Lugn lördag med god mat

Idag har det verkligen varit en lugn och skön lördag med inget inplanerat. Härligt, härligt. I fm var vi och inhandlade möbler till Dannes nya kontor. Jag var tvungen att "lägga näsan i blöt" för inredningens skull ;-). Skämt å sido, han ville faktiskt ha min hjälp <3.

Tony ("exet" ;-)) var här och fikade och hämtade Elvira för de skulle åka och hälsa på Farfar Kai.

Nu står Elvira och fixar i ordning sig och Erica är på väg hit. De ska på fest i Sundby. Jaha, då gäller det att vara "vaken" i natt med andra ord. Så är det att vara tonårsförälder, alltid redo.

Vi har precis avnjutit en måltid bestående av, till förrätt, smördegscigarrer med soja dipp och fettuccini frutti di mare till varmrätt. Den förrätten har jag inte gjort på typ 8 år och den är som "pånyttfödd". Herregud, så gott det är!!!

Nu blir det Fångarna på fortet med Thilda och sedan skall vi se en riktigt bra kultrulle, The usual suspects (De misstänkta). Det var länge sedan jag såg den, hyrde den igår, måste bara se den igen. Jag säger bara Keyser Soze...





Tjing!

Lite nytt till våren, när nu den kommer

Finfina armband. Vill ha flera...


                      
...och supersöta skor till våren/sommaren





Carrie                                                                             Samantha

Charlotte                                                                        Miranda


Visst är de helt underbara dessa små ballerinaskor. Och bäst av allt, de är ihopvikbara att ha i väskan, om man är trött i fötterna efter en helkväll i högklackat ;-). Tänk, jag har alltid ett "bra argument" till att köpa ett par till skor.

Nattinatti <3


Nu är det fredag, och oops, den är snart slut...

Skönt som tusan med fredag :-). Snart dags för sängen och nattinatti. Sverige förlorade mot Frankrike i handbollen, suck. Nu Lets Dance upplösningen. Maken ligger och snarkar bredvid mig i soffan. Jag hör Elvira och Erica på nedervåningen (2 snart 17-åriga tjejer) chattandes med "Florida" ;-). Thilda sover över hos Wilma. En helt vanlig fredag.

I morgon blir det träning, trimmning av Melvin. Annars ingenting bestämt denna helg, så hääärligt. Vi har nog så mycket bokat framöver, så det räcker. Thildas tävlingar sätter fart med Sundsvall om några helger, sedan Helsingborg, Göteborg, Visby etc, etc... de e mycke nu ;-). Och för att inte glömma, fjällenhelgen med tjejerna i vecka 12. Ser verkligen fram emot det. Det ska bli superkul!!!

Förresten, idag har jag snusat och gosat på en liten bebis. Eddie 8 mån (Agnetas barnbarn). Herregud, så mysig han är!!! Jag vill också ha!!!

XOXO

Myspys med Elvira

Ikväll har vi lagat mat från Linas matkasse. Det blev älgfärsbiffar, rotfrukter i ugnen med jordärtskockspuré. Gott, gottgottigottgott.

Både Elvira och jag har tränat på crosstrainern ikväll, skönt men jobbigt. Precis som om det inte skulle vara jobbigt, hmmm...

Nu sitter vi, nyduschade, med tända ljus, en kopp te och tittar på Quantum of solace. Elvira har hemma-SPA med fotbad. Hennes "små" fötter blir så lena ;-) så.

Appropå SPA, på lördag ska Melvin på SPA, hihihi. Näe, han ska badas, borstas och trimmas. Vi funderar på lejonklippning. Han kommer att bli jättecool då. Jag lovar att jag ska lägga upp en bild på vår skönhet när han är nypiffad.

Sussa gott <3



Stor-Melvin


Lill-Melvin

Rosa, rosa och rosa

Thildas rum är fyllt av rosa detaljer. Men det är inte för flickigt utan faktiskt rätt tufft.



                                                          Tjejen som "bor" i rummet...

                           

                                                           ...och hennes fina priser
                                     
                           

Saknaden är stor...

... jag kan inte säga det bättre

www.lillvalpen.blogg.se


MM-väska och snygga ringar

Har väntat på att få se Maria Montazamis väskor i Sverige. Nu har hon, i helgen, varit på Formexmässan och lanserat dem. Så superfina!!! Behöver inte skriva mer, det är bara att se själv. Är de inte underbara? Undrar just vilken prislapp det är på dem?

Se också jättehärliga ringar från Bixio. Stod och höll i en före jul, men det blev inget köp då. Mycket coola är de. Vi får väl se...


Fotografi från finest.se


Fotografi från www.bixio.se


Jobba, jobba, jobba...

