Halsband???

Julfest i morgon och 80-årsfest (40-årsfest x 2) på lördag. Stor, och viktig fråga, vilket halsband ska jag ha på mig? ;) Det smala, långa i roséguld eller det korta kraftiga i silver? Det återstår och se...

Foto via edbladco.com och provrummet.se
 

Computer bag

Har sett en en ny datorväska till min nya dator. Den nya är storleken mindre och mycket lättare. Så underbart skönt när man släpar datorn så mycket fram och tillbaka. Eftersom jag jobbar med två skärmar på kontoret, så var det en självklarhet att denna gång skaffa en mindre bärbar, så nu passar inte min gamla datorväska. Jo, den går i, men den känns så otymplig och är ganska tung i sig. Hittade den här ljuvliga, lätta och fina datorväska från Marc by Marc Jacobs, Pretty Nylon, när jag var i stan igår. Kanske något att önska sig av jultomten ;).
 
Svart eller beige? Vad tycker ni??? 
 
 

En magisk kväll

I fredag var vi, tillsammans med Titti & Patric och 37 500 andra, med om något magiskt. Det var i det närmaste eufori. Yes, vi var på Friends Arena och såg Swedish House Mafia. Jag går fortfarande runt på små moln och är lycklig. Hur kan tre killar åstadkomma detta? Denna kväll kommer länge att finnas på min näthinna. Galen??? Frälst??? Ja, jag tror det ;).

 


Shopping med Karin

Igår, torsdag, träffade jag Karin efter jobbet för en liten shoppingrunda. Vi provade ett gäng kläder. Jag hittade en blus på Zara och vi hittade likadana pälsvästar på Monroe, fiiina :). Karin köpte en klänning på Monroe också, jättesnygg, det stod hennes namn på den ;). Efter shoppingrundan gick vi till Tures och åt moules mariniere och drack ett glas vitt, OBS!!! ett ;).
 
Det ska bli skönt med fredag i morgon. Har varit så himla trött senaste veckorna och idag har jag gått och snörvlat och varit allergisk hela dagen. Det startade igår kväll och det är verkligen tröttsamt. Fick jaga allergitabletter på jobbet i morse, men ingen hade några, så det var bara att åka iväg till närmaste apotek.
 
I helgen är det täving, men inte danstävling, denna gång är det Mammas och Pappas årliga parturnering i shuffleboard. Alltid lika kul. Får se vem som vinner detta år. 


 
Blus från Zara, pälsväst och klänning från Monroe
Foto via zara.se och monroeworld.se 

Nancy H

I helgen var vi i Helsingborg och fick då med oss Sebastians tavla hem, som Nancy har målat. Den är verkligen härlig. I denna, och flera av hennes andra målningar, har hon hämtat inspiration från organiska former, både från naturen och från celler, t ex hjärnceller, i kroppen. I helgen kommer Nancy ställa ut reproduktioner, i olika storlekar, av sina målningar i Växjö.
 
Det här tavlan har Sebastian köpt. Den heter "Lycka 2", är 90x90 cm och målad med akryl på duk. Foto via www.nancyh.se.
 
 
Här en bild som jag tjuvtog ;). Det var lite dåligt ljus och med telefonen, så bilden gör det inte rättvist. Men det är i alla fall reproduktionerna som ligger utlagda på golvet när de har blivit inramade. Alla är inte där ännu. Men jag kan tänka mig hur coolt det kommer se ut på en utställningsvägg, eller i ett hem, med dessa i olika storlekar. De finns till salu. Jag ska definitivt ha ett par.
 

En helg i Helsinborg

Härliga Helsingborg. Ja, vi fick chansen att njuta lite av denna stad, till skillnad mot vad vi brukar när vi åker runt på danstävlingar. Vi kom ner igår vid 7-tiden och fick god middag. Eller fick och fick, vi fick laga den själva ;). Det är det som är så härligt med Fam Häggkvist, vi är som en hel stor familj. Peter var på AW när vi kom och Felicia skulle iväg på tjejmiddag så Nancy skulle skjutsa henne dit, så då började vi med maten. Helt ok :). Lite mycket bubbel blev det och därmed lite "tjattrigt" när Thilda skulle sova. Eller hur Thilda??? ;)

Idag var det upp i ottan och jag agerade både frisör och sminkös på morgonkvisten. Sen var det bara att dra iväg till Dansens Hus och rikstävling i disco. Tyvärr var det inte samma lycka denna helg, som förra, för Thilda. Men vi är lika glada för det, nästan ;).

