Poncho

Den här har jag klickat hem och förhoppningsvis kommer den i morgon. Hoppas den är lika fin som på bilden...

 

 

Foto via provrummet.se


Jag blir inte klok...

...de syns ju inte ens.

Är det inte domarnas sak att gå runt på golvet och se alla dansare??? Blir inte dansarna hela tiden tillsagda att utnyttja hela golvet??? Att inte stå och "gröta ihop sig". Och vad får våra dansare för det? Jo, att inte bli sedda. Ska dansarna få lida för att domarna inte gör vad de borde göra? Jag är säker på att Thilda och Linnea inte är de första av vara med om detta, men är det meningen att de ska vara så här? 

Jag kommenterade igår när vi kom till danstävlingen, inför andra föräldrar att vår danslärare Emma, som dömde på andra golvet, är ett föredöme för andra domare. Hon går runt hela dansgolvet och verkligen kollar in alla dansare. Det finns flera som gör det och det borde övriga domare ta efter. 

Jag har aldrig någonsin reagerat på det här sättet, men den här gången var det inte rättvist :(.

Se filmen och bedöm om det ser ut som om domarna "ser" våra dansare (i gröna jackor) som står längst bak på golvet. Observera att vi som filmar sitter på en läktare en bit upp.


Räksallad mmmmm

Vår räksallad idag, med färdigskalade lyxräkor och hemgjord dressing med sting, var verkligen supergod.

I salladen hade vi:

Lyxräkor
Ägg
Blandad sallad; ruccola, babyspenat, röd mangold, romansallad
Gul paprika
Mini plommontomater
Rödlök
Gurka
Grön sparris

Rhode Island dressing:

2 dl gräddfil
2 msk chilisås
Tabasco efter smak
Salt
Svartpeppar

Så enkelt och så gott...


Vilken besvikelse...

Det här var inte ett dugg rättvist :(. Men vem har sagt att den här sporten är rättvis.

Visst har Thilda varit besviken tidigare och vi har känt med henne. Det är en bedömningssport och det får man inte glömma. Men idag, vi har aldrig tidigare blivit så besvikna, vi är mållösa.

Linnea och Thilda gjorde sin 3:e tävling tillsammans i street par. De två tidigare har de kommit 1:a och 2:a. Båda är i starklassen i singel och de tävlar par i silverklassen, eftersom de är nya parkompisar.

Det är inte så att de förväntade sig att de skulle komma till final/hamna på pallen innan de dansade. Men de gjorde verkligen en oklanderlig dans, de gav allt och det såg superbra ut. De var jättenöjda efter dansen och det kändes bra. Jag, och flera med mig, var ganska "säkra" på att de skulle komma till final, så åkte de ut (!!!). Marie sa t o m att hon skulle "äta upp sin sula" om de inte gick till final. Man kan aldrig vara helt säker men man kan ändå ha en känsla för hur det ska gå, och ofta har man faktiskt rätt. Idag var det bara... konstigt :'(. Har aldrig varit med om något liknande, med Thilda, under de åren Hon tävlingsdansat.

Thilda var så arg när hon gick ut från hallen att hon "sulade" sitt äpple i marken allt vad hon kunde. Temperament??? Ja ;). Det här kommer ta ett tag för tjejerna att smälta.


Fredagstrött

Fredag med fint väder, riktigt vårlikt, middag bestående av ugnsbakad lax, mangosalsa, ett gott vin och Let's Dance. Ärligt, så är det nog mest jag som tittar ;).

Toktrött är jag, det är man ju alltid på fredagarna, men idag är det än värre. Jag hade en PT-timme med Åsa på Sturebadet Haga efter jobbet. Vi gick igenom mycket bra, jag kommer att ha träningsvärk i morgon. Nu känner jag mig otroligt laddad inför mina nyfunna övningar. Jag tänker inte ligga i vassen i sommar ;).

Har precis sett avsnitt 10 av The Following på Netflix. Jag vet inte riktigt vad jag tycker längre, det blir lite för mycket helt enkelt.


Härliga sol

Äntligen börjar det kännas som om våren är på väg. Jag blir bara så lycklig då!!! Blir inte alla det? Har precis plockat av middagen och inser att solen skiner fortfarande fast klockan alldeles strax är 7. Kunde inte låta bli att ta ett kort ut från ett av köksfönstren. Oj då, ser ut som värsta djungel. DEt är grannens träd som aldrig är klippt, grrrrr...

