Hela julhelgen

Oj, vad fort dessa dagar har gått, i morgon redan nyårsafton. Då kommer vänner hit och vi ska njuta av rencarpaccio till förrätt, oxfilé och hummer till varmrätt och efterrätt ska jag också komma på... hmmm, har inte gjort det ännu. Vi får väl se vad det blir.

Julaftonen var härlig (med Thilda som tomtenisse, ingen tomte fick komma in) som vi tillbringade med Mamma och Pappa, Syrran med familj, och vi fick ha Sebastian med oss också, då han var hos Tony på fm. Flingeling har ju stuckit iväg till Florida, med Erica, och har det hur nice som helst i vår/sommar vädret. 

På juldagen kom Peter, Nancy och Felicia hit. Nancy fyllde år så vi firade henne genom att gå på Ciao Ciao Grande på Östermalmstorg och åt Italiensk middag. Hur härligt som helst efter julmaten på julafton. Det är alltid lika kul och mysigt att umgås med familjen Häggkvist. 


Thilda med den julklappen som stod högst upp på önskelistan (Onepiece-dräkten)


Lillasyster och storebror <3


Likadana Hello Kitty-lurar (Thildas julklapp från Sebastian). Så gullig bild!!! <3


Min mjukpepparkaka och Elviras cupcakes


Bilder av mindre bra kvalité, men ändock, på väg till Ciao Ciao
Peter, Thilda, Felicia


Felicia och Thilda


Flingeling på väg till Niceville Florida

Nu är hon på väg... min Flinga <3.

Vi gick upp kl 3 i natt, hämtade Pappa Tony, Erica och hennes mamma Gisela. Lång kö på Arlanda. Mycket instruktioner till tjejerna ;-). Så stod jag där med tårar i ögonen när de gick mot säkerhetskontrollen. F-n, vad känslig jag är.

Tjejerna har nu landat i Paris och väntar på flyget mot Atlanta. När de landar i Atlanta måste de hämta väskorna och checka in igen för vidare färd mot Pensacola. Detta blir en prövning, men något de verkligen kommer att växa av. De kommer att greja det galant, det är jag övertygad om.



Flingan, älskar dig miljooooooner varv runt jorden och tillbaka <3 /Mamma

PS. Undrar om hon hinner blogga något när hon är på resan. I sådant fall kan man läsa på www.lillvalpen.blogg.se. DS.


Dan före dan före dopparedan...

Igår var vi hos Mamma och Pappa för att umgås med dem samt syrran och familj, eftersom Elvira åker till Florida och Sebastian skall vara hos Pappa Tony på julafton. Mamma hade gjort stek och det äter man ju inte varje dag. Gud, vad alla åt, faten blev verkligen rensade. 

Idag har vi jobbat på förmiddagen och sedan har det varit handling, både mat och lite julklappar.

Hallen är klar (nästan, bara lite småfix kvar), blev verkligen coolt. Så nu sätter vi sista touchen.

I natt skall jag upp och skjutsa Elvira och Erica till Arlanda. Pirrigt och spännande för dem. Och nervöst för oss som är kvar hemma. Men, jag är alldeles övertygad om att tjejerna kommer att klara det galant. Längtar redan till jag för höra hennes röst när hon säger att hon är framme :-S.

I morgon blir det förberedelser inför julafton hemma hos oss. Jag hade tänkt att ta in julgranen och klä den och förutom det att fixa skinkan (som Danne gör) och annat i matlagsväg. Vi kommer att göra rödbetssallad, saffranspäron, lakritskola, gravad laxtartar, mjuk pepparkaka (i min nya fina julform :-)). Och på julafton blir det även brysselkål med färska fikon. Hittade ett nytt recept, lät hur gott som helst, och snyggt såg det ut också ;-). Vi har lite knytis så Mamma tar med sig sin goda sill och köttbullar och annat och Monica (Syster-Yster) gör gubbröra, sitt oslagbara bröd och någon sallad på rödkål. Jag har inte fuskat i år så julafton blir min första dag då jag äter julmat, så det ska verkligen bli underbart gott.

Här nedan kommer lite härliga bilder fotade hos Mamma & Pappa igår.


Syrran vill aldrig vara med på bild :-(


Jag blir galen på henne!!!


