Julgranen ser jag fram emot

Julgran är härligt. De är alltid jag som köper julgran och de senaste åren har det blivit kungsgran. Den är både vacker och den barrar obefintligt. Klä granen gör vi alltid dagen före julafton. Funderar på om vi ska klä den lite tidigare i år. Det är så mysigt med julgran. Färg på pyntet i julgranen de senaste åren har varit silver, vitt och turkost. Superfint! Försöker febrilt att hitta en bild på granen från förra året, får se om jag lyckas. I granen hänger det div saker. Senaste åren har det blivit några nya hängen, bl a handväskor och skor ;-), fast väldigt fina och faktiskt "lite" kul. Vi brukar ha en liten gran också. Tidigare klädde vi den med godis och minipolkakäppar och gjorde girlanger av godisalsband. Det tyckte barnen var jätteroligt.

Här några fina och mindre fina, men roliga, julgranar.




"Peace, Love & Advent"

                        

Idag är det 1:a advent och perfekt väder för det. Ute är det snö och så där härligt glittrande kallt som det ska vara när det börjar vankas jul. Här inne är ljusen tända, brasan är tänd och glöggen i muggarna. Såååå härligt. 

                        
                        
                        

Jag blev så inspirerad av en "gammal" kompis till mig (Renee) som gjort en fin alternativ krans "Peace, Love & Advent". Så jag var tvungen att härma henne. Vet inte om jag ska ha den inne eller ute. Just nu hänger den ute, men jag får väl göra en till ;-). Visst blev den helt underbar??? 

                         


Lördag och solokvist hela dagen

Igår var det julfest på jobbet. Alltså inte på jobbet utan, med arbetskamraterna, på restaurangen på Armémuseet vid Östermalmstorg. Lyckat som alltid. Det brukar vara fri sittning på våra fester, vilket jag tycker är bra. Mina bordskamrater var de allra bästa ;-), saknade dock några, nämner inga namn :-P. Maten var sådär, tycker jag, kunde absolut varit bättre. Såg att det var många som inte åt upp. Men det är inte maten som är det viktigaste utan sällskapet, och sällskapet är det absolut inget fel på. Det är otroligt vad alla dansar på våra fimafester, så himla roligt. Vi höll ut till kl 1, då vi inte fick vara kvar längre. Vi var några tappra som gick vidare till baren på Hotel Anglais, sedan blev det taxi hem.

Uppställning för fotografering, mindre lyckade foton, tagna med mob (kvalité och omgivning, objekten är det inget fel på ;-)). Tjejer, jag lägger in bättre bilder, då jag får dem som är tagna med kamera.



När jag kom hem stod en Audi "parkerad" precis utanför vårat hus, mitt i vägen. Den står fortfarande kvar, lördag kväll. Ändå ringde jag polisen i fm. Bilen hade anmälts stulen den 19 nov. Så hela dagen har jag fått höra på bilar som sakta åkt förbi och tutat. Vad tror folk??? Att det är någon som bara ställt sig där och sitter kvar i en helt igensnöad bil??? Folk är ju lustiga...



Idag har det verkligen varit mys- och pysseldag hela dagen, härligt. Varit och handlat lite ljus och hittade då en jättefin pläd i fuskpäls. Den ligger nu på fotpallen och bara ser så där gosig ut ;-). 

 



Ett sött hjärta, ett av pynten, som jag pyntat granriset med



Danne och Thilda är på väg hem från Söderhamn i busvädret (med i bilen Sofia, Lena och Frida). Det var ett lyckat SM i street. Thilda och Linnea kom 4:a i par och Thilda kom 4:a i singel. Och kompisen Thea tog hem 1:a platsen i singel. Bra jobbat tjejer!!!

I morgon är det 1:a advent.

XOXO

I kväll klassdisco i morgon julfest

I kväll har vi varit på 4B:s klassdisco. Vi föräldrar var också med, fast i ett annat rum. Det samlas in pengar till klassresa. Bra initiativ.

I morgon åker Thilda och Danne till Söderhamn. På lördag är det SM i street. Verkligen tråkigt att inte vara med. Men denna gång fick det bli så. Vi har den årliga julfesten med jobbet.

