Italiano Papa igen...

Igår träffade jag upp Annette och vi gick till Italiano Papa. Återigen mumsade jag i mig deras underbara Linguine Frutti di Mare, Nettan också. Det är bara så gott!!! När vi hade suttit där en stund kom ett yngre par in och satte sig vid bordet bredvid. Servitören kom till deras bord med en tom, stor organge väska och lämnade till tjejen. I den stoppar hon ner sin lilla chihuahua och satte bredvid sig i soffan :-))). Så min bordsgranne igår var en liten hund som satt och åt grissini, hihihi. Inte mig emot, han var riktigt gullig, men är det inte lite lustigt att man får ha hund med sig på restaurang. Den störde inte på något sätt, men jag tänker mer på alla dessa allergiker.

Efter den goda middagen så lurade Nettan med mig till Big Ben (!!!) på Folkungagatan. Hon hade hört att de hade stand up comedy där varje torsdag. Många nya förmågor och Pontus Ströbaek. Några var riktigt bra.

Tack Nettan för en kul kväll <3


Lite mörk bild, men iaf Annette






Berlin here I come!!!

Igår blev jag riktigt överraskad via mail. Vi ska åka på "lyxweekend" till Berlin nästa tor-sön!!! Så härligt att göra något nu på hösten, och för tjejerna, då de har höstlov. Vi åker med Dannes kollega och familj. Berlin har jag verkligen sett fram emot länge att åka till. Verkar vara en supercool stad.

Vi ska nog hinna med en del på 3 dgr. Det blir nog både lite sevärdheter, god mat och shopping.


Här ska vi bo.


Här kanske vi kommer att sova ;-).


Här kommer vi att bada.


Hit ska vi, garanterat. KaDeWe är ett av Europas största varuhus efter Harrods, ca 60 000 kvm stort. Där får vi hålla varandra i handen, så vi inte tappar bort varandra ;-).


Berlinmuren, eller delar av den iaf.


Checkpoint Charlie, en av de största gränsövergångarna mellan väst- och östtyskland.


Längtar till solen

Jag längtar redan till solen och värmen fast det precis varit sommar (nåja, nästan iaf). Fick precis reda på att Nettan skall åka till Rhodos igen. Hon har ju precis varit där! Det är hon iaf värd. Jag gläds åt henne.

Vi har bokat ett slott (!!!) i Italien i juni, då Danne fyller 40. Han vill inte ha fest. Så vi tar med våra nära och kära och drar iväg. Slottet Villa Val Lemme ligger lugnt och lantligt bland vingårdar och genuina italienska byar i vackra Piemonte, en timme från Milano och ca 30 min från Genova. Jag har aldrig varit i Italien. Ska bli underbart!


 

Dormi bene!


Elvira <3 Macarons

Elvira just loves macarons!!!

Hon vill testa att baka. Ska tydligen vara väldigt avancerat, om man ska få dem som proffsen gör dem. Det måste vi ju testa.

Elvira, kolla vad jag hittade!!!



Macarons-örhängen, söta, eller hur???

Nu är helgen snart slut...

Ja, då börjar denna helg lida mot sitt slut. Tänk att helgerna går så fort. I helgen har vi verkligen umgåtts.

Igår åkte vi till Bella, Kent, Nellie, Jessie och Charlie. Vi var där redan på eftermiddagen och Bella och jag började med en löprunda på 5 km. Skönt men aj vad jag får ont i mitt knä. När vi kom tillbaka satt grabbarna i Elvis-baren och drack whiskey. Sedan blev det middag. Vi blev bjudna på kycklingtortillas. Gott!

Thilda, Nellie och Jessie anordnade disco i Nellies rum efter middagen, dit vi föräldrar fick komma med VIP-biljetter. Det var discokula och godisbar. Sedan blev det sing star. Och slutligen, då barnen somnat, Melodifestivalspelet. Jag och Bella krossade, självklart och som vanligt ;-).

I morse hade vi långfrukost och sedan bar det av hem till Solhem igen.

