Ett underbart sken...

...blir det av den här fina lampan från Artilleriet. Lampan heter "Lee Broom Crystal Bulb Pendant" och är en taklampa i mässing och kristall med klassiskt handskuret kristallmönster. Lampan har guldfärgad textilsladd, är miljövänlig och energisnål. Den skulle vara fin att ha hängande i fönstret i vinter. Finns både som en enkel lampa (bild 1) och ljuskrona (bild 2).
 
 
 
  
 
 

Första advent och julfest

Tänk, på söndag är det redan 1:a advent. Den här hösten/terminen har gått så himla fort. På fredag har vi, med jobbet, den årliga julfesten, det ska bli kul. I nästa vecka fyller vår "lilla" tjej tonåring, 13 år (!!!). Inte klokt, fattar inte vart åren har tagit vägen?? Pratade med Lena H om det i helgen, Carina fyller 50 år i februari, och det är bara 1 och 2 år tills vi fyller 50 år också. Vi som bara är 25!!!

Odd Molly inredning

Fina kuddar och plädar från Odd Molly att lägga i fåtöljen eller i soffan i vinter. Kanske något att önska sig i julklapp?

 


Mina fina <3

Ikväll har jag haft alla mina fyra fina hemma på middag, tre barn och en svärdotter. Alltid lika mysigt att ha dem här.

I morgon åker Sebastian, Jessie och Elvira, tillsammans med en massa andra till Berlin. Jag är så avis, vill också, tycker Berlin är en cool stad, som har allt och, som är värd att åka till många gånger.

De ska bl a gå på en Berghain, en technoclub som ligger i ett gammalt nedlagt kraftverk i Östberlin. Dit kommer många internationella, däribland svenskar, för att spela.


Rebecca Minkoff design

Snyggt, både kläder och handväska, från Rebecca Minkoff.
 
 
Foto via www.rebeccaminkoff.com
 
 
 
 
 
 
 

Rensa, rensa, rensa...

Inte trädgården, utan Thildas rum. Äntligen ville hon rensa, passade ju bra, då vi ändå är hemma med sjuklingen.

Jäklar vad vi har rensat. En hel del ska skänkas till välgörande ändamål.

Önskemål på listan var en stor spegel och en klädstång. Nu har rummet förvandlats till ett riktigt tonårsrum. Ikväll kommer nog tjejen sova riktigt gott.


Bak-lördag

Vad gör man när man har en tjej hemma som är för sjuk för att gå ut och för frisk för att bara vara? Jo, baka cupcakes ;).

Jag köpte rosa sockerpasta, som man kan göra ätbara figurer av, på Panduro. De hade jättefina rosa formar också.

Vi bakade chokladmuffins och gjorde frostingen med florsocker, vaniljsocker, smör, philadelphiaost och lite citron. Den blev verkligen jättegod. Har gjort den utan smör förut, men det blir inte alls lika gott.

Att spritsa frostingen är jättelätt sedan jag köpte min underbara sprits från Lékué. Inget kladd och superlätt att diska. Den kostade 300 kr, men är värd vartenda öre. Jag köpte min på NK.

 

Thilda ville inte vara med på bild idag. 

 


Nästa projekt

En snikrenovering av lilla badrummet vore perfekt. Det är så tråkigt och opraktiskt i vårat badrum.

Som det ser ut nu så har vi vitt kakel med blå bröstlist och ett golv i natursten, så vi blir lite begränsade. Men jag har kommit på en briljant idé, som jag tycker är jättesnygg. Vi kör på det marockanska!! Hoppas övriga familjemedlemmar också tycker det ;).

Jag älskar min stora skål som jag fått av Sebastian och Elvira, så jag tänkte jag kunde hitta något liknande. Skulle gärna vilja ha handfatet på ett vitt skåp med en skiva av valnöt eller ek. Skåpet får inte vara för stort, men det måste ha plats för lite förvaring.

Foto från decodesign.se och styleroom.se


Barnsjukdomar :(

Fy f-n, jag lider med min tjej, som fått vattkoppor from hell, och hon har haft vattkoppor tidigare.

Först hade hon det jävligt hela dagen igår, men sen inte kunna sova på en hel natt. Hur jävligt ska man ha det?? Så orättvist. Nej, nu får läkaren skriva ut något som hjälper. Det räcker inte med kylbalsam och potatismjöl.


Vilka vändningar

Högt och lågt...

Tänker på det fruktansvärda för invånarna på Filippinerna där tyfonen Haiyan nästan totalförstört flera öar.

Tänker på de som överlevt men förlorat familjemedlemmar, sitt hem och sina kläder. Så fruktansvärt. Och inte nog med det, på vissa ställen tränger sig tjuvar in hos folk, där de vet att det finns mat, för att plundra dem.

