En bra bok

Har precis upptäckt en ny författare. Hon heter Anna Bovaller och jag har läst hennes andra bok, Svärmaren. Den kan jag varmt rekommendera. Jag kunde inte släppa den, mycket spännande. Så nu måste jag läsa hennes första bok också, Svinajakten. I höst kommer hennes tredje bok, Äppelkyrkogården. Alla tre böckerna handlar om Petra Wester som är advokat och delägare i den advokatbyrå där hon arbetar.

Svärmaren handlar om att Petra kommer till advokatbyrån och finner sin biträdande jurist, Victoria, död. Då mord misstänks så sätts en internutredning igång, under ledning av Petra, för att inte svärta ner byrån ytterligare. Petra kontaktas av finansinspektionen som misstänker insideraffärer. När Petra börjar undersöka Victorias förflutna visar sig en mörk historia. Och under utredningen visar det sig att de båda kvinnorna har gemensamma och känsliga beröringspunkter.

 


Musik, musik...

New Years Day, en av favoritlåtarna med U2. Jag såg U2 första gången i december 1982 (Konserthuset). Det var stort. De var andra gången de var i Sverige och spelade. Första gången de spelade i Sverige var året innan (1981). Då spelade de på Underground och det var inte mer än 100 pers och lyssnade på dem (!!!). Jag var inte på Underground, men efter Konserthuset har jag sett dem några gånger till. Det är det absolut bästa liveband jag har sett.

Denna musikvideo spelades in i Sälen. Sorry för dålig kvalité på video, men jag hittade ingen bättre.


En båttur i Stockholm

En måndag med lite grått och trist väder i Stockholm. Vad gör man då? Jo, man jobbar lite på förmiddagen och sedan drar man ut med Richard och Irenes båt :-). Vi tog med oss gott (äh, lägg av) kaffebröd från bageriet och bryggde kaffe.


Ännu en film

Har ni inte sett Bridesmaids, så är det ett måste. Så underbart härlig och rolig film. Man sitter med ett asgarv eller leende på läpparna, blandat med ångest ;-), genom hela filmen. Huvudrollen spelas genialt av Kristen Wiig (tidigare från Saturday Night Live).

Filmen handlar om planeringen inför ett bröllop. Kristen Wiig spelar singeln Annie, som har haft eget konditori som gått i KK. Och det är Annies bästa väninna Lillian som skall gifta sig. Hon får konkurrens av överklassfrun Helen, om att vara "bästis" med Lillian. En rad olika sjuka händelser, där ibland en scen som utspelas i ett flygplan. Verkligen bra film. Kristin Wiig kommer vi få se mycket av fram över.  


Filmer att rekommendera

Härom dagen såg vi en fransk film, från 2007, som jag verkligen kan rekommendera. Det svenska namnet på den är Berätta inte för någon. Den handlar om Alexandre Beck, och vad som händer honom, när hans fru oväntat blir mördad en natt när de är på en promenad. Åtta år senare lever han i spillrorna i vad som en gång var hans liv. Men en dag får han ett mystiskt mejl med en länk till en övervakningskamera som ställer allt upp och ner. Samtidigt finner polisen två kroppar och ett blodigt slagträ i närheten av platsen där man en gång fann Alexandres fru. Han blir nu huvudmisstänkt för tre mord. Frågan är nu om det är en komplott och framförallt vad är det som är verkligt?

Vi har också sett The Mechanic med Jason Statham. En riktig actionfilm från början till slut. Den är som andra actionfilmer som Jason brukar vara med i, men ännu lite "fyndigare". Den kan jag också rekommendera.


Så tragiskt...

Idag har vi tänt ljus för alla drabbade i bombattentatet i Oslo och massakern på Utöya. Så tragiskt allting. Vad är det för människa som så kallblodigt kan förstöra livet för så många oskyldiga och deras nära och kära. Det är så grymt och det går inte att finna någon förståelse för att sådant här kan hända. Hela dagen har TV och tidningar uteslutande handlat om detta, vilket är förståeligt. Vad svarar man sina barn när de frågar varför han, en ensam mans verk, har gjort detta??? Det går ju inte ens att förklara. Det är ju en galnings verk.

Jag finner inga ord, allt är bara så fruktansvärt tragiskt...


Mammas 70-årsfirande

Igår firade vi Mamma som fyllde 70 år. Det blev lite sent, så idag är vi lite pömsiga. Det var kul att träffa familj/släkt och vänner. Mamma fick fina presenter, massor av blommor, vin, berlocker till Pandoraarmbandet och klocka (syrran och jag med familjer köpte en klocka från GANT).



