Om 4 veckor...

På onsdag om 4 veckor har jag och Marie landat i New York. Det ser jag verkligen fram emot. Jag är helt övertygad om att det kommer att bli en härlig resa. Att få resa till en stad jag aldrig varit i, med en härlig väninna som har varit där många gånger. Det kan inte bli mer perfekt.

Planeringen har börjat ta sig. Ja, inte alla 5 dagar, men lite planering måste man ju göra. Vi ska åka till Woodbury Outlet, med arrangerad buss eller så hyr vi egen bil. Vi åker nog dit första dagen, då har vi det avklarat.

Boka bord på The Standard Grill ska vi göra, så vi får gå dig och äta en kväll och samtidigt ta roof top bar på The Standard. Löparskorna ska med, så en dag ska vi ta en löpartur i Central Park. Det är väl ett måste när man är i NY ;).

Lääängtar...
 
 
 
 
foto via womenshealth.se samt standardhotels.com

Kate Hudson för Lindex

Finfina kjolen var svår att få tag i. Jag var lite sent ute, då jag har gett mig själv köpstopp, måste hålla mig till NY ;). Men den här kunde jag inte låta bli, den kommer att vara jättefin till sommaren. Hur svår var den att få tag i?? Jag ringde runt till halva Sveriges butiker och den var slut överallt, även de i skylten var bokade. Fick tips från en butik att kontakta kundtjänst för att få veta i vilka butiker som den fanns kvar i min storlek. Jag fick ett mail till svar och har ringt dessa butiker och fick napp i Skövde, som skickade kjolen till min närmaste butik. I kväll har jag hämtat den.


Konferens på Hack

Hemkommen efter en tvådagars konferens på fantastiska Hackholmssund. Agendan var verksamhetsplanering för supportfunktionerna. Härliga människor och den absolut bästa servicen och maten man kan tänka sig. Och Pernilla hade med sig lilla Esther, kunde ju inte bli bättre.









På stan med min Flinga

Idag efter jobbet var jag på stan med Elvira. Hon fick en plånbok från DKNY, av mormor och morfar, när hon fyllde år och har varit osäker på färgen. Nu har hon bytt den till en ljust beige istället för en svart, jättesnygg. Hon köpte en Michael Kors väska också. En Jet Set Travel Tote, mellanmodellen, den är snyggast och mest användbar, tycker jag. Den passar henne perfekt. Hon fyllde år 19 feb och har väntat till nu. Hon är inte så impulsiv, tänker igenom sina beslut, önskar jag vore mer som Elvira ;).

Puss fina Elvira <3








Koreansk mat

Koreansk mat är verkligen god med många härliga kryddor. I helgen blev lördagsmiddagen i koreansk stil. Jag måste leta upp en schysst koreansk restaurang i Stockholm. Någon som vet?? East har jag ju varit på ett antal gånger, men nu skulle jag vilja testa en restaurang med utpräglad koreansk mat. Nook på Södermalm ska vara en nykomling med koreanska och franska inslag. Den måste jag helt klart testa!
 
Testa gärna den här chilipicklade gurkan och de marinerade böngroddarna. Jag gjorde dubbel sats av båda tillbehören. Det var verkligen jättegoda tillbehör till glasnudelsallad och kyckling med koreansk inspirerad marinad.
 
I "min" glasnudelsallad brukar jag ha, förutom glasnudlar, mangold och en sojasås bestående av japansk soja, chiliflakes och färskriven ingefära. Såsen häller jag över nudlarna och blandar runt, sedan strör jag över sesamfrön. 
 
 
Chilipicklad gurka
4 port
 
1 stor gurka
1 tsk ättikssprit (12%)
1,5 tsk paprikapulver
1/2 tsk mortlade chiliflakes
2 tsk strösocker
1 tsk salt
 
Gör så här:
1. Skiva gurkan tunt, gärna med osthyvel-
2. Blanda ättika, paprikapulver, chiliflakes, socker, salt till en kryddpasta.
3. Vänd runt gurkan med kryddpastan i en bunke. Lägg en assiett
över och ställnågot tungt på, t ex morteln.
4. Låt stå ca 20 min i kylen.
5. Vänd runt gurkan i vätskan som bildats.
 
 
Marinerade böngroddar
4 port
 
180 g färska böngroddar
1 msk sesamfrön
2 tsk sesamolja
1-1,5 tsk salt
 
Gör så här:
1. Skölj böngroddarna i en bunke med vatten, ta bort de gröna som flyter upp till ytan.
2. Koka upp 1 l vatten och lägg ner groddarna i vattnet, häll genast av vattnet i ett
durkslag och skölj groddarna i kallt vatten, låt rinna av.
3. Rosta sesamfröna i en torr panna tills de är gyllene och börjar poppa.
4. Blanda groddarna med sesamolja, salt och sesamfrön.
 
Koreanska marinad till kött
till ca 500 g kött
 
1 finhackad gul lök
1 finhackad solo vitlök (en kinesisk vitlök utan klyftor)
4 msk soja
3 msk olja
2 msk strösocker
3 msk vatten
2 msk teriyakisås
Några stänk risvinäger
salt efter behov
sesamfrön
 
 
 
 

Hiphop-tävling

Mycket speciell hiphop-tävling idag i Eskilstuna. Det var både dalar och toppar, kan man säga. Resultaten var så oväntade. Dansare som oftast står på pallen, kom inte ens till final idag. 

Thilda dansade singel, grupp och par idag. I singeln slutade hon som 12:a. Det var hon sjukt missnöjd med. Mycket besviken.

Fem domare dömde, av dem var det två gästdomare (från USA och England). För att gå vidare behövdes 3 kryss, hon fick 2 :(. 

Tävlingen slutade dock bra, då hon och Linnéa kom 1:a i par. Alla kryss från alla 5 domare. Lyckan var gjord. Ännu lyckligare blev hon när hon insåg att det, i singel, var de två gästdomarna som hon fick sina kryss av. Jihooo, med andra ord ;).






RSS 2.0