På våra julfester brukar vi verkligen ha kul, och det är nästan den enda gången, per år, som vi arbetskollegor umgås utanför jobbet. Förra julfesten, var dock mindre kul, den tillbringade jag och Agneta på St Görans akutmottagning då jag fick ett njurstensanfall efter middagen :-(. Men vilken underbar arbetskamrat som avstår festandet för att följa med mig till akuten. Det är en riktig kompis det <3. Detta år hade jag INTE tänkt att göra det.

Nu ärd det dags att mojsa ner sig i sängen så jag orkar med morgondagen och kvällen.

XOXO

Hon vet vad mamma gillar

Igår var Elvira i Kista C med Erika. Hon ringde mig, för att hon behövde låna pengar, ok, men hon var också inne på HM och såg Lanvinskorna som hennes mamma ville ha. De fanns kvar i min storlek, så jag hade tur. Och samtidigt en snäll dotter, som kom hem med dem. Jag behövde inte ens jobba för det, skönt. Jag ska inviga dem på fredagens julfest, så söta så ;-).

                                         


Ny tapet i hallen

Håller på att "sälja in" en ny tapet till hallen hemma. Denna från Mr Perswall är hur läcker som helst, tycker jag. Har bara svårt att bestämma mig om den skall vara i färg eller svartvit. Sebastian har lovat att komma hem och tapetsera. Tur att man har en son som är målare ;-).

 

Life is to short to be unhappy...


Mycket social helg

Den här helgen har gått fort...

I fredags var jag och träffade mina härliga "Spintabisar". Före jag skulle träffa dem hade jag planerat att åka in till stan och göra ett par ärenden. Men det hann jag inte. Jag hade glömt att ladda telefonen och Elvira skulle vara ute med kompisar, så jag var tvungen att vara anträffbar. Jag kan ju inte säga till henne att hon ska ha fulladdad telefon och så har jag inte det själv. Så det var bara att åka in och köpa en extraladdare. Tur att de var snälla på restaurangen och lät mig ladda telefonen där.

Det är så kul att träffa er, mina gamla arbetskollegor. Jag, och övriga, saknade dock Evy och Helena. Först var vi på Salt och tog ett glas vin och sedan fortsatte vi till Chakula (sydafrikansk rest) på Kungsholmen. Roland hade fixat en rolig tävling, som han gjort tidigare ett år. I år var det "gissa näsan på dina vänner". Förra gången var det "gissa munnen". Det visade sig att jag är grym på denna typ av tävlingar. Jag kammade hem första vinsten (alla rätt) denna gång också, jihaaa, :-))))). Vilken kroppsdel blir det nästa gång tro???

Efter Chakula bar det av en sväng till Amaranten. Härlig kväll som vanligt med mycket skratt. Ni är bara för underbara!



I går var vi bjudna hem till Niclas och Camilla i Bålsta. Vi har aldrig varit hemma hos dem, i nya huset, de flyttade in för 2,5 år sedan (!!!). Stefan och Görel var också med. Elvira var hemma med Martin och Thilda valde att sova över hos Emelie. 

Här är tjejerna hemma hos oss och leker, de små linslusarna ;-). 


Emelie & Thilda

Lill-lördag

Redan onsdag kväll... det betyder att det snart är fredag och helg :-). Hemskt att man ska längta till helgerna hela tiden. Men just den här årstiden och i detta mörker, som nu, gör jag verkligen det.

I morse tog jag en löpartur före jag åkte till jobbet, så himla skönt. Riktigt uppfriskande. Tänkte försöka mig på det i morgon bitti också.

Nu har vi avslutat en middag bestående av fisk- och skaldjurssoppa med creme fraiche med vitlök (istället för aioli, vi gillar inte majonäs). Thilda gillar verkligen fisksoppan.

Ser fram emot helgen. På fredag ska jag träffa mina älskade "Spintabisar", ska bli så kul. Vi ska gå till Chakula, en sydafrikansk restaurang. Det ska bli spännande, där har ingen av oss varit tidigare.

Inga tävlingar denna helg, känns nästan tomt ;-). Nästa helg blir det dock tävling för Thilda i Söderhamn (SM i street). Hon och Danne åker redan på fredagen. Jag ska inte följa med. Det känns konstigt, jag som alltid brukar vara med. Vi har julfest på jobbet på fredagen (ca 100 pers). Årets höjdpunkt, den vill man inte missa. 