Titta, vi lyckades iaf med en profilbild ;-)


En glad Thilda


Så härlig bild på Per och Magnus (Syrrans man och äldste son)


Sebastian, Christoffer (Syrrans yngsta) och Mamma


Mormor och två av barnbarnen




En "hel" helg har gått

Helgen är nästan slut och den har gått sjukt fort. Den har varit ganska lugn. Den ar bestått av lite av varje. Julshopping, Sebbe har fixat i hallen, tjejerna har bakat. Martin har varit här och supporterat Elvira med att läsa recept och bakat peppisar med Thilda. Thilda har varit hängig i lite feber och förkylning. 

                        
                         Thilda i bakartagen

Hallen är snart färdigt :-). Sebastian är verkligen duktig, det syns att det är ett proffs som gjort arbetet. I morgon ska jag hämta tapeten och snart sitter den på väggen ;-).

I fredags blev det bestämt att Elvira och Erica ska åka till Florida, till Ericas moster. De ska vara där över jul- och nyår i 2 veckor. Kul för tjejerna, de är så glada, men nervöst för oss föräldrar :-S. Ja, de kommer ju inte att vara ensamma där, men de ska ju flyga själva och mellanlanda. Men de kommer att klara det galant, det är jag säker på.

                             

        
         Tjejerna som ska till Florida :-)


"You know Yuno"

I förrgår var jag hos min väninna Pia på glögg och visning/försäljning av smycken. Jag kunde inte låta bli. Det blev ett halsband/armband till mig själv och en julklapp (säger inte till vem). Och Pia har tillverkat en ring, som hon visste att jag skulle älska. Jag har från första stund gillat en ring som hon har gjort i vitguld med renhorn och naturlig zirkon, nu har hon gjort en likadan i silver med en annan sten, kommer tyvärr inte ihåg vilken sten den var, men fin var den. Den ska bli klar på måndag och förmodligen är den min. Jag ska bara godkänna den ;-).

Om någon är intresserad av Pias fantastiskt fina smycken, så säg till. Perfekt till sig själv eller att ge bort i  julklapp/present. Just för tillfället är det jättebra priser. Kontakta Pia via hemsidan eller genom mig, så förmedlar jag kontakten. Yunos hemsida är www.yuno.se. Gå in och titta och njut och för att läsa historien om hur Pias smycken kom till.

        
        Läder, renhorn, vitguld, diamant

                             
                           Så här ser ringen ut, denna i vitguld, "min" i silver och annan sten


Your life - ny tidning

Jag har hittat en ny tidning, som har allt och ändå lite till. Llite extra, mer djup. Ett av reportagen var om Mia Skäringer, vilken härlig tjej. Det finns flera reportage och artiklar om resor, mat, mode etc. Jag tycker inte att det är ännu ett magasin, utan ett alldeles nytt.

 

Mia Skäringer om tiden som försvann: "Mina föräldrar hade inga egna karriärer som de putsade på. Det hade tid för mig och min bror, något som vi inte har i vår generation. Vi sitter ju vid våra datorer även när vi är hemma. Allt det här (tar upp sin iPhone). Nu måste det banne mig släckas ner över jul och så. Vägra svara. Bestämma när det ska vara tyst. Jag tror inte vi har sett vidden av det här. Det är aldrig någon som är riktigt närvarande längre". Mycket tänkvärt. Jag ska, och vill, alltid (så mycket jag kan) vara närvarande för mina barn. De är det bästa som finns. <3

 


Hm, vilket skohorn ska jag välja???

Viktig fråga (ovan)??? NOT... men kul.

Yes, då har arbetet med hallen tagit fart. Sebastian har varit här och rivit tapeter ända in till putsen. Det är alltid lika intressant att hitta tidningar från olika årtal att läsa på. Så är det med gamla hus och dåligt underarbete. Men, nu blir det ordentligt gjort.


Sebbe in action

Var inne på en av våra lokal inredningsaffärer, Spånga Bosättning, idag före stängning. De säljer fällstolen från Edblad & Co, design by Tove Adman, så den måste jag beställa. Den kommer att passa perfekt i vår lilla hall. Skohorn måste man ju också ha och att hänga upp dem på väggen är ju perfekt. Skohorn försvinner ALLTID (visst har det en poäng? ;-)). Tove Adman har designat jättefina skohorn som passar perfekt ihop med fällstolen. Har sett dessa två jättelänge, men det har inte varit läge tidigare. Nu är det läge ;-).

Edblad & Co (Fafner hette de tidigare) har en jättefin vägglampa i betong, också designad av Tove Adman. Den föreställer en lysmask, supercool. Den skulle passa jättebra nere på väggen, ovanför golvlisten. Enligt Spånga Bosättning fanns den inte att få tag i längre. Men nu har jag hittat den på Denny's Home, efter lite letande på nätet. Så nu är den beställd på hemsidan, då slipper jag åka dit, perfekt. Hoppas den passar bra.

