En dag kvar till "lillplutten" fyller 23 år

Arbetsdag och jag har varit sjukt effektiv med sådant som är mindre kul men tyvärr är ett måste, arkivarbete. Det var lugnt på kontoret idag, då cheferna var på styrelsemöten i Sandviken, så det var en perfekt dag för den typen av arbetsuppgifter. Då jag rotade runt i arkivet efter en "krokodil" (en sådan man sorterar papper med) hittade jag en gammal tavla som låg och skräpade. Snälla Jörgen sa att jag fick ta med den hem. Den kommer passa jättefint i vårat tv-rum med "america-kuddarna". Tavlan hade lite New England-touch.

Efter jobbet åkte Elvira och jag och köpte presenter till Sebastian, som fyller 23 år i morgon. Om du läser det här Sebastian, så STOPP!!! för nu ska jag berätta...

Det blev sådana där bra-ha-saker som fina påslakan, handdukar, strumpor, lukta-gott, en fin hoodtröja, snygg sjal. Hoppas han blir glad. Vi ser fram emot fika och hembakat (sure :-P).

"Hittade" söta (billiga, faktiskt) örhängen och ett armband på Top Shop till mig, eller till oss skulle jag väl säga, för dem lär väl alla tjejerna i familjen använda.




Gott kaffe & skön säng...

I helgen har vi införskaffat ny säng. Men, den kommer inte förrän om 4 veckor. Vi längtar. De gamla DUX-sängarna åker på tippen. Det blev en Carpe Diem. Så nu kommer det att bli svårt att komma upp ur sängen.

 

Nu har vi varit tvungna ;-) att skaffa en espressobryggare, så vi ska bli lockade att komma upp ur sängen. Annars kanske vi kan "knäppa" med fingrarna, så våra tjejer kan fixa kaffe på sängen. Nu kan ju Elvira göra latte mocca, som hon älskar. Thilda får väl göra varm choklad med skummad mjölk.



Ikväll är det extra utlottning i konstföreningen på jobbet. Jag har lämnat min priolista och hoppas på vinst. Denna gång var det ingenting som lockade, så jag prioriterade i ordningen mest värd/dyrast ;-). Jag har lovat, om jag "vinner" mitt första val, ska jag sälja bronsstatyn och köpa ett par sjukt dyra skor. Håll tummarna!!!

Tjing <3


Myssöndag och småshopping

Söndag, tråkigt väder... förresten, inte tråkigt väder, mysväder... :-)

Har läst en hel del ur boken Eat, Pray, Love. En riktig Lena-bok. Nästa vecka ska jag och Marie gå och se förhandsvisningen på filmen med Julia Roberts i huvudrollen. Förhandsvisningen är med nätverket 4good (www.4good.se).

Nu när hösten börjar och träningen har kommit igång måste jag försöka att få mitt "sötsug" i schack. Jag har hört att kromtillskott skall vara bra. Så nu ska jag testa det. Passade på att inhandla en pillerburk för hår och naglar också. Antagligen lurad, men vaddå, jag ska testa iaf.

Gick förbi en affär och råkade se en fin buddha staty som jag inte har. Så nu har jag en till i samlingen.

Nu ska jag och mina tjejer krypa ner i tv-rummet och se film. TV4 Film visar Rocksystrar ;-), med Susan Sarandon och Goldie Hawn.


Guldbröllop <3



Storasyster och jag, med familjer, överraskade Mamma och Pappa med champagne, rosor och restaurangbesök på deras 50-åriga bröllopsdag. Tänk, Mamma har inte ens fyllt 70 år och de har varit gifta så länge. Pappa överraskade Mamma med jättefina specialgjorda hängsmycken i guld (ett åt dem var) föreställande två ringar ihop. Så gulligt!!! De är kärlek det... Vi saknade dock Per och Magnus, som inte kunde vara med.






