Wordfeud makes me... Grrrr... :(

Har spelat Wordfeud till och från i ca 2 veckor. Jag har 8 spel på gång samtidigt och helt plötsligt så har spelet loggat ut och jag kan inte logga in. Så irrriterande. Veckans I-landsproblem, helt klart ;). Måste jag nu avinstallera och förlora allt, jag som ligger så bra till, och installera på nytt??? Hjäääääälp :))).


Lite egen tid

Sitter i soffan och har egentid en stund. Det är så tyst, så tyst hemma. Helt ensam med ljusen tända, TV:n med Adam Live i bakgrunden, wordfeud på telefonen och blogg på datorn. Snacka om simultankapacitet ;). Snart är tjejerna hemma igen och då blir det att titta på Idol med Thilda. Sen kommer Elvira hem från jobbet, hon slutar 8 på måndagar. Kanske hon och jag ska se en riktig tjejfilm? Danne är på affärsresa i Tyskland, så det är bara tjejer hemma i huset.

I helgen var det streettävling i Skutskär. Thilda placerade sig som 4:a, hon fick en prick, så nu har hon bara en prick kvar till Star-klassen, som är högsta klassen i street. Nu laddar hon för nästa tävling i helgen. För partjejerna blev det tuffare denna tävling. De var för få anmälda i deras åldersgrupp guldklassen upp till 11 år. Så då fick de tävla mot gulddansarna upp till 15 år. Det blev en 11:e placering.


Punkdrottningen i Sverige

Jag kommer ihåg när jag och "brudarna" var på samma ställe som henne i London. Vårat stammisställe, Kit Kat Club. Det kändes ju ganska coolt då ;). Nu är hon äldre, kan man säga. Jag tror hon har hunnit bli 56 år, vår tyska punkdrottning. Här en av favoritlåtarna med Nina Hagen.


Danstävling i morgon???

Idag är jag hemma och jobbar. Har tid med Thilda hos läkaren vid lunch. Hennes mage krånglar. Danskläderna ligger framme för att packas ned, så vi håller tummarna att hon kan åka och tävla i morgon. Men kan hon inte det, så är det inte hela världen. Det går flera tåg. Men hon ser ju verkligen fram emot det, eftersom det är första streettävlingen denna höst.

Igår hittade jag i alla fall strumporna som skall matcha outfiten. De finns tydligen bara på American Apparel, iaf var det det enda stället jag hittade dem på. Tjejerna kommer att se grymma ut. Jag ska lägga upp bilder på dem när de är fixade inför tävling.

XX  :o)

VM-kläderna börjar ta form

Började klippa och nåla guldtyget igår. Det ska bli små toppar (och ev hotpants) till Thilda och Linnea.

Hotpantsen ska de ha under sina stora baggy jeansshorts. De ska sticka upp, så man ser dem istället för trosorna ;-). Och över den lilla toppen ska de ha sina turkosgröna Adidasjackor med guldränder. Frisyren och sminkningen, de ska ha på VM, har Emma (deras danslärare som också åker med som landslagscoach) och tjejerna kommit överens om. Skorna blir deras vita "converse", som vi målat guldglittriga.

Thilda är mycket förväntansfull och hoppas att det ska vara klart redan till på lördag. Då är det första tävligen för hösten i street/hiphop i Skutskär.




I love...

...mina fina ringar från Pia (Yuno Swedish Handicraft).
Jag älskar kombinationen av renhorn, silver och
stenar. Det är verkligen så fint.

Gå in på www.yuno.se eller på FB och sök Yuno Swedish Handicraft.



Jaha, då var det söndag igen

Det har varit en härlig helg med lite smått och gott.

I fredags em var jag med Pia på Preciousmässan (smycken och klockor). Vi sprang igenom den ganska fort, då vi båda hade lite bråttom. Men det var kul att se en del fina nyheter. Efter mässan var jag på pocketbytarkväll hos fantastiska Görel. Och vilken mat hon hade lagat. Det var så gott så jag kopierade henne i lördags. Jag lagade likadan förrätt och kopierade även hennes sallad till varmrätten. Knäckebrödet som hon hade bakat ska jag göra någon dag också. Tack Görel för inspirationen.

I lördags var jag, Thilda, Linnea och Lena i stan och letade kläder till VM. Det blev tyg som jag ska sy toppar av och guldfärg till skorna. Skorna har jag målat en vända, det blir en till i morgon. Thilda har redan börjat tjata om att topparna skall vara klara till första tävlingen i street nu på lördag. Får se om jag hinner det.


Psst... nya ringar från Pia. Dessa släta i renhorn med zirkoner är verkligen superfina. Mycket finare i verkligheten än på mina amatörbilder. Jag bara älskar dem och de passar fint till min lite "finare" renhornsring (med lavendelfärgad safir) som jag tidigare införskaffat hos Pia. Är du intresserad är det bara hojta till, så förmedlar jag till Pia. Du kan också gå in på Pias hemsida som är www.yuno.se eller söka Yuno Swedish Handicraft på FB.