              


Foto: www.edbladco.com, www.dennyshome.se

Annars finns ett annat jätteläckert skohorn som jag kikat in mig på ännu längre. Men det är svårt att få tag i, de såldes slut på en gång. Detta vassaste/coolaste skohornet är från Manolo Blahnik och är format som en högklackad sko. Det är ju inte bara ett skohorn, det är en skulptur också, hihi. Vill haaaaaaaaaaaaaaa!!!



I morgon kommer Danne hem, undrar om han tycker det är fint i hallen ;-). Han hade det fint i alla fall. Den här "bilden" vaknade han till i morse, Gardasjön utanför fönstret på ett hotell i Italien. Inte illa. Jag fick det som mms, hmmm...


Foto: Dan Isaksson


Michael Kors

Michael Kors har snygga skor, kläder och smycken men framför allt väskor. Här nedan tre svarta väskfavoriter och även ett par stycken snygga svarta stövletter.

Väska 1 - MK Tonne Hobo black
Väska 2 - MK Vienna Hobo black
Väska 3 - MK Portland Large Sholder black

Stövlett 1 - MK Tatum Boot
Stövlett 2 - MK Veronica Platform Bootie



MK Knee Boot och MK Uptown Astor Sholder Tote walnut är supersnygga tillsammans, tycker jag. 

Alla foton: www.michaelkors.com

Kanske något att önska sig av jultomten??? Ja, jag vet, de är s--tdyra :-(. Drömma kan man ju alltid, det är gratis ;-).


Linas matkasse levererad

Vi har pratat länge om att beställa mat till dörren, med recept och allt. Vi gillar ju att laga mat, både Danne och jag. Men ibland känner jag verkligen att inspirationen tryter, iaf på vardagarna. Så nu har vi fått vår första leverans av Linas matkasse hem till oss.

Tyckte först att det såg ganska lite ut i påsen. Men maten är uträknad för 4 personer i 5 dagar. Maten som skickades med skall vara till recept som "mustig quorngryta med steklök och paprika samt pumpafrötopping" och "spättarullader med kokt potatis och sambaldressad sallad med pumpakärnor". Eller varför inte "julkryddade köttbullar med potatis- och palsternackspuré och rårörda lingon". Detta var alltså första leveransen och sedan är det uppehåll över jul och nyår. Nästa leverans kommer den 10 jan. Sedan får vi väl fundera på om detta är bra, och om vi vill fortsätta så får vi leverans varannan vecka. Ganska smart och lättsamt. Varannan vecka och på helgerna handlar vi själva och låter vår egen fantasi flöda och varannan vecka, får vi både maten inhandlad och levererad till dörren med recept och allt.


Ny tapet beställd

Nu är tapeten till hallen beställd. Danne har åkt till Milano på jobbresa och "när katten är borta, dansar råttorna på bordet" ;-). Jag har hämtat hem sonen, min älskade, underbara son, som är superduperduktig på att måla och tapetsera. Så i morgon sätter arbetet igång.

Tapeten nedan är, som sagt, beställd. Div saker som t ex svart spegel, liten hatthylla och väggstol är detaljer som kan tänkas passa i vår pyttelilla hall.


 Tapet Mr Perswall, Destinations New York                                Spegel Ikea

           
 Väggstol Edblad & Co                                                                  Hatthylla Mio


Luciamorgon

I morse när jag skulle till jobbet och stod och skrapade bilen, så fick jag se något som man inte ser varje morgon. Mitt emot vår villa, ligger en förskola och vid förskolan stod en vagn med två hästar framför. Det såg så himla mysigt ut. Barnen på gården, var mycket nyfikna. Medan jag stod och skrapade bilen, så kom hästarna åt mitt håll, så jag kunde fånga dem på några kort. Inte så bra, men i alla fall, ni kan få en känsla av hur mysigt det var en Luciamorgon.


Man ser barnen, ett par av dem, till höger i bild, som har följt dem hela vägen innanför staketet.




Här är de på väg bortåt och barnen står fortfarande kvar...


Här har de samlats i hörnan, de kommer inte längre ;-), och vinkar ropar - hej då, hej då, hej då... Så söta <3.


Lördag och besök av Fam Hägglund Brandin

Igår stod vi på julmarknaden i Spånga och sålde för klass 4B. Kallt som bara den var det, trots att vi var påklädda ordentligt. Handlade gjorde vi också. Vi var ju tvungna att hjälpa till med att öka vinsten till klasskassan, såklart.

