Tiden går fort

Det har redan gått över en vecka sedan ledigheten började. Det går så fort. Men vi har hunnit ganska mycket ändå, t ex julhandel och fix före julafton, haft besök från juldagen till igår (familjen Häggkvist), lika trevligt som vanligt. På juldagen firade vi Nancy som fyllde år, vi var på Belgobaren och åt moules frites. Det är ju så sjukt gott, och kul att alla barnen äter det också. I fredags var Sebbe och Jessie över på middag, härligt att träffa dem och höra hur de haft det på sin Thailandsresa. Lite motion har vi hunnit med också, 1,2 mil runt Brunnsviken, promenad på Djurgården och idag var jag och Elvira på gymet.

Igår fyllde Pappa år och det firade vi med restaurangbesök och att titta på Svansjön på Dansens Hus, som vi fick i julklapp av mina kära päron. Det var grymt kul att se den, så proffsiga. Thilda tyckte det var extra kul då hon också fick se Mario dansa, som hon haft som gästtränare i street.
 
 Oops glömde bort - julafton firade vi hemma tillsammans med våra föräldrar, barnen, förutom Sebastian som var i Thailand, syrrans grabbar Magnus och Toffe och Gabriella. En härlig och kul julafton.
 
 

Ny kokbok

Fick en härlig kokbok av Sebastian och Jessie igår, David Batras inte så tråkiga indiska mat. Den har en snygg utsida och det ser ut att vara många härliga recept att testa.


Dan för dan för dopparedan...

Idag har det verkligen varit fullt ös, har hunnit med allt möjligt. Jag har fixat de sista (nästan sista) julklapparna, varit i stan och överraskat/firat Kerstin som fyllde 75 år i veckan och när jag kom hem bakade jag saltlakritsknäck och slog in alla julklappar. Jag delar med mig av receptet på knäcken nedan. Det är verkligen värt att testa, om man vill variera den traditionella knäcken lite. Förresten, köpte en sprits (på NK) som jag varit på väg att köpa tidigare. Jag tror att det är ett perfekt redskap när man bakar cupcakes och annat. Hoppas den är lika bra som den verkar. 

Saltlakritsknäck
ca 70 st
 
2 dl grädde
2 dl ljus sirap
2 dl socker
2 msk smör
20 st turkisk peppar karameller
några droppar svart hushållsfärg (kan uteslutas)
 
Koka grädde, sirap och socker i ca 30 min (gör kulprovet). Mortla karamellerna. Blanda i smör och karamellkross och fyll sedan i knäckformar. 
 

Julbak <3

 
I morgon ska jag börja med lite julbak, efter att vi har inhandlat julgran. Mjuk pepparkaka i den fina bakformen ska jag göra, snickerskakor och rocky road brukar Elvira göra. Kanske jag ska hinna med saltlakritsknäck, som jag gjorde förra året, och den här helt underbara chokladpajen med kardemumma, som jag hittade på Leilas hemsida. Den ser helt fantastisk ut. Knappast lätt att lyckas med, men man kan ju alltid försöka.
 
 
Foto via www.leilas.se
 
 
Pepparkakan blir helt underbart fin i den här formen

Clarion Hotel Arlanda

Nu är Petter Stordalen ägare till ännu ett hotell i Nordic Choice Hotellkedjan. Nordic Choice är störst i Sverige till antalet hotell. Clarion Hotel Arlanda Airport öppnade i november, ligger mellan terminal 4 och 5. Hotellet är 13 våningar högt och har 414 rum.

Idag var jag på visning av hotell- och konferensanläggningen, som jag redan bokat till i februari. Jag blev glatt överraskad av detta hotell, jag fick verkligen ingen känsla av "flygplats". Det är ett miljöhotell som är mycket snyggt inrett, inredaren har verkligen tänkt på detaljerna.

Hotellet har gym och i mars/april kommer en utomhuspool på våning 12 stå klar. På våning 13 har de konstutställning, nu med fotografen Mattias Klum.