Puh, förberdelserna inför revisorernas ankomst på jobbet börjar bli klara. Har jobbat över idag. Snart är bokslutsarbetet ett minne blott :-).

I morgon bär det av på möte/konferens med övernattning. Vi kommer att sitta i möte hela dagen och sedan är det alltid så suveränt god mat (alltid 3-rätters) och gott vin där. Jag har ordnat med en aktivitet på kvällen också,  det ser jag fram emot. Arbetskollegorna är allt lite nyfikna ;-).

På lördag har jag dejt med mina väninnor. Vi ska på Loveboat. Det ska verkligen bli jättekul! Dansa till musiken som spelades på Bobbadilla, Evergreens, Village, 84:an/Big Brother. Det ser jag fram emot. Vi får väl se om det blir någon kickboxning på söndag :-S.

Tjing!


En helt vanlig tisdag

Oj, har varit på kickboxningen idag, det var verkligen skönt att komma tillbaka. Har inte varit där på 3 mån. Jag har i och för sig tränat annat, så helt slut var jag inte, men andra muskler har använts, så i morgon kommer det att göra ont :-(.

Idag har jag fått meddelande om att de nyínköpta stövletter är på väg. Jag har haft lite svårt för spetsiga ett tag, men de är snygga på bild. Får se om de är lika snygga "in real life". Det var söta Gabriella som rekommenderade mig dem, de fanns inte kvar i hennes storlek.


Svärdet och spiran

Ja, jag vet jag har varit bångstyrig. Fick boken "Svärdet och spiran" (skriven av Ken Follett) i julklapp av Dennis för några år sedan, men har inte läst den. Jag har varit på G flera gånger, men det har liksom aldrig blivit av. Den är inbunden och på 1077 sidor. Ja, ni förstår. Det är ingen bok man ligger och håller i när man ska gå och lägga sig. Men fin är den. Jag ska nog satsa på att läsa den nu i alla fall, nu när jag har blivit helt fast i kortserien som gått på tv. Jag får väl helt enkelt sätta mig och läsa på helgerna i läsfåtöljen.




Tandläkaren, ny frisyr och nya stövlar

Idag har det varit blandad kompott på händelser. Jag bet av en tand härom dagen och har väntat på att min tandläkare skall ringa om ett återbud från en annan patient. Och yes, i morse när jag var på jobbet så ringde hon. Min tandis gjorde ett snyggt jobb. Efter tandläkaren åkte jag hem och jobbade.

Ganska skönt att jobba med bokslut hemifrån, jag blir inte störd ;-). Nej då, de är så snälla och förstående på kontoret, men ibland är det faktiskt ganska skönt att ha möjligheten att kunna jobba hemifrån.

Fick tid hos frisören idag också, helt otroligt, bingo. Så det blev både klippning och lite slingor. Och på väg hem med ny frisyr så "råkade" jag gå förbi Fabulous Shoes, i kvarteret där jag bor (visst är det lämpligt???). De hade REA. Så då hittade jag nya stövlar. De liknar inga jag redan har. Riktigt coola, lite udda.

Efter de roligheterna var det bara att gå hem och jobba igen. Danne hämtade Peter på Bromma flygplats och de skulle iväg på möte. Thilda hade gått till Wilma och Elvira var hos Tony. Så jag var helt solokvist och kunde jobba i lugn och ro till 7-tiden.

Förresten, i förrgår fick Anton, Julia och Miranda ett syskon då Dennis och Veronica födde en liten Hugo. Så söt. I helgen får vi nog komma och snusa på honom, gos.

Nu börjar "Svärdet och spiran" så nu får jag njuta ett par timmar.

Tjing!


Lilla Hugo

Jobba, äta, sova...

... är det så här det ska vara???

Det är inte så att jag inte trivs på jobbet, verkligen inte. Det är riktigt kul att komma tillbaka och träffa alla. Men jobbet är ju inte allt, eller hur???

Nu har man i alla fall jobbat mer än halva veckan efter julledigheten. Bara 13 veckor kvar till nästa ledighet :-S. Nja, för mig blir det ett par dagar ledighet före, faktiskt. Jag åker ju med tjejerna (eller tanterna ;-) som Sebbe sa) till fjällen (Lindvallen) vecka 12. Ska bli så kul. 14 tjejer i en och samma stuga mellan tor-sön.

Nästa vecka sätter alla aktiviteter igång igen också, Thildas dans börjar och kickboxningen startar också. Tiden räcker inte riktigt till. Det finns så mycket jag skulle vilja göra. Jag skulle vilja gå på silversmide (har funderat på sedan Sebbe var liten). Varför har jag aldrig börjat med det??? Ta sånglektioner är också något jag funderat på länge men aldrig kommit till skott med. Får väl göra det när tid finns, helt enkelt ;-).