Annelie, min gamla arbetskollega, som numera bor i Helsingborg kom och tittade på Thilda och sedan åkte vi till Annelie, och Jerrys, nya lägenhet och tog oss en titt. Jäklar, vad fint de bor, 5:a på 150 kvm mitt i Helsinborg, finfint :). Nu blir man ju nästan sugen på att flytta till lägenhet. Efter det mötte vi upp Fam Häggkvist på stan, åt lunch på Pitcher och tog sedan en fika på Grand Hotel. Och Annelie följde självklart med. Så himla kul att träffa henne, hon är så härlig. 

Nu står jag med ett glas bubbel i handen och väntar på Peters plankstek med hans goda bea. Livet är bra jobbigt just nu... ;)

Tjing! 
 
 

Pippi på kyckling

Idag har vi ätit kyckling igen - äh, lägg av ;). Ja, det blir verkligen mycket kyckling. Man kan ju äta det på miljoner olika sätt och gott är det också. Ikväll blev det nachopanerad kyckling med sallad, salsa och guacamole. Sebbe och Jessie var hemma på middag, så ikväll hade vi alla barnen vid matbordet, myspys <3.

Det här är inte en bild på min kyckling, jag glömde fota, men den blev faktiskt likadan. Det var verkligen superlätt att göra. 
 
Smula nachos, eller tortillas med smak, chili eller ost, i en bunke. Du kan med fördel ha i lite tacokrydda också. Skär kycklingen på mitten, så den blir tunnare. Lägg kycklingen och nachokrosset i en påse och blanda. Lägg kycklingarna på en aluminiumklädd plåt. Grilla kycklingen i ugnen i 250 grader ca 15-20 min, eller tills den fått färg och köttet inte är rött/rosa.
 
 
 
 

Snart jul...

Härliga jul, snart är den här. Nu har "tomteverkstan" börjat fila lite på julklapparna som ska skickas till anställda och kunder. Ja, inte från mig personligen, men från jobbet. Det är ju jag som har det ansvaret och det är lika kul, och lite stressigt, varje år. Själv tycker jag att det ska vara varierande, det ska inte vara något vi givit bort tidigare, det ska gärna vara något nytt/fräscht som man kanske inte i första taget går och köper själv.

I kväll har jag tittat på diverse fina saker, både sådant som man kan äta och sådant man kan ha kvar länge. Har till slut beslutat mig för vilken linje jag ska gå på. Det känns nytt, lite ovanligt, och jag tror det kommer att bli superbra, och uppskattat.


Söndag och Fars Dag

Gårdagen bjöd på tävlingar av bästa klass :). Streetgruppen, Konichiwa Gaga, placerade sig på 7:e plats i SM-klass, så himla roligt. Det är verkligen kul att se gruppen tävla. De har bara tränat 5-6 ggr, så det bådar gott för framtiden :). I singel gick det också kanonbra. Jag har nog aldrig sett Thilda dansa så här bra i street förut. Hon tävlar i högsta klassen, star/SM-klass 12-15 år, och slutade på en 13:e plats (!!!). Hur bra som helst.

Idag har Thilda köpt present till sin Pappa på Fars Dag och jag suktar efter en klänning. Den är så sjukt fin. Vi har också hunnit med ett besök hos Mamma och Pappa, med ett paket till lilla Pappa och lagade brunch till mina fina föräldrar. Efter det ett löparpass i Ursvik, i leran och mörkret.

 

I morgon ny vecka och nytt In Shape-pass, pust :/.

Ser fram emot onsdag :). Då blir det biokväll med min fina Elvira. Självklart premiär på Breaking Dawn part 2. De tidigare filmerna, 2 av 3, har vi sett på premiären tillsammans, så denna är inget undantag. Lite middag före såklart. Längtar...

Klänning från Tiger of Sweden
Foto: Thilda

 


Ett amerikanskt koncept

Läste en artikel om Cupcake STHLM i en tidning från SEB Trygg Liv som kom till jobbet.

Vilket härligt företag. Två killar som startat företaget, har idag två butiker i Stockholm, men deras strävan är att öppna butiker i flera städer i Sverige. De drömmer om att öppna butik i New York, i landet "over there".

