Halloween

Hittade en liten söt pumpa härom dagen. Passar perfekt för köksbordet, det var bara att hugga i med kniven ;).


Trött av förkylning eller bara av stan???

Herregud, jag orkar inte gå på stan längre, blir helt slut. Jag måste kanske skylla på den här envisa förkylningen som vägrar släppa :(.

Ingen löpning eller träning idag, så dåligt samvete man kan få. Får förhoppningsvis ta igen det i morgon med bästa, inte roligaste ;), In Shape-passet på Sturebadet Haga.

Har i alla fall haft semesterdag idag och varit med Thilda och Linnea K inne i stan och köpt jackorna till streetgruppen Konichiwa Gagas, som ska tävla för första gången på lördag. Sex tjejer och Fabian iförda gröna bombarjackor - coolt ;). Ska bli så kul att se dem på lördag.

Ny lugg och nya skor...

 

 

Lugg???

Det var frågan, om jag skulle klippa lugg, och det fick det bli. Har inte haft det på jättelänge, kände att det var dags. Måste förnya mig lite, får väl se hur länge jag trivs denna gång ;).

 
 

Höstlov

En helg är snart slut och en ny vecka börjar. Tjejerna är mycket nöjda med att det är höstlov denna vecka, med början i morgon. Inga läxor, de kan göra vad de vill, nästan ;) och inte ha klockan på väckning.

Igår fick vi besök av kusin vitamin från Sundsvall. Mycket vin och prat, fast tidigt i säng. Helt slut efter heldag på danstävlingar i Västerås. Nu väntar en kopp te i soffan och Solsidan. Härliga söndag :).



ÄNTLIGEN...

Så jätteskönt att det är just fredag idag. Känner mig sjukt trött på morgnarna och speciellt den här veckan. Det är så mörkt ute. Idag blir det lunch med fina Lena.

Den här helgen är det tävlingar i Västerås. Thilda dansar både street och disco den här tävlingen. Så ikväll ska tävlingskläderna packas ihop och vi måsta komma i säng i skaplig tid, direkt efter X-factor, då klockan kommer att ringa 6 i morgon bitti. Ja ja, på söndag får vi sova ;).

I morgon kommer kusin-vitamin och hälsar på från Sundsvall. Ska bli kul att träffa Maria, då det var ett tag sedan. Vi kommer att ha mycket att prata om.

Förresten, köpte så coola skor till Elvira i veckan. Sjukt söta i den lilla storleken. De passar henne perfekt ;).

Tjing
 

50 shades of Grey

Nu börjar det bli sent och kanske för sent för att läsa :/. Jag har ju läst mer än hälften i boken "50 shades of Grey".

Boken är såld till 37 länder. Efter bara 6 veckor hade 10 milj böcker sålts i USA. Första delen blev i augusti Storbritanniens mest sålda roman, och gick om "Da Vinci-koden". Det har kommit ut två böcker till (Fifty Shades Darker och Fifty Shades Freed) och trilogin har sålt i över 20 milj ex i USA och i över 12 milj ex i Storbritannien. Helt otroligt.

Författaren E L James har till sin trilogi skapat olika låtlistor för att få läsaren i rätt stämning.

Jag har lärt mig ett nytt ord, "vaniljsex" ;). Boken ska bli film också. Jag undrar just vilka som ska spela huvudrollerna... 
 

Festfin

 
 
 
 
Foto via www.tigerofsweden.se och www.burberry.com 
 
 
 

Fem tjejer och kladdkaka

Igår var det riktig tjejkväll hemma hos Isaksson/Byström. Det blev middag tillsammans med Elvira, Thilda och Thildas två kompisar, Emelie och Hanna. Till efterrätt gjorde Elvira en grymt god kladdkaka som hon hade bitar av vit choklad och mörk 70 % choklad i. Till den fick vi lättvispad grädde och varma hallon, slurp.


