den med sig hem till England och bjuda sina engelska vänner på svensk mat :). Precis det jag ville, och förstod, då Kate verkligen gillar att laga mat och är riktigt bra på det också.



Iggy Pop

Idag blir det Iggy Pop på Grönan. Kul!!! :D. Tror att det var 1987 jag såg honom första gången, också på Grönan.

en yngre Iggy

Ett sorgligt besked

Igår fick jag ett sorgligt besked. Lennart somnade igår in efter en tids sjukdom. I och för sig har det varit väntat, för sista tiden har han varit jättesjuk och det har bara gått åt ett håll. Men det spelar ingen roll, lika sorgligt är det ändå. Mina tankar går till Lennarts nära och kära.

Lennart har funnits med sedan dag 1, då jag började jobba på min arbetsplats. Han är far till mina chefer och har varit verksam inom bolaget hela tiden, trots att han haft åldern inne för pension. Lennart hade alltid många järn i elden och hade aldrig tid att sitta stil och sluta arbeta.

Han var otroligt karismatisk, hade ett stort hjärta och var en mycket varm person. Jag kommer att sakna Lennarts telefonsamtal och björnkramar, som jag alltid fick när han kom in på kontoret. Jag vet att det är många med mig som kommer att sakna honom oerhört.



Springa, springa, springa...

Det har blivit mycket springande sista tiden. Jag brukar generellt inte vara så duktig att träna på semestern. Men denna semester har jag faktiskt varit det. Jag känner mig så nöjd med mig själv. Det har blivit olika distanser 3, 5, 6, 7,5, 9 och 10 km. De senaste dagarna har det blivit ganska mycket. I förrgår sprang jag 3 km med Thilda, igår sprang jag 7,5 km och nu är jag precis hemkommen från en 5 km-runda i Ursvik. Det är verkligen så skönt när man kommit igång.

Har hittat en sida på nätet där man kan kolla upp cykelvägar och avstånd, www.cykla.stockholm.se. Så nu har jag undersökt vägarna och avståndet mellan hemmet och jobbet. Det är totalt 10,5 km, så den vägen ska jag försöka mig på en dag.


I morgon kommer min Flinga hem!!! Jag längtar!!! <3

Elvira i Beijing

Nu har jag avverkat 4 semesterveckor. Eller inte 4 hela veckor, jag har jobbat några dagar under semestern. Så denna vecka tänkte jag mjukstarta. Jag ska rapportera halvåret på fredag och jag är i princip klar, men kommer göra det sista nu i början av veckan. Sen ska jag vara ledig på onsdag och torsdag, för på onsdag ska jag hämta Elvira på Arlanda :D.

Tänk att Elvira har varit borta i 3 veckor. Vi har nog aldrig varit i från varandra så länge förut, så det har säkert varit nyttigt, både för henne och för mig ;). Det ska bli så kul att se, förhoppningsvis, en massa bilder hon har tagit och höra om allt hon varit med om mer i detalj. Jag säker på att Elvira har lärt sig en hel del om sig själv, bl a att bara vara själv och ta hand om sig själv, som hon blev tvungen till under 6 dagar. Inget ont som inte har något gott med sig ;). Hon fick några nya vänner, från olika länder, som bl a pluggade kinesiska i Beijing.

Jag har haft turen att kunna ha kontakt med henne varje dag, då hon skaffade sig en kinesisk telefon med simkort, så jag har ringt i princip gratis till henne via ett speciellt Asia telefonkort. Superbra!!! :). I fredags landade Pappa Tony i Beijing, så han och Elvira kommer totalt få 5 dagar tillsammans innan Elvira åker tillbaka till Sverige.

Det ska bli skönt att få hem henne igen <3.


lilla fis-Elvira ;)


Mamma och dotter

Middag på stranden

Igår, på dagen, var vi i Mölle och njöt av den sol som visade sig. Det har ju verkligen varit varierande väder denna semester.

På kvällen åkte vi till en restaurang, Sillen och Makrillen, som ligger på stranden i Helsingborg. Jättefin utsikt, god mat och trevlig personal.

Nu är vi hemma i Stockholm och vi saknar vår härliga vänner, fam Häggkvist.

 

Grand Hotel i Mölle


Stranden vid Sillen & Makrillen i Helsingborg


Nancy, Thilda och Felicia


Sillen & Makrillen


Danne och Peter


Mölle by the sea

 


RSS 2.0