Med oss hem hade vi en mjölkskummare. Otroligt bra, som Kent tagit in till sitt företag, och ska sälja. Den kan jag verkligen rekommendera. Bara att sätta i kontakten och sen har du superfint skum på mindre än 1 min. Så nu får Elvira riktigt bra skum till sitt kaffe. Hon som t o m har börjat köpa baristamjölk.

 
Klart skumt foto, i Elvisbaren


Bella i matlagningstagen


Tre fina tjejer - Nellie, Thilda och Jessie




Thilda och Charlie


Den bästa mjölkskummaren





Äntligen fredag!!!

Igår var vi på 40-årskalas och grattade Veronica. Mycket god mat!!! Men att bo inne i stan, jag skulle bli tokig. Vi kom dit och skulle försöka att hitta parkering, icke sa nicke. Så Danne valde att ställa sig lite för nära en korsning. Och självklart, en p-bot när vi kom ut, 900 kr fattigare :-(. Roligare kan man ju ha för pengarna.

Snö när vi vaknade idag, inga vinterdäck på bilen. Tur att jag har en snäll man som skjutsade mig till kontoret. Efter jobbet sprang jag en 6 km runda. Skönt som tusan i den höga luften. Klockade mig vid 5 km, 27 min, inte illa trots underlag. Tror att jag behöver lite andra löparskor om jag ska våga mig ut i värre underlag än detta.

God middag och sedan fredagsmys med Idol. Linda Varg åkte ut, inte rättvist.

Danne och Thilda har somnat. Sebbe är hemma. Han och Elvira sitter i Elviras rum och umgås. Jag tror att han "hjärntvättar" Elvira med sin musik ;-). Härligt att se dem tillsammans, de har verkligen kul trots ålderskillnaden.

Förresten beställde nya jeans som kom i veckan. Jeans som har lite blank yta, ser vaxade ut. De satt riktigt bra. Har beställt en hel del från www.provrummet.se. Riktigt schysst kvalité och bra priser.


  


Och de här är mina, från Scorett, dock inte lika fina på bild, mycket "sötare" i verkliga livet ;-).







Ny klänning

Men, så mörkt det är. Både när man vaknar och när man kommer hem... längtar till solen...

Idag kom Sebbe hem och åt middag. Mysigt när han kommer hem. Och kastrullerna blir verkligen rensade, han tokälskar ju mat :-).

Det är våran hämtningsvecka på dansen, så idag ska 4 tjejer hämtas.

Jag slank förbi Bromma Blocks för att leta klänning. Tror jag provade 15 st, pust. Visste egentligen inte vilken modell jag ville ha, hade bara en bild i huvudet. Ville dock att den skulle vara lite "classy". Flera av klänningarna såg snygga ut på galgen, men var inte bra på. Konstiga modeller, eller... det är jag som är konstig :-(. Men hittade i alla fall en från InWear. Den var inte så snygg på galgen, ganska oansenlig, men mycket snyggare på. Hemma tyckte de den var jättefin. Lite 70-talsinspirerat tyg (paisley). Den har en snygg detalj av lite grövre gulddragkedja i ryggen. Skärpet till är som en sjal i samma tyg. Men den tänkte jag inte använda som skärp, så det blev ett lädebälte till som man kan knyta.





Sökte klänningen på nätet, då såg den ut så här. Varför hade de ingen bild på baksidan? Den är skitsnygg ;-). Mitt skärp är snyggare. Jag skulle inte ha de där stövletterna till. Smaken är som baken...


Bakat maränger och borstat katten ;-)

Måndag igen...

Ikväll har jag legat på spikmatta, jätteskönt, slumrade t o m till. Fick den av en snälling på jobbet i morse. Han visste att jag behövde en. Det var en cd-skiva med också, så nu ska här kopplas av och nacke/axlar skall bli som nya. Ska försöka ligga på den varje kväll ca 20 min.

Thilda och jag har bakat turkosa maränger. Eller de skulle blivit turkosa, men vi hade nog lite för lite karamellfärg i så de blev lite grön-turkosa. Nästa gång skall vi göra sega maränger, de kräver dock lite mer arbete. Får testa det en annan kväll, de skall bli rosa. Får se om vi hinner göra rosa maränger innan vi skall till prinsess-tjejerna Nellie och Jessie på lördag.

