Drömmer mig tillbaka till Italien <3

Snart december, julfest med jobbet på fredag och ingen snö.
Igår kväll hade vi fikabesök av Görel och Stefan (värsta Italienfantasterna ;-)).
Då började jag drömma mig tillbaka. Det skulle vara bra härligt att åka igen.
Kanske till sommaren eller tidig höst???


Ord är överflödigt...

Attitude mässa - allt inom mode/skönhet

Lite adventspyssel på förmiddagen och sedan åkte vi på Attitudemässan i Kista. Verkligen en "tjejmässa". Där fanns allt som en tjej kunde önska sig. Smink, smycken, kläder, skor, you name it.

Det var Thilda som informerade oss om denna mässa. Hon hade läst på Fokis blogg att hon skulle vara där. Så, vi tänkte, vad gör man annars på en 1:a advent??? Jo, man åker och träffar Foki, så klart ;-).


Tjejerna, Thilda och Selma, fick träffa och prata med Foki. De tittade på hennes egendesignade kläder (Fokiwa), blev fotograferade med henne och fick hennes autograf. De köpte också en jättesöt galge, med hennes autograf på, för att stödja de översvämningsdrabbade i Thailand.



T o m min favoritbil fanns där. Den på bilden alltså, med ögonfransar. Den är ju så söt så man blir tokig!!!




Tjejerna provsitter




Fokis kläder




Foki och Thilda




Thilda, Foki och Selma




Lars Wallins monter, wow...




...och det här är Lars Wallin, men vad suddig bilden blev, försökte zooma, lyckades inte ;)




Tjejerna fick sina egendesignade pepparkakor...




Tyvärr glömde vi att ta med dem hem :-(






De här köpte vi med oss hem (med special lång smal pensel),
så att Elvira, som är superduperduktig, kan dekorera våra naglar


Street SM i Eskilstuna

I helgen var det SM i street i Eskilstuna. Thilda, som tävlade i högsta klassen (Star) för barn under 11 år, placerade sig som 2:a. Superbra!!! 1:a kom Axel, från en annan dansskola. I par kom Thilda och Linnea också 2:a. Så kul.

Lite hjälp med läppstiftet - Linnea, Thilda och Emma


Frida, Thea, Thilda och Linnea


Sofia


Emelie


Emma från Sundsvall

Elvira + Lena = Sant

Kanske ett nytt namn på design???

Förre helgen hittade jag Elviras alster från, skulle tro att det var, klass 5 el 6. Hon har gjort denna spegelhylla i träslöjden. Den är verkligen superfin. Från början var den trären. Jag tog fram penseln och målade lite. Så nu är den bara att hänga upp den på väggen.

En riktig egotripp när du ser dig i spegeln. Så här blev vårat gemensamma arbete, Mor + Dotter.


En dag kvar -> fredag <3

Den här dagen har gått snabbt. Var på affärslunch tillsammans med två kollegor och vår försäkringsmäklare på Griffin's Steakhouse. Superb affärslunch och jag är tacksam att det inte var julbord. Julmaten kan jag vänta med till julafton.

Har skjutsat Flingan till Pappa Tony, så nu är det hans tur att få njuta av henne en vecka. Men jag brukar inte behöva längta så mycket, för vi brukar ofta ses en sväng, då och då, när hon poppar förbi <3.

Nu sitter jag på dansen, och tittar, och väntar på att den ska sluta och jag ska skjutsa hem fyra härliga tjejer. En av dem var en buse idag, då hon gick in och facerapade mig. Hon ska få igen, när on minst anar det, mohahaha...

Återvunnen inredning

På Whitecross farm i England bor paret Bailey, där de också har butik. Deras hem är en härlig blandning av nytt och gammalt som fått nytt liv. Sally har studerat inredningsdesign och Mark är möbelsnickare. De kallar sin stil för ”undecorated” ("avdekorerad").







iPad

Nu ska jobbet bli så mycket enklare. Jag har blivit övertygad om att det är bra med iPad. Tidigare skrattade jag mest åt denna onödiga "leksak". Men nu, när det har testats på jobbet i olika sammanhang, så är jag benägen att hålla med. Det är bra. Alla program kommer att finnas, som jag använder. Jag kommer åt alla jobbdokument, chefernas- och våran gemensamma kalender och hur lätt är den inte att bära med sig.

Till grabbarna på jobbet beställde jag smart cover skydd i ljus- och mörkgrått, och till en av de "vågade" beställde jag en jättehärlig grön färg. Men till mig blev det ljusrosa. Så fint <3.



FB - bra eller dåligt???

