Härligt höstväder

Idag har det verkligen varit härligt höstväder. Det uppmanade både till en löparrunda och plantering av växter i två krukor vid ytterdörren. Så härligt med ljung och andra höstlika växter.

Sebastian och Jessie var på söndagsmiddag och jag höll på att skära av mig toppen på min vänstertumme, när jag lagade maten :(. Man ska inte ha nya och vassa knivar. Grannen fick komma med tejp så vi kunde tejpa ihop tummen. Jäklar vad det blödde.


Barnen <3

Satt och letade foton åt Elvira, som hon ska bifoga sitt CV, och hittade några härliga bilder på mina fina barn och deras fina kusiner, Christoffer och Magnus. Bilderna är nog tagna för ca 1,5-2 år sedan. 
 
 
 

Inspiration

Härom dagen var jag och fick ännu mer inspiration till löpning. Jag var på en föreläsning med "MarathonMia". Hon är, som hon sa, en "helt vanlig människa" och för ett antal år sedan bestämde hon sig för att ändra sitt beteende. Hon ville från början gå ner i vikt, från sina ca 85 kg, efter barnafödande och för mycket glass och kanelbullar och hon ville sluta röka.
 
MarathonMia, som hon kallar sin blogg hittar ni på http://bloggaromtraning.se/marathonmia/. Hon är ultralöpare och tränar nu inför ett lopp om två månader. Då står Mia på startlinjen till Pelermo de Sole 24h och målet att nå 200 kilometer. Vad säger man...???
 
"Jag gick från att springa för att kunna äta till att äta för att kunna springa"
- Mia Thomsen
 

Missoni för Lindex

Idag, en semesterdag, och jag köade utanför Lindex. Det har aldrig hänt förut ;). Men jag var bara tvungen att försöka knipa åt mig något plagg från kollektionen Missoni för Lindex. Och jag lyckades!!! Två klänningar och ett linne. Elvira köpte ett linne och en necessär.

 
 
 
 
 

Ännu en söndag

Vaknade tidigt i morse, gick upp redan kl 8. Det blev långfrukost och till den såg vi slutet på en film vi började se härom dagen, The Life of David Gale, mycket bra film.
 
På eftermiddagen blev det en löpartur, 10 km i Ursvik, över rötter och i gegga. Jobbigt som tusan, så vi unnade oss en riktigt smarrig efterrätt. Ingen bra bild, men wow vilken kaloribomb, så himla god.
 
 
Marängbotten
Lemon Curd
Vispgrädde
Vaniljglass
Hallon
Blåbär
 
 

Höstens första danstävling

Nu är vi på gång igen ute på vägarna. Denna lördag är det Skutskär och rikstävling i street. Vi håller tummarna för Thilda och alla SDC:are.

Fick i förra veckan veta att Thilda är rankad 11:a i Sverige, under 16 år. Jättekul!!! :)

Nu är vi snart framme, för jag börjar känna lukten av Skutskär ;).

Tjing!


Ny kavaj

Är så glad för min nya kavaj. Mina andra kavajer har blivit för stora :/ och jag var verkligen i behov av en att ha på jobbet. Gjorde ett riktigt kap på HM, av alla ställen. Inte för att det är något fel på HM, men jag brukar inte hitta kavajer där. Jag gillar den jättemycket, den är allra finast i ryggen och den sitter som en smäck ;).

 

After Dark

Igår var jag på generalrepetitionen av After Darks nya show på Hamburger Börs. Kul. Bella hade fixat 4 biljetter, så jag, Marie och Lotta A fick hänga med. Alltså, de är ju bara för härliga :D. Lars-Åke Wilhemsson alias Babsan var med och förgyllde showen. "Hon" är ju bara för skön :). Som vanligt var det mycket glitter och glamour och en hel del sköna "under-bältet-skämt". Svår att tro att Christer Lindarw fyller 60 år i mars.