Herregud, vad det ringer försäljare hit. Vi har en egen sekreterare hemma (Thilda) som fullkomligt älskar att svara i telefonen och hitta på en massa olika bortförklaringar till varför inte mamma eller pappa kan komma till telefonen. Den sista i raden var: -Nej, mamma kan inte komma till telefonen, hon borstar katten. Helt underbart...


Helgen snart slut...

Vad helgerna går snabbt :-(

Igår var vi på danstävlingar i Västerås. Det var street par och singel. Thilda och Linnea placerade sig som 6:a i par och Thilda kom 4:a i singel. Inga pokaler den här gången, men Thilda fick en prick i singel, så nu är hon uppe i guldklassen. Man kan ju inte alltid få pokaler med sig hem, även om de har blivit ganska bortskämda med att placera sig så bra.

När vi kom hem från Västerås var vi helt slut, båda två. Vi hade myskväll (köpte godis i Hummelsta på vägen hem), såg Postkodmiljonären. Thilda skrev ner på papper hur många rätt hon hade. Sedan var det Dansfeber på tv, men vi såg inte ens klart det, utan somnade som stockar kl halv 10 :-).


Thilda svarar snabbt på frågorna och antecknar

Idag har vi varit på Bromma Blocks och fikat. Jag har fixat lite på tomten och altanen uppe. Våra känsliga växter har fått flyttat från poolkanten till altanen för att övervintra. Det blev riktigt mysigt.

Nu ska jag strax skjutsa 4 tjejer till dansen och sedan åka hem och umgås med min "trötta" man. Igår spelade han fotboll med sina gamla fotbollskompisar och sedan gick de ut och åt/drack öl. Så det är befogat att vara lite trött idag.




Idag är det Hennriettas dag!!!

Idag fyller Hennrietta år. Så ikväll blir det kalas hos henne. Presenten är fixad och packeterad. Thilda har köpt och fixat en alldeles egen present :-). Hon fullkomligt älskar "sin" Hennrietta.

Här är en härlig bild från vår resa till Istanbul i våras.

ETT STORT GRATTIS TILL DIG, HENKAN!!!


Tips till lite fint pyssel

De här är jag riktigt sugen på att göra. Så enkelt, det kan vara. Det är bara att låta fantsin flöda...


Måla med textilfärg, antingen med pensel, alt textilpennor. Knyt fina band, sammet eller satin, på axlarna.


Den här är sydd av två kökshanddukar, sidenband med rosett i midjan och vips, så har du en finklänning :-).


Jag säger bara zebrarandig kostym...

Denna är ett "måste" ;-) till jul- och nyårsfesten. Som en dröm, så himla fin!!! Men plånboken säger nog ifrån. Den är INTE billig.





Present till en vän

För säkerhets skull har jag varnat Hennrietta för att gå in på bloggen, trots att hon inte är en frekvent bloggläsare. Man vet ju aldrig.
 
Jag har pysslat lite :-), igen. Jag har gjort färdigt ett par presenter till Hennrietta som fyller år på fredag. Hon ska inte bara få "pyssel". Igår fick jag leverans av ett armband. Det är alltid kul när man tycker det man beställt är bättre i verkligheten än på bild. Texten på spanska betyder "En vän är en som kommer när alla andra gått". Och hon är verkligen en sann vän. Hon gick från svägerska/vän till "bara" vän, det är inte så bara.


Tisdagsjogging

Nysningar och snorig... suck... det är lika bra att ta ut sig ordentligt. Antingen försvinner det ur kroppen eller så bryter det ut ordentligt. Det visar sig.

Elvira och jag tog en löparrunda i Grimstaspåret (5,6 km) före middagen. Härligt i den höga höstluften. Lite kyligt var det dock, så mössan åkte på.


XOXO


Extrajobb

Idag har Elvira varit och träffat Anna på McDonalds, Centralstationen. Hon har fått extrajobb :-). Jättekul för henne. Hon ska jobba varje måndag (4 tim) och söndagar (7 tim). Superbra och nyttigt. Och hon ska få lära sig kassan med en gång.

