Upp på berget

I morgon ska jag och Malin ta oss an "hill of tears". Denna vecka blev det fredag istället för tisdag för i tisdags kunde jag inte, jag hade ju praoare hos mig på jobbet, Thilda och Tone. Malin kunde inte, för den delen heller, hon hade ont i halsen.

I tisdags sprang jag vårruset. Försökte att starta RunKeeper men det var omöjligt, det var överbelastning med alla ca 15 000 kvinnor som skulle springa. Så jag fick gå på telefonens klocka, tiden visade på 26 min, då kunde jag inte springa fullt ut i början, så jag är mer än nöjd. Det var länge sedan jag sprang vårruset, kom inte ihåg hur banan var. Den var lätt, jag hade kunnat springa ett varv till. Jag sprang i mina nya härliga, och "glada", Nike-skor, det är som att springa barfota, de är så mjuka och sköna. Jobbigt bara att jag får så ont i mitt höger knä efter att jag sprungit på asfalt.


Snyft...

I morse var det inte roligt, Linnea och Jackie flög tillbaka till Chicago :(. Det var så sorgligt när vi hämtade dem, Siv var jätteledsen och det var svårt att se.
 
Jag och Danne körde ut dem till Arlanda och jag hjälpte Jackie in och pratade med incheckningspersonalen så hon fick hjälp när de skulle ta sig genom säkerhetskontroll bort till sin gate. Inte lätt att ta hand om en 2-åring i vagn tillsammans med två handbagage och samtidigt vara gravid. Fick ett sms när de hade landat, resan hade gått bra. Hoppas det inte tar för lång tid innan vi ses igen. Vi måste prata mer på skype, så vi får se varandra, istället för att maila och chatta på FB. 
 
 
PS. Igår hittade vi ÄNTLIGEN en studentklänning till Elvira, jihoooo :D. DS. 
 
Natti natti <3

Studentklänning

Studentklänning är inte lätt alls :(. Speciellt inte om man har en speciell bild av hur den ska se ut och man inte hittar den. Vi har t o m tagit kontakt med bästa Anita, skräddare, men varken hon eller vi har hittat ngt tyg som är klockrent för modellen :(.

Igår var vi i stan 6 timmar och gick in i alla butiker, kändes det som. Vi var på Zara, Massimo Dutti, Oasis, NK, Top Shop, Mango, Matilde, Åhlens city, Monroe, Karen Millen, Ida Sjödtedt mfl.

En klänning, från Tory Burch, la vi undan, men Elvira har inte bestämt sig ännu. Idag la vi undan en åt henne på Jackie. Det var en Marc By Jacobs som var på REA, hade kostat 3700 kr, nu 1000 kr, så det var ju ett fynd.

I morgon kväll åker vi till Täby C, får se om vi har bättre lycka där. Någon dom kan skicka tips på butik?

Ända sedan i fredags har vi haft Linnéa och Jackie här hos oss, myspys :). På onsdag åker de tillbaka "over there", snyft :'(.

Natti natti <3


Snart studentfirande

Planering inför mat och annat, som ska införskaffas, till studentfesten är i full gång.

Jag funderar på att baka tårtan själv. Skulle vilja göra en vit marsipantårta med blommor och med Elviras namn på. Letade lite på nätet ikväll efter ätbara dekorationer. Vit marsipan och sugarpaste (som man kan göra figurer av) ska inhandlas och jag tänker åka iväg i helgen och se om jag hittar något.

Jag måste iaf prova att baka en, om jag hittar det jag vill ha. Det är bara fantasin som sätter gränser.

Se den söta rosett-tårtan nedan från flickanokakorna.se.


Klassresa

I morgon åker Thilda på klassresa till skärgården. Ön heter Grundet och de åker båt från Strömkajen med Vaxholmsbolaget. Hem kommer hon på lördag eftermiddag. Med anledning av skolresa har det varit lite handlande och packande i kväll, hon måste ju ha med sig kläder för alla väder. Jag är säker på att de kommer att få det kanon.

Idag fyndade jag ett par byxor, endast 100 kr (!!!). Kul att göra fynd ibland. Byxorna är supermjuka i linne, ljusgråa, lite baggy med chinosstuk.
 
 

Pure Active Serum

Jag är ingen som använder en massa "tjusiga" krämer och inte heller samma märke hela tiden. Jag kan lika gärna använda L'Oreal som Biotherm eller Elisabeth Arden. Tidigare använde jag Guinot, när min väninna hade det på sin hudvårdssalong, de tyckte jag hade bra produkter. För mig har det varit viktigt att krämen jag använder ska vara rikligt återfuktande, då jag alltid haft en tendens till torrare hy. 

