En helg i Helsingborg

I fredags morse bar det av till Helsingborg för mig och Thilda. Vi tog tåget tillsammans med ett gäng härliga mammor och tjejer. Tåget gick från Centralen kl 8 och vi var framme i Helsingborg halv 2, med byte i Göteborg. Karin och Ulrika fyllde år, så vi fick champagne på tåget, lyxigt värre. När vi kom fram till Hborg så blev jag och Thilda hämtade av Danne och Peter. Vi åkte och handlade sushi och åkte hem till Peter, Nancy och Felicia. På kvällen lagade jag och Danne middag. Det blev sängen i ganska skaplig tid, då vi skulle upp tidigt på lördag morgon.

Lördagen var det tävling hela dagen (riksdiscotävling). Jenny kom och tittade. Uffe och barnen var i Stockholm. Hon har själv tävlingsdansat, så hon tyckte det var kul. Nancy, Peter och Felicia kom också och tittade. Danstävlingarna slutade med att Thilda placerade sig som 5:a i singel och hon och Linnea kom 2:a i par. När vi kom hem till Fam Häggkvist hade de förberett en underbar middag. Vi fick ostron och champagne till förrätt och plankstek med Peters jättegoda bearnais till varmrätt. Felica hade gjort en helt underbar efterrätt, en blandning mellan cheescake och parfait med rosa marshmallows i, verkligen jättegod.

Före vi åkte hem på söndagen åkte vi förbi och hälsade på Jenny, Uffe, Markus och Dennis.

Nu är det sportlov - så skönt för alla barnen :-).

Några bilder nedan från helgen. Vissa (från X2000) lite suddiga/skakiga.


Thea, Fannie, Kristin och Karin (ett av "födelsedagsbarnen").


Thilda, Elin och Moa.

Jenny!!! Var äääär du??? Var har du gömt dig???


Titti och Ulrika (det andra "födelsedagsbarnet").


Linnea och Thilda i singel- och pardräkter, vilka poser ;-).


Ostron till förrätt hos Fam Häggkvist...


...med champagne till.


"Peters planka" till varmrätt, Peters bearnaissås var nog bland det godaste bearnais jag ätit.


Felicias efterrätt var livsfarlig, slurp, den la hon ner mycket jobb på.

Nu är det verkligen "sportlovsvecka" som gäller, hihihi.


Tjejmiddag <3

I går kväll hade jag underbart besök av Lena, Lena (jaa, de heter Lena båda två, vi är tre st "Lenor", det ni ;-)), Neta, Carina, Pia. Så mysig träff. Denna gång var det hos mig, då jag var solokvist hemma. Jag lagade middag och nästa gång är det någon annans tur. Jag lagade bruchetta, pasta frutti di mare och tiramisu. 

En sån här kväll kan jag leva på länge. Tack för att ni finns tjejer!!! <3

Förberedelserna är igång och bordet är dukat...









Glada tjejer - Neta, Lena R, Lena H, Pia (vad du ser pillimarisk ut) och Carina


Lena H och hennes fina väska (jag försökte sno den ;-))
 

Lena H, Pia och Carina


Neta, Lena R och presenten från Lena R :-)
 


Elvira 17 år <3

Igår firade vi fina Elvira som fyllde 17 år. Hon var hos Pappa Tony. Vi träffades upp på eftermiddagen och gick alla till O'Learys och åt. Det var vad Elvira ville. Egentligen ville hon att vi skulle gå till Hard Rock Cafe, men tyvärr så gick det inte att få bord.


Så här fin är hon i sin nya "one piece", som hon provade över sina vanliga kläder ;-).

Förbereda inför (kanske) tävling i Sundsvall

Idag har det blivit halv arbetsdag på kontoret och halv arbetsdag hemma. Thilda hade ont i halsen i morse och kände sig hängig. Hon har feber också. Typiskt, stackarn, hon som skulle ha tävlat i Sundsvall i helgen. Vi får se hur hon känner sig i morgon, helt enkelt. Men det blir flera tävlingar, nästa helg ska vi till Helsingborg. (Karin, om du läser det här, så fick vi tyvärr inte plats i vagn 4, utan 5 till Gbg, men däremot samma vagn som er från Gbg :-)).

Ikväll har jag förberett allt för danstävlingen, så att det är packat och klart utifall att de kommer att åka. Jag ska inte med :-( för Elvira fyller år :-). Nu är i alla fall alla fyra dräkterna packade och tre par skor och hela beautyboxen fylld med div lull-lull. Det är inte klokt vad mycket grejer det ska med för en tävlingsdag.

Elvira blir hemma en natt till, skulle egentligen till Pappa Tony idag, men hon åker till honom i morgon istället. Har nattat Thilda, Danne tittar på AIK-Frölunda. De vann med 2-1 på straffar. Så nu är kvällen räddad. Elvira håller på att städa undan i sitt rum och alldeles strax ska vi sätta på en film som vi hyrde igår, en thriller, Possession.

