Hektisk vecka och snart semester

I den här veckan händer det mycket. Mycket, på jobbet, som skall avslutas och förberedas inför semestern.

Igår var jag på kontoret fm och sedan jobbade jag hemifrån, passade på att sitta i solen en timme. Gud så varmt och skönt det är och i poolen är det 29 grader, perfekt temp för mig. Thilda badar från morgon till kväll. Före middagen var vi i Kista en sväng, jag, Thilda och Thea. Lite shopping på rea blev det. Alla tre köpte bikini, jag och Thea köpte likadana ;-). Jag hittade också en härligt kornblå kort klänning/tunika.

På torsdag har vi möte med jobbet och sedan sommarfest. Vi ska få se våra nya lokaler och hur det ser ut nu när det börjar ta fart med byggnationen. Vår arkitekt kommer att informera om idéer och designkoncept. Det ska bli spännande. Samma dag kommer Maria (kusin vitamin) från Sundsvall och hälsar på, så henne får Thilda och Danne ta hand om.

På fredag hade jag tänkt att umgås med Maria och familjen hela dagen och kvällen. På lördag ska jag på tjejträff, jag tror vi blir ca 10-15 tjejer. Det är Hennrietta som dragit ihop det hela. Hon annonserade om tjejträff och senare utgång på Garbo (!!!). Garbo av alla ställen, det blir spännande. Jag gick inte ens där när jag bodde i Vinsta, ej heller när jag var boende i Sundbyberg. Vi ska i alla fall träffas hos Hennrietta och det är väl det som är det roliga. Att gå ut efter, brukar inte alltid vara en höjdare. Man har oftast roligast de timmar innan när man sitter och tjattrar om allt mellan himmel och jord. Det ska i alla fall bli jättekul.







Måste lägga ut bild på den här blusen och halsbandet också. Den hittade jag på Monki, av alla ställen. Var där med Elvira härom dagen och trodde inte att jag skulle kunna hitta något där. Superfin!!! Halsbandet från HM.


Midsommarhelg

Midsommarafton tillbringade vi, som vanligt (det har nästan blivit tradition), på Dalarö hos Nettan, Gunnar och Elleonor. Maggan och Arne var hemma från USA och Kate kom med sina "golftjejer" från Manchester. Förra året hade Simon sina grabbar med, så i år var det Kates tur ;-). De var ett gäng helt underbart roliga väninnor, alla i åldrarna mellan 42-55 år. Thilda kallade dem Sex and the City-tjejer ;-). Självklart var Anders, Anna-Karin, Wilma och Ida också där.

Som varje år, så startade vi med sillunchen och sedan tillverkade vi vår egen midsommarstång. Det blev dans runt stången så klart, dragkamp och 5-kamp. 5-kamp för barnens skull, men hur många barn ville vara med??? De var vi vuxna som lekte.

Landskamp i kubb hade vi också, Sverige-England. England vann. Vi bjöd på det, typsikt nybörjartur (jag är inte bitter ;-)).

En härlig midsommarafton med andra ord. Det är få förunnat att få bo som Nettan och Gunnar. Egen strand och brygga, tänk att få vakna upp till den utsikten varje dag...

Dressade för midsommarfirande
Thilda, Ida och Wilma
Härliga Angie
"Barnen i Bullerbyn"
"Sex and the City-tjejerna" ;-)
Danne och Maggan <3
Nettan och Danne och den fina midsommarstången
Ännu fler besökare fick vi, en hel andfamilj
Så söta...
Tuff match mellan Sverige och England...
...och England vann
Min vän Kate
"Vi är svarta vi är gula, kalle, kalle, kula" (hela AIK-gänget)

Italien <3

Då var man hemma igen. Vilken härlig semester och vilket härligt land Italien är. Jag vill genast åka tillbaka. Mycket att se, god mat och dryck, trevliga människor och perfekt klimat. Och överraskade blev vi också :-). Irene och Richard som INTE kunde följa med kom ner tillsammans med Stefan och Görel. Det var verkligen kul!!! Så totalt var vi 17 st fredag till söndag. Så lite fest blev det också ;-).

Mycket bilder togs det. Nedan är bara ett "axplock" och kanske inte bästa kvalitén då det enbart är bilder från min iPhone. De bästa bilderna, fotade med systemkamera, lägger jag upp senare.

Allt ser så konstigt (fult) ut när jag bloggar från iMacen. Jag har inte lärt mig det riktigt ännu, är för van med PC. Men alla säger ju att det är mycket lättare med Mac. Jag måste helt enkelt lära mig.

Då sätter vi igång...

Hyrbilen, självklart en italiensk ;-)


Många vägtullar blev det

Ankomst till slottet



Här bodde vi som prinsar och prinsessor :-)


Richard, på slottet, och hans fru tog med oss till "jordens största" design outlet i Novi Ligurie. Italienarna kan ju det där med stil.


Efter middagen på slottet kunde man ta en drink i grottan hos Simon i baren


Elvira och Sebastian, mina fina <3


Ida, min lilla goding Thilda, Felicia, Mamma och Nancy


Eva och Hasse


Danne, Pappa och Peter




I Noli på upptäcksfärd i gränder, på stranden och underbar lunch vid havet.



Mums... <3


På dagstur till St Margeritha och Portofino. Här skulle jag kunnat stannat...



Många härliga inredningsbutiker, delikatessbutiker och klädbutiker




På torsdagsnatten väntade vi besök av Stefan och Görel. Vi blev glatt överraskade eftersom Richard och Irene också var med. Hur har de kunnat hålla tyst om det enda sedan i januari??? Så lyckat :-).