Vad ska man ha på sig på julfesten då??? Tänk att så fort det börjar bli dags för fest, då börjar vi tjejer på jobbet diskutera vad vi ska ha på oss. Det blir ingen zebrakostym iaf (konstigt, hmmm...), tyckte den va för dyr, 7.500 kr/del (!!!!!!!!!). Har sett att Lanvin har designat för HM som kommer ut i butik den 23 november. Vad sägs om dessa (se nedan). Skulle vara fina på julfesten ;-).

I morgon är det torsdag och då kommer världens bästa Flingan hem (Elvira, för er som inte vet). Mysigt att ha henne hemma igen.

 



20 hangers wardrobe

Hittade ett inlägg om 20 hangers wardrobe , verkligen cool hängare. Har man inte mycket garderober och fina kläder att låta hänga framme, är ju detta perfekt. Eller varför inte en sådan här i hallen för gästerna att hänga sina jackor på. En snygg inredningsdetalj. Designed by Alice Rosignoli. Pris ca 130 Euro. 




                     


Fredag... härligt...

I helgen har jag bestämt mig för att inte göra några måsten alls. Jag ska bara ta det lugnt och umgås med familj och vänner. Ikväll blir det "bara" Thilda och jag hemma. Ja, Danne kommer hem ikväll, landar på Arlanda sent. Elvira är hos Pappa Tony. Sebbe då??? snyft, han har ine tid med Mamma ;-). Det blir myskväll med Tacos och Idol... äsch... otippat ;-).

I morgon blir det schuffleboard turnering. Pappa arrangerar sådant varje år och i morgon är det parturneringen. Jag och Danne ska försvara vinstplatsen som vi tog hem förra året. Vi får väl se hur det går med det. Efter det går alla och äter på vår lokala restaurang tillsammans. Det brukar vara hur kul som helst och ibland sluta med "efterfest" för vissa.

Tänkte försöka mig på en löparrunda i morgon förmiddag. Hoppas det inte är så halt bara. Det är ju livsfarligt ute nu. Undrar om det finns speciella löparskor med typ "broddar" för vinterväglag??? Hmmm... måste kolla efter det.

Igår beställde jag nya sammetskuddar till soffan. Jag måste liva upp med lite rött till det vita och beiga inför julen. Passade på att beställa söta pappersservetter också. De längst ned till höger. Det blir fint till juldukningen.

 

XOXO

Solokvist med 2 döttrar

Igår åkte Danne till Manchester, med Stefan, för att hälsa på Simon & Kate i Manchester. Anledningen var att gå på fotboll med Simon och hans grabbgäng. De såg Manchester City-Manchester United. Inte en spännande match vad jag har förstått, då den slutade 0-0.

Danne har fått träffa Jasper och Toby, som är Kates pekignese hundar, såååå supersöta. Jag vill också ha!!! Skulle passa bra ihop med våra perserkatter. Vi har en pekignese i vårat område som vi, hela familjen, är helt kära i, hon heter Vera och är "dökaxig".

Igår kväll tittade Elvira och jag på Sex and the city 2. De är ju bara för sköna :-). Och deras kläder och skor skulle man ju kunna göra "nästan" vad som helst för.

 
De här guldskorna är ju bara för underbara


Den här klänningen och dessa skor...

Ikväll blir det något annat "tjejigt" på tv, tror jag. Och i morgon är det fredag :-).

XOXO


Reserapport från Berlin

Igår kom vi hem från en 3-dagars resa i Berlin. Berlin är verkligen en jättehäftig stad. På 3 dagar hinner man bara skrapa på ytan av det utbud som finns. Men det gör verkligen att jag vill åka tillbaka.

Vi bodde på InterContinental, 5-10 min promenad från det kända varuhuset KaDeWe och lika långt från Kaiser-Wilhelm-Gedächtniskirche, kyrkan i västberlin som blev bombad under andra världskriget. Hotellet var superbra med bad, som vi nyttjade varje dag före vi gick ut och åt middag och helt underbara frukostar (de serverade t o m champagne till frukost!!! :-)).

Vi reste tillsammans med Dannes kollega med familj (Peter, Nancy och Felica, de är bara så härliga alla 3). Och det här är bara en resa av flera, eller hur??? För ni hänger ju med till Italien i sommar :-).