Så otroligt förskonade vi är, i vårat land. Det är lätt att klaga på "den korta sommaren" eller "den regniga vintern". Men, vi har ett otroligt vackert land, fyra årstider, inga naturkatastrofer. Vi har mycket att glädjas åt i vårat fantastiska landet "Lagom".


Bästa nagel-Bente

Har haft akrylmaglar under många år, men haft "vila" under något års tid. Nu är jag tillbaka hos Bente, såklart. Det är kvalité på det hon gör och det är alltid lika kul att komma till henne. Bästa, helt enkelt. Ska jag göra naglar, så är det till henne, och ingen annan, jag går till.

Idag var jag tvungen att åka förbi och laga. Tränade igår och var lite oförsiktig. De fina Chanel-märkena på ringfingernaglarna sitter kvar.


Fars Dag

Idag firar vi alla fina pappor vi kan. Jag har varit och fikat med pappa och mamma tillsammans med syster yster. Thilda firade sin pappa, med hjälp av mig, då hon vaknade i morse med nästan 39 graders feber. Elvira och Sebastian var och firade sin pappa.

Pappa fick Svennis nya bok. Tror jag ska läsa den själv också.


Godaste middagen

Vilken middag vi fick ikväll. Danne köpte gösfilé i veckan och ikväll tillagade han det. Han stekte fisken i ugnen och kokade ris tillsammans med bl a kokosmjölk. På fisken serverades sen en röra, som mixats, med ingefära, vitlök, koriander, chili, citron, olivolja mm. Allt detta serverade med tabbouli och lättkokt sparris. Det var det godaste jag ätit på länge.

Bilden blev lite mörk, tyvärr.


Vad tror du Monica??

Lite inspiration till systers kök. Då de har ekbord och stolar i matsal/vardagsrum, så tycker jag att det vore kul att bryta av och ha något annat i köket. Köket är inte så stort, så ett lättare bord och stolar ger ett luftigare intryck. Vitt med inslag av svart (stolar) eller något träslag (bordsskivan), ger ett fräscht och ombonat kök.
 
Borden heter Plaine och är från Mio. Stolarna på bilderna, både de vita (Milton) på sista bilden och de svarta (Edvin) på bild nr två i skinn är också från Mio. Men det finns många andra möbelbutiker som har liknande dessa kopior, samt även original såklart. Originalet heter Ellipse (bord) och stolarna Myran och Sjuan. Köper man orignalen så får man betala betydligt mycket mer.
 
 
 
 
 
 
 
 

En tur till stan

Idag åkte jag och Malin in till stan efter jobbet. Mycket ut och in ur provrum blev det, pjuh...

Malin hittade "den lilla svarta", den satt som en smäck. Så snygg!! Jag köpte en svart topp, får se om den åker på till julfesten.

Vi var och åt asiatiska tapas och tog ett glas vin (OBS! ett ;)) I Mood-gallerian.

När jag kom hem hade jag fått leverans av dessa coolingar.


Stort ljud i liten högtalare

Idag fick jag leverans av två stycken Athena Beatbox. Det är verkligen en liten, behändig bluetooth-högtalare i snygg design. Den är trådlös, har uppladdningsbart batteri och perfekt att ta med sig. Så pass liten att du kan ha den i handväskan. Jag köpte två, genom en arbetskollega, en till oss och en till Sebbe. 
 
 
          
 
 
 

Mera sculls...

Nya kudden och julgranskulan, båda från Madam Stoltz.


Svart & vitt

Fin till fest i någon av dessa? Inte för min plånbok, men mycket fina är de. Kort byxdress från Chanel, kjol och svartvit klänning båda från Stella McCartney.




Nutella-semifreddo

Igår fick vi besök av familjen Häggkvist, som stannade till idag. Jag gjorde min fisksoppa till middag, som jag faktiskt lagade första gången för 18 år sedan, still going strong. Så många gånger som vi har ätit ihop under åren och ändå har de missat den.

Till efterrätt gjorde jag semifreddo (som betyder halvfryst på italienska) med nutella. Vi har ätit det hos Görel och Stefan förut. Så himla gott! Lätt att göra är den också. Man behöver bara planera lite, då den ska stå i frysen minst 4 tim före servering. Perfekt att göra den dagen innan.

NUTELLA SEMIFREDDO
ca 10 portioner

2 marängbottnar
4 ägg
2 msk strösocker
5 dl vispgrädde
1 burk Nutella (ca 400 g)

Separera gulor från vitor. Vispa vitorna till ett fast skum med 1 msk socker. Vispa gulorna luftiga med 1 msk socker och vispa grädden för sig.

Lägg en marängbotten i formen och krossa den andra. Vänd varsamt ihop äggvisp, grädde, vitorna, den krossade marängen. Ringla ner Nutellan (värm den lite i micron så den blir lite rinnig) så att det blir ränder i smeten. Fyll upp smeten i formen över den hela marängbottnen.

Frys tårtan i minst 4 timmar innan servering, gärna över natten. Servera med färska jordgubbar till.

 

 


RSS 2.0