Dagarna går fort

Oj, tiden går otroligt fort. Helgen har gått blixtsnabbt. I lördags var vi i Katrineholm på risktävling i disco. Rikstävling betyder att hela Sverige är med och tävlar. Nästan som SM, dvs hela Sveriges dansskolor kan/får vara med och tävla. Thilda slutade som 9:a (gick till semifinal) och i par kom Thilda och Linnea 1:a. Verkligen superroligt!!! Och detta trots att de precis har en ny dans, som de knappt hade hunnit tränat in. Jättebra gjort, med andra ord.

Efter danstävlingen följde Jossan med oss hem. Jossan, el Josefin som hon heter, kommer från Åmål. Henne har Thilda lärt känna på tävlingar och via FB och Skype, och de tävlar mot varandra. Jättekul att de har fått sådan kontakt. Hon är verkligen en härlig tjej. Och idag, måndag, har hon åkt hem. Hennes föräldrar kom till Stockholm och hämtade henne. Vi hade en fikaträff på Waynes Coffee på Barkarby Outlet ;-). Så nästa gång är det Thildas tur att åka och hälsa på henne.

I morgon kväll bär det av med tåget till Åre och det ska bli så underbart!!! Rapport från skidbacken, förhoppningsvis, kommer.

Tjing!

Sportlov

Äntligen fredag :-)

Det är inte så att jag inte trivs med mitt jobb, men det ska bli skönt att det är sportlov.
På tisdag åker vi till Åre och det ska bli kul att åka skidor. Att bara slappa och att slippa
tänka på/planera matinköp och matlagning. Det är semester!!!

Ikväll får vi besök av Mamma, Pappa, Marianne och Lennart. Kul att träffa Sundsvallsfolket som vi inte
träffar så ofta. Det blir "snabbmiddag", eftersom det har varit jobbdag, lämning på dans och läggning relativt tidigt ikväll. I morgon bär det av till Katrineholm och rikstävling i disco.

 Jag har gjort kyckling ajvar, det är simpelt och jättegott.
Ingen förrätt blir det ikväll, utan vi kör på en dessert istället, som också är superenkel.






Enkelt & Gott

Hallonkesella
Smulade chokladkakor
Passerade hallon med lite råsocker


Moroccanoil

Idag har vi kurerat oss med ingefära. Både ingefärste och ingefärsvatten med is och citron, slurp... nu blir vi nog friska som nötkärnor ;).

Håret ska också bli friskt när vi ska testa det rosade dundermedlet Moroccanoil. Får se om det är så bra som det sägs. Vi återkommer med rapport.


 


Sjuk :(

Idag blev Thilda sämre igen, så jag blev hemma från jobbet :(.

Missade tyvärr ett intressant jobbmöte som vi skulle ha på Swedbank Arena, i den nya Arenastaden i Solna. Det hade varit intressant att se det. Vårat elbolag, Midroc Electro, jobbar med säkerheten för åskådarna och installerar bl a kameror vid entreer samt personkontroller vid dörrar. Så de ansvariga skulle bl a visa oss runt i Arenan. Denna arena, Sveriges nya nationalarena för fotboll, kommer att kunna ta emot 50 000 sittande åskådare vid idrottsevanemang och 65 000 åskådare på konserter.

Hela området kring Swedbank Arena, Arenastaden, kommer att bli ett helt nytt område med bostäder, stort handelscentrum samt ett av Stockholms högsta hotell. Det känns verkligen kul att ha flyttat kontoret till Solna. Det dröjer dock innan allt är färdigbyggt. Men det känns ändå spännande att se ett helt nytt område växa upp.

På tisdag, på tisdag...

Yes, på tisdag kväll, om 1 vecka, bär det av till Åre på skidresa. Nattåget går vid 9 på tisdag kväll och kommer fram till Åre på onsdag morgon. Fem skiddagar får vi, förhoppningsvis, innan vi åker hem söndag kväll. Bor gör vi på Holiday Club. Sällskap har vi bl a av familjen Keites Lindkvist. Soft ska det bli :).

Måste inventera skidklädsförrådet för hela familjen, mest kolla om det finns vantar och underställ som passar. Lite i senaste laget, men, men...

Måste bara...

I helgen fyndade (jag menar verkligen fyndade) två par byxor. Ett par byxor i skinn med elastiska revärer för perfekt passform, från Twist & Tango, och ett par satinbyxor från Filippa K. Byxorna hade kostat 2199 kr/1500 kr och jag betalade 200 kr/par (!!!). Då är det kul att shoppa :).


Ärlighet varar längst

Det är blandade känslor av ledsamhet och stolthet jag känner just nu.

Ledsen då jag ser hur besviken Hon känner sig när Hon blir orättvist behandlad. Att bli uthängd för att ha gjort något som inte alls stämmer och sedan få ett förlåt, men inte offentligt.