Fjällentjejer

Igår kväll hade jag dejt med mina fina "fjällentjejer". Alla kunde inte vara med, av olika anledningar, men vi var i alla fall 8 av 13, bra jobbat. Det är alltid lika kul att ses. Några av tjejerna ser jag mer sällan än andra.

Vi träffades på Restaurang Niklas/Kåken, gick vidare till Sturehof och åt Moules Frites, supergott, och avslutade på Bistro Jarl. Vissa av oss gick vidare till Berns, jag var inte en av dem :-).

Idag är jag lite trött, funderar på att kanske åka en vända in till stan och strosa runt, alldeles själv. Ja, inte alldeles själv, hela stan är väl full med folk ;-). Thilda och Elvira är med kompisar och Danne ska på den årliga fotbollsfesten. Härligt att rå sig själv en liten stund.
 
 
 

Savannah Miller

Skådespelande Sienna Millers syster, Savannah Miller (designer), lanserar sitt eget klädmärke Savannah nu i oktober.
 
År 2007 startade systrarna tillsammans märket Twenty8Twelve tillsammans. Men nu är det dags för en solokarriär för Savannah. 

Om kläderna säger hon, "These are clothes to wear every day that don't cost the earth and make you feel great". Det gillar vi :). Kläderna släpps i slutet av oktober på Nelly.com.

 
Foto via vogue.co.uk

Ny design

Lobra of Sweden är en svensk uppstickare. Grundare av märket är designer Louise Bramstedt. Hon blev i augusti utsedd till "Årets rookie 2012" av Svenska Moderådet.

 
 
 
Foto via www.lobra.se
 

Inredningsdetaljer

Härliga inredningsdetaljer i snygg design av industridesignern
Tom Dixon och produktdesignern av Eric Therner. 


 
Design - Tom Dixon
Taklampan "Etch Web Light" tillverkad i kopparplåt, 65 cm i diameter.
Lampan tillverkas i begränsad upplaga. 
 
 
 
Design - Eric Therner
Lampan "Diamond Lights", supercool halogenlampa med lång livslängd, ca 2000 tim. 
Det finns olika takfästen att köpa till separat, i olika metallfärger. Snyggt som tusan!!!
 
 
 
Design - Tom Dixon
"Etch Candle Holder" för värmeljus som ger ett helt underbart sken, precis som taklampan.
Flera lyktor kan monteras ihop till önskat mönster. Man vill ju bara ha flera!!! Får önska sig, helt enkelt ;).
 
Foto via Artilleriet

En framgånsrik affärsman och fascinerande person

Petter Stordalen, vilken otroligt fascinerande och charmerande affärsman, men mest som person. Han är så entusiasmerande och känns så "grundad". Så otroligt engagerande och positiv. Han säger, och jag tror också, att man kan träna sig mentalt till att bli mera positivt. Jag tror att många skulle behöva arbeta på det.

Petter Stordalen, född 1962, är en norsk framgångsrik affärsman, fastighetsutveckare, miljardär, miljöaktivist med ett stort samhällsengagemang. Han är bl a ägare av Nordic Choice Hotels.

Hans miljöengagemang har bl a varit i då han vid några tillfällen deltagit som aktivist, t ex vid en Greenpeace-aktion på det brittiska kärnavfallsverket Sellafield. Han, och flera andra aktivister, kedjade fast sig som en protest mot dumpning av radioaktiva ämnen i havet.

Han började sin karriär tidigt. Redan som 24-åring blev han Norges yngsta köpcentrumchef över Norges största köpcentrum. På 90-talet fick han "drömjobbet" som VD för Norges motsvarighet till NK. Det jobbet fick han inte behålla. Som han själv säger berodde det på att han sa att "det är de anställda som styr bolaget, inte ägarna".

Han håller sig i trim bl a genom att  varje morgon springa 1 mil tillsammans med sin fru. Det är kärlek ;).