Tjing!

Mammor och döttrar på tåg

Ja, nu  är tåget bokat. Jag och Thilda med tåg till Helsingborg nästa fredag. Från början skulle vi åkt bil tillsammans med Danne, men Danne och Peter behöver åka till Zürich på torsdag. Då tyckte Danne att vi skulle ta bilen själva, jag och Thilda. Men, nej, jag är ingen älskare av att köra långt, och definitivt inte när det är vinterväglag. Så istället bestämde vi oss för att åka tåg. Danne får ta bilen ner till Peter och sen flyger de från Köpenhamn istället. Att åka tåg blir perfekt, det är flera trevliga mammor och deras trevliga tjejer som också ska göra det, så det blir kul. Det blir som ett litet äventyr, Thilda tycker det ska bli spännande. Sen är det  tävlingar hela lördagen och samtidigt får vi chansen att umgås med våra härliga vänner i Helsingborg.


Bjuden på mat hemma, det är inte dåligt

Igår hade vi besök av Peter (Dannes kollega). Han lagade supergod mat till oss. Vi fick mexikanskt. Det var både kyckling och lövbiff som han hade marinerat på olika sätt. Han gjorde guacomole och en böndipp som var så god. Sedan blev det wraps. Och vi drack ett jättegott rödvin till (på en tisdag!!!). Vinet köpte jag i helgen och vi har inte druckit det tidigare. Så jag kan verkligen rekommendera Trio Merlot Shiraz Cabernet Reserva 2009 (ca 85 kr). Gick precis in och googlade vinet och såg nedanstående recension.

Världens mest prisvärda – Trio Merlot Shiraz Cabernet

Jag har lovat mer Nya Världen här i Uppkorkat – och det var länge sedan jag hade ett inlägg i serien Världens mest prisvärda. Så nu slår vi två flugor i en smäll med chilenska Trio Merlot!

Trio Merlot Shiraz Cabernet Sauvignon 2009 (6556, 84 kronor) skrev jag om här i Uppkorkat i april förra året efter att ni läsare tipsat om era favoriter till ”Världens mest prisvärda vin”. Och det är inte så konstigt att det här vinet dök upp i det sammanhanget. För jag har svårt att tänka mig mer vin för pengarna.

Trio Merlot Shiraz Cabernet 2009 som har en mörk och djup färg. I doften möts vi av mörka bär, örter (mynta), fat och choklad. Saken är medelfyllig och tuggbar med en rund smak av mörka bär, örter (mynta igen) och fat. Bra koncentration och bra längd i eftersmaken. Drick det till nötkött eller lamm!


Alla <3-ans dag

Idag har jag varit och handlat present till min lilla Flinga som fyller 17 år på lördag. Men jag kan inte skriva vad jag handlade, för hon läser alldeles säkert detta. Det blev några småsaker till i alla hjärtans dag present.

Jag var också och gluttade på halsbandet som spanska Tous ska släppa i samarbete med Manolo Blahnik. Det är hur fint som helst, ett smycke av den kända Manolo Blahnik skon, modell "Campari". Jag säger bara My God...

När jag kom hem hade jag fått fina röda rosor och så gick vi på lokala restaurangen och åt middag. Skönt att slippa laga mat.

Manolo Blahnik och Rosa Tous
Ett jättefint armband från Tous med texten "Eternity, Amor, Kiss, Love you". På hjärtat finns en liten diamant och bredvid hjärtat hänger en liten nalle med diamanter.
Foton från Tous på utsiktmotstureplan.blogspot.com

Ajajaj...

...det gör redan ont i kroppen. Hur ska det gå i morgon??? Jag har varit på kickboxningen och låtit tränaren, eller fürern, plåga oss. Det var några nya, yngre, tatuerade ;-) killar där. Jag trodde ett par av dem skulle svimma, hihihi. Detta är inte en lek. Men kul är det. Och skönt när man åker därifrån.
Nu dags för sängen och i morgon efter jobbet ska jag träffa mina härliga Spintabkompisar. Vi ska mötas upp på Riche och sedan äta italienska på Ciao Ciao Grande vid Östermalmstorg. Då blir det mycket skratt.
Sussa gott!

Shoppa vintage

Hittade en härlig italiensk dräktjacka i spets härom dagen, fodrad med grått jersey tyg. Sussie, som har butiken, vet precis vad jag gillar och jag går in emellanåt för att se om jag kan hitta något fynd. Det har blivit några riktigt bra saker genom åren. Jag gillar grejen med att hitta riktigt fina märkesprylar till fyndpriser och sedan blanda upp dessa med allt det nya man köper. Det gör det hela mer intressant. Tyvärr är det ju så inne att handla vintage att det blir svårt att hitta riktiga fynd. Jag vet att det är vissa (som inte förstår ;-)) som tycker det är "äckligt" med second hand/vintage. Men jag har lyxen att ha tvättmaskin hemma ;-).