För någon månad sedan fick jag ett mail med en förfrågan om jag ville ingå i en test av en hudvårdsprodukt hos Akademikliniken. De sökte kvinnor mellan 30 och 50 år. Jag slängde iväg ett mail och sa att jag var intresserad och fick svar efter någon vecka om att jag fick vara med i testgruppen.

För 1,5 vecka sedan var jag där och de gjorde en analys av min hud. Det var en hel vetenskap. Jag fick svara på en del frågor och de gjorde en Visia-analys av min hud. Jag satte alltså in huvudet i en mysko apparat som tar bilder som sedan analyseras i ett program. I analysen kan man sen se pigmentsfläckar, solskador, porer etc, riktigt intressant. Sist gjorde de en fuktmätning av min hud och tog foton, mycket nära, i olika vinklar. Hjääälp! ;)

Nu har jag använt "min" produkt i 1,5 vecka och tycker faktiskt att den är riktigt skön. Det är ett AHA-serum som ska avlägsna döda hudceller samtidigt som cellförnyelsen skall påskyndas och också hjälpa hudens förmåga att bevara fukt. Att den är riktigt återfuktande tycker jag att jag redan har börjat märka av. Det ska bli intressant hur min hud kommer att kännas om 8 veckor. Jag ska tillbaka en gång till före dessa 8 veckor också, för en utvärdering och ny test. Får se om detta kommer att bli en oumbärlig "vän" i neccesären. 
 
 
 

Upp som en sol...

...och ned som en pannkaka. Så heter det och det var vad som hände idag. Luften bara gick ur oss.

They didn't make it to the final :/

Tjejerna var sjukt taggade inför tävlingen, säkert mycket för att det gick så bra förra tävlingen, och har gjort tidigare tävlingar också, men också för att de är sjukt samspelta, timade och man ser verkligen att de har roligt tillsammans.

Idag kom en grupp på pallen som blev utslagna förra tävlingen och vann gjorde dem som våra tjejer slog förra tävlingen. Alla grupper i SM-klass, 12-15 år, var verkligen bra och det var hård konkurrens. Det gjorde dock inte att de blev mindre besvikna, men de gick över fort, tack och lov.

Vi hade vår lilla maskot, Linnea 2 år, med oss på tävlingen och hennes mamma Jackie. Så mysigt att få rå om dem hela dagen. Nu ligger de och sover i vårat gästrum/tv-rum.

I morgon tar vi nya tag i discosingel. Det är inte bara Disco SM utan också semifinalen mellan Sverige och Finland i Hockey VM och ännu mer, Robin Stjernberg tävlar i Eurovision som sänds i Sverige. I morgon blir en stor dag ;).

Sleep tight...

SM i Västerås

I morgon är vi lediga från jobbet och Thilda från skolan. Vi åker till Västerås för SM i gruppdisco. I kväll var det hårdträning och Sofia har fixat alla tjejernas hår, så i natt får de sitta och sova ;). Förra tävlingen gick det ju så himla bra för DiscoQueens, de kom 2:a och slog förra årets vinnare i VM. De satsar högt i morgon mao ;). Vi håller tummarna för våra grymma tjejer.


Ett I-lansproblem

Jag har smörjt brun-utan-sol otaliga gånger. Inför alla discotävlingar ska tjejerna vara bruna och även nu till sommaren före solbrännan kommer på plats, så är det perfekt med brun-utan-sol på ben och armar.
 
Att smörja "disco-bränna" kan vara lurigt. De ska ju vara så himla bruna och det finns risk att det blir fläckigt, om man inte är försiktig. Det är bra att börja några dagar innan, för att bygga upp brännan, istället för att tok-smörja kvällen innan. Det blir sällan bra. Jag började i går och har i dag och i morgon på mig att smörja Thilda till SM på fredag. 

Igår hittade jag, på Åhlens, en superbra "vante". Har inte sett en sådan tidigare. Den var från märket St Tropez. Jag slog till och köpte den och testade den igår. Det blev ju riktigt bra, inte ett dugg fläckigt och superlätt att använda. Mycket lättare än att smörja med händerna och det kändes skönare för den man smörjer in också, nästan som massage ;).

En bra brun-utan-sol som ger en snygg, naturlig bränna tycker jag är Hawaiian Tropic. Den luktar gott också. 

Framför mer "BUS" istället för tokpressande i solen. Solen, i för hög dos, är både skadlig och ger rynkor i förtid. Njuta i solen ska man göra, men inte glömma att skydda sig med solskyddfaktor. 
 