Före showen var vi på Vapiano och tog ett glas vin och fick i oss lite mat. Gott men otroligt sorligt. Börjar jag bli gammal??? ;)

 
Foto via bsc.se
 

Småmöbler

Idag har jag köpt nya tabletter (bild 1) till köksbordet som ska ligga framme hela tiden. Det passar jättebra på vårat köksbord. Ska ta bild och lägga upp en annan dag. Såg en matta som skulle passa till köket också. Ja, jag vet det var inte länge sedan jag köpte ny köksmatta, och den är jättefin. Men den skulle också passa i TV-rummet och där skulle vi faktiskt behöva en matta också. En fin puff och två olika sittbänkar hittade jag också. Men jag ska fundera lite. Sittbänken med det rutiga tyger skulle passa bra i vår hall.
 
 
 


 
 


 
Foto via Åhlens
 

Underbart sommarväder

Idag har det verkligen varit ett fantastiskt sommarväder. I två dagar har jag varit på en av de två årliga konferenserna som jag bokar (Management Forum).

Vi var ca 60 pers och denna gång var vi på Skåvsjöholm. Det var ett perfekt ställe i avseendet att allt är koncentrerat till en och samma byggnad. De var en givande konferens och det mest intressanta ämnet, enligt mig, var om företagets varumärke.

De hade god mat, kul underhållning och Skåvsjöholm ligger verkligen otroligt fint i Österåkers kommun.

Nu är det bara att sätta igång och planera inför nästa forum till våren :). Kanske samma ställe för en gång skull??? Vi får se. På fredag ska jag på en visning på Hesselby Slott. Det ska bli kul att se det efter renoveringen.

 

Löpningen går bättre

Är faktiskt ganska nöjd med min löpartid igår. Sprang för första gången hem från jobbet, 8,9 km på 44,17 min, det var en snittid på 4,56/km. Känner mig sjukt taggad, och tävlar med mig själv, för att korta ner tiderna ännu mer.
 
Dessutom har jag inget att skylla på nu, även om det blir sämre underlag ute. Idag beställdes ett par nya Icebug löparskor. Så nu behöver jag inte oroa mig för att halka omkring i vinter :). Icebug är en svensk innovation som har tagit upp kampen mot de stora skoproducenterna. 
 
 
 
Foto via Löplabbet
 

Fika hos Sebbe & Jessie

I kväll var vi på fika hos Sebastian & Jessie. Syrran och kusinerna hade inte firat Sebbe när han fyllde 25 år häromdagen, så det blev i kväll istället.

Jessie hade köpt jättefina kuddar till soffan, i grönt och brunt, så nu börjar det se ut som på 70-talet, skitsnyggt.


En smoothie till frukost kanske???

Hittade ett recept på en smoothie för ett tag sedan. Det lät, och ser, hur gott som helst ut.
Måste testa att göra den.
 
 
Kiwi-, mango- & hallonsmoothie

3 kiwi
1 ½ dl citronyoghurt (ni kan välja vilken ni vill såklart)
1 liten mango
2 msk äppeljuice (eller någon annan)
150 g hallon

v
Skala och mixa kiwifrukterna och häll över i två höga glas.
v Häll över lite yoghurt över kiwin.
v Mixa mango och äppeljuice och häll det över yoghurten och gör sen ett till lager utav yoghurt.
v Mixa till sist hallonen och häll det över yoghurten.
 
 
Foto och recept via www.livetoday.webblogg.se

Mat från 80-talet

Jag vaknade igår morse och fick en längtan efter att äta fondue. Jag var med mina kära vänner, från gamla Spintab, och upplevde 80-talet och fondue på Fondueboden i våras, det var ju så himla gott. Så igår åkte vi iväg och köpte en fonduegryta. Vi hittade en elektrisk på Clas Ohlson för 599 kr, perfekt.

Vi hade både kyckling och nötkött och grönsaker som paprika, purjolök, broccoli och champinjoner. Till dipsåser köpte vi bearnaise (ja, vi lagade inte bearnaisen själv ;)), vi gjorde guacamole och en barbequesås. Det är lite pyssel att sitta vid bordet och tillaga sin egen mat, men det är verkligen jättemysigt, och gott, och bråttom får man inte ha ;).

Recept på buljong, som jag kokade upp i förväg:

1 l vatten
2-3 buljongtärningar
2 msk soja
2 dl rött vin
2 lagerblad

RSS 2.0