Dagarna fyllde vi med shopping, sevärdheter, god mat och dryck. Höjdpunkten var verkligen då vi var på Japanisches Restaurant Kuchi och åt den mest underbara sushi, med misosoppa, japansk öl och varm sake. Det var helt fantastiskt!!! Jag kommer att ha svårt att äta sushi hemma efter detta, tyvärr, och jag som gör det 2 ggr/vecka :-(. Vi testade på lite olika i matväg. En kväll var vi på en Argentinsk restaurang och åt kött, också gott. Lunchen sista dagen, på Lafayette, bestod av sushi, ostron och Moet Chandon. Inte illa.

Sista dagen var vi på en utställning om Hitler på Historiska Museet. Utställningen visade fotografier och texttavlor från den nazistiska perioden. Foton av Hitler och övriga ledare i den nazistiska eliten, byster av Hitler och propagandatavlor. Syftet med utställningen är tydligen att utforska förklaringar till Hitlers enorma makt, inflytande och dominans under de aktuella åren. Det visar ju verkligen hur sjukt det är att folk överhuvudtaget kunde "gå på" detta. Att han kunde få så mycket folk med sig. Bara så hemskt... (Tur att vi hade Peter med oss, som kan tyska, då inte mycket stod på engelska).

Hackesche Höfe, ett system av sammanhängande innergårdar, i Östberlin, häftiga byggnader. I dessa innergårdar gömde sig små butiker och restauranger. Har tydligen blivit ett trendigt område de senaste åren. Hit kan jag verkligen rekommendera en visit för den som åker till Berlin. Häftigt ställe, helt enkelt :-).


   
På väg in på KaDeWe, jag och tjejerna

   
Lite av varje att äta på KaDeWe

 
Lyx Cola och vatten att shoppa. OBS! Vattnet i glasmonter, H2O, med
swarowskikristaller kostade ca 600 kr/flaska (!!!)

 
Ostron, champagne och sushi...

 
Danne, Nancy, Peter, Felicia och Thilda


Felicia, Thilda, Elvira och Nancy

 
Brandenburger Tor (Berlins mest kända sevärdhet, porten som står som symbol för frihet) och Elvira och Felicia.

En härlig helg med härligt sällskap. Vi gör't igen ;-).

XOXO


Snart jul???

Var en snabbis till Bromma Blocks och vad såg jag då??? Jo, fullt med julpynt. Redan??? De måste precis ha hängt upp all julgranspyntning för det var verkligen mycket och inte alls utplockat. Det är väl så, att inte bara jag tycker att det är lite väl tidigt att handla julpynt. Men, vad f-n, jag slog till. Brukar alltid köpa något nytt och speciellt varje år. Förra året var jag och Elvira i London före jul och då blev det några stycken lite annorlunda och speciella. Det har blivit lite av en grej att samla på roliga och fina saker att hänga i julgranen. Dessa två hittade jag idag och kunde bara inte motstå...


Danstävlingar i Falun

I helgen var det danstävlingar i Falun, både disco och street (par och singel). Vi startade från Stockholm fredag eftermiddag. Kom fram till Falun och First Hotel Grand vid halv 7-tiden. Vi hade tur för O'Learys låg i samma hus som hotellet, så det var bara att gå upp en trappa för att få i oss mat. Det var verkligen perfekt. Sedan blev det sängen och Idol.

 
Bus :-)

 
Schyssta stolar på hotellet

Upp i ottan på lördag morgon, kl halv 7. Hotellfrukost och sedan bar det av till FK-hallen för tävlingar.

 
Parkompisarna Elin & Thea och Thilda & Linnea

 
Posering i de nya dräkterna


Startklar ;-)


Thea placerade sig som 1:a i street singel (silverklassen, nu är hon uppe i guld!!!).
Thilda och Linnea kom 3:a i street par och 3:a i disco par (båda i silverklassen).
Thilda kom 5:a i disco singel och 4:a i street singel (båda i guldklassen).

Härlig helg!

Helgen som var i Falun

Oj, vad dålig jag varit på att blogga :-(

Ikväll ska jag uppdatera med bilder från tävlingarna i helgen (Falun). Jag lovar...

XOXO

RSS 2.0