 


She's a Belieber...

Igår var det dags. Det Thilda, och många andra, hade väntat på i 9 månader - Justin Bieber på Globen.

Mycket kan sägas och skrivas om denna kille, men otroligt fascinerande är han i alla fall. Tjejerna tycker förstås att han otroligt söt, vilket han naturligtvis är. Men han är ju begåvad också, killen. Han kan sjunga, dansa och spela ett antal instrument, vilket han visar på scenen. 

Det kan inte vara lätt att vara "bara" 19 år och så påpassad. Han blev känd redan som 14-åring (???) och har inte levt ett "normalt" liv sedan dess. Många säger att det får man väl räkna med som artist, att bli påpassad, hela tiden. Jag håller inte med. De har väl också rätt till privatliv och att kunna gå ut utan att bli fotograferade eller påhoppade. 

Att Justin sedan hamnat i en "knarkskandal" och rökt gräs är varken bra för honom privat eller för hans image som tonårsidol. Man får väl hoppas på att han klarar av artistlivet och får vara en idol för många tjejer och killar framöver. Att han är begåvad råder det inget tvivel om, det fick både jag och Marie uppleva, då vi hade turen att få följa med våra barn. 

En ny till samlingen

Fin buddha inköpt på mysig liten blomster/inredningsaffär i Lindesberg i helgen. Ännu en till samlingen. Man kan aldrig ha för många.

 

Och här...

...kan ni se de grymma tjejerna. Deras grymma tränare och koreograf, på Stockholm Dance Crew, heter Sofia Hernborg. 
 

DiscoQueens

Igår var vi på rikstävling i disco i Lindesberg. Gruppen, DiscoQueens, som Thilda tävlar med placerade sig som 2:a och slog ut Antidote som förra året vann VM i Polen. Det var sådan lycka att det inte går att beskriva. Tjejerna och deras tränare var verkligen tagna.
 
Detta bådar gott inför SM i Västerås om några helger. Vi håller tummarna extra hårt nu, då det självklart hoppas på att placera sig bra för att få komma iväg och tävla VM i Tyskland. Men att placera sig så bra som de gjorde igår, bara det är en bedrift, och det förtjänade de verkligen. Och om man tittar på domarsiffrorna, så var det hårfint mot de som kom 1:a.
 
Tjejerna var otroligt grymma och supersnygga i sina nya dräkter, värdiga namnet "discodrottningar" ;).
 
 
Från vänster - Thea, Linnea K, Emelie, Hanna, Linnea J, Wilma, Thilda
Foto - Jenny
 
 
Ovan från vänster - Thea, Emelie, Linnea J, Hanna, Linnea K, Thilda, Wilma
Foto - Marie

Wiiiii...

...Elvira är hemma igen <3

Ikväll var Thilda på dansen, jag och Elvira åkte en trip till Bromma Blocks. Elvira behövde fylla på make up-förrådet.

Idag fick vi leverans av en härlig låda med engelskt te i olika smaker, en vinst faktiskt :).


Älskar mina fina sommarskor

Längtar till jag får börja använda mina fina ballerina igen utomhus. Örhängena skulle jag vilja matcha med ;). De är supersnygga i silver också. Har svårt att bestämma vilka jag gillar mest. Ett par av varje? ;)
 
örhängen via www.toryburch.com 

En 13-åring

Fick i uppdrag att köpa present till en 13-åring. Thilda har varit sjuk och Emelie fyllde år i lördags, så då ryckte Mamma Lena in ;). Det blev rosa tema <3.


Underbara vänner

Igår var vi på middag hos Stefan och Görel. De hade bjudit in två av Dannes och Stefans gamla barndomsvänner med respektive samt ett annat kompispar. Alltid kul med nya bekantskaper och speciellt om de är så trevliga som detta par är. Verkligen superhärliga människor. Dem träffar vi gärna igen.
 
Vilken mat vi fick!!! De är ju så himla duktiga på att laga mat båda två. Denna gång var det asiatisk buffé, så supergott. Till efterrätt hade Görel gjort en typ av "glasstårta" toppad med ett berg av jordgubbar. Den måste jag verkligen ha receptet på. Gott, gott-gotti-gott-gott... ;)
 
Nej, nu till spisen, middagen måste bli klar. Ikväll blir det lax i ugnen och en kall sås med räkor, rödlök och rom. Det blir nog gott det också.