Känner mig otroligt frustrerad över att FB kan nyttjas på fel sätt. Det är, och skulle kunna vara för alla, ett bra forum för att kunna hålla kontakt med nära och kära, vänner och släkt man inte hinner ha kontakt med så mycket i övrigt. Vi kan skicka små meddelanden för att visa att vi kommer ihåg varandra etc. Men det är också, som sagt, otroligt frustrerande då vissa, och i synnerhet yngre, inte respekterar varandra på FB. Bara för att det är lätt, så tror man att man kan skriva precis vad som helst. Men avsändaren kanske inte, alla gånger, tänker på hur mottagaren läser det. Vill man säga något till en person, och inte kan göra det personligen, så kanske man ska fundera på om det överhuvudtaget behöver sägas. Eller, om du inte vågar (tänker förstås på de yngre), för guds skull, skicka det åtmninstone i ett "meddelande" på FB, inte på "väggen" för allmän beskådan. Det är så lågt. Skärpning, helt enkelt. Och glöm inte alla våra "smiles" som vi kan använda för att vi inte ska missuppfatta varandra ;-).


En hel helg har gått...

...och vi har fått massor gjort och ändå har det känts som en avkopplande helg.

I fredags kväll var det fullt ös hemma, med 14 st 11-åriga tjejer hemma. Thilda hade tjejfest. Hon var jättenöjd och gästerna verkade ha haft kul.

I lördags hade vi VÄRSTA röjardagen hemma. Vi rensade och fick ihop en hel BIG BAG (my God!!!). Thilda var hos Emelie, och de åkte med Marie till Sollentuna C. Så jag och Elvira gjorde likadant. Jag hade ju hört av en kollaga på jobbet att en skoaffär skulle upphöra och de hade utförsäljning. Det blev ett par vita Converse All Star. Elvira har ju använt mina så de är, skulle jag säga, gråsvarta och inte vita längre. Själv har hon svarta, och det kanske är lika bra, hihihi. Men dessa skor ger du sjuttsingen i Flingan!!! ;-). De är Mammas och ingen annans <3.

Idag har Elvira suttit och pluggat till en inlämning och jag har suttit bredvid och varit kreativ och målat färdigt en tavla. Nja, jag är ingen konstnär, men kul är det. Det är alltså roligare än det blir bra, helt enkelt. Men det är bra för själen.

Snart dags för middag och sedan är det hämtning på dans som gäller.

Tjing!


Tjejfest och snart 11 år

I morgon är det dags för tjejfest här hemma. 15 tjejer är bjudna och det verkar som om det blir 14 som kommer. Otroligt vad kul... för Thilda ;-). Skoja. Det ska bli kul att ha ett gäng tjejer här. Temat, som hon hittat på själv såklart, är fjortis eller emo. Och hon har själv skapat injudan och förberett för en aktivitet. Bra jobbat, tjejen.

I kväll har jag förberett maten och vi har handlat det som skulle handlas. Så nu är det lugnet före stormen, kan man säga.

Jag lovar att lägga upp bilder på de "piffiga" tjejerna efter i morgon kväll.

Tjing!


Riksdisco i Falun i helgen

Jag har fått önskemål om att lägga ut film från dansen i helgen, så här kommer ett par...




Vintage etc...

Guldjeansen kom häromdagen. Förstår inte vilken storlek jag ska ha. Köpte ett par 36:or först. Noterade inte att det var italienska storlekar, alltså det var en 34:a, lite väl tajt. Var tvungen att göra som på 70-talet för att kunna knäppa byxorna. Så då skickade jag tillbaka och bytte till en storlek 38:a, alltså en normal 36:a. Men då var de lite stora över låren. Meeeeen... suck... bara att skicka tillbaka.

Har hittat en fin sidenblus/skjorta och en skinnjacka, på en vintagebutik, värsta fynden.

Ikväll var jag och Elvira och såg Breaking Dawn på premiärdagen. Den slutade så att nu måste man ju längta lite till del 2 ;-).

Förresten till Elvira shoppade vi en fin top och en tröja, superfina båda två. Hon har säkert hunnit att lägga upp bilder på dem på sin blogg.

Biopremiär

I morgon blir det tjejkväll och biopremiär med Elvira. Vi ska se Breaking Dawn. Som vi har väntat på denna 4:e film i Twilightserien. Det är tredje premiären vi går på. Så i morgon lär vi få höra många småtjejers skrik ;-).



Nya stolar eller inte??? Det är frågan...