Mamma och överraskningen


Pappa och Mamma (mycket rörd)


Elvira


Thilda


Sebastian


Toffe


Sebastian, Danne, Pappa


Monica (där fick jag dig :-)) och Toffe

På restaurang med grekisk mat:



My crazy family, som vanligt lyckades Monica hålla sig undan kameran,
jag fattar inte... jag blir gaaaaalen på dig ;-)


Sebastian


Thilda


Jag och Danne


Toffe och Mamma


Sebbe och jag


Pappa och Elvira


Jag och Thilda


Toffe


Första kickboxningsträningen efter semestern

Pust... det har varit "ångestladdat" hela dagen för första kickboxningsträningen. Jag har ju sprungit duktigt i sommar, men ändå. Vi peppade iaf varandra, jag och Marie, och gick dit. Det gick ju riktigt bra. Jobbigt som f-n, men vi överlevde.

Så här glada såg vi ut på väg till träningen:





Och så här svettig, men glad, var jag efteråt:


Fotograf: Elvira



Tidsfördriv när hösten är på väg

Har precis varit och inhandlat två böcker. Den ena, som jag var ute efter, är en memoar av Elizabeth Gilbert och har originaltiteln "Eat, Pray, Love". På svenska blev det "Lyckan, kärleken och meningen med livet". Inte lika catchig titel på svenska. Har läst att den kommer på film med Julia Roberts i huvudrollen. Måste läsa boken före jag ser filmen.

När jag ändå var i bokhandeln och stod och tittade i memoarhyllan hittade jag en annan bok. Den fångade mitt öga ;-).



Den här boken hittade jag av en händelse på nätet. Kunde kanske vara något :-)))


Kuddar igen, men inte till mig

Har kollat på de här tidigare. Tycker dem är jättecoola. Skulle passa superbra hemma hos en cool kille. Jag vet en sådan kille som fyller år snart. Får se om han gillar dem först.






Det regnar!!!

Idag blev Thilda jätteglad, för att det regnade. Hon fick ÄNTLIGEN användning av sina nya gummistövlar :-).





Så här fin var hon när hon skulle gå till skolan


Koka soppa på en spik

Igår var vi hos grannarna och åt kräftor, trevligt som vanligt.

Idag kom Thilda hem från en danshelg i Södrhamn med "nya" dansskolan. De hade haft det jättebra. Lite hemlängtan på lördag kväll, men då fick hon sova bredvid Emma danslärare och då gick allt bra.

Ett gäng trötta, men glada, dansare...









...och danslärare. Våra helt fantastiska danslärare Emma, Sofia och Johan.


Sofia


Emma och Johan

Mycket kräftor har det blivit i helgen och alltså mycket kräftskal. Så då kokade jag kräftfond och så blev det fisk- och skaldjursgryta till middag.






Så här hungrig var Thilda efter danslägret ;-)

Kräftor med vänner

Igår fick vi Helsingborgsbesök. Nancy och Peter kom till oss. Alltid lika kul att träffa dem. Så underbara!!! Nettan, Gunnar och Ellis kom också. Så kul att se dem igen. Det blev mycket sörplande, vi åt kräftor. Till efterrätt hade jag gjort en hallonmousse. Den blev riktigt god. Fick godkänt av Thilda, "mycket godare än din pannacotta, Mamma". Och min pannacotta... den e grymt god ;-). 




Thilda och hallonmoussen


Thilda och Ellis


Nancy


Peter


Nettan

Trägen finner...

Jag har äntligen hittat glasen som de hade på den italienska restaurangen (BonaseraBonasera) i Helsingborg. I morgon ska jag åka och "hämta" hem dem. Jättecoola att ha som vattenglas, bredvid de höga vinglasen.




Nya skor :-)

En ny skoaffär har öppnat i området idag (Fabulous Shoes). Danne säger "det är som att öppna ett systembolag på samma gata som en alkoholist", hihihi.




Jag älskar kuddar!!!

Två nya kuddar till samlingen i soffan



Den randiga kudden kommer från Esprit Home och kudden längst fram är sydd i tyger från Designers Guild

Ny lampa

Köpte en lampskärm på loppis som jag "klädde av" :-). Nu har jag klätt den med svart bomullsband. Är på jakt efter glasprismor som jag ska hänga i nederkanten. Hade planerat att den här ska flytta in i Elviras rum ;-).



Såg en liknande lampskärm i en inredningstidning. Den här hittade jag i Sköna Hem.