 
 
 
 

Frösundatoppen = Hill of Tears

Nu har jag hittat det, Frösundatoppen heter kullen, även kallad "Hill of Tears", som jag för första gången igår sprang upp för. Nedanstående är hämtat från blog.svd.se/maratonbloggen och det säger allt om att det inte är någon liten "sluttning" ;).
 
 
Running up the Hill of Tears
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 




Jag och min Funbeatkompis Erik som tidigare idag guidade mig uppför och nedför ”Hill of Tears” – den gamla avfallstippen bakom Koppartälten i Hagaparken. Frösundatoppen är ett annat namn på den 50 meter höga kullen. Foto: Petra Månström.

 

Vet inte vad det är för fel på mina lår just nu, men de är stela, stumma och gnäller vid minsta lilla försök till snabbare löpning. Jag hade alltså inte några förväntningar på stordåd när jag joggade genom Hagaparken, förbi Koppartälten och fram till den gamla avfallstippen – som tydligen till stor del består av rivningsmaterial från de gamla Klarakvarteren. Frösundatoppen är ett annat namn på den 50 meter höga kullen. Uppenbarligen var det en hel del rivningsmaterial eftersom det skapat ett riktigt monster till backe. Min Funbeatkompis Erik har döpt den till ”Hill of Tears” och varför den heter så förstår alla som sprungit (eller försökt springa) uppför den där backen. I början är man stursk eftersom lutningen är förhållandevis moderat, men sakta men säkert brantar det på och mot slutet ber man om nåd där man försöker sig på någon slags löpning på mjölksyrestinna ben.

 

Fyra vändor uppför ”Hill of Tears” blev det och medan Erik pinnade på med lätta, spänstiga steg kände jag mig som heffaklumpen. Det var olidligt varmt och svårjobbat, men den euforiska känslan av att nå backkrönet gick inte att ta miste på. Och utsikten var faktiskt värd alla svettdroppar! Tänk att det kan vara så karaktärsdanande och roligt att springa uppför en avfallstipp! Den här backen kommer jag göra till min bästa kompis ända fram till Lidingöloppet…

 

Backträning

Idag körde vi backträning på lunchen. Vi joggade till Hagaberget, i Hagaparken. Först gick vi upp en gång och joggade ned. Sedan sprang vi två gånger upp och ner. Ja, egentligen så sprang vi 2/3 av backen och gick upp sista biten och joggade sen ned. Grymt jobbigt, men så bra. Får se hur benen känner sig i morgon. Det var första gången jag och Malin var med. Danne och Kenan har kört några gånger tidigare. Sedan hade vi ett par smitare, som har varit med tidigare, som inte kunde vara med idag. Nästa tisdag kör vi igen.

Ett jättebra sätt att springa på tillsammans, för det spelar ingen roll att man orkar olika mycket/håller olika tempo, alla håller sig på samma ställe och man syns i backen någonstans och kan peppa varandra.

Nu är jag väldigt nyfiken på längden på backen och lutningen. Det är ju av största vikt ;). Letar som tusan på nätet, man jag hittar inget.

Före träning...
 
...och efter träning
 
Vi ser ju gladare ut efter träning. Det måste betyda att man blir lycklig av träning ;)

En student

Planeringen inför studentfirande är i full gång. Inbjudningarna är färdigpysslade, skickade och förhoppningsvis också mottagna.

Bord och stolar är bokade och vilken mat vi ska bjuda på är bestämt. Buffé får det bli, som både är smidigt och gott. En del går att förbereda innan, det är skönt.

Elvira hade en önskan om en speciell studentklänning, som hon inte hittat i butik, så vi har anlitat bästa Anita (Anita Skrädderi & Design) som just nu tittar på tyg. Ska bli spännande att se vad hon hittar på.

Nu håller vi tummarna att vädergudarna är med oss, för fint väder vill vi ha (vem vill inte det???). Det blir bara så jobbigt annars, kommer bli trååångt. Vi måste ha en plan B.


Lilla Linnea

Sådan fin tjej vi träffade igår, för första gången - lilla Linnea 2 år.

Vi har ju sett henne på otaliga bilder men igår var det första gången in real life. Vilken go tjej :). Hon kom in och det första jag fick var en stor kram. Hon var så lugn, pratade en del och blev så förtjust i Melvin, som hon ville leta efter hela tiden.

Hon fick ett par presenter av oss, ett Pippi Långstrump-nattlinne och en Emma-bok. Hon lyssnade väldigt koncentrerat när Mamma Jackie läste ur Emma-boken på svenska. Jäklar vad Jackie har blivit duktig på att prata svenska.

Alla barnen och Jessie var hemma på middag, så både Jackie, Aly och Linnea kunde få träffa allihopa.