På jobbet är det fullt upp med bokslutsarbete. Måste förbereda och göra det mesta klart före revisorerna kommer i slutet på januari. I nästa vecka skall vi ha möte/konferens och jag håller i arrangemanget runt omkring. Just nu håller jag på att funderar på någon aktivitet. Jag tror jag skall ta dit Pappa och arrangera en partävling i shuffleboard. Det kan alla spela och det är verkligen ett kul spel. Mamma och Pappa har ju (sedan de blev pensionärer) ändrat verksamhet i sitt gamla företag och håller nu på med fritidsaktiviteter där Pappa bl a tillverkar och säljer shuffleboardspel.

Ikväll blir det träning på den nya crosstrainern som Danne köpte i helgen. Hade tänkt åka iväg och träna direkt efter jobbet, men jag orkade helt enkelt inte. Precis som om det skulle vara mindre jobbigt att träna på crosstrainern :-S. Efter träningen visas 3:e avsnittet av "Svärdet och spiran". Den är bra, så den har jag väntat på.

Tjing!

Nu är tjejen hemma

Elvira kom hem som hon skulle i fredags kväll. Skönt att ha henne hemma. Vi, dvs jag, Thilda och Tony och Gisela och Daniel (Ericas mamma och lillebror) var och hämtade tjejerna. Flyget landade tidigare än beräknat. Men tyvärr hade de otur med sina väskor. Ingen av deras egna samt den gemensamma väskan kom på bandet. Så vi fick anmäla dem saknade och sedan vänta på att de ska bli hemskjutsade och det blev de igår kväll.
 
Tjejerna hade haft det härligt. Träffat nya vänner, sett en del och shoppat en hel del :-). Så nu planeras nästa resa. De vill gärna åka tillbaka. Elvira har börjat prata om att åka som utbytesstudent ett år (hjäääälp!!!). Det är säkert en jättenyttig erfarenhet. Och om hon verkligen vill det, så får vi ju kolla upp möjligheterna, även om jag kommer att "gråta blod" av att vara ifrån Elvira så länge. Men å andra sidan finns det ju en anledning att hälsa på och jag kan ju skicka efter henne hem också, när det är lov.


Thilda fick dessa härliga "strössel" att ha på cupcakes när vi bakar. Små pussmunnar, hjärtan, dinosaurier, delfiner etc. Jättefina!!!

 
Vad vi är bortskämda. Jag och Thilda fick varsitt par converse. Thildas glittriga och mina bubbelgumsrosa. Vi har båda converse med höga skaft, så dessa var perfekta :-).

Lite sent om nyårsafton

Nyårsafton var en härlig kväll med god mat, dryck och trevligt sällskap. Sent blev det som det brukar bli på nyårsafton, så nog var man lite seg på nyårsdagen. Alla sov över, så det blev lång och härlig frukost. Vissa av gästerna åt t o m resterna av oxfilén på smörgåsen till frukost ;-). Mina stora barn var inte med i år. Sebastian var i Trysil och åkte skidor och firade nyår med kompisar och Elvira är fortfarande kvar i Florida. Hon var så duktig och skickade ett sms precis kl 24.00 <3.

Maten på nyårsafton blev verkligen perfekt. Pia hade med sig renfilé som vi gjorde carpaccio av. Så himla gott. Till varmrätt hade vi oxfilé med hummer och rotfrukter samt en gräddsås smaksatt med hummerfond och kryddor. Oxfilén var helstekt och den hade verkligen Danne lyckats med. Den var perfekt! Till efterrätt hade vi fruktsallad på exotiska frukter med vaniljvisp. Och självklart mycket champagne :-).


Dukning och Pias härliga renfilé - carpaccio tillsammans med ruccola, parmesan och pinjekärnor


Linslusen tillfixad till kvällen


Längtar efter Elvira

Nu har Elvira varit borta i 1 vecka och 3 dgr. Jag är verkligen glad för hennes skull och det är jättenyttigt. Men det hindrar ju inte att jag längtar efter henne. Jag är också jätteglad för hennes skull som hittat en sån fin vän i Erica. Och glad för Ericas skull som träffat Elvira, förståss ;-). Tjejerna verkar ha hur kul som helst, som jag har uppfattat det från sms jag fått och vad jag läst mig till i Elviras blogg www.lillvalpen.blogg.se. De har samma humor och är lika "knäppa" båda två :-). Två goa tjejer, helt enkelt.

Jag och min fin-fina, stora, tjej <3





RSS 2.0