Konceptet är amerikanskt, men i nordisk tappning. Helt super tycker jag, som är cupcakefrälst.

På Cupcake STHLM kan du handla privat eller till företaget. Du kan handla i butik eller på nätet och få levererat hem till dörren. Det finns något för alla smaker. Jag måste bara testa "Finsk citron" (lakrits, citron, vanilj, saltlakrits).

Mums...

 

Foton via www.cupcakesthlm.se 


Höstmys i stickat

Fina hösttröjor kan man inte få för många av. För ett par veckor sedan köpte jag en tröja från danska Culture. Den är stickad, grå, med strassat peacemärke på ryggen. Verkligen jättefin. Elvira har börjat sno den också ;). Ska lägga upp en bild på den sen, har inte fotat och hittar ingen bild på nätet. Köpte den i vår lokala butik Happy You.

Förutom den så finns det hur många fina tröjor som helst i butikerna nu. Och på kontoret behövs de verkligen, det är ju så rått och kallt där.

 
 
 
 
Tröjor från Wildfox, Morgan, S'nob och F.A.V
Priser mellan 469-1895 kr
 
Foton via Modegallerian.se

Snart jul...

Jajamensan, då var måndagen slut och snart är det tisdag ;). Idag efter jobbet var jag och Malin och tränade In Shape på Sturebadet Haga. Ojojoj, så jobbigt det är. Men det har blivit lite bättre efter några gånger ;). På onsdag kör vi igen, men då på lunchen. Eller hur Malin???
 
Annars är jag överhuvudtaget trött just nu och det är jag väl inte ensam om. Det känns som om det är en så'n tid nu. Det är mörkt när man går upp och mörkt när man kommer hem. Veckorna går jättefort och snart är det jul. Helgerna går också hur snabbt som helst. Mycket tävlingar och annat.
 
Snart är det julfest med jobbet och samma helg är det 80-årsfest (två 40-åringar, ni vet vilka ni är ;)). Det ska bli skoj. Julfesten kommer vi i år att ha på Piperska Muren och 80-årsfesten är nära hemma, så vi kan krypa hem ;). Nej, nu är det dags för kudden och boken... Natti natti <3

Tävling i grupp x 2

Kul med gruppdans!!! Självklart var det extra kul denna helg, då båda Thildas grupper tog hem segern. I disco vann DISCOqueens och i street vann Konichiwa Gagas. Streetgruppen har bara tränat 4 ggr och igår var det deras första tävling. Så supercoola och duktiga. Discogruppen tog sin sista prick och har nu kommit upp i A-klass, så himla kul. Men jag säger bara, vilka danslärare, att plocka ihop grupper som fungerar så bra och koreografera så schyssta danser. Nästa helg är det SM i street och då får vi se Konichiwa Gagas igen :).
 
Härligt med tjejer som peppar varandra. Ikväll fick Thilda ett chattmeddelande från en tjej som tävlar för en annan dansskola. Den tjejen var konkurrent till DISCOqueens igår, kom också på pallen, men efter Thilda och hennes grupp.
- Grattis till förstaplatserna. Jag tittade på dig när du dansade i streetgruppen. Fy fan vad bra du var.
Hur gulligt var inte det? Det är många som behöver lära av detta.
 
Dålig kvalité på bilderna, sorry. Thilda längst till höger ;)
 
 
Glada vinnare :)
 

Fredag - höstlov

Idag har vi haft höstlov, dvs barnen har höstlov och jag har haft semester idag. Härliga fredag!!!

Jag och Thilda började med att träffa Marie och Ennie vid Universitetet. Vi gick på Cosmonova och såg filmen "Born to be wild". Underbar film om två kvinnor som vigt sitt liv åt att ta hand om djurbebisar. Den ena kvinnan i Borneo och orangutanger och den andra i Kenya och elefanter. Så söt...

Efter det åkte vi in till stan för lite shopping. Vi hann med en butik innan vi blev hungriga på lunch. Vi var lääääänge i den butiken ;). Lunch åt vi på East, gott, tyckte jag och Marie ;). Vi fick var sitt glas vitt till. Hur ofta får man det på en fredagslunch? Elton och Niclas kom också och åt lunch.

Tyvärr var vi, jag och Thilda, tvungna att dra hemåt i tid. Ni vet, dansträning inför danstävling i morgon. Men nästa gång tjejer, då blir det helkväll också ;).

Kram till er <3





RSS 2.0