Stolthet när jag ser Hennes förmåga att ta tag i och lösa konflikter. Att Hon kan uttrycka sig i tal och skrift. Hon har redan kommit så mycket längre än många vuxna. Att våga stå emot när Hon känner sig obekväm när de andra pratar "skit". Att förlåta, men att ändå inte ta någon skit och samtidigt våga visa sig sårbar.

Jag har förstått att Hon är en ärlig tjej som inte vill ha en BFF, utan flera. Och det gillas inte av alla.

Varför kan inte tjejer få umgås på samma sätt som killar? Jag vet att det fungerar bland vissa, men tyvärr, och långt ifrån, alla. Synd tycker jag.

Jag tycker att alla vi, som har barn, har en skyldighet att lära våra barn att kunna umgås i grupp och att inte utesluta någon. Det får man börja lära sig redan på dagis. Varför kan, och i synnerhet, inte tjejer umgås flera när de kommer upp i mellanstadiet??? Det är en fråga vi måste ställa oss.


GRATTIS ELVIRA 18 ÅR !!!


Idag fyller min fina dotter Elvira 18 år. Och igår firade vi henne på restaurang, som hon ville. Vi, det var, jag, Danne, Thilda, Sebastian, Mormor, Pappa Tony, Toungaa, Frasse och hans två fina barn Liam och Tindra, Lotten, Hasse och Matilda. Resten av gratulanterna kommer senare i veckan, när Flingeling kommer hem till Solhem.



Av oss fick Elvira kläder och en beauty box, i leopard, från Japonesque. Den passar henne perfekt ;).

Sittplatser...

...kan man väl aldrig få för många av. Den här sitt-/fotpallen är verkligen jättefin. Den finns i fyra olika färger hos Ellos (!!!).

Hugo på besök

Idag var Dennis och Hugo på kontoret. Han är ju för härlig, Hu(r)Go som helst <3. Tror Farbror Danne blev lite avis ;-).



Bus-Hugo


Hugo i Pappa Dennis famn


Och helt plötsligt bara ett vintermotiv :-). Det är ju inte sant, detta i Stockholm
utanför vår dörr. Vi som trodde snön snart skulle försvinna, då kom det mera.

Fick "en tår" i ögat

Bläddrade i boken Coola Pappor, tittade på bilder, läste lite här och lite där. Jag gjorde något man inte ska göra, jag läste sista sidan. Om ni orkar - läs. Så fint <3.




Alla mina fina <3

Jag vet är det är "tok-kommersiellt" att handla present på "alla hjärtans dag". Blommorna kostar tre ggr så mycket och mycket annat också, för den delen. Jag hörde av en gammal arbetskollega, som varit ute med sitt barnbarn, och vid Blomsterhallen på Birger Jarlsg, sett fina ballonger till salu. De var röda och det stod I Love You på dem. De gick in och frågade vad de kostade, - Tusen kronor styck, svarade expediten. Hmmmm.... Jag kan bara konstatera att det måste ha varit STORA ballonger :-/.

I alla fall så, föll jag för trycket, och handlade några smågrejer till "mina fina". Danne fick boken Coola Pappor av Martin Melin, Sebbe fick en liten "sponsring" ;) och tjejerna fick buskapshalsband, med speciella buskap för just dem. Jag har sagt åt dem att de måste läsa dem flera ggr om dagen :).





All you need is love

Alla <3-ans-dag-kramar till er alla


Måndag och ny vecka

I helgen blev det ingen danstävling för Thilda, Linnea var ju tyvärr sjuk :-(. Så ingen bilresa till Eskilstuna. Nästa tävling är om två veckor. Då får Thilda dansa mycket. Det är rikstävling i Tidaholm och hon kommer att dansa street singel, street par, disco singel, disco par och disco grupp. Nya danser och lite nya regler. Hon kommer nu att dansa i gruppen åldrar 12-15 år. Det blir spännande och tufft.

I lördags firade vi Bella, vi var 8 glada tjejer. Vi började på Niklas studio där vi åt och hade otroligt trevligt. Vilka härliga tjejer!!! (jag ser verkligen fram emot att umgås med några av dessa tjejer i Sälen vecka 12. Ska bli så mysigt och skoj). Senare på kvällen gick vi vidare. My God, säger jag bara :-/  DIT GÅR VI INTE TILLBAKA.


Jaha, då var en helg slut och även en måndag, som bestått i jobb, jobb, träning (Zumba på Sturebadet), sen middag och slappa i soffan, Thildas två måndagsprogram, Familjen Annorlunda och Mammor och minimodeller.
Alla <3-dag är det i morgon :-). Då ska vi vara extra snälla mot våra nära och kära, och alla andra också för den delen. Le lite extra mycket när du möter någon. Allt blir så mycket trevligare då.

Fira Bella 40 år...

