I morgon nyårsafton

Idag har vi handlat och fixat inför nyårsafton. Middag med tjejerna blev det på lokala restaurangen. Gott som vanligt. Nu spelar vi Wii sport. Och jag vinner som vanligt, hihihi, noooooot (fast ganska ofta på pingis, som gammal pingisspelare).

Jag har förberett inför morgondagens trerätters. Det blir smördegscigarrer med sojadipp, lamminnerfilé med potatisgratäng och blåbärs- och vitchokladsmousse till efterrätt. Bilder kommer i morgon.

Nu ska vi strax se Jakten på lycka (för tredje gången ;-)). Helt underbar film...


Tjing <3

Grattis till Pappa 73 år <3

Idag fyller Pappa år, så självklart har vi varit och grattat honom. Syrran med familj var också där. Vad köper man i födelsedagspresent till någon som har allt? Han har ju t o m köpt sig en iPhone och de tillbehör som "behövs" till. Mamma hade köpt hörlurar till den, så hon slipper lyssna på allt han lyssnar på, på Spotify ;). Det fick bli kläder, helt enkelt. Dessa köpte jag och Pappa gillade dem och var jättefin i dem. Jättemysig mjuk kofta, och en tröja i "farfarsmodell". 


Mellandagar

Härliga mellandagar som har innefattat lite jobb, mycket umgås med vänner. På juldagen tog vi oss in till stan och mötte upp Nancy, Peter och Felicia. Nancy fyllde år och det är andra året vi går på restaurang med dem på juldagen. Detta år blev det East med god mat och gott vin.

Igår var vi en sväng till Vällingby C och mellandagsrea. Thilda och Emelie gick runt själva och sedan möttes vi upp med Marie och gick och fikade. På kvällen var vi tillsammans med Peter & Co. hos Görel och Stefan på middag. Milda makter, vilken mat!!! De är ju suveräna på matlagning. Så gott, så gott, allting.

Nu är det snart filmtajm med "Son of no one". Många bra skådespelare, får se om den är lika bra som den verkar. Jag ska ge betyg efter ;).

I morgon blir det att gratta Pappsen, som fyller år.

Ting!

Julafton

Jaha, då har vi firat ännu en julafton. Och, som vanligt, en riktigt härlig sådan. Denna julen hade vi alla barnen med oss, då känns det alltid fulländat. Vi var hos mamma och pappa och syrran med familj var med, tyvärr inte Camilla, som var hos sin mamma i norrland. Men Tony (Elviras och Sebastians pappa) och hans fru Tungaa var med. Det var kul att fira tillsammans allihopa. En riktig fullträff.

Så det blev mycket julmat. Sill, janssons frestelse, köttbullar, prinskorv (det avstår jag gärna), revbensspjäll, skinka, lax, sillsallad, inlagd strömming och till efterrätt julpannacotta. Vaniljpannacotta smaksatt med glögg med hjortontäcke. Den blev jättegod. 

Barnen verkade nöjda med sina julklappar. Det blir mycker kläder nu för tiden. Thilda hade önskat sig ganska mycket, så där hade vi mycket att välja på ;-). Hon blev jätteglad för alla sina klappar. Det börjar bli svårare att köpa till Sebastian och Elvira som inte önskar sig något speciellt. Men det verkar som om vi gjorde fullträffar även där. Elvira fick bl a ett par Jeffrey Campbell skor, vilket hon absolut inte hade förväntat sig. Sebastian fick kläder och allt gillade han. Jag köpte bl a tröja och skjorta från Scotch & Soda (på MQ Karin ;-)). Det märket har verkligen schyssta killkläder. Killkläder med lite tvist på, det är kul.

Och jag blev rejält överraskad, med ett stort paket, skulle kunnat få plats en dammsugare i det paketet. Men i det stora låg ett mindre. Och i det mindre låg ett par stövlar från UGGS. Hade jag absolut inte förväntat mig. De är så superfina!!! Snäll man jag har. Och något rätt måste ju jag ha gjort som fick en sådan fin julklapp. Själv gav jag bort en morgonrock och en halsduk till honom. Morgonrock som han kan gosa runt med på morgnarna och halsduk att ha runt halsen så han inte fryser ;-).

Vi avslutade kvällen med att spela ett spel, som pappa fick i julklapp förra året :-))). Tyvärr så gick Sebastian lite tidigare eftersom Jessie (hans flickvän) skulle spela (DJ) på en klubb på självaste julafton.























Julgranen är klädd

Nu har Thilda och jag klätt julgranen. Så nu är det julstämning i stugan.


Nu vankas det jul

Julgran - check
Choklad - check
Julklappar - check
Myspyntat - check
Ny ljusstake - check



Våra grannar på nya kontoret är Lindt. Fel eller???




Är den inte underbar, denna franskinspirerade ljusstake???
"Rosetta" - designad av Charlotte Falck
Jag hade tur, då den såldes ut som "julpynt", -50% på Åhlens.
Jag kommer att ha den framme hela året.


Julgran

Sitter i ett väntrum, och är tidig. Vad gör man då??? Jo, svarar på några jobbmail och bloggar. Det är suveränt med iPad.

Ikväll måste granen inhandlas. Suck, sen som vanligt. Självklart blir det en kungsgran. Så tjejer, klä på er mössa och vantar för efter middagen behöver Mamma bärhjälp ;).

Foto: weheartit


Fjäderholmarna

Tack vänner för ett underbart julbord och trevligt sällskap. Ni vet vilka ni är :).

Så himla gott och fräscht. Och inte nog med det. Jag älskar konfektyrfatet <3.

 



I morgon har våra grannar påjobbet, Lindt, försäljning av choklad, så då
ska jag fylla konfektyