Långhelg :)

Vilken underbar fredag!!! Extra underbar är denna fredag eftersom det snart är långledigt, hela 4 dagar, och soligt är det också. Det finns hopp om att det kommer en vår och en sommar. 

Idag har jag haft ett viktigt uppdrag. Uppdraget var att köpa födelsedagspresent till en man som fyller år i helgen. Vad köper man då till en man, som är ungdomlig av sig, och ska fylla 50 år??? Inte lätt. Det blev, NK:s juvelavdelning, ett par manchettknappar från Bulgari och en jättesnygg skjorta från Eton. Jag hoppas att han blir glad.

När jag stod och väntade på min tur, såg jag skoavdelningen i ögonvrån. Men, Herre Gud, kan man bli kär i ett par skor??? Jaa, jag kan det ;). 

                            Dessa härligheter kommer från Chloé och kostar 5800 kr (!!!)
        

                            Helt plötsligt blev ju dessa, från Whyred, jättebilliga ;), endast 2800 kr 
        


Orrefors by Karl Lagerfeld

Han har många strängar på sin lyra, Lagerfeld. Han verkar alltid söka efter
nya erfarenheter, trots sina snart 79 år. Nu har han, hösten 2011, genom ett samarbete med
Orrefors designat en serie med glas, skålar och vaser. Serien har rena linjer, är modern och
den går i svart, vitt och transparant. Jag är inte ett dugg förvånad över hans färgval. Karl Lagerfeld
är ju mest känd för sin kläddesign. Han tog över Chanel, efter Coco Chanels död i början på 80-talet.
Chanels kännetecken har ju alltid varit det svart-vita.




Foto: Orrefors

Dagens sanning...


"Det högsta är ej att aldrig falla, utan att resa sig efter varje fall”



Konferens dag 2

Ja, då var dag 2 för konferensen avklarad. Denna dag var vi på en annan konferensanläggning, Hufvudsta Gård. Inte det mest optimala, att byta konferensanläggning dag 2, men tvunget då vi, för sent, beslutade oss för att bli flera än vi tänkt dag 2 från början. Men då bokade jag, i min smak, ett finare och mer gemytligare ställe. De är dock inget hotell utan en plats för "mat & möten".

Vi var 55 pers i deras stora lokal Balsalen, det var verkligen på håret. Hufvudsta Gård är ett perfekt ställe, som jag verkligen kan rekommendera, för mindre grupper upp till kanske 40 pers. De har verkligen snyggt inredda konferens-/styrelserum. Speciellt de mindre rummen.

För att inte hamna i den här situationen igen skall jag gå till jobbet i morgon och redan nu, preliminärboka, inför höstens konferens i september. Jag vet vilket ställe jag ska testa denna gång. Så nu måste jag åka på en visning, har inte själv varit där tidigare.


Konferens i dagarna två

Nu är jag på väg, kommunalt, till en av våra två årliga Management Forum. Detta tillfälle, dag 1, har jag bokat på Radisson Blu Haga i Frösundavik. Vi har varit där tidigare och alltid haft det bra och fått bra service. Sen är det lämpligt att det ligger nära nya kontoret.

Vi avslutar dagen med middag och underhållning/föreläsning av Lennart Hjelm. Det ska bli spännande. Jag har väntat länge på detta, då jag bokade honom redan i höstas. Hans föreläsning kallar han "tankens kraft" och jag har sett honom, på TV4, läsa Agneta Sjödins tankar. Jag väntar med spänning...


Snyggt till sommaren

Underbart fin klänning från Tiger of Sweden och skor från Diesel. Inte köpt, men fint är det.


Foto: www.tigerofsweden.se och www.diesel.com

Härliga söndag

Idag har jag verkligen inte gjort någonting ansträngande. Så skönt :). Träffade Elvira i fm, skjutsade henne till jobbet för att lämna in semesterlappen. Sedan har jag suttit på altanen med en kaffe och tidningar, som jag fick av snälla Marie igår. Nu börjar livet igen när man kommer ur sin lilla puppa ;).


Underbara New England

Jag bara älskar New England stilen. Och då menar jag inte främst inredningsstilen i sig, utan också husen och omgivningarna runt East Hampton/New Hampton.

Jag har tidigare bloggat om svenskägda hotellet The Maidstone. Dit vill jag åka. Får se om det kan bli av någon dag ;).