....igen  :)

Ikväll har Bella bjudit till tjejkväll för att fira sin 40-årsdag i efterskott. Vi blir 10 brudar som ska ses i Maries Niklas musikstudio. Det ligger mitt i stan, så det kan ju inte bli bättre. Ska bli så kul att träffa alla kända, och några nya, tjejer. Det blir kanske lite Mello också ;).



Marie, jag och Bella, lite brunare än nu ;-) <3

18 år!!!

Nästa söndag, den 19 februari, fyller min lilla snutta 18 år (!!!).
Det är helt otroligt. Hon blir myndig, får rösta och får gå på krogen.

Det var ju inte länge sedan jag gick och hämtade henne på dagis. Min stora/lilla fina tjej.

Present är inhandlad och jag hoppas hon ska bli glad :-).


Gamla bilder på lill-flingan <3. Jag har alltid försökt lära henne att "less is more" ;-).

  

Flingan hemma i Solhem.




"Mamma tapetserare"

Vilken tur jag har som har en mamma som gått tapetserarkurs, eftersom jag vill klä om en fåtölj hemma :). Det är en gammal fåtölj, som stod hemma hos Morfar <3. Den står just nu i vardagsrummet med ett skynke över sig i New England stil. Så nu står jag i valet och kvalet och funderar vad det ska bli för stil på fåtöljen. Antingen ska den smälta in med övrig inredning, då det går i beige/vitt/grått i vardagsrummet. Eller så ska den verkligen sticka ut. Jag skulle ju tycka att det sistnämnda var mer kul och egentligen lite mer "jag". Det finns ju en hel uppsjö av tyger. Har tidigare tittat på Designers Guilds tyger. De har ju tyger både i lugna färger/mönster och mer uppseendeväckande tyger.

Alla tyger nedan är från Designers Guild. 








Vågigt hår...

Mina tjejer har pratat ett tag om vågtång. Så nu slog jag slag i saken och köpte en. Jag antar att det, på morgonen, ett tag framöver kommer vara slagsmål om tången ;).


50 och 48 år

I går var vi på 50-årsfirande :). Kul fest med god mat och trevliga gäster.

I dag har jag och Thilda varit och firat Carina, som fyller år i morgon. Min present till Carina köpte jag före jul, ett armband från C Sthlm (älskad vän).

Grattis i förskott fina Carina <3



Invigning

Igår hade vi invigning av våra nya lokaler med allt vad det innebär. Mellan 180 och 200 pers kom till oss, inkl anställda. Det var workshop med flera bolag inom koncernen, hälsningar från koncernbolag, kunder och arbetskollegor, musikunderhållning, föreläsare, improvisationsteater och FANTASTISK mat från vårat eget koncernbolag Hackholmssund Konferens. My God!!! De är duktiga på mat och dryck. Tema för maten var "hav", "land" och "skog". En mycket lyckad kväll rakt igenom.

Ikväll är det fredagsmys med familjen och ladda för 50-årsfest i morgon :).

Här kommer lite bilder från förberedande av lokaler till samma lokaler och fullt med folk och självklart min halvätna mattallrik.










 


Mat är kul

Mat är inte bara gott, det är kul också. Speciellt om jag har lite tid. Helgerna är det extra kul att laga mat. Vardagarna är inte lika roliga. Det ska gå relativt snabbt och ändå vara bra mat och smaka gott. Jag är ingen "falukorv-och-makaroner-mamma". Inget ont om det, men jag är inte speciellt förtjust i det själv, och lagar det därför inte. Jag gillar när mat är nyttig och ser fin ut på tallriken. Idag lagade jag en ny rätt, det var faktiskt ett LCHF-recept (kyckling ajvar). Kände att jag behövde göra något nytt. Superlätt att tillaga och gott också. Vi hade lättkokt broccoli till. Men det är säkert gott med quinoa, bulgur eller ris.



4 port
Kycklingfilé
3 dl creme fraiche
2 dl grädde
2 msk ajvar relish, stod det i receptet, men jag hade 5 msk (kunde haft mera)
salt, peppar
1 hönsbuljongtärning (jag hade 2)


Skär kycklingen i så stora bitar du vill ha. Stek kycklingen så de får färg. Lägg kycklingen i en ugnssäker form. Blanda övriga ingredienser och häll över kycklingen. In i ugnen i ca 20-30 min i 220 grader.




Italiensk åt Elvira och jag igår till middag. Färskost örter med Serranoskinka runt, Bresola med blandad sallad, olivolja, parmesan och pinjenötter, tomat och mosarella och sparris. Gott, gott-gotti-gott-gott :-).




Lenas fiskgryta ;-). Den åt vi i lördags. Den här fiskgrytan gjorde jag första gången
för kanske 15 år sedan. Still going strong. Innehåller morötter, purjolök, vitt vin,
ingefära, hummerfond, grädde, chillisås, lax och gräslök. Så simpel och verkligen jättegod.

RSS 2.0