På eftermiddagen fick vi besök av finaste tjejerna Nellie och Jessie, och självklart Gabriella och Kent också. Thilda roade småtjejerna. De hann både med att baka pepparkakor, klä ut sig, lussa, spela wii och titta på film.

Vi vuxna spelade schuffleboard då barnen gått och lagt sig. Det var tuffa matcher, men jag och Danne tog hem segern, 2-1, jihaaa ;-).


Tjejerna lussar (kolla Jessies ljus, hihihi)         Jag och Jessie


Många pepparkakor blev det...


Så här såg det ut då de tröttnat


Lite bus, blåsfiskarna Danne och Thilda


Mera bus - Jessie, Danne, Thilda, Nellie


Mys


Gos

Baka, baka liten kaka...

Dags att baka. Ja, inte precis nu, men i morgon och kanske på söndag. Det ska ju inte bara smaka gott, det ska bli fint också. Titta på de här fina bakformar. Vill ha!!!

Aluminiumformarna "Christmas Tree" och "Ginger Bread" (Nordoc Ware) är båda från Form & Design.



                   

Foto: Form & Design

Julen är räddad :-)

Idag kom Danne hem från jobbresa och hade passat på att bunkra upp. En hel påse med godis (mindre kul för en gottegris som jag ;-)). Fast barnen blev ju glada. Sedan hade han köpt med sig olika viner, både vita och röda. Det ska bli spännande att smaka. Och Amaretto, det är ju så gott (luktar björnklister, tycker Elvira). Amaretto kan man ha i Irish Coffee istället för whiskey. Men, vad heter det då??? Italian Coffee??? 

I morgon ser vi fram emot Idol-finalen. Vi hoppas på att Jay vinner. Baka måste vi göra också, till Spånga julmarknad. Där ska vi stå på lördag med Thildas klass och sälja hembakat. Vi har första passet mellan 10 och 11. Sedan får vi besök av våra härliga tjejer Nellie och Jessie. Ja, deras föräldrar kommer också ;-). Det är alltid lika härligt när de kommer.

Tjing!
XOXO

Fick inte träna och då blev det ny tröja

Thilda åkte till dansen och Elvira och jag skulle vara duktiga och gå och träna. Jag har köpt årskort på Fitness24seven, så då skulle Elvira få en "prova-på-träning" för att hon ska bestämma sig för om hon också vill köpa årskort där. Men, vad hände då??? Jo, hon fick inte träna där... för hon hade inte åldern inne... suck... man måste vara 18 år!!! Vilket påhitt :-(. Tråkigt, vi som så gärna ville träna tillsammans.

Så när vi inte fick träna, vad skulle vi göra då? Jo, vi gick och köpte sallader och skulle ta med hem till middag. Då slank vi in i några små butiker. Jag "hittade" en tröja, från Gina Tricot, billig som attan och väldigt camelfärgad. Matchade med ett halsband från Top Shop, länge sedan jag hade något som var guldfärgat.


En julklapp

Detta, en julklapp, som jag har beställt (2 av dem). Tänker inte säga till vem ;-). Riktigt cool att ha i hallen, hos rätt person, att hänga jackan på.



Dessa galgar, med musiklegender, finns också med klassiska filmstjärnor som t ex Marilyn Monroe eller Ingrid Bergman, för att nämna ett par. Visst är de coola???

Företaget bakom dessa är Giljotin som drivs av, en väns bror, som heter Noac Nävertun.


Hemma med Thilda

Idag blev det inget jobb på kontoret, Thilda vaknade och kände sig inte bra. Har jobbat hemifrån delar av dagen. Tog en paus med Thilda och åt lunch framför en film (det brukar vi inte göra ofta). Det blev den andra Nanny McPhee filmen. Den var riktigt bra, kan varmt rekommenderas. Både Thilda och jag grät ;-).


                                               Svårt att se att detta är samma person


Lite av varje...

FÖDELSEDAG & DANSUPPVISNING

I lördags fyllde Thilda 10 år och det blev kalas hemma för familj/släkt. Vi gick upp och sjöng för Thilda kl 7 på morgonen och hon fick sina födelsedagspresenter. Hon blev så glad. Hon fick Wii och nya tävlingskläder för streeten. Riktigt coola.

Efter sjungande och grattande var det bara att sätta fart. Thilda hade beställt Lasagne och maräng swiss. På eftermiddagen kom gästerna och grattade och de sista gick vid 10-tiden. Thilda somnade nöjd efter sin födelsedag.

