Liten blir stor

Elvira har haft ett par riktigt jobbiga veckor bakom sig med mycket plugg. Först och främst har det varit de vanliga arbetena som de sysslar med just nu, men på toppen av det så hade hon igår helkursprövning i historia :/. Det var tre uppsatser som skulle lämnas in, ca 8-9 sidor styck, om Revolutionerna, Antiken och Världskrigen. Hon hade också ett övervakat prov i skolan. Hon satt och skrev provet igår mellan 3 och 7. Stackars Flingan, men hon är grym <3.

Idag har hon gjort sig förtjänt av en riktigt kul kväll. Så Ikväll är Elvira på studentfest, och det är hennes klass som anordnar den. Elvira och Alba var här och fixade sig innan de stack iväg. Före, hade de varit och handlat outfits inför kvällen ;). Elvira klädde sig helsvart med tajta svarta byxor, svart kortärmad peplumtop och sina Jeffrey Cambell skor. Hon hade på sig en tjock, kort guldkedja, Marc by Jacobs örhängen som är svarta och guld och sen lånade hon min guldfärgade klocka från Marc by Jacobs. Så enkel, classy och piffig var hon. Hann tyvärr inte ta bild eftersom de hade så bråttom till tåget :(.



Forts "tjejhelg"


Tjejhelg

Helgen har jag tillbringat med fem underbara tjejer i Sälen. Det är sjätte året i rad och vi har alltid lika kul. Mycket skratt, skidåkning och fest såklart, det är som balsam för själen. Vi hade tur med vädret också, lite kallt, men annars inget att klaga på.

Packningen i bilen är alltid lika intressant, så även handlingen ;).


Nya mössor

Fina mössor från Agnes Little. Patricia, som har gjort mössorna är grym på att virka och sy. Kolla bara de coola dödskallarna. Helt underbara!!! <3

Den ena mössan är till mig, perfekt på skidresan :), och den lilla till Molly. Jag blev så kär i den rosa, söta, velourmössan att jag var tvungen att beställa en. Jag har ingen "lillsnutta" längre, som en rosa velour skulle passa, så då tänkte jag direkt på Molly. Sen har Mollys mormor Rita tänkt på mina tjejer, så jag tänkte ge tillbaka lite. Är den inte helt underbar???

Elvira har beställt en grå med vit dödskalle. Får se om Thilda vill ha en, tygvalet är oändligt.


I övermorgon drar vi till fjälls...

...i alla fall jag, och fem fina tjejer :).

Har börjat plocka fram så smått vad jag ska ha med mig. Marie kom och lämnade hennes och Bellas skidor ikväll, för att slippa släpa dem kommunalt.

I år bor vi i lägenhet vid Högfjällshotellet i Sälen. Det blir perfekt. Bilen lär ju inte användas på hela helgen när vi bor så bra.

Ser fram emot skidåkningen och att umgås med tjejerna och jag hoppas verkligen att vädret blir som meteorologerna har utlovat :).


Fina naglar

Idag har jag inhandlat nya lack till naglarna. En jättefin mörkblå färg och ett högglansigt topplack.

Det färgade lacket är från L'Oreal och har nr 701, färgen heter Midnight Mistress. Överlacket är från Essie, Let it shine, high shine top coat.


Vår underbara Melvin

Alltså, vad ska man säga. Våran Melvin, han är bara helt enkelt underbar. Så härligt sällskaplig, gosig, pratig och han är inte som en "katt". Vi har haft turen och haft två perserkatter i familjen. Vår första, Sigrid, gick bort för ett par år sedan :( vid 13 års ålder. Melvin fyller 5 år i maj. Perser var ett medvetet val när vi skulle skaffa en till katt. Sigrid tog vi hand om när hon var 8 månader och det har jag inte ångrat en sekund. Hon var helt underbar, hon också. Perserrasen är verkligen speciella katter, de har inte instinkten att "jaga" som t ex huskatten. Iaf har inte våra haft det. Däremot är de noga med att visa att det är deras hus/tomt och här ska ingen annan katt tro att de ska få komma nära. Att ha en perser är som att ha en hund som man inte behöver gå ut med. Våran fina Melvin kliver upp när vi går upp på morgonen. Sitter ofta med vid frukostbordet (på en stol) och vill äta skinka. Är vi ute på altanen, då är han med, antingen sitter han på en egen stol eller ligger i knät på någon av oss. Han sitter alltid med på kvällarna och tittar på TV. Eller tittar och tittar, han ligger i alla fall i soffan eller i någons knä. Han kommer oftast och möter oss i dörren då vi kommer hem. Kan man ha en härligare katt? Näe...
 
 
 

Tävling i Stockholm

Härligt, idag var det streettävling i Vallentuna, så vi behövde inte gå upp i ottan. Så himla skönt. Thilda dansade bara par denna gång. Andra gången hon tävlade med sin "nya" parkompis och de kom på pallplats igen, 2:a denna gång, så nu har de kommit upp en klass. Jihooo, vilka tjejer vi har. Det gick bra över lag för SDC denna tävling, många pallplaceringar. Mamma och Pappa kom och tittade och även Marie med Enni och hennes kompis kom.

Snart bär det av till Mamma och Pappa på middag, syrran och Per kommer dit också. Det var ett tag sedan vi träffade dem, så det blir kul.

I morgon hoppas jag på finväder igen, så jag kan sitta ute i solen en stund. Vi ska också kolla att den gamla skiboxen fungerar fortfarande, måste ju förbereda bilen inför "tjejresan" till fjällen på torsdag.