Ibland hinner man hur mycket som helst

Har varit ensam hemma några dagar. Inte helt ensam, mina tjejer har varit hemma. När jag är det, så går det mesta på rutin. Det måste det göra för att det ska fungera, med allt man ska fixa. Denna vecka har vi hämtning på dansen 3 kvällar. Det ska vara middag innan dans och efter dans. Men allt går inte på rutin. Vi brukar ha lite tjej-mys-tid hemma också. Det är härligt. Igår kväll, när inte Thilda hade dans, då hade vi, som Thilda kallar det, SPA-kväll. Vi gjorde inpackning i håret och ansiktsmask. Satt och mös framför TV:n med te och grönsaker med dipp (inte godis, ajabaja ;-)).

Idag har jag både hunnit jobba, haft engelska kurs 1,5 tim, varit hemma när Thilda kom från skolan, jobbat hemifrån, handlat present till Linnea och middag, dammsugit (gud så intressant), bäddat sängen (det hör inte till vanligheterna på vardagarna) och fyllt i en utvärdering. Nu väntar hämtning på dansen kl 9. Egentligen skulle jag just nu, kl är 8, vilja gå och lägga mig. Men, men snart så, men då är jag väl inte trött längre.

Sweet dreams...


Nialaya jewelry - a girls best friend ;)

Superfina armband från Nialaya Jewelry i LA, bärs såklart av "alla" celebriteter. Så fina att man vill ha flera, men ack så dyra :(

Namnet Nialaya kommer från en Shaman som grundaren (Jannik) träffade på sin första resa till Indien. Shamanen gjorde ett starkt intryck på honom.

Han fick en liten diamant i en läderväska med orden "This is your birthstone. It has great powers. Use it wisely. Now farwell". Han bär fortfarande sin sten med sig.

Du skapar din egen framtid...


Äppelmos <3

Ganska jobbigt med tre äppelträd som ska klippas och det ramlar ner frukt och det luktar jäst på hösten. Men det är ganska härligt också. Framför allt när man åstadkommit äppelmos eller äppelchutney och faktiskt vet vad det är i den. Nu är jag i alla fall klar med äppelmosen. I morgon eller senare i veckan blir det till att göra ett lass till och äppelchutney. Det var ett tag sedan jag gjorde äppelchutney och det är ju verkligen gott. Förra året gjorde jag en äppeldricka som blev succé. Kanske ska ta fram det receptet också. Det är bara att kavla upp ärmarna och agera "husmor" ;-).


                               


Tidningen för den medvetna kvinnan...

...heter den :-). Har aldrig läst den förut, inte ens sett den, fast detta är nr 5. Men jag slog till. Jag är medveten. Så jag ska ha lite egentid efter middagen, för jag behöver det. Bara sätta mig i soffan och njuta av en kopp kaffe och bläddra i en tidning. Egentid, hmmm, vad är det??? Äppelmosen står ju på spisen ;-). Där rök den egentiden. Äsch, det får bli en annan gång :-).

Tjing!


Designers Finest

Jag burkar aldrig handla på Kapp Ahl. Ja, det har väl hänt någon gång. I alla fall var jag in en sväng igår för att handla underkläder till tjejerna. Då upptäckte jag en ny kollektion som hängde precis innanför dörren. De har gjort som några av de andra stora kedjorna, satsat på att utveckla genom att ta fram en specialkollektion. Det var verkligen riktigt snygga plagg. Matrial i läder, mocka, bomull och siden. Många av plaggen är asymmetriska och drapererade. Färgerna går i svart, grått, vitt, bordaux och dijon. Provade en tunika/blus, klänning och byxor. Det blev de tajta byxorna. Sitter verkligen superbra på och är ursköna.


Svart och vitt och så lite grått...

Härlig kudde från Åhlens och det nya överkastet från Mio (på den här bilden ser man åtminstone strukturen på överkastet, det är otroligt mjukt).


Lördag - I love...

Så underbart att vakna upp på lördagsmorgonen och veta att jag har en morgon till att få sova. Men vad då sova??? Bara för att jag får sova så vaknar jag kl 8 och kan inte somna om, hmmm... Men det är helt ok, bara att ligga en stund och såsa och sedan gå upp och äta en härlig frukost framför TV4-morgon. Härligt :-).

Skjutsade Thilda till dansen, sedan till Mio. Ny matta till köket "måste" inhandlas. Den gamla (bandkantad sisalmatta) skall tvättas och läggas i uterummet. Vi hittade en jättefin nyinkommen ullmatta, finns inte i katalogen så ny är den. Fyndade ett överkast som heter "Ingrid". Vad är det för namn på ett överkast??? Fint var det i alla fall. Köpte en schysst pall också, svart förståss.

Nu är Thilda på SPA-kalas (!!!). Vilka kalas tjejer i 11-årsåldern har nu för tiden. Elvira fick jag väcka till middagen, hon hade somnat i soffan. Skalman var lite tlött, hon var och kollade på storebrorsan när han spelade igår kväll, så det blev lite sent för henne.