EM i street

Idag blev Thilda ledsen när hon vaknade, hon hade fått högre feber och kände sig mer hängig än igår. Inte kul, då hon skulle tävlat rikstävling i street i Eskilstuna i morgon. Typiskt, den sista streettävlingen före sommaruppehållet. Och den här tävlingen skulle hon tävlat både singel, par och grupp. Men, men, vad ska man göra? Är man sjuk så är man. Ledsamhet byttes till glädje då jag fick ett sms, från en av hennes tränare, som meddelade att Thilda har blivit uttagen till att tävla EM i street i Amsterdam i juni. Tjohoooo!!!

Juni blir en hektiskt månad mao, med studentfest, skolavslutning och EM. Rooooligt!!!

Appropå student, så levererades Elviras studentmössa i veckan, jättefin, med blå sten och blingat årtal och namnet i guld. Det börjar närma sig studentfest, så Elvira och jag måste sätta oss och pyssla inbjudningskort. Vi får nog börja göra det den närmaste veckan.

 

Virus :(

Hur många förkylningsvirus har gått runt denna vinter, egentligen?

I förra veckan var det Elviras tur med halsont och förkylning. Hon var riktigt hängig stackarn. Igår var det Thildas tur, nu när Elvira är frisk. Bara hålla tummarna att ingen annan blir smittad och att hon frisknar på sig till helgen.

På lördag är det rikstävling i street, så då tävlar hon singel, par och grupp. Gruppen som brukar vara 7 pers, har redan ett bortfall, då en tjej är på semester. Nu har de tränat positioner på 6 pers, så det vore ju tråkigt om Thilda är sjuk. Men vad ska man göra, är man sjuk så är man. Vi håller dock tummarna, inte bara för tävlingen utan också för att vi ska kunna gå på middagen, som vi är bjudna på.


Ålder

Pratade om ålder idag på jobbet. Eleni fyllde 37 år och jag fyller snart 47 år (!!!). Hjäääälp... ;)
 
Nej, skämt åsido, jag får inte panik. Tyckte att det var superhärligt att fylla 40 år. Det kändes som en milstolpe, vuxet, seriöst på något sätt. Jag har aldrig haft någon åldersnoja. Jo, kanske när jag var yngre, före jag fyllde 20 år, för att jag aldrig såg äldre ut. Det blev så jobbigt när man skulle in på ställen med åldersgräns. Fast, det fick man fixa genom att le lite extra mycket och lära känna vakterna. Kvinnlig list kallas det ;).
 
Jag tror man håller sig i ung i sinnet om man hänger med i "nuet" och i sina barns utveckling och försöker förstå dem och framför allt inte glömma bort att man själv varit där. Det gör en inte "mossig". Man blir inte äldre än man gör sig och åldern är bara en siffra.

Ett litet bord

Fick leverans av kuddar och de gråa sittdynorna idag. Dynorna och de vita "linnekuddarna" nådde inte upp till förväntningarna så de kommer att returneras. 
 
Elvira och jag åkte till Barkarby för att titta efter kuddar till kökssoffan och Elvira skulle köpa nya hörlurar till sin telefon. Hittade det här fina brickbordet, kunde bara inte låta bli. Det kommer från Rusta (!!!) av alla ställen.  Några kuddar blev det inte.
 
 

Vill ha vår

Längtar efter våren nu. I påsk har jag, och många med mig, haft hopp om att det kommer en vår i år också. Sen vaknade vi till snöflingor igen igår morse. Neeeej, vill inte längre!!! Nu vill jag se tussilago, vitsippor, gröna gräsmattor. Längtar...


Hamburgermåltid

Thilda hade en hemkunskapsläxa som hon skulle ha klar till nu i veckan. Perfekt tyckte vi, då fick vi söndagsmiddag lagad. Hon lagade hamburgare, inte halvfabrikat och klyftpotatis. Jag fick t o m salladsbröd. Hon kryddade köttfärsen med tacokrydda. Hon fick A i betyg av oss. Dutti tjej ;). Hon skulle inte bara laga maten, utan också motivera sina val med tanke på hälsa, miljö och ekonomi.  