The Maidstone, hotellet i East Hampton som jag gärna skulle bo på


The Mill House Inn, Bed & Breakfast i East Hampton


Utegård i New Hampton


Fotografen Amy Neunsingers hem med jättedörrar mot uteplats...


...hennes kök &


...hennes matrum


Foto: Amy Neunsingers hem är tagna från www.housebeautiful.com

The Hunger Games

Ikväll har jag och tjejerna varit och tittat på den omtalade filmen The Hunger Games (Hungerspelen). Det är helt klart en film för "de yngre". Och då menar jag kanske inte i första hand 11-åringar, utan mer tonåringar. Elvira hade redan sett den en gång och hon tyckte det var safe för Thilda att se den, så det var ok. Kul att Elvira hängde med och såg den en gång till med oss. Filmen är från 11 år.

The Hunger Games baseras på en roman av Suzanne Collins, som kom ut 2008. Böckerna är en trilogi (Hungerspelen, Fatta eld och Revolt).

Handlingen utspelar sig i framtiden efter krig och naturkatastrofer. Det land som skapades/var kvar efter Nordamerika är Panem. Det består av huvudstaden samt tretton distrikt. Dessa distrikt gjorde uppror mot centralmakten men besegrades, med undantag för Distrikt 13 som blev utplånat för att statuera exempel. Så nu, för att hålla distrikten i schack och påminna om "vem som bestämmer" så arrangeras en gång per år Hungerspelen. Dit skickas en flicka och en pojke mellan 12 och 18 år från varje distrikt, vilket ger 24 "spelungdomar". De släpps in på en arena som kan vara allt från skogsområden, öken eller vinterlandskap. Vinnaren är den som överlever genom att undvika de faror som finns i arenan samt döda sina medtävlande. Allt direktsänds dygnet runt så att hela Panem kan följa spelet från sina tv-apparater.

Huvudpersonen är Katniss Everdeen, en flicka från Distrikt 12, som lever med sin Mamma och lillasyster och hon håller sin familj vid liv genom att tjuvjaga i skogen. När hennes lillasyster blir uttagen till spelen erbjuder hon sig att ta lillasysterns plats.

Tror jag måste köpa hem böckerna och vi väntar med spänning på nästa film :).

Pssst - Lennie Kravitz har en roll i filmen :).

       

Lite detaljer

På öppna spisen...

I soffan...



...och nya mattan ;)


Anton Corbijn på Fotografiska

Var på utställning på Fotografiska igår, som jag skrivit om tidigare. Det var verkligen bra. Det var även en utställning med bilder av Steve Shapiro, som fotat mycket från Gudfadern samt Taxi driver, dvs mycket Robert De Niro.

Sist, men inte minst, var det en utställning om det hemska civilbefolkningen i Uganda har varit med om, och är med om. LRA:s (The Lord's resistance Army, som grundades av Joseph Kony) fruktansvärda attacker. Rebellstyrkan är ökänd för att kidnappa barn/unga pojkar och göra dem till soldater och för att utnyttja unga flickor till sexslavar.



Lance Armstrong

Nelson Mandela

Johnny Cash

Alexander McQueen

Anthony Kiedis (sångaren i Red Hot Chili Peppers)


Min älsklingsdoft...

Min fina dotter kom hem från Amsterdam i natt och när jag kom upp i morse, så
hade jag en överraskning på köksbordet. Hon är ju bara för söt min Flingeling.


Fotografiska

I morgon, äntligen, ska Carina och jag vara kulturella igen och gå på Anton Corbijn utställningen på Fotografiska Museet. Vi har vetat länge att den slutar den 15 april och ändå går vi sista veckan. Typiskt oss.

Anton Corbijn är född i Nedeländerna 1955 och är fotograf och regissör. Han är mest känd för att ha fotat många kända musiker, deras skivomslag och har regisserat många musikvideos. Jag gillar honom skarpt. Han har ju bl a fotat omslaget till U2:s WAR. Han har även jobbat med flera svenskar, såsom Eagle Eye Cherry och Roxette.




Foto: Anton Corbijn - Liv Taylor i reklam för G-Star Raw i "mina" jeans ;), Depeche Mode, Nick Cave och U2

Happy Easter

Härlig påskledighet har det varit och är det. Igår, på påskafton, var vi hos Mamma och Pappa. Där blev det riktig påsklunch, inget saknades. Det var sill, lax, ägg, köttbullar, Janssons frestelse, påsktårta, godis... My God, vi blev så mätta.