Mamma 70 år <3

I morgon fyller bästa Mamma 70 år (det kan man inte tro) och då blir det lite fest. Jag har erbjudit mig att fixa lite mat till buffén, så det är vad jag har roat mig med idag. Men det gör ingenting, för det är bara skitväder ute ändå. Nu har jag gjort en av potatissalladerna (så den får gotta till sig riktigt), tapenade och tsatsiki. I morgon förmiddag ska jag göra den franska potatissalladen med oliver, stora salladskapris, fetaost mm. Mums.

Nu ska vi äta årets första kräftor... det ska bli gott, gott-gotti-gott-gott ;-)

Tjing!

En dag med Viran

Idag regnar det...

...men igår var det fint väder. Då hade jag en Viran-dag. Vi låg vid poolen på dagen och bara hade det skönt. Blev hungriga och gjorde små goda smörgåsar till lunch. Sedan åkte vi till Sundbyberg C en sväng. Där hittade jag ett par Acne-jeans som jag ska göra shorts av och Elvira ett par superfina Karen Millen skor. De tänker jag nog låna någon gång ;-). Försökte få tag i kräftor, som vi blev sugna på. Men icke sa nicke :-(. Det får bli kräftor en annan dag, helt enkelt.

Lunchen på min fina retro servis som jag köpte på en lantloppis för ett antal år sedan


Fina naglar

Elvira har pysslat med mina naglar. Fint va??? ;-)


Ny klänning till Elvira

Återigen ett fynd från Vackra Ting. En klänning från JoLou till Elvira. Hon är jättefin i den. Jag har sneglat på den själv, men nu fanns den bara i XS. Den hade kostat 1650 kr och nu var det 80% rabatt på priset :-). Perfekt festklänning på fredag då Mamma/Mormor fyller 70 år.

En glad nyhet när vi var på Vackra Ting var att den inte ska upphöra helt. Bara att det var två ägare från början och nu säljer ut allt, då endast en skall vara kvar och öppna i eget regi i oktober. Då blir det både kläder, inredning och SPA en trappa ned. Perfekt!!!




Långa, korta, superkorta...

...jeansshorts vill jag ha. Har ett par korta, lite baggy jeansshorts. Jag har också ett par gamla jeans som jag klippt av precis ovanför knät, snygga till högklackat. Nu vill jag ha ett par tajta, korta också. Tycker inte de jag har hittat ute är så som jag vill ha dem. Så nu är jag på jakt efter jeans att klippa av, för att få den absolut rätta längden. Jag är lite inne på att klippa av mina gamla Miss Sixty jeans som sitter så skönt över rumpan, de är tajta i låren också. Jag är bara rädd att jag ska ångra mig senare, när man "ska ha" den modellen igen. Men det är väl smällar man får ta. Innan jag klipper av dem så ska jag titta på second hand, där brukar man kunna göra klipp.

Tjing!


Nostalgi

Satt med Elvira då hon skulle fixa sig för att åka till jobbet. Svarade på jobbmail, bloggade lite, kollade på You Tube och hittade "Do they know its Christmas" som Sir Bob Geldof låg bakom med Band Aid år 1984. Vilken nostalgitripp :-). Alla mina ungdomsidoler; Sting, Bono (U2), Simon Le Bon (Duran Duran). Hittade även uppföljaren till "We are the world", "We are the world 25 for Haiti" (2010), som Michael Jackson och Lionel Richie skrev 1985. Lite tårar vid köksbordet... <3



Version 1985, härliga Cindy Lauper och övriga



Version för Haiti 2010 (de har klippt in Michael Jackson från 1985, snyft...). Pink är så grym!!!


Nya stövletter

Härliga, Vackra Ting, butiken i vårat område ska stänga, tyvärr. Där har de haft kläder, smycken och inredning, speciellt danska och svenska märken. Förra veckan hade de 60% på allt i butiken. Jag tittade på ett par stövletter från Yellow Cab, men köpte dem inte. Idag när jag gick förbi butiken, så hade de 80% och just min storlek var kvar, jihaaa. Värsta kapet!!!



Trappan har blivit svart

Nu är trappan snart färdigmålad. Det är bara lite fix och trix kvar.


Ett härligt dygn på Dalarö

Hemkomna efter en härlig helg på Dalarö hos Nettan, Gunnar, Elleonore och Emma. Kate, Simon och Darcy kom över också, så klart. Det var så kul att träffa dem igen. De hade med sig "pojkarna". Inte Max och Jack för de var inte i Sverige. Max i Hong Kong och Jack i Australien. Så Jack ser vi inte i Sverige i år. Max kommer lite senare, i augusti, så han får vi träffa senare. De små pojkarna de hade med sig var deras två underbara pekignesepojkar, Jasper och Toby, som jag och tjejerna inte har träffat. Danne träffade dem när han var över på ett par fotbollsdagar i våras. Åh, så goa de är, jag blir helt sjuk. Så otroligt härlig ras det är pekigneser. Vi har en pekignese i vårat område som vi kärat ner oss i totalt, Vera. Vill bara ha en, skulle passa sjukt bra ihop med vår lilla Melvin.