Mys-ljus till hösten och nytt halsband

Det har pysslats lite.

Så här blev de, ljusstakarna, när de blev klara. De kommer att lysa upp i höstmörkret, både i rummet och själen.






Helgen fortsätter

Lördag

Kräftor med "stora barnen", då "minstingen" är i skärgården med sin bästis.


Mmmmm... gott med kräftor


Västerbottenpaj med en rom- och löksås till är ett måste

Sen lämnade barnen oss och åkte in för konsert, Style of eye, på Skeppsbron (lillasyster fick följa med storebror ;-)).







Första helgen efter första arbetsveckan efter semester

Fredagsmiddag

Pasta med jätteräkor och ett gott vin till (idag blev det rött). Vinet heter Gnarly Head och är en zinfandel från Calfornien. Detta kan jag varmt rekommendera. Riktigt gott.


Träff med tjejerna

♥ ♥ ♥ Neta kom till Stockholm från Ronneby i tisdags och i onsdags träffades vi. Herregud, Neta har jag inte träffat på säkert 15 år, så himla kul att träffas :-). Det kändes som om vi sågs igår. Vi (jag, Neta, Carina och Lena H) satt på Ojojoj på Medborgarplatsen och tjattrade och skrattade i 5 tim. Sååå härligt!!! En riktig boost för själen. Vi var som 20 på nytt. ♥ ♥ ♥


Twist it. Tie it. Wrap it.

Fiiiiin... och den är min... i grått :-)




Två citat, två vinklingar. Tänkvärt...

"Anybody who thinks you can't buy happiness for money does not know where to shop" - Okänd
"Anybody who thinks money will make you happy, hasn’t got money" - David Geffen


Första "riktiga" arbetsdagen efter semester...

Första dagen på jobbet idag och det kändes tungt i morse, men har man väl kommit till jobbet så är det ok igen. Det går fort att vänja sig. Längtar dock efter nästa semester... kanske en vintersemester??? Men vi ska först komma överens. Vi är lite sugna på USA. Danne vill till Florida och jag till västkusten, så vi får väl se.

Igår var jag ute och joggade igen, och nej till alla er som frågar, jag tränar inte till något lopp. Jag tränar för hälsan och tävlar mot mig själv. Har ju upptäckt en bra app till min iphone, RunKeeper. Igår sprang jag 5,01 km på 27,33 min, det är 5,30 min/km, ganska ok. I onsdags sprang jag 6,19 km på 37,18 min, dvs 6,02 min/km. Så det är ju en förbättring :-).

Danne var på AIK-Brommapojkarna igår och kom hem glad, då AIK vann med 2-1.

Min stora kille, Sebastian, var hemma på söndagsmiddag, det blev skaldjursrisotto.




Lägger upp lite utlovade kort på de små familjemedlemmarna, Sigrid och Melvin.


Sigrid 12,5 år och Gullan (fåret)


Melvin 2 år




The Cult på Gröna Lund

Hej hopp,

Igår var jag och tjejerna (Carina och Pia) och såg The Cult på Grönan. Vilken flashback!!! Det var tredje gången jag såg dem. Första gången 1985 (!!!) på Kit Kat Club i London, det ni ;-). Andra gången var som förband till Aerosmith på Globen (kan det varit 1989???).
Ian Astbury var några kilo tyngre och både han och Billy Duffy såg onekligen lite äldre ut. Hur de nu kan göra det efter 25 år??? För de gör ju inte vi, tjejer, eller hur?
Efter konserten gick vi på "efterfest" på Tyrol, där spelade ett band, som vi inte hört tidigare, Heaven's Basement. De är ett brittiskt hård rock/heavy metal band. Riktigt bra. Gitarristen var grymmast. Elvira, dem skulle du sett...
Idag är jag grymt avis på dig, Elvira. Tjejen har fått vip-pass och ska få gå på Sonisphere Festival och se Iron Maiden, Iggy, Mötley Crüe etc. Jag vill också!!!!!!! Hon har lovat att ringa mig när Can I play with madness spelas. Och Iggy, jag vill se Iggy igen... Ring när de spelar Louie Louie också. Du får det körigt nu.
The Cult - då
The Cult - nu
Heaven's Basements gitarrist Sid Glover

Besök av tre tjejer och en liten kanin

Här kommer lite utlovade bilder på poolen (ny för i sommar) och inglasade verandan (inte färdig ännu). Tyvärr inte så bra bilder, då de är fotade med min iphone. Elvira var inte hemma med sin fina kamera :-(. Bilderna är fotade idag, när tjejerna var "in action". Det är Thilda och Linnea (Thildas klasskompis/danspartner/granne). Sedan kom familjen Hägglund/Brandin på besök med Nellie, Jessie och lilla "Sarli". 