 
 
 
Skönt med brillor när man hackar lök ;)
 
 

Pimpa soffan

Nya kuddar och sittdynor är beställda till soffan. Får se om de passar, annars åker de tillbaka. Svårt att se vilken grå färg de har i verkligheten, brukar inte stämma exakt överens med bild. Gråa fårskinn kommer iaf passa bra på soffan, de finns på IKEA (Ludde).


DiscoQueens

Sitter på danstävling i Sollentuna. Tony Irving är kommentator, lika rolig som alltid ;). Idag tävlar Thilda endast gruppdisco med DiscoQueens. Det är 7 tjejer som tävlar i A-klass om ranking, inga prickar. Vi håller tummarna.

Elina, Linneas lillasyster, fick också vara med på tävlingen. Självklart hade hon strassade hörselkåpor ;).




Rödbetor <3

Som jag har varit sugen på rödbetor de senaste dagarna...

Så till köttet idag hade vi, självklart, lättkokta rödbetor på en bädd av spenat med smulad chèvreost och en honungsdressing. Jag toppade även med grovt hackade, blandade, nötter.

Här nedan ser ni receptet på dressingen, som jag verkligen kan rekommendera, till rödbetorna och osten, passar perfekt.

Honungsdressing

2 delar rapsolja
1 del olivolja
1 del vitvinsvinäger (jag hade vit balsamico)
1 tsk senap
1 msk honung
salt och peppar


"Tina på besök"

Såg Mat-Tinas nya program, "Tina på besök". I det första avsnittet var hon på besök hos Andreas Carlsson i LA.

Hon är ju bara för skön, så genuin och helylle, hon brinner verkligen för sin sak. Och Andreas, vad säger man... Han lever i en, för oss "vanliga" människor, låtsasvärld men verkar ändå stå med båda fötterna på jorden. Ja, han kan inte laga mat och förmodligen så behöver han inte det heller. Alla kan ju inte älska att göra det ;).

Det var iaf ett härligt program, tycker jag, förmodligen mycket pga av Tina.

 
Foto via aftonbladet.se
 

Kökssoffan

Den är på plats!!! Snälla gubbs hjälpte till ;), Pappa och Lennart. Soffan har nu klätts av, tvättats, grundatmålats och färdigmålats en gång. Jag är supernöjd.
 
Nya kuddar, gråa och vita, och gråa fårskinn ska snart pryda denna soffa. Det måste ju matcha mattan ;).
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

En "ny" kökssoffa

Jihooo, äntlingen har jag hittat en kökssoffa!!! Den var inte redan såld heller, då vi ringde på annonsen.

Mamma och Pappa var så snälla och erbjöd sig att åka och hämta den. Den fanns på Tynningö, så det var en bit att åka. Pappa tog med sig snälla Lennart och nu står den så fint här i köket.

Den fula dynan som var fastspikad är nu ett minne blott och i morgon kväll kommer den att slippas och grundas, den ska bli vit och fin. Får se hur lång tid det tar innan det kommer in nya stolar också... ;)

Före- och efterbilder kommer.

Tjing! <3

Påskmys

Vi har verkligen umgåtts den här helgen, och ätit, pust...

I fredags kom Bella och Manuel förbi på en fika, hon skulle hämta sina skidor, som stått här sedan skidresan. Det var första gången vi träffade Manuel, han verkade vara en trevlig kille.

På fredagskvällen kom Görel och Stefan på middag, alltid lika härligt att träffa dem. Igår var vi hos Marie och Simon på middag. Fick jättegod mat och Marie hade gjort en underbart härlig citronpaj. Jag älskar verkligen citron, i allt :). Den måste jag göra någon gång.

Idag hade vi middag hemma igen, Mamma, Pappa, alla barnen och Jessie. Tony och Tuunga skulle också kommit, men Tony var hängig, tyvärr.

Förresten, vi testade ett nytt recept, varmrätten, i fredags, dubbelmarinerad fläskfilé med het gurksallad (kryddad med färsk röd chili). Vi serverade en balsamicosås och ugnsbakade potatisklyftor och morötter till. Varmrätten var verkligen god, den kan jag varmt rekommendera. Jag lägger upp recepten i morgon. Till förrätt hade vi lättkokt grön sparris med pressad citron, olivolja, rostade hasselnötter och serranoskinka. Till efterrätt gjorde jag en limecheesecake med passionsfrukt.





RSS 2.0