Jag och Danne tog en tur med de fyra nyanlända gästerna till några små byar under fredagen, bl a den byn som kungafamiljen från Monaco härstammar från.



Richard och Irene


Görel och Stefan


Hela gänget åkte på guidad visning och vinprovning på slottet Tagliolo Monferrato. Ett slott som funnits i ägorna i samma familj sedan 1400-talet. Det var sonen i familjen som var vår guide och som också höll i vinprovningen. Han hade gått en del av sin utbildning i Frankrike, där han lärde sig konsten "green harvest". Mycket intressant och mycket goda viner. Några flaskor köpte vi med oss hem.


En riktigt kul ögonblicksbild, Elvira hade problem att hålla ner klänningen då det blåste så mycket eftersom vi var så högt uppe.






Alla mycket koncentrerade



Efter några dagar i Italien

Då var vi äntligen här, i Italien. Ett helt gäng, 13 personer, har vistats här sedan i lördags. Nu ligger vi här och väntar på 2 till. Stefan och Görel har vi precis pratat med, de har kört vilse. Att köra vilse är inte svårt att göra här.

Vi landade i lördags kväll och körde då till ett mysigt hotell utanför Bergamo. Egentligen åt fel håll, med tanke på var vi skulle vara resten av veckan, men det var det värt. Det var ett fint hotell med bra mat, som låg beläget högt uppe, så bilvägen dit var jättefin och det låg med oerhört vacker utsikt. Vi kom fram på kvällen så före vi knöt oss på hotellrummen så åt vi en jättegod middag. Italiensk mat är ju bara för fantastisk.
På söndag morgonen, efter frukost, tog vi bilarna och körde till Villa Val Lemme. Det tog ca 1,5-2 timmar. Slottet Villa Val Lemme ligger i Piemonte distriktet. Vi blev väl mottagna, men då rummen inte var klara då vi kom fram så blev vi rekommenderade lunch på en restaurang ca 10 min med bil från slottet. Ägarna av restaurang "Grilli" är vänner med Rickard, som är ansvarig för Villa Val Lemme, så han går ofta dit själv.
Följande dagar har vi hunnit med bad i poolen på slottsområdet, shoppingrunda på ett designer outlet, bilfärd till en mysig stad som heter Noli, där vi badade och gick omkring och strosade och åt lunch. Vi har också varit på marknad i Ovada. Idag har vi varit i St Margherita och Portofino. Till St Margherita och Portofino skulle jag verkligen kunna tänka mig att åka tillbaka till. Så superfint!
Vi har fotat hur mycket som helst, så bilder kommer senare.
Nej, nu måste vi nog kolla efter var Stefan och Görel tagit vägen.
Ciao från Italien!!!

Sommar i Sverige och snart Italien

Längtar...
I morgon är det skolavslutning för tjejerna och sedan en "sista" arbetsdag före semester. På lördag åker vi till Italien och det ska bli så underbart skönt.
För att friska upp minnet, så här ska vi bo. Slottet heter Villa Val Lemme och ligger i Piemonte regionen.

Lång ledighet - kort arbetsvecka

Det börjar bli en vana. Kort arbetsvecka förra veckan. Lång helg, hela fem dagar. Denna vecka blir det endast fyra arbetsdagar, sedan bär det av till Italien i åtta dagar. Det blir cozy.

 

Helgen har varit härlig. En del fix hemma och matlagning för att fira en 40-åring hemma ;-). Det som inte skulle bli fest, eftersom vi ska resa bort så skulle bara familjen komma, resulterade i att 25 pers ramlade in (de närmast sörjande ;-)). Men det var bara kul. Danne blev så himla uppvaktad.

 

Mycket bad i poolen har det blivit. Jag tog mitt premiärdopp i förrgår, barnen jublade. De tycker jag är en badkruka. Och jag erkänner, jag vill att det ska vara minst 28 grader i vattnet, annars fryser jag ;-).

 

Idag har vi varit på nationaldagsfirande i Sundbyberg och tittat på Isa när hon var med och tävlade i talangtävlingen Julia, hon kom 2:a. Så superduktig tjej, hon är så grym, en riktig stjärna. Sedan kom Carina och Kajsa och träffade mig och Thilda, så såg vi Tomas di Leva. Han är ju bara för skön. Man blir lycklig av att höra honom.

 

Ska försöka lägga in lite blandade foton från helgen vid senare tillfälle. Nu ska jag upp och supporta Elvira inför hennes sista inlämning (bild) i morgon.
Tjing!

 


Klänningarna som blev fel

Åh, så irriterande. Så kom då mina fina klänningar, trodde jag...
Jo, den ena blev rätt, men jag vet inte riktigt. Men den andra, den jag mest ville ha, blev en helt annan. Det såg inte ens i närheten ut som den jag hade beställt. Positiv som man är så tänkte jag, oj då, den mänskliga faktorn, det är ju lätt att det kan bli fel, när det packas. För det var inte jag som beställt fel, de hade märkt påsen fel. Så jag gick in för att beställa om den igen, före jag skickade tillbaka den som blev fel. Då fanns den inte kvar i min storlek... suck...
Så nu har jag letat och letat och hittat tre (!!!) nya klänningar att skicka efter. Det är ju perfekt att "prova" på nätet. Om du inte har tid att springa på stan så får du hem klänningarna och kan prova, med dina egna skor, och de du inte vill ha skickar du bara tillbaka. Superbt!!!
Hittade två klänningar och en top till Elvira också, får se om hon gillar dem. De två blommiga och toppen är Elviras.
Allt är beställt från www.bubbleroom.se

RSS 2.0