Lite kul kuriosa - hans omskrivna bröllop år 2010, är det dyraste bröllopet i Skandinavien, kostade "endast" 40 miljoner kronor (!!!). Det seglade t o m om Kronrinsessan Victorias bröllop.

Thildas nya dräkt

Igår invigde Thilda sin nya dräkt. Det är hennes danslärare Sofia som sytt den och vi (Sofia, Thilda och jag) som tillsammans har bollat idéer om hur den skulle se ut och vilka färger den skulle ha. Den blev verkligen fin och Sofia är grymt duktig på att sy.


Fredag...

...och i säng i tid. Nu, med andra ord. Klockan står på ringning 6.15 i morgon bitti och då bär det av till Eskilstuna och danstävling. Det är rikstävling i disco och Thilda tävlar singel. Igår kom Sofia med hennes nya dräkt. Så jättefin!!! Jag lägger upp bilder i morgon.

Vid middagshandling så åkte lite annat kul ner i varukorgen också. Jag blev så "het" på Jessies nya grytvantar, som hon fick när hon fyllde år, att jag var tvungen att köpa likadana. Ja, nästan likadana, hon har gröna grodor och jag köpte svarta apor till oss. Jättesöta :D. Ett par termosmuggar fick också följa med hem, de kommer att bli ovärderliga i bilen framöver. Fattar inte att vi inte har köpt några tidigare. Elvira har en, men inte vi, inte ;).

Såg att de på Åhlens har fått in en hel del fina produkter från Ylva Skarp. Det är på tiden. Hennes inredningsprylar är verkligen fina. Har några av hennes prylar hemma själv, både lampskärm och kudde och annat.

Natti natti <3

 
 
 

Träning x 2

Oj oj oj, så duktiga vi har varit idag då ;). På lunchen var jag på In Shape-passet på Sturebadet Haga med Malin. Det är verkligen sjukt jobbigt. Jag kommer säkert ha lika mycket träningsvärk i morgon, som jag hade i förra veckan :/.

Efter jobbet var jag och tränade med Elvira. Fast jag tog det rätt lugnt, agerade mer PT åt Elvira ;).

Nu är jag så trött att jag skulle kunna somna med en gång. Ska nog krypa ner under täcket och läsa min bok... Zzzz

 
Sjyst skylt...
 

Jessie 23 år

I kväll har vi varit och grattat Jessie, Sebbes tjej, som fyller år. Vi blev bjudna på middag, kyckling- och grönsaksspett med fetaostsallad och tsatsiki. Till efterrätt fick vi cheesecake med varma hallon och kaffe. Supergott!!! Nu har barnen blivit så stora att man får komma på middag :). Vi fick träffa Jessies föräldrar och storebror för första gången, jättetrevliga.

Av oss fick Jessie stora temuggar som hon hade önskat sig. Sebbe hade köpt en "grislampa" till henne, som hon också hade önskat sig. Riktigt cool lampa i industristil. Skulle kunna tänka mig en själv. Den som Jessies fick går i en grön färg, passar perfekt hemma hos dem. Grislampor användes tidigare på landet för att hålla kultingarna och hönsen varma. 

 
 
 
Foto via hannashantverk.blogspot.com
 
 
 
 
 

Fruktfat

Idag var det zumbamåndag, på lunchen, med min tränings- och arbetskollega Malin. Kul att röra på sig till musik, men vi saknar Josefin vår "riktiga" zumbatränare. Men hon har fött barn. Borde inte vara tillåtet ;-P.

Jobbade lite längre och åkte sedan och hämtade mitt nya körkort. Men, så hemskt :(. Varför kan man inte se normal ut???

Efter middagen tog jag och Elvira en snabbvisit för att köpa present åt Jessie (Sebbes tjej), som fyller år i morgon. Passade på att köpa det fina fruktfatet som jag velat ha ett tag. Fanns bara ett kvar, vilken tur jag har jämt :D.