Var och tittade på stolarna som jag funderat på ett tag. Blev lite besviken. De var lägre än jag förväntade mig, sitthöjden endast 44 cm, suck... Men det kan bli ännu bättre. Vi ska flytta kontoret och inga möbler ska flyttas med. Jag inredde två rum på kontoret tidigare och köpte in schyssta stolar och bord till ett av konferensrummen, "Akvariet". Så jag har tingat på att få köpa loss 6 st av dessa stolar. Ja, jag betalar ju inte hur mycket som helst för dem. De var från BoConcept och var ganska dyra då jag köpte in dem. Men de är supersköna att sitta i och jag tror de kommer att passa perfekt till vårat ekbord och definitivt jättesnyggt till vår nya ullmatta. Så nu är det bara att börja buda ;-).

Här nedan är stolen. Fast den vi har på jobbet är snyggare. Den är i tyg som har struktur i färgen grått, med lite glans, nästan lite silver i strukturen. Och förresten är det bordet på  bilden vi har på jobbet också, fast vitt.


Frisör till yrket???

Gick hem tidigare från jobbet idag. Jag var inte ensam om det. Vi fick strömavbrott och då kände jag och flera av oss att man lika gärna kunde jobba hemifrån. Har "pillat" på en organisationsplan för våra tre koncerner, inkl dotterbolag, inom Midroc Europe. Det är inte några bolag... :-/

Ikväll har jag agerat frisör. Jag hann med att göra slingor både på Elvira och Thilda. De såg fin ut och de blev nöjda. De är blonda i vanliga fall och nu är de ännu ljusare, riktiga lintottar.

Vi har nog bestämt oss för att köpa köksstolarna :-). Får se om jag hinner åka och provsitta och beställa i morgon. Annars får jag göra det efter helgen. För i helgen är det danstlävlingar igen, denna gång Rikstävling i disco. Så på fredag bär det av till Falun.

Tjing!

Eames stolen - äkta eller kopia???

Dessa stolar har jag suktat efter länge, länge...  Då menar jag många år. När vi sist köpte bord och stolar till matplatsen, så blev det ekbord och stolar. Och visst det är snyggt, men jag skulle vilja ändra om lite. Det skulle vara jättesnyggt att behålla bordet och bryta av med dessa stolar. Vet inte om jag lyckas driva igenom det hemma. Men det skulle helt klart blir ett helt annat liv, och mer spännande, med dessa stolar.


Foto: Sköna Hem
Dessa två är original Eames

Foto: Furniturebox
Dessa två är kopiorna Less från Furniturebox

Nettan fyllde år

Nettan fyllde år och då var vi, de som kunde, från gamla lunchgänget från Spintab och firade henne. Så jag fick för första gången njuta av hennes nya boende. Det ligger ju så superfint precis vid vattnet i Nacka (Järla). Så dit kommer vi tillbaka och då vill vi åka ut med flotten som hon även har blivit delägare i.

Det blev förrätt och bubbel hemma hos Nettan. Sedan gick vi vidare till Sjökrogen och åt mat och drack vin och några av oss gick tillbaka hem till henne för efterrätt och drinkar.

Tack ni fina Spintabianer för att ni finns <3.


Manolo Blahnik

Äntligen är det mitt, detta finaste av alla skohorn från Habitat. Svårt att få tag på men jag lyckades på auktion på Tradera. Jihooo!!!


En spontan kväll

Igår hade vi planerat att åka in till stan och köpa present till söta Annette, som vi ska fira på lördag. Det gjorde vi, och det blev så bra, tycker jag. Hoppas hon också tycker det ;-). Om inte, så får hon lov att byta.

Det andra vi hade planerat var att åka till Stefan och Görel och överraska Stefan kl 00:01, då han fyller 40 år idag. Och det gjorde vi också. Grattis Stefan!!! 

Men däremellan så mötte vi upp Marie och Niklas, som vi spontant bestämde 2 tim innan vi träffades. Det var verkligen supermysigt. De drog med oss till Urban deli vid Nytorget på söder (SoFo). Skitcoolt, trendigt ställe med kanongod mat. I ena delen av restaurangen så finns en saluhall där man kan handla så länge som restaurangen är öppen. Dit går vi flera gånger.

Vi började med italienskt småplock och vitt vin i baren, medans vi väntade på att få ett bord. Sedan blev det ostron och champagne till förrätt. Det var ju "lill-lördag". Till varmrätt åt tre av oss jättegott kött med god potatisgratäng till och en av oss åt hummer och räkor. Detta ställe kan jag varmt rekommendera.

Efter denna goda middag och trevliga sällskap åkte vi till Hornsgatan och överraskade Stefan. Så då blev det mer champagne och tilltugg. Vi stupade i säng vid 3-tiden, så idag är vi lite trötta i ögat. Men det är det värt.



http://www.urbandeli.org/hem/

Ruggigt...

De här tjejerna gick ut och gjorde Solhem osäkert igår. Hjäääääääälp!!!




RSS 2.0