Vi hade i alla fall lika trevlig som vi alltid har med dessa vänner. I lördags förmiddag kom Kate & Co över till Nettan och Gunnar igen och vi tog en tur, allihopa, i deras båt till Utö. Där åt vi lunch och fikade och bara umgicks. Inget badväder, men ändå skönt att komma ut.

Gunnar och Kate


Simon och Nettan


Danne


Thilda, Elvira och Elleonore


Toby och Jasper (man måste ha flytväst när man ska åka båt)


Thilda, jag och Toby


Darcy, Thilda, Elvira och Elleonore


Jasper i finväskan, oj vad det blåser i båten ;-)


Darcy och Toby
Darcy, Jasper, Toby och Thilda

Thilda och Toby

Toby som vägrar att släppa kakan ;-)

På restaurang Barfota i Helsingborg

En härlig kväll med härliga vänner <3

Hemkommen efter några dagars resa

Nu har vi kommit hem igen. Tre dagar hos Nancy, Peter och Felicia i Helsingborg. Vi hann med både en tripp till Köpenhamn och en dag på stranden. På lördagkvällen var vi på rest Barfota inne i Helsingborg. Det var så sorgligt när vi lämnade dem i söndags. Men de kommer till oss redan i morgon. Fast bara för att utnyttja oss ;-) (sängplatser) då de ska på Peters systers bröllop. De stannar till på fredag.

I söndags drog vi vidare till Marie, Simon, Emelie och Oliver i Vimmerby. Det var verkligen kul att få se hur de har det på sitt nya landställe. Marie är ju uppvuxen i Vimmerby, så för henne är det nog som att komma hem. Det är verkligen ett gulligt ställe de har skaffat sig. Egen brygga, precis utanför dörren, vid en liten insjö.

Lite bilder kommer snart.

Tjing!


Helsingborg och Vimmerby

I morgon åker vi till Peter, Nancy och Felicia i Helsingborg. Där ska vi stanna några dagar. Då blir det förhoppningsvis stranden och en kväll har vi bokat på en underbar italiensk restaurang inne i Helsingborg.
På hemvägen åker vi till Marie, Simon, Emelie och Oliver i Vimmerby. Vi ska få se deras nya landställe för första gången. De har egen brygga vid en liten insjö, så vi hoppas verkligen att det blir härligt badväder. Om inte, så får vi göra annat. Grabbarna ska kanske iväg och spela golf så Marie, som är från Vimmerby, får väl guida oss i trakterna.
Nej, nu tror jag att jag ska hoppa i plurret ;-).

Grått ute igår och nu är det sol igen :-)

Jag passade på att jobba lite igår, fast hemma, betalade lite fakturor och gjorde lönerna för juli. Sedan jobbade jag "hemma" också. Har tidigare börjat slipa trappan lite och nu har jag målat trappan svart första vändan. Jag har inte målat hela trappan utan bara stegen än så länge. Får se hur vi ska ha det. Jag börjar så här och känner efter, sen kanske jag målar sättstegen också. Hoppas det ska bli fint. Har funderat på det ett tag, så nu fick det äntligen bli av. En del har inte rekommenderat att måla trappan svart - "allt kommer att synas". Men det gör det ju när den är vit också. Vad är skillnaden???








Glass på McDonalds

Thilda saknade sin storasyster igår morse och vi bestämde oss för att ta en trip till hennes jobb för att äta glass. Vi gick först till Mongolian Barbeque och åt en buffélunch. När vi kom till McDonalds på Centralstationen där Elvira jobbar så stod hon inte i kassan. Typiskt, så hade hon gått på lunch precis när vi kommit för att köpa glass. Men jag ringde till henne och hon var på plats i personalrummet :-). Så hon kom ut och kramades och pratade lite med oss. Duktig tjej jag har som jobbar, det är vuxenpoäng ;-) <3.






Drömboende

Villa på vatten, nära stan, fina strövområden, egen brygga för bad och båt. Say no more...




Träff med tjejerna

Tack alla fina tjejer för en kul kväll!!! Alltid lika mysigt att träffa er.

Är solen ett minne blott???

Idag är det inte så kul väder, typiskt när man tagit semester. Maria är här från Sundsvall och snart ska vi åka en sväng till Kista C. En kompis till henne kommer dit också.

Trots denna vecka med sol och värme har jag inte fått nog. Poolen har verkligen kommit till nytta. Temperaturen är uppe i 29 grader och tjejerna är mer under ytan än ovanför.

En fåtölj/säng till poolen har jag försökt att lägga beslag på, men då får man dela med övriga badare ;-).



RSS 2.0