Till middag lagade vi lammstek med potatisgratäng. Det blev verkligen perfekt, lammet.

Thilda hade bakat jättefina och goda cupcakes som vi åt till kaffet efter lunchen.

Idag har vi njutit av solen på altanen, så underbart att bara softa.

Till middag idag gjorde jag en räksoppa med lax och till det parmesanchips. Det blev lyckat.

Var tvungen att lägga upp en bild på Melvin när han, idag, var så glad över sällskapet på altanen :).

Nej, nu är det dags att nanna.

Sleep tight


Lååångfredag

Långfredag idag och vi har hunnit mycket. Fixade ägg- och baconfrukost och fick väcka Elvira för att hon skulle hinna med sin sista lilla packning. Idag åker hon med kompisar till Amsterdam. Mamma är lite halvnojig ;). Näe, det kommer gå hur bra som helst, hon är redig min tjej. Efter frukosten drog jag iväg och köpte påskägg. Inget godis i år, bara mjuka ägg. Sedan fixade jag och Thilda en cupcakesmet och var på Mio och handlade en ny matta till vardagsrummet. En till matta alltså, så nu har vi två. Melvin godkände den med en gång. Han la sig och började rulla runt. Nu har vi "pyntat" cupcakes, eller Thilda har, jättefina blev de :). I morgon, på påskafton, åker vi hem till Mamma och Pappa och Sebastian följer också med, såklart.

Glad Påsk alla fina <3



Shopping på skärtorsdagen

Mysbutiken i Spånga, som stängde, har öppnat i ny regi. Idag hittade jag 50% på Hunky Dory. Det blev en härlig top, som den på bilden fast offwhite. De hade även fått in smycken från ett spanskt märke, Ciclon. Jättefina armband i läder och silver och tråd i starka färger som var virat runt.




Lite påskpynt

Jag har inte hunnit med något påskpynt direkt. Skulle fixat påskris, men låg, som sagt, sjuk i en hel vecka. Men lite påskfint måste man ju ha. Och härligt krispiga tulpaner får man aldrig för mycket av och inte heller av påskgodis :-). Vilken tur att Lindt (grannarna på kontoret) har utförsäljning till jul och påsk och så...



Ett par veckor har gått

Oj, så länge sedan det var jag bloggade...

Fjällenhelgen med tjejerna var superduper, som vanligt. Det enda var att det slutade med att jag insjuknade natten mellan lördag och söndag, i influensa. Så jag var hemma från jobbet hela förra veckan. Låg i 39 graders feber i 5 dagar. Herregud, kommer inte ihåg när jag var så här sjuk sist. Till råga på allt så delade jag med mig till 3 av mina väninnor :(. De skulle inte lånat mitt läppglans ;). Men, men nu är det bara framåt som gäller igen och längtan till våren är ENORM.

Igår var jag på kroppsmätning på Sturebadet Haga. Och det var en glad överraskning. Jag vägde in mig på 57,4 kg och efter kontroll på vågen av vätske- och fettmängd slutade resultatet på mellan Bra och Utmärkt. Vad nu det innebär??? ;). Jo, jag behöver bygga lite mer muskler, så ett pass i veckan med styrketräning ska jag försöka få in. Men, jag tycker ju inte det är så roligt. Jag vill hellre dansträna, typ Zumba eller liknande. Det är ju så härligt befriande. Jag får väl bita ihop, helt enkelt.

Just nu är det tyst hemma i huset. Elvira är hos Pappa Tony, Thilda är på dans och Danne sitter och väntar på att matchen mellan AIK och Skellefteå AIK ska börja. Jag också, för den delen. Tokspännande!!! Vi håller alla tummar och tår vi har.

På fredag åker min Flingeling ensam, med kompisar, utomlands för första gången, utan Mamma (!!!). Shit, hur ska det gå??? Jag kommer vara lite halvnojig. Jag är inte orolig för att Elvira ska göra "dumma" saker. Jag litar på henne, hon är en klok tjej. Men allt runt omkring. Suck, jag kommer aldrig att sluta oroa mig.  Svarar hon inte i telefonen när jag ringer får hon ALDRIG mer åka någonstans utan mig ;).

Kunde inte låta bli att fota bussen framför mig idag :-))).



RSS 2.0