Jag fick en sådan längtan till Italien så det blev antipasti till förrätt och sedan gjorde jag "min" paj (som fam älskar) med spenat, vitlök och fetaost. Den är verkligen god.


Nya mattan från Mio


Pall från Mio


Antipasti till förrätt


Spenat- och fetaostpaj till varmrätt


Nya överkastet "Ingrid" (stone washed) från Mio (tyvärr så ser man inte hur snygg strukturen är på fotot, men svart är det ;-))


Konferens med jobbet

Har varit på konferens i två dagar med jobbet. Kom hem igår eftermiddag och känner, tyvärr, fortfarande av förkylningen som började i fredags. Känner mig i och för sig bättre men rösten  har försvunnit, låter som om jag har druckit massa whiskey och det har jag inte. Får ringa polisen och anmäla den försvunnen helt enkelt, rösten alltså, hihihi.

Konferensen hade jag bokat på Rånäs Slott. Vi var 43 personer. Av de 43 personerna var vi 4 tjejer (!!!). Rånäs Slott kan jag verkligen rekommendera att åka till, privat, på helgen. Slottet ligger i jättefina omgivningar precis vid sjön Skedviken. Slottet har brygga med bastuhus och bubbelpooler på bryggan. I slottsbyggnaden har de ett SPA. Och maten var verkligen fantastisk.

Mitt rum, som jag bodde i, är ett dubbelrum som är så fint inrett. Jag kommenterade det rummet när jag var på visning på slottet, i våras, och Marina, på Rånäs, kom ihåg det och hade bokat mig i det rummet. Det var gulligt. 

Lite bilder nedan, men tyvärr lite avskalat, då jag inte kan "hänga ut" mina arbetskollegor ;).

Här var vi på väg ner till ängen vid bryggan för att prova på Qigong, som ingen av oss tidigare hade gjort. Jag hade bokat in Fia Hobbs. Fia har mer än 20 års erfarenhet av friskvård, stresshantering och Qigong och har Master examen i medicinsk Qigong. Hon driver eget företag i Stockholm och har även arbetat i New York.

 


Mitt fina rum


Fint sken i taket från lampan och fin utsikt från mitt fönster


Cool väggprydnad ovanför sängen


En hjälpande hand

Den här helgen har varit en lugn och härlig helg. Trots att jag både har varit flyttdam och frisör.

Idag var jag och hjälpte Bella några timmar för att hon ska hinna färdigt i lillhuset och kunna flytta in så fort som möjligt. Vi bar möbler och monterade ihop en familjesäng. Allt gick fint då jag hade med mig både skruvdragare och sexkantsnyckel (hmmm...). Med de verktygen så finns det ingen som kan stoppa en ;-).

Jag har även varit frisör till yrket i helgen, har gjort tre stycken slingningar. På en helg - det ni.

Nu dags för sängen (på tok för sent, då jag har känt mig lite hängig i helgen och går på Ipren). I morgon är det jobb och möte och tisdag-onsdag konferens med övernattning.

Tjing!

Vad säger man...???

Är han inte helt underbar...


Det är bara att inse...

... jag börjar bli äldre :)

Såg en gammal "fling" på TV. Och inser att inte bara jag har blivit äldre. När jag såg honom, så kom det upp massor av minnen. Även om jag känner mig som 25, så är jag inte det längre - tuff shit ;). Och egentligen vet jag inte om jag skulle vilja vara där igen. För då skulle jag ju inte ha allt det jag har "i bagaget" och det vill jag ju, för allt i världen, inte vara utan.

Saknar mina, fina väninnor som jag tyvärr inte hinner träffa så ofta. Vi har så mycket historia ihop, så många underbara minnen tillsammans. Ni vet vilka ni är <3. Varför hinner vi inte med??? Men nu ska vi inte skaffa oss mer dåligt samvete, girls. Även om vi inte ses "hela tiden" så vet vi att vi finns och kommer alltid att göra för varandra, i med och motgång. Älskar er!!!






Sebastian fyller år <3

Idag fyller min stora kille 24 år. Känner mig sentimental, men tiden går fort, alldeles för fort.

Igår blev han firade av lite kompisar och var nog uppe för sent för att orka upp på morgonen och jobba. Men, man fyller ju bara år en gång om året. Det var tur att jag ringde och grattade honom tidigt i morse ;-).

Ikväll blev det kalas. Mamma, Pappa, Syrran med familj och Tony och Tonga var här hemma och firade honom. Sebastian har en inneboende så vi tyckte vi lika gärna kunde vara här. Av oss fick han en Replay t-shirt, en cool galge (en till samlingen) med Frank Zappa på och bidrag till en resa (ev i november).

Här nedan är han liten och go. Och mycket stolt över fångsten. Redan här såg lillasyster Elvira upp till honom. Kolla blicken ;-). Och hon har lyckats få låna hans Turtles spel, hihihi. Så söta.



Här är han "stor" och lika go. Min fina kille <3.


RSS 2.0