I går var det dansuppvisningar i Brommasalen i Alvik. Vad duktiga de är alla tjejerna och Fabian (bara 1 kille ;-)). Och vilka danslärare de har. Emma, Sofia och Johan har gjort ett otroligt jobb denna termin. 

REDAN 2:A ADVENT

Tänk att det redan har blivit 2:a advent. Tiden går verkligen fort. Hur ska jag hinna allt. Allt jag vill hinna före jul. Det ska köpas julklappar, bakas, lagas mat, pyntas... fast det är faktiskt bara kul. Oops, höll på att glömma, baka till Spånga julmarknad på lördag, där Thildas klass skall stå och sälja nybakat och försöka tjäna ihop så mycket som möjligt till klassresan i 6:an. 

Små pynt-inköp till jul, har det blivit några stycken. Här nedan strassiga, fina, adventssiffror från Trädgårdslandet.



Fina trähjärtan med texter på. "Hem Ljuva Hem" från Trädgårdslandet och "Julkramar" från Fina Hem.



Det här receptet hittade jag i en tidning när jag satt i väntrummet hos läkaren. Det ser jättegott och lätt ut. Och sen blir det ju fint ;-) i en glasburk också. Kanske något att ge i gå-bort-present.



Ikväll har Thilda varit hos en klasskompis och lekt och jag har varit och tränat. Elvira har varit "duktiga tjejen", hennes jobbdag på McDonalds. Nu är vi solokvist, bara tjejer hemma, då Danne är på jobbresa.

Här ligger Thilda i min säng (mysigt) och läser för mig, Sune såklart.



Elvira och jag i min nyinköpta "päls"mössa. Den är lite "ful-söt". Jag kunde inte låta bli. Sigrid fick också vara med på bild, vad hon matchar "pälsen" ;-).


I morgon fyller "minstingen" 10 år

I morse landade jag på Arlanda. Hade en härlig eftermiddag och kväll, igår, på invigning av Midrocs kontor på Falkenbergsgatan i Göteborg. Superfina lokaler, nu vill jag också flytta. Men, det är kanske redan på gång. Det diskuteras på arbetet, nämligen. Spännande, spännande.

Invigningen var iaf helt suverän med god mat och dryck. Alexandra Zazzi var där coh serverade italienska specialiteter och hade olivoljeprovning, riktigt intressant. Sedan var det vinprovning med italienska viner. Och avslutningsvis scandinavisk buffé i restaurangen och föredrag med Colin Moon ("The Swedes are strange and so am I"). Jag skrattade så att jag fick ont i magen.

Thilda har varit med mig på jobbet några timmar idag. Hon är helt "nipprig" :-). Hon fyller 10 år i morgon och det är hur spännande som helst. Hon längtar som bara den. Jag har sagt till henne att det är ju lördag i morgon och då ska vi ha låååååååång sovmorgon ;-).

Just nu sitter Thilda, Elvira och Erica och tittar på någon av Harry Potter filmerna. Thilda tycker det är kul att få vara med de stora tjejerna.

Idag blev jag helt tårögd då jag gick in och läste på Elviras blogg. Vilka goa ungar jag har.

Nej, nu måste jag gå och lägga mig, så jag orkar gå upp och sjunga tidigt i morgon bitti.

XOXO

Det är vinter och -17 grader

Idag var det kallt ute, -17 grader i morse, brrrr... Men också härligt, mycket hellre detta än slask. Jobbdagen gick fort, efter jobbet åkte jag och tränade. På vägen hem blev det hämtmat från Thairestaurangen.

Nu sitter Thilda och gör sin läxa och jag lyssnar på hennes spännande svenskaberättelse samtidigt som jag slötittar i decembernumret av Harper's Bazaar. Pressbyrån säljer internationella magasin emellanåt till en bra peng, då får man passa på ;-).

I morgon flyger jag till Göteborg på invigning av vårat nya kontor där. Flyger hem igen fredag morgon. Då är det bara att ladda för fullt, för på lördag fyller Thilda 10 år :-), då kommer familj/släkt. Thilda har önskat mat. Det blir lasagne och ingen tårta, för det tycker inte Thilda om, det blir maräng swiss istället. Blir bara lite svårt att sätta dit födelsedagsljusen, men det brukar alltid ordna sig.

                                 

 
Till önskelistan??? Supersnygga skor och väska från Ralph Lauren, hittade jag i Harper's Bazaar, BP 650 resp 3.540 :-S. Dream on!

                                    
                  Men den här boken, med Andy Warhol, kanske man kan önska sig - me like.

RSS 2.0