Jessie, Nellie, Thilda och Linnea

 




Palmer måste man ju ha ;-)


Linnea och Thilda


Den soffan är skön att softa i


Charlie på grönbete i Solhem


Keo, vårt fadderbarn från Kambodja

Igår fick vi foto på vårat fadderbarn. Det känns viktigt och speciellt. 

Vårat fadderbarn heter Keo och fyller 8 år i september. Hon bor med sin familj (mamma, pappa och syster) i ett trähus med zinktak, palmbladsväggar och bambugolv. De har ingen elektricitet. De bor i Svay Chrum distriktet i Kambodja. Hon och hennes familj är buddhister. Keo går i grundskolan, som ligger i närheten av hemmet. Hennes favoritämnen är matematik och litteratur. Hon försöker hjälpa sin familj med att sitta barnvakt och att hämta vatten i brunnen, som ligger i närheten av hemmet. Keo gillar att låtsas laga mat och hon drömmer om att bli skräddare när hon blir stor.

Så nu ska vi skicka brev och små bra presenter till henne. Jag och tjejerna har varit och inhandlat en solcellsminiräknare (rosa självklart :-)). Ikväll ska vi skriva brev och Thilda ska rita en teckning. Vi tänkte handla lite hårspännen/snoddar, pennor och målarbok också. Sedan ska Thilda få välja en av sina tröjor, som hon tycker är fin, och lägga ner i kuvertet. Det är ju restriktioner om hur stort kuvertet får vara, så det blir lätt att leverera till Keo.



Lite inredning och pyssel

Nu blir det lite inredning och pyssel, så här i slutet av semestern. Börjar jag bli rastlös eller??? Var på loppis i Skåne och inhandlade ett par gamla ramar och ett gammalt fönster. Idag har vi varit på en lokal antik/loppis butik och letat glas. De hade så underbara "vattenglas" på den italienska restaurangen i Skåne. Vill ha liknande. Så nu letar jag gammalt/nytt pressglas. Supercoola att ha som vattenglas. Egentligen är det nog stora whiskeyglas. Snygga var de i alla fall. Funderar på att ringa till restaurangen och fråga var deras är ifrån.




Början på pyssel. När de är färdiga ska det vara ljusstakar, för värmeljus, med tänkvärda budskap på. Jag lägger upp bilder då de är färdiga.


Min fina bonsai på den nyss inglasade altanen. Här ska vi njuta i höst.


Del av sitsen på en gammal sliten pinnstol blev en "tavla" med positiva ord/budskap.


Läs/myshörna i vardagsrummet.


Två hjärtan som jag gillar. Det till vänster "all we need is love" och till höger från min vän Hennrietta <3.

 
Nya lyktor (köpt 2) till altanen nere vid poolen. Det blev jättefina på väggen och lyser upp så fint på sommarkvällarna.


Jag älskar det här brickbordet (självklart köpt beg) och den fina Madonnan på den.


Besök av familjen Hägglund/Brandin

Gabriella <3, Kent och deras underbara barn, Nellie  och Jessie här på besök. De hade tillökning med sig, lilla Charlie ("Sarli"). Helt underbar liten dvärgvädur!!!




Jag och Bella


Så här glad blir jag då Bella är på besök ;-)


Utö i juli

Utflykt och övernattning på Utö med fam Berggen och Fröjdh. Härligt!!!

Utflykt och övernattning på Utö tillsammans med fam Berggren och Fröjdh. Härligt!!!


Wilma, Thilda, Elleonore, Ida och en liten Linnea, som tjejerna "adopterade" på Utö Värdshus ;-)


RSS 2.0