Thilda letade upp lite gamla leksaker som Linnea fick låna att leka med och de fick sitta med, bredvid, i kökssoffan när hon åt mat. På kvällen somnade hon så gosigt i vår säng hållandes Thildas hand och tittandes på film.

Vi kommer att träffa dem flera ggr till, före de åker tillbaka till Chicago. Ett Skansenbesök med Linnea måste vi hinna med också.


Besök från Amerikatt ;)

Idag kommer Jackie, Aly och lilla Linnea på besök. Det ska bli jättekul att träffa dem alla tre. Linnea är 2 år och henne har vi inte ens haft förmånen att få träffa förut. Äntligen!!! Syrrorna, och Jackies dotter Linnea, kom till Sverige i torsdags och har flugit hela vägen från Chicago, USA.
 
Jag och Thilda har varit och handlat present till Linnea, 2 st självklart, en för varje födelsedag hon haft som vi har missat. Det blev ett Pippi-nattlinne och en Emma-bok om att få ett syskon, då hon snart ska få ett. Självklart på svenska, så Linnea inte ska glömma var hon har sina rötter.
 
Det är så kul att Jackie värnar om sitt svenska påbrå, då hon själv, inte heller hennes pappa, Kevin, är uppvuxen i Sverige. Det är Jackies farmor och farfar som är svenskar. Kevins morfar och min morfar var bröder och jag och Kevin träffades ofta på somrarna, när vi var barn, när han kom till sin morfar och hälsade på. Det är härliga minnen.
 
Jag har lyckan att fortfarande få ha kontakt med mina släktingar "over there". Mina barn umgås nu med Kevins barn. Man ska värna om sina nära och kära <3.

Fix i trädgården

Idag, en härligt ledig fredag, har vi vistats i trädgården hela dagen. Det har badats i poolen, grävts i rabatter, planterats i krukor, hoppats på studsmatta och vissa har solat. Mycket nytta har i alla fall gjorts i trädgården, bl a har jag rensat ogräs mellan alla stenar på våran gång. Inte kul jobb :/, men jäklar vad fint det blev :).

Nu har vi avslutat en grillmåltid, Markoolio dansar i Let's Dance ;), det är bara fredag och livet känns härlig :D.

I morgon får vi Amerikafrämmande. Tre fina tjejer kommer hit, Jackie, Aly och Linnea.



Poolpremiär

Vilken sommarvärme vi har haft idag. ÄNTLIGEN!!! Det här har vi ju väntat på länge känns det som.

Jag började dan med lite vanligt plock, dammsugning och sen ett HIT-pass. Efter det hade jag gjort mig förtjänt av en slapparstund i solen.

Thilda åkte in till stan och mötte upp Vendela. När de kom hem tog galningarna premiärdoppet i poolen. Danne satte igång poolen igår så temp har ännu bara kommit upp till 14 grader, burrrr.


Lill-lördag

Idag är det lill-lördag, men ändå "fredag", för det är ju röd dag i morgon. Sen är vi lediga på fredag också, skönt med fyra dagars ledighet i en följd.

Till middag ikväll blev det helgrillad fläskfilé med matvetesallad och bubbel till. Vem har sagt att man måste dricka rött till maten. Bubbel, idag Prosecco, fungerar alltid. Matvetet kokar jag alltid med lite hönsbulong för mer smak. Se nedan vad jag hade i min sallad. Gott och nyttigt. 
 
 
 
I den goda matvetesalladen hade jag:

Matvete
Rödlök
Röd paprika
Gul paprika
Tomater
Gurka
Nektariner
Grön sparris (lättkokt)
Pressad citron
Havssalt
Svartpeppar



PT, PT...

Idag har jag agerat PT åt Elvira. Ett härligt HIT-pass, som jag själv gjorde igår. Så jäkla jobbigt, men så effektivt. HIT står för High Intensive Training. Det här utformade passet har jag fått från min "snälla" vän Marie ;). Alla övningar ska göras 55 sek x 3 med 10 sek vila emellan. Kämpa på nu!!! :)
 
Så här ser vårat träningsprogram ut:
 
UPPVÄRMNING
hopprep
höga knän
burpes

6 ÖVNINGAR
utfall i hopp (sax) med vikt uppsträck
armhävning med sidohopp
breda benböj med vikt
planka på händer med hantel (rygglyft)
dips med varannan ben rakt ut
benböj med armuppsträck

AVSLUT
plankan med saxande steg, climbing
plankan med skridskoslide
plankan med bensimtag, båda samtidigt (!!!)