Hemmapyssel

Pyssel innan jul, men inte så juligt, i alla fall inte det här.

Har klätt om en stol, Inte favorittyget just nu, men det får duga ett tag. Vill inte ha så mycket färg för tillfället, granen ska få stå för färgen nu i jul. Stolen ska få lite vit färg också.

Klippte lite remsor av tygsnutten som blev kvar och pyntade ljuskronan. Den är inte riktigt färdig ännu. Ska lägga upp bild när den är klar också.

Tjing!



Missoni Home

Jag bara älskar Missoni Home. Skulle vilja ha allt :). Kuddar, pläd, frottehanddukar, sittpuff m m - allt är fint.


Choklad <3

Idag var det julförsäljning hos våra grannar, på jobbet, Lindt. Mycket choklad blev det ;).


Mill & Mortar

Älskar mina nya kryddburkar från danska Mill & Mortar. Svartpeppar med minikvarn och det underbara svarta saltet från serien NaC1. Saltet är färgat av svart lava på Hawaii.

Kvarnen från brittiska Cole & Mason har jag haft tidigare. Älskar det svarta i köket.


Andra advent

Helgen har gått snabbt, som vanligt, ändå har jag hunnit med mycket. Då jag kände mig piggare igår och vi inte hade någon danstävling, så passade vi på att göra lite allt möjligt, som vi inte hinner annars. Thilda var på födelsedagskalas med bowling och lite annat. Vi åkte en sväng in till stan, köpte en julklapp, till den större tjejen i familjen ;), bytte en present, åkte förbi och levererade Grännagodisar till Görel, som ska skickas med i de internationella julklapparna från jobbet. Vi våldgästade Marie och Elton på fika :). 
 
Idag försökte jag mig på en löparrunda i det underbara soliga vintervädret, 6,5 km blev det, men jäklar jag har fortfarande ont i knät sedan In Shape-passet för 2,5 v sedan :(. Vet inte vad som hänt. Tråkigt när jag vill träna och det gör så ont efteråt.
 
Har skjutsat Sebastian och Jessie till Arlanda. Nu sitter de på flygplanet och om 20 min lyfter de för Thailand i 2 veckor :). Härligt för dem. Jessie har dykcert så det ska tydligen Sebastan också göra. Jag är helt säker på att de kommer att få det underbart. Puss på dem <3.
 
 
 
 
 
 

Thilda har fyllt 12 år <3

En hel arbetsvecka har gått. Vad har hänt? Jo, jag har legat sjuk i tre dagr. Men före det, i tisdags, fyllde lill-tjompan 12 år. Då hade vi delar av familjen här på lite kalas. Hon blev glad och nöjd över uppvaktning och presenter. Så här fin är hon i en av presenterna, den nya vinterjackan.


 
 
 
 
 
 
 
 

Festernas helg

Vilken helg :-). Började med firmafest på fredagen. Vi var på Piperska Muren, ca 100 pers. Ingen god mat, men trevligt sällskap. Jag dröjde mig inte kvar allt för länge, ville vara pigg på lördagen, då vi skulle på 2 x 40-årsfest. Och vilken kul fest det var. En fest utan middag, "bara" dricka och tillugg enligt "festarrangörerna". Ja, eller hur??? Två bänkar i köket med allt du kan tänka dig. Så himla gott!!! Ingenting saknades. Vi hann inte komma innanför dörren förrän vi hade ett glas bubbel i handen. Sedan fortsatte det med rött vin, GT och thailändsk rom (den var jättebra för täppta näsor ;-)). Vi kom i säng efter 4, lite trött på söndagen, men kul var det.

Igår var det uppvisning på dansskolan. De är så himla grymma dansare, jättekul att se. Thilda var med i 6 av numrena, så det var mycket klädbyten ;-).

Nu en ny vecka med riktig kyla. I morse var det -15 grader, så idag vill man helst hålla sig inne om man inte är riktigt påklädd, fast det är tokvackert ute.
 

RSS 2.0