 

Regisionstävlig

Igår var det regionstävling och (nya) DISCOqueens tävlade tillsammans för första gången. De kom 4:a i sin grupp. Och ändå var det två grupper som var 16+ som de tävlade mot i sin grupp. DISCOqueens dansar i gruppen 12-15 år. Jättebra jobbat tjejer!!!
 
Tävlingen var också "vår", Stockholm Dance Crew's, tävling. Så vår dansskola var arrangörer och alla föräldrar var där och jobbade för fullt. Jag säger bara, vilket engagemang. Vilka härliga barn och föräldrar. Jag är verklgien glad, och stolt, över att få vara del av denna fantastiska dansskola. Allt gick som smort.
 
 Taktiksnack före tävling
 

Plugga, plugga, plugga...

Nu har det börjat på allvar kan jag säga. Herregud, så mycket läxor!!! Eller, vi kanske inte är vana helt enkelt. Men stor skillnad mot Thildas förra skola är det i alla fall. 
 
Igår, och idag, har Thilda pluggat historia och stormaktstiden. Mycket att lära in, på mindre än 1 vecka. Det blev till att hoppa över dansen ett par dagar för att hinna med. För det är inte bara historiaprov, det är engelska glosor, översättning och ett fritt tal (under 3 min) endast med stödord på svenska. Sen är det matte också :-/. 
 
På fredag är det prov på stormaktstiden och hennes lärare har lagt upp betygskriterierna på skolbloggen. Det är första gången, denna termin, som hon ska få betyg (klass 6). Tidigare har de fått omdömen och individuella utvecklingsplaner, nu ska de värdesättas med betyg som utgår från nationellt fastställda kritierier. Vi försöker tona ned detta med betyg, så att hon inte ska känna sig pressad av det. Det viktiga är att hon gör sitt bästa och känner sig nöjd med det hon gör. Betygen är ju inte viktiga just nu, utan mer om ett par år. 
 
Mycket förändringar har det i alla fall blivit nu i 6:an, för Thilda. Men det har verkligen bara varit positivt, både för henne och för oss. Vilka framsteg hon gjort. Jag säger bara wow...
 
På lördag har vi (SDC - Stockholm Dance Crew) vår arrangerade danstävling. Vi kommer att hålla till i Jakobsbergshallen (en jättebra hall) och det ska bli kul. Mycket jobb blir det för alla inblandade, så klart. Det är en regionstävling, så Thilda får, tyvärr, bara dansa grupp (Disco Queens). Men det ska bli jättekul att se gruppen, som nu har några nya medlemmar. Om de placerar sig bra på denna tävling kan de få en prick och då kliver de upp från B-klass till A-klass. Då tävlar de fortsättningsvis bara på risktävlingar istället för regionstävlingar. Vi håller tummarna!!!
 
Så för er som kommer till Jakobsbergshallen :), så står jag och tar emot betalning för inträde mellan kl 9.00-13.00.
 
Natti natti <3
 

Hustoppen

Har kollat på flera avsnitt, i repris, av Hustoppen. En serie program där Jannika Hernelius (inredningsarkitekt) och Andreas Forsberg (arkitekt) åker runt och besöker olika hus runt om i Sverige.
 
En jury bestående av Thomas Sandel (arkitekt, formgivare och designer), Gert Wingårdh (ägare av arkitektbyrån Wingårdhs) och Carouschka Streijffert (inredningsarkitekt, inredningsprofil i bl a Från koja till slott och Roomservice) sätter betyg på de olika objekten och i slutändan koras en vinnare. 
 
Ett av mina favorithus är helt klart slakthuset i Ulricehamn. Huset, på ca 700 kvm, boytan är på ca 400 kvm resten är fördelat på garage, källare och showroom. Inredningsstilen  är rå industriell men ändå med värme. Det är svårt att tro att huset ligger beläget i Ulricehamn.
 
 
 
 
 
 
 
 

RSS 2.0