Här sitter hon och pluggar till matteprovet. Det måste man ju kunna om man ska stå i kassan ;-).



Idag har jag hunnit pyssla färdigt mina "budskapstavlor". Så här blev de. Blev lite konstigt ljus, då det är med blixt. Måste testa att fota dem i dagsljus också. De gör sig inte riktigt rättvisa på dessa bilder, tyvärr.





XOXO


Så underbart med helg :-)

Den här helgen har verkligen varit lugn. Så skönt att inte göra något alls som är planerat. Bara göra det jag känner för just för stunden.

I fredags kväll var vi "bara" hemma och hade fredagsmys och tittade på Idol. Köpte fina rosor i, som vi har fått njuta av hela helgen. Jag bara älskar rosa och orangea rosor tillsammans, så fint :-).



I går fixade vi hemma, både inne och ute på tomten (fixade poolen inför vintern), på förmiddagen. Thilda var och lekte hemma hos en klasskamrat, Linnea Kaare. Jag var och klippte mig, halva kalufsen rykte med, men det var så nödvändigt. Och, det växer ju ut igen. Efter lunch åkte jag och Elvira till Bromma Blocks för att köpa löparskor till henne. Fick hjälp av en otroligt serviceminded säljare på sportaffären XXL.  Så det slutade med att vi gick ut med ett par Nike, som var löparskor lämpade både för spår och asfalt. Och snygga också, rosa, hihihi. Han försökte sälja på mig ett par också, men jag avböjde, mina får hänga med ett tag till. Elvira och jag gick igenom halva Bromma Blocks också. Såg ett par urfina/coola kängor, hmmm, vi får se... Inhandlade en liten gasolbrännare, till efterrätter och dyl, på Clas Ohlsson.



På kvällen åt vi otroligt gott. Lamminnerfilé (helt klart bästa köttet) med rotfrukter och vitlök i ugnen och kantarellsås, slurp. Till efterrätt testade vi den nya gasolbrännaren. Det blev hallonmaräng. Det var sådär, faktiskt, det tyckte vi alla. Jag ska testa att göra creme brulee, någon dag, bara för att få använda brännaren ;-).

Idag har vi varit i Vällingby och köpt träningstights till Thilda. Så nu är hon dressad och klar inför 3 tim dans. Jag och Elvira ska åka iväg till Grimsta och springa 5 km-spåret. Till middag idag blir det harissaris med kycklingfilé till.

Tjing!
XOXO


Piffsjukan???

Igår kom de efterlängtade sängarna och det var ju så underbart skönt. Men, alltid ska det vara något. Benen till sängarna, man ska ju ha 8 st, vi fick bara 4 st (!!!). Säljaren hade missat detta, så nu fick vi inte sätta på våra nya fina ben, utan får använda "tillfälliga" som de skickat med. Enda fördelen var väl att de står för kostnaden för de återstående benen, pust säger jag bara...

Jag har hunnit med att pyssla lite mellan läxförhören (både Elvira och Thilda & Linnea). Jag är snart färdig med mina budskaps-tavlor. Har bara lackning, krokar och upphängning kvar. Har redan en given plats för dessa två i köket. Ska lägga upp en bild när de sitter på väggen, förhoppningsvis i morgon. Sedan har jag ett gäng till som skall "tillverkas".

Thilda hade trä- och metallslöjd idag. Hon kom hem med ett par superfina saker, som hon gjort. Ett litet fat, som vi nog kommer att ställa ett blockljus på, men det var mycket snyggt med smycken på ;-). Och en helt underbar ring, i både gul och vit metall med ett hjärta på. Jag blev helt kär!!! Den ska jag få ha på mig på jobbet i morgon.







Läste Amelia häromdagen och fastnade vid en artikel om "Höstens verklige sjukor". Undrar om jag lider av "piff-sjukan"...






XOXO

Vinterjacka

Vi hittade en vinterjacka, i stan för några veckor sedan, som Thilda blev helt kär i. Den var inte bara snygg utan verkade varm och gick ner en bit över rumpan. Tyvärr var den för stor och var slut i hennes storlek och skulle inte heller komma in. Så vi gick in och sökte på hemsidan och såg att den fanns där. Danne skulle först kolla då han åkte till Berlin, om han hittade den. Just den svarta var tyvärr slut även där. Så när Danne kom hem beställde han jackan, utan att Thilda visste om det. Igår kom den med bud hem. Vad förvånad och glad hon blev!!!


