"Bobo" tar studenten

På fredag tar Anton studenten och det ska vi fira hemma hos Dennis och Veronica på Kungsholmen. 

Vad köper man till en kille i studentpresent? Det är alltid mycket svårare till en kille. I alla fall vid sådana här tillfällen, när man vill köpa något som han ska kunna ha kvar ett tag och eventuellt ha glädje av också. Först tänkte vi på att köpa några fina ölglas. Och det blev det, från Kosta Boda. Men när vi var på väg ut ur butiken, så stod den där, en fin picnicgrill från Bodum. Helt underbar :). Men istället för att vända direkt till kassan och be kassörskan ta upp hennes fina inslagning, precis när hon slagit in den, så bestämde vi att vi skulle fundera över kvällen. Vi funderade färdigt i bilen hem och bestämde att vi skulle byta glasen mot grillen idag. Så nu har jag varit där, det blev den gröna (den är inte gul, fast den ser så ut på bilden) och en matchande picnicfilt till. Hoppas han blir glad. Han får säkert ölglas av någon annan ;).


Fina barn <3

Kan man få något bättre på Mors Dag av sina barn än fina ord, blommor och en härligt doftande body cream.

Älskar er mina fina <3

 


Underbara väder

Vilket väder, helt fantastiskt. Man blir ju bara så lycklig. Lite fix på tomten har det blivit, bl a plantering av kryddor i krukor. Det blev, gräslök, perilja, mynta, timjan, oregano, chili. Härliga dofter :). Har även planterat min fina present, en bouganvilla, som jag fick i av mina fina arbetskollegor. Bouganvilla, som jag har läst mig till, är en Brasiliansk växt. Den står nu mycktet fint vid poolkanten.

Poolen är igång och vi har testat nya poolroboten, den fungerar hur bra som helst. Idag gjorde Thilda och Emelie premiärdoppet, i 18 grader. Nu har temperaturen stigit till 20 grader, så det är ytterligare 8 grader kvar tills jag hoppar i ;). Badkruka??? Ja, jag vet. Lunchen, den grekiska salladen, ute på altanen smakade ljuvligt, trots att jag inte hade kalamataoliver hemma.



I 5 dagar...

...har jag varit ledig och det har varit jätteskönt. Har varit dålig på att uppdatera mig. Men här kommer lite info ;). 

I fredags började SM i Göteborg och vi passade på att ta en sväng till Helsingborg, för att hälsa på härliga familjen Häggkvist. Vi åkte till dem direkt efter jobbet i onsdags och hamnade tyvärr i värsta köerna. Det tog 7,5 tim istället för 5 :(.

Helgen har både bjudit på dans och Lisebergsbesök (fredag och lördag). Vi bodde precis mitt emot Liseberg, på Gothia Towers, och danstävlingen var i Congresshallen i samma hus som hotellet, så det var perfekt. Bästa placeringen, för Thilda, denna helg var gruppen som hamnade på 9:e plats. Bra jobbat tjejer!!!

Felicia och Thilda, när vi var i Väla köpcentrum


Min goda sashimisallad


Shoppat till Elvira :)


Strecthing inför gruppdansen


Emelie och Thilda färdiga för att dansa grupp

Finsk design

“I felt like I’d been struck by a lightning when I first realized I could actually make a career out of making shoes."
- Minna Parikka

Minna menar att skor, till skillnad från kläder, inte behöver vara bebodd av ett organ för att vara attraktiv. De kan vara vackra ensamma, men det är när en kvinna kliver in ett par skor som det magiska verkligen händer. Rätt skor kan ändra hur man ser ut, känner sig och ses av andra. De kan vara föremål för lust för både kvinnor och män, de är inte bara symboler för makt, de är den heliga graal.

Foto via www.minnaparikka.com


I fem dagar...

...är jag ledig och vi sitter i bilen på väg till Helsingborg. På fredag börjar Disco SM och vi passar på att ta en sväng till Skåne för att hälsa på härliga familjen Häggkvist.

I går var jag och firade Irene, tillsammans med Görel. Vi åt fantastisk mat på Boqueria i MOOD Gallerian, spanska tapas och rosevin. Mest skaldjur blev det för min del. Efter det gick vi en sväng till Riche. Varför ändra på ett vinnande koncept??? ;)

Se nedan före- och efterbild på mina knivmusslor :). Så gott att jag tog två portioner av denna tapas. De var tillagade med chili, vitlök, lime, koriander, japansk soja och, skulle jag tro, risvinäger. Verkligen gott.



Födelsedag

I dag fyller Irene år. Grattis till dig!!! Snart bär det av in till stan. Vi ska mötas upp, jag, Irene och Görel, för att fira hennes födelsedag. Det blir middag i nya MOOD Gallerian. Görel har bokat bord på Boqueria, spanska tapas. Var inne och kikade på menyn, det såg hur gott ut som helst.