Den är snyggare i verkligheten, och framför allt snyggare på, än den är på galgen. Och det är snyggt att bryta av det lite söta i spetsen med ett par tuffare jeans och höga stövlar/stövletter.


Hallgolv

Nu när tapeten sitter uppe och snickerierna och väggarna är målade så är det kanske dags att göra något åt golvet som jag retat mig på så länge. Och nu har jag hittat lösningen. Surfade runt på nätet och helt plöstligt så  såg jag bilden, på www.rebeccas.se. Hon har gjort precis det jag kan tänka mig att göra. Så nu är det bara operation övertalning som gäller. Det skulle verkligen bli jättefint i vår svartvita hall. Se bilder på golv före och efter.

 
   Foton från www.rebeccas.se

Peace

Man kan gott konstatera att Peace-tecknet är en trend, inte bara bland smycken, utan även inom inredning, då främst kuddar. Det finns hur många olika som helst, vissa jättefina och andra mindre fina.


                      
                       
        

                  
     

     Foton från Broarne.se, lekfulldesign.se, bolagret.se, mywhitecountryhouse.se


Carinas födelsedag <3 <3 <3

Tjejen fyller år (?7 år) och självkart var vi där. God lunch och fika med massor av gott till, hembakat såklart.

Var tvungen att lägga upp den här bilden på mig, Pia och Carina. Den är från när vi, för några veckor sedan, var på Love Boat. Vi fick en ingivelse och hoppade in i fotoautomaten på Centralstationen. Precis som vi gjorde förr. Man är inte äldre än man gör sig...



Fina smycken

Buddha to Buddha har jag trånat efter länge. Deras smycken, framför allt armband, tycker jag verkligen är speciella. De gör smycken både för män och kvinnor och är mycket rejäla och superfina. Grundaren av Buddha to Buddha är Batul Loomans och han är också designer.

Namnet Buddha to Buddha kom när Batul, grundaren, var på ett meditationscenter och träffade en person som hade varit på meditationscentret under många år. De hade en lång och betydelsefull konversation. En sådan session är känd som "Buddha to Buddha" - from one human being to another.











Foton från www.buddhatobuddha.com


House of Natalia, svensk design, gör också jättefina smycken, bl a dessa armband "One earth" och halsband "Legends". Dessa bärs av bl a Madonna.






Foton från www.acessora.se


"Syster Yster" har fyllt 50 år <3

Igår överraskade vi Monica som fyllt 50 år. Hon och familjen åkte ju iväg utomlands och firade hennes 50-årsdag i Thailand, så nu ville vi också vara med och fira henne.

Hon är 50 år och har inte en rynka...




Återanvända mattor

Har funderat ett tag på att skaffe en till matta i vardagsrummet. Jag har gått från att knappt ha mattor, tidigare alltså, till att vilja ha t o m två stycken i vardagsrummet (och vi har inte stort vardagsrum). Det är mysigt med mattor. Vad påverkbar jag är :-). Det har ju t o m blivit trendigt igen med heltäckningsmatta.

Dessa mattor, från RugCycle, är gamla turkiska mattor som fått nytt liv i och med att de sys om till "nya" mattor. Både miljövänligt och kreativt. Mattorna är udda och helt egna i sin stil och tjejerna som kom på idén är från Sverige och heter Sofia Ehrengren och Jenny Askenfors.





Foto: www.rugcycle.se

Längtar till våren & sommaren...

...att slippa strumpor i skorna. Jag gillar inte strumpor. Det första jag gör när jag kommer hem är att ta av mig strumporna. Jag fullkomligt älskar våren/sommaren när man får vara barfota i skorna. Alla skor med öppen tå - I just love them.

Dessa fina från Scholl (!!!) är inte så dumma. Jag trodde Scholl bara gjorde fotriktiga skor. Men även Scholl har förstått att det kan vara fotriktigt att gå i högklackat ;-).



    Foto: Brandos.se

Elin Kling för HM

I morgon lanserar HM en kollektion med Elin Kling. Får se om jag hinner "nypa" något ;-). En snygg, enkel och lite bohemisk kollektion där 10% av försäljningspriset går till UNICEF, det gillar vi.








Foto: Peter Gehrke för HM

Humanity - make a difference

Nu har jag beställt ett. Har gått och ryckt och känt på dem länge. Haft lite svårt att bestämma mig för vilket. Det finns ju så många www.humanityforall.com. Men, nu har jag gjort det. Det blev det bruna/naturella. Har så mycket svart, så jag tänkte att detta kunde vara snyggt.


RSS 2.0