Jag vet, simtag med båda benen samtidigt låter hur svårt som helst, och ja, det är det :/. Grymt jobbigt. Du måste göra det utan skor, i bara strumpor alltså, för att du ska få glid. Om du har gympaskor kan du använda dig av två papperstallrikar under fötterna för att få schyst glid ;).
 
Jag ska försöka hitta bilder, antingen rita själv, eller lägga upp bilder på Elvira (skulle inte tro att jag får det ;)) så ni också kan plåga er lite, mohahahaha...
 
 
 

One Green Elephant


En grön elefant

Var på Cashba i förra veckan och skulle handla present till Christoffer. De hade fått in märket "One Green Elephant". Har inte sett det i Sverige tidigare. Det har säkert funnits, fast inte så att jag har sett det. Vi stötte på en One Green Elephant affär när vi var i Hamburg för fyra år sedan och i den affären blev vi kvar länge. Elvira köpte en schysst tröja, jag köpte t-shirt till mig själv och till Sebastian.

På Cashba hade de jättefina jeans och jeansshorts, i underbara färger. De gula... :)


En födelsedag

Idag har det varit en lugn och mysig födelsedag. Blev väckt kvart i 6 av skönsång från min fina familj. 
 
Agneta, Eleni och Malin, mina tjej-kollegor, grattade mig med en härlig blomstergrupp, som nu står fint på altanen, högt upp så inga rådjur kommer åt blommorna ;). Chefen grattade med saltlakrits, han vet vad jag gillar. Hellre det än tårta.

Till middag hade jag alla mina underbara barn hemma och en fin tjej, Sebbes Jessie. Till middag, mitt val, blev det Dannes berömda fiskpaket och ett härigt torrt vitt vin. Gott som vanligt.

Jag var så nyfiken, så det var kul att få höra från Jessie och Sebbe om besöket från Tyskland som de hade idag. Ett filmteam som kom inför Jessies resa, och fortsatta tävling, till Ibiza. Nu vet hon lite mer om vad som händer i tävlingen. Hon ska tydligen ha bl a Avicii och Fat Boy Slim som mentorer på Ibiza. Coolt :). Men hur ska Sebbe och Jessie klara sig ifrån varandra i 2 veckor??? Det är den stora frågan ;).

Igår var min övriga familj här, Mamma, Pappa och syrran & co. samt Carina och Kajsa, såklart. Vi satt i solen på altanen, helt fantastiskt väder var det.

Vad jag är lyckligt lottad att ha en sån härligt underbar familj.
 
 
Titta så fint gruppen står på altanen. Nu flyttar jag snart ut och äter frukosten
i vårat kök/vardagsrum/sällskapsrum. Jag älskar denna plats...
 
 
Fin Mateusskål från Carina och Tory Burch örhängen från barnen
 
 
 
 
 
 

Hairspray

Ikväll har vi varit och sett en nionde klass uppsättning av musikalen Hairspray. Det var Fannies musikalklass i Hässelby Gårdsskolan. Fannie, som är dansare, var förstås grym. Det var verkligen en bra föreställning och vissa sångare, framför allt Amanda, utmärkte sig verkligen med sin klockrena röst. Jäklar vad grym hon är.


Vilken tjej...

Jessie, Sebbes tjej/sambo, var med och tävlade i helgen på Hamburger Börs. Det var finalen i DJ-tävlingen "Burn Studios Residency". Hon inte bara tävlade, hon tog hem segern!!!

Nu väntar Ibiza i juni och nästa del i tävlingen. Som jag förstått det (rätta mig om jag har fel) så kommer Jessie och representanter från ett gäng andra länder att komma dit. En del har chansen att bli speciellt utvalda för att under ett par månader få spela på öns främsta klubbar. Det främsta priset är att bli resident-DJ, dvs permanent DJ (och anställd) på en av de allra bästa klubbarna (Sankeys, Cafe Mambo och Privilege).

 

Om man googlar om Jessie, kan man bl a hitta det här, som är hämtat från nyheter24.se 2012-02-25: 

Grymt jobbat Jessie. Vi håller tummarna för dig på Ibiza. 

 
Foto via livestage.se och ppumpan.blogg.se

1:a maj

Slappardag, mycket ut och in från altanen, då solen går i moln hela tiden. Det är ju superskönt när solen är framme, annars lite kyligt fortfarande.

Igår hade vi Titti, Patric och Fannie här på middag, lika trevligt som vanligt. Sent blev det dock, tiden gick så fort. Den gör ju det när man har kul :).

Planterade lite pelargoner i krukorna vid ytterdörren häromdagen. Hoppas det inte blir någon frostnatt, så de klarar sig. Jag kunde dock inte vänta...


RSS 2.0