Den här jackan kommer att värma gott i vinter

 
Melvin i lådan där jackan låg

Elvira och EasyTone???

EasyTone eller vanliga löparskor, det är frågan...

Elvira har tittat in sig på nya gymnastikskor, Reebok EasyTone. Frågan är om de är bra. Jag har förstått att det inte är löparskor, utan mer skor du använder till vardags och även vid power walk. De är faktiskt ganska snygga också. Säga vad man vill, duktiga på marknadsföring är de i alla fall.




Sjuk och avbiten tand...

Förkyld och hängig och till råga på allt, så har jag bitit av en tand :-(. Så går det om man är för glupsk ;-). Hade turen att jag fick en tid, samma dag, hos "min" underbara tandläkare Marina Sabelström i Solna C. Jag vill inte gärna gå till någon annan, då jag inte älskar att gå till tandläkaren. Marina fixade iaf min tand, känner fortfarande en ömhet, hoppas det går över snart.

Idag jobbar jag en del hemifrån. Tur att man kan göra det, sitta i myskläder vid datorn, och tur att man har sällskap när man är sjuk.


Melvin sällskapar vid datorn


Sigrid vill gärna gosa


East Hampton, Long Island

Nu vill jag ännu mera åka till New York. Satt och zappade och hamnade på TV3 och New York fruar. Har aldrig sett det förut (följde dock Hollywoodfruar slaviskt :-) då det gick på tv). Precis när jag knäppte på gick en av "fruarna" in på en restaurang och jag kände igen den med en gång. Har läst om c/o The Maidstone www.themaidstone.com tidigare i en inredningstidning. Det är så himla fint och ser ut att ligga så mysigt. Det är ett hotell med restaurang, de har bara ca 15-20 rum och ligger i East Hampton, Long Island. Det är en svensk tjej, Jenny Ljungberg, som startat hotellet för ca 1 år sedan.




Beach East Hampton


Hotellrum

En hel helg emellan

TJEJTRÄFF
Oj, vad det känns som om det är länge sedan jag skrev något.

I fredags var jag på tjejträff med mina äldsta vänner (alltså inte äldsta i ålder, för vi är ju bara 28 ;-) utan de jag känt allra längst). Det var supermysigt. Neta kom upp till Stockholm från Ronneby och Lena H, Lena R, Carina och Pia. Vi var hos Lena H och åt middag, drack vin och hade det hur kul som helst. Vi hade turen att få åka bil hem, då Pia körde.

DANSTÄVLINGAR
I lördags var vi på danstävlingar i Täby hela dagen. Thilda och Linnea tog hem 3:e priset i disco par. Kul! :-). Vi var inte hemma förrän kl halv 10 på lördag kväll, så det blev sen middag. Thea följde med hem och sov hos Thilda. Tjejerna såg ca 10 min på filmen, de var så trötta.

HÄRLIGT MED EN VÄNINNA SOM ÄR HUDTERAPEUT
 

Igår "lånade jag ut min kropp", och det gjorde jag frivilligt ;-). Så härligt!!! Var hos Irene på hennes salong, www.ireneshudvard.se och fick 2 olika kroppsbehandlingar. Hon hade utbildning för en av hennes återförsäljare av märket RVB http://rvb.eu. RVB är ett helt koncept med hudvårdsprodukter och behandlingar. Alla produkter är dermatologiskt testade och fria från mineraloljor.  
 

Irene på salongen


Anki som utförde behandlingarna, var jätteduktig, och Irene


"Hittade" två produkter som jag köpte med mig hem, som jag aldrig tidigare använt. Det ska bli intressant och se om de fungerar ;-).

När jag kom hem efter behandlingarna var Thea kvar och tjejerna hade haft mysdag hela dagen. Tittat på film och pysslat. De hade målat två superfina canvastavlor. Men, de kunde ju inte vara seriösa på ett enda kort :-).




RSS 2.0