Foto via vinnet.se

Million Dollar Decorators

Väntar på ännu en säsong av Million Dollar Decorators i svensk TV. Min favorit av inredarna är designern Mary McDonald. Hon är grym på inredning, design och har schysst stil.

image description

image description

Foto via www.housebeautiful.com, www.interiordesignsense.com, www.rachellabelle.com


Ändrade matvanor

Jag har ju slutat äta bröd, undviker pasta och ris och sådant som innehåller mjöl. Och jag mår så bra :).

I första hand började jag undvika det för att jag verkligen märkte att jag inte mådde bra av det. Har tagit allergiprover, men det visar inte på allergi. Men, som läkaren säger, du är garanterat överkänslig.

Jag som älskar nötter och fröer. av alla de slag, har gjort en upptäckt ;). På vår ICA butik hittade jag en ny produkt och ikväll har jag "bakat" knäckebröd. Jättegott var det!!! Det blir härligt till frukosten i morgon bitti.

På hemsidan www.ewalie.se hittade jag även lite bra tips och recept. Helt klart värt att gå in och kika på, om ni är inne på samma linje som mig.

Njut, med gott samvete <3


Fina arbetskollegor

Idag var jag så trött. Måndagar är nu för tiden härliga dagar, då jag går på zumbaträning efter jobbet, men idag fungerade tyvärr inte. Det hade garanterat gjort mig pigg och den gör mig så glad :). Det är verkligen jättekul. Men det är zumba igen på fredag!!!

När jag kom till jobbet blev jag så uppvaktad av mina härliga tjejkompisar. Både fin växt i en jättefin kruka och lakrits/choklad från Lakritsfabriken. Mums, din lilla fuling Malin ;). Jag har redan provsmakat :D. Tack Agneta, Eleni och Malin, ni är fina.

Idag har jag invigt min nya fina klocka som jag fick av min underbara familj <3.

 


En härlig helg

Tänk så uppvaktad jag har blivit av mina nära och kära. Härlig familj och vänner jag har. I onsdags var mamma, pappa, syrran med man hos mig. Igår kom några av mina härliga väninnor (Carina, Pia och Irene) hem och grattade mig, ett par av dem med barn med sig. Självklart var familjen med också, däribland syrrans bonusdotter, Camilla, och Sebbes tjej, Jessie. Och sist men inte minst så var Thildas kompis Emelie här också.

Det var inget barnkalas ;), så det blev fisksoppa, aioli, tapenade, bröd och vin. Efter blev det kaffe med olika sorters choklad.


1 min över 12 i natt ringde mina fina vänninor, Bella och Marie, och sjöng för mig :-).
Idag har det varit en härligt slapp dag. Jag har mest bara varit. Vi har haft fikabesök av svärfar med fru, jag har suttit med en kaffe i solen på altanen och bläddrat i en inredningstidning (som jag fick av snälla Marie), ätit rester av fisksoppan, läst igenom Elviras skolarbete, som hon har inlämning på ikväll. En helt vanlig härlig dag, mao :).


Senare när Thilda kommer hem från dansen ska vi ha lite familjemys.


Tjing!

Rabbit

Läste, i STYLEBY, om den nya trenden bland kändisarna. 
Pyttsan, dem har mina tjejer haft lääääänge, med svans också ;-).





Härliga porslin

Skulle vilja ha nytt porslin, gärna i färg. Jag har bara så svårt att bestämma mig för vilken jag skulle vilja ha. Det finns en uppsjö av olika typer och märken. Det är mattallrikar och assietter samt uppläggningsfat som jag skulle vilja införskaffa. Vi har vitt porslin, och har haft det hur länge som helst. Det är ju i och för sig bra, då kan man ju piffa till med servetter, ljus, duk i olika färger från gång till gång, när man dukar. 

Några av de jag tittat på är, förstås, Mateus och Rice som har blivit mycket vanliga och finns i vart och vartannat hem just nu. Mateus tycker jag är jättefina. De är lite kul att kunna köpa kanske två färger som matchar varandra och blanda, samt att de har olika mönster på sina tallrikar också. Det blir så fint när man dukar. 

Mia Blanche designar fint porslin. Hon använder spetsar för att göra mönster i sin keramik. Gå in och titta på www.miablanchekeramik.se.

Ylva Skarp har designat porslin med hennes olika budskap/texter på. Hon lyckas lika bra med keramik som med tavlor, kuddar, lampskärmar etc. Keramiken gör hon i samarbete med keramiker Daniel Eriksson (Krukmakeri Krusidull).

Toscanainspirerat porslin designat av Agneta Livijn, collection Agneta Line, är också fint. De finns i färgerna sand, oliv, vitt och ljusblått.

Som sagt, svårt är det...

                  

                                   

                                        Tallrikar från Agneta Livijn, Mateus, Ylva Skarp

                            Foto: www.agnetalivijn.se, www.scandiliving.com, www.ylvaskarp.se,

RSS 2.0