Kurt Geiger

Kurt Geiger är ett amerikanskägt företag som nischat sig på designerskor. De är återförsäljare till stora kända märken, men designar även sina egna skor.

De säljer sina, och andra märken, i egna butiker, men även på varuhus som Harrods och Liberty. Den första butiken som öppnades var i London på 70-talet.

Kurt Geiger tecknade ett avtal med Manolo Blahnik, i våras, och får nu även sälja deras skor.

Jag såg en hel del coola skor i London av deras eget märke, men de blev inga Kurt Geiger, jag hade ju redan fyndat två par Michael Kors. Jag fick nöja mig med ett armband (de säljer inte bara skor ;)). Och någon måtta får det vara.



Semester

Londonresan var superhärlig. Jag får flashbacks till mitt "gamla" 80-tal varje gång jag landar i denna underbara stad. Jag skulle verkligen kunna bosätta mig här igen för en tid. London har verkligen allt.

Vi roade oss bl a med att se oss omkring. Det var första gången Thilda var i London, så lite kulturella var vi förstås också. Det tvingade ;) jag Elvira till också när hon och jag var i London tillsammans. Sedan blev det förstås en del shopping också och måltider på härliga restauranger.

Jag gjorde två köp och det var ett par riktiga fynd från Michael Kors. I love them!!!

Nu är vi hemma i Stockholm och umgås med fam Häggkvist, som är här på besök. På söndag åker vi till Helsingborg och besöker just fam Häggkvist. Oss blir de inte av med så lätt... ;).


En kväll i London

Igår em landade vi i London och hotellet var verkligen så fräscht som det såg ut. Första gången det händer i London faktiskt :D.

Efter att vi installerat oss gick vi ut på stan. Och gick gjorde vi verkligen, det var miiiiiiil ;). Lite shopping för Thilda och sedan avslutade vi kvällen på en mysig indisk restaurang i Soho. Därifrån tog vi taxi till hotellet och crashade totalt ;).

I natt var jag uppe och ringde till Beijing för att höra att allt hade gått bra för Elvira, det hade det :), skönt. Pratade både med Elvira och Pia.

I morse var vi uppe med tuppen och nu sitter vi på Starbucks och har ätit frukost.

Nu väntar nya äventyr...

https://cdn2.cdnme.se/cdn/6-2/1713531/images/2012/pic_207551639.jpg">https://cdn1.cdnme.se/cdn/6-2/1713531/images/2012/pic_207551639.jpg">https://cdn2.cdnme.se/cdn/6-2/1713531/images/2012/pic_207551639.jpg%3C/a%3E">https://cdn3.cdnme.se/cdn/6-2/1713531/images/2012/pic_207551639.jpg" class="image">


Änglavingar

Måste bara lägga ut en bild på mina superfina örhängen, som jag fick av fina Kate idag, i försenad födelsedagspresent. Hon har köpt dem hemma i England, men det är svensk design. De kommer från Renaissance Life, grundare och designer är Linnéa Götstav. De är verkligen helt underbara <3.




Fest hos Nettan

Snart är det dags att ta oss till Dalarö för att fira Nettan som fyllt år. Då kommer vi också träffa våra vänner Kate och Simon, som vi inte träffat sedan förra året. De har precis kommit tillbaka till Sverige. Det ska bli kul att se dem igen.

Nedan lite kort på Nettans present. Ett gott rosevin (kan rekommenderas), hemgjord tapenade, kex och diverse olika sorters choklad.


Hotell i London

Hotell i London är aldrig lätt, standarden är inte så hög. När vi skulle boka hotell för denna Londonresa så var det inte lätt över huvudtaget med rum, då det är OS-tider. Inte för att OS har startat när vi kommer dit, men det var ändå ganska uppbokat. Jag brukar alltid boka hotellrum i Notting Hill-området, men denna gång har jag bokat på andra sidan Hyde Park, i Kensington. Det ska bli intressant och se om hotellet uppfyller förväntningarna denna gång :). Det ser i alla fall fint ut på bilderna. Men det är i och för sig inga garantier, det har jag varit med om förut. 

Foton via rydges.co.uk

London & Beijing

På torsdag åker Elvira till Beijing och jag, Danne och Thilda åker till London. Elvira har turen, jag är så avundsjuk, att få uppleva Kina i 3 veckor medans vi får uppleva London på 3 dagar. Vissa är lyckligt lottade :). Jag kommer att sakna min fina Elvira så himla mycket. Jag har köpt telefonkort så jag kan ringa, och det kommer jag att göra mycket ;). Elvira har turen att få se Beijing, och Kina, tillsammans med både kineser och Pia, min väninna, och hennes barn Embla och Truls. Pia har bott i Beijing och varit gift med Yu Yan Kai, som är uppvuxen i Kina. Yan Kai är också Pappa till Embla och Truls. Han arbetar som skådespelare och har spelat in ett flertal filmer. För tillfället är han med i en TV-serie i Kina, All Men Are Brothers. När Yan Kai bodde i Sverige drev han sin egen Kung Fu-klubb, arbetade som koreograf och hade ett par mindre roller i bl a Kenny Starfighter och Farsan.