Har inga ord...

Så hemskt med den 13-åriga tjejen i Kumla. Vad är det som händer??? Hur kan en ung tjej få bli så utsatt att hon väljer att ta sitt liv???

Jag tror att många någon gång har fått en dålig kommentar eller något elakt skrivit till sig. Men att bli ständigt utsatt för trakasserier, både i skolan och på nätet, är något så mycket, mycket mer och helt oacceptabelt. Jag tror tyvärr att det är många fler än vi vet om som har det på det här sättet.

Idag gömmer vi oss bakom datorer och säger, och gör, saker som vi aldrig skulle säga till någon om personen i fråga stod mittemot. Det är så lätt att skriva något bara för att man är arg/sur på någon och inte tänka på konsekvenserna. Att inte tänka sig in i hur mottagaren uppfattar det. Det kan såra oerhört. Det är lättare att komma ihåg en negativ kommentar än tio positiva. Den negativa kommentaren sätter sig.

Vi måste tidigt prata med våra barn om hur vi ska agera på nätet. Tala om för dem vad de kan säga, och inte, samt vilka bilder som är ok att lägga upp och vilka som inte är lämpliga. Det kan tyckas som en självklarhet för många, men det är tyvärr inte det för alla. Det har jag iaf sett många exempel på.

Sluta att sprida dålig energi och sura kommentarer riktade personligt. Ge varandra komplimanger. Var snälla mot varandra <3.


Nej, nu var det länge sedan...

Tror jag, och många andra, har skrivit ett sån't blogginlägg förut. Men, jag har varit för dålig på att skriva.

I helgen var det iaf danstävling, rikstävling street/hip hop, i Söderhamn. Thilda dansade par med sin nya parkompis Linnea K. De tog hem segern. Så himla roligt!!! I singel kom hon 9:a och gruppen, som Thilda är med i, Konichiwa Gagas kom 2:a. Så det var en riktigt kul tävlingshelg.

Just nu längtar jag efter lite ledighet, inte för att jag inte trivs på jobbet, men jag känner mig så "vårtrött" just nu. Har liksom ingen energi. Jag orkar på jobbet, men på kvällen är det som om luften går ur mig. Jag behöver soooooooool ;).

Nästa torsdag åker jag och brudarna till fjälls över helgen, Sälen som vanligt. Härligt med skidåkning och att umgås med fina tjejerna. Det ska bli kanon!!! Efter det jobbar man ju bara några dagar, sen är det påsk. Hoppas på finväder båda helgerna, så jag kan få lite sol på näsan.

Tjing <3

Jag förstår inte...

Jag förstår mig inte på "folk". Varför har vissa ingen självinsikt??? Att trampa på i "ullstrumpor" utan att ta hänsyn till andra människor, att inte förstå andra människors känslor och vilja och att bara se till sitt eget. Att bara prata på om sig själv, och sitt, och aldrig fråga hur andra mår eller vad de gör. Att intressera sig för andras barn och inte bara prata om sina egna, varför är detta så svårt för vissa? Det börjar likna en folksjukdom. I vårat samhälle, år 2013, så kan jag tycka att mänskligheten borde ha kommit lite längre. Men i vissa fall verkar det som bortblåst. Vad händer med vissa? Varför kan en del inte se att det finns andra än de själva och deras barn?
 
Vi utvecklar oss på arbetsplatser, skolor och även privat. Du kan gå på seminarier, kurser, se olika TV-program och varför inte lyssna på Eva Rusz på Radio 1. Det är idag accepterat att gå och "prata". Vilket det inte har varit tidigare, då man endast såg att folk gick till terapeut i amerikanska filmer ;). De låg där på soffan, och mös, och pratade om sina "problem". Det såg hur soft ut som helst, och jag kommer ihåg när jag var yngre, att jag undrade varför inte flera gjorde så. Jag undrade också varför det på något sätt ansågs som "hysch-hysch" och man pratade inte öppet om man gick till en psykolog. Idag kan du ju t o m gå till något så modernt som en samtalscoach ;).
 
Tummen upp för samtalen, i alla former, och framför allt med varandra. Det är jättebra att kunna prata, men man får inte glömma att fråga och lyssna också.
 
Du vet väl att du fått två öron och en mun för att du ska lyssna dubbelt så mycket som du pratar ;).
 

Sportlov

Idag är jag lite sportlovsledig med Thilda. Hon ligger och sover och jag har gjort lite småjobb ;). Ska väcka henne snart. Får se vad den här dagen har att ge. Förmodligen inte så mycket, skönt faktiskt. Det är så mycket annars i veckorna som händer med mycket läxor, för båda tjejerna, träningar/hämtningar på dans och danstävlingar på helgerna. Den här terminen har vi bara två stycken långväga tävlingar, då vi behöver bo på hotell, annars kan vi åka över dagen, det är skönt.

I morgon kommer kusin vitamin, från Sundsvall, med sambo och hälsar på. Sitter och letar recept för att få inspiration inför middagen. Har, tror jag, bestämt mig för vad vi ska servera till efterrätt i alla fall. Såg TV4 kocken André Wessman, nu på morgonen, han gjorde en efterrätt som såg helt underbar ut. Det var en chokladkaka, med kolasås gjord på kondencerad mjölk, toppad med jordnötter och en halloncreme på smetana. Både choklad och hallon, det kan ju inte bli fel.


RSS 2.0