Pia och barnen har varit i Kina i nästan 4 veckor när Elvira kommer. De stannar ytterligare 3 veckor och åker tillbaka till Sverige tillsammans med Elvira. Jag antar att Elvira både kommer att se mycket och shoppa mycket och även äta en massa god mat. Men Elvira, se upp med orm och dyl... yäck... ;).




Yu Yan Kai i All Men Are Brothers
Foto via spcnet.tv


Grillade hamburgare

Igår grillade vi hamburgare, och som vanligt så kör vi med hamburgare utan bröd.
Till hamburgarna gjorde Danne en dressing á la Mat-Tina. Den kan jag varmt rekommendera,
det var verkligen jättegott.

Ostkräm
2 dl crème fraiche
100 g grönmögelost
0,5 citron, saft och skal

 


Semester

Idag var min första semesterdag. Och igår på väderprognosen, på TV, "lovade" meteorologen att det skulle bli 26 grader och sol. Så vaknade vi i morse till en gråmulen himmel. Jag känner mig lurad... :(.

Vilken tur att det är min första semesterdag, vädret kan ju inte bli sämre.

Idag blev det alltså inget bryggläge, som jag hade hoppats på. Det blev andra lugna aktiviteter istället. Några har badat i havet, vi är ju på Fälön, några har läst, tittat på film och spelat lite Sims. Tillsammans har vi grillat och sedan spelat sällskapsspel. Ett nytt spel för mig, Retro, riktigt kul. Mitt lag vann. Det var alltså inte bara därför det var kul ;).

Vi hoppas på bättre väder i morgon, men får inte hänga läpp om det inte blir det.

Här nedan syns salladen, som jag lagade, till det grillade köttet. Man kan variera den på många sätt. Idag hade jag i ingredienser enligt nedan, allt finhackat. Gott som tusan.

Matvete
Ruccola
Persilja
Rödlök
Vitlök
Tomater (urgröpta)
Gurka (som ovan)
Paprika, gul
Nektariner
Mynta
Pressad citron
Svartpeppar
Havssalt


Löparskorna på

Det har varit uppehåll med zumbaträningen ett tag och jag har istället varit ute och sprungit en del. Jag måste slå mig för bröstet lite och säga att jag varit ganska duktig. Det har blivit några gånger per vecka, ca 3-4 gånger, och varje gång har jag sprungit 5,5 km, eller närmare 7 km, beroende på vilken runda eller vilket spår det blivit. Det är verkligen så himla skönt och jag mår så bra när jag har sprungit.

Jag har bra löparskor, som jag investerade i förra året, från Löplabbet. Jag har även schyssta löparkläder, som vi blev sponsrade med när vi förra året tränade löpteknik med Malin Ewerlöf Krepp, genom jobbet. Men även om jag har det, så finns det ju en uppsjö av underbara löparkläder i härliga färger, som man kan bli lycklig bara av att titta på.

Undrar om jag blir snabbare med dessa löparkläder??? ;)

Foto via sportamore.se

 


Äntligen sommar

Är det äntligen sommar? Idag har det i alla fall varit underbart väder.

Semestern har inte börjat ännu, jag har bara smygstartat lite. Jag och Elvira, som sommarjobbar hos mig, gick från jobbet vid halv 3-tiden, bara för att det var så underbart väder. Satte mig i en solstol på altanen och bara njöt, slumrade till lite faktiskt.

Sebastian, Jessie och Thilda kom hem från Skansen och hoppade direkt i poolen.

Sen stack jag, Danne och Thilda till Grimsta och sprang i spåret. Efter löparrundan tog jag premiärdoppet i poolen. Kors i taket ;). Men nu var det lagom temperatur, 28 grader :))). Kan det inte få vara så här nu? Jag älskar värmen.



Dip dyed shorts

Nu har jag hakat på trenden med "dip dyed" shorts. Nja, inte jag personligen, men Thilda. Jag har bara tillverkat dem. Coola tycker jag det blev, men ajajaj vad jag har ont i fingrarna av att böja nitar ;). Det var ett tag sedan jag "nitade" (typ på 80-talet). Nu för tiden blir det mest "strassande" ;). Får se om storasyster också vill ha ett par.

Nedan syns bilder, före och sedan steg för steg och slutresultat.



Pampas Marina

Idag har vi varit och ätit brunch på Sjökrogen, Pampas Marina. Vi mötte upp Dennis och Hugo. Han är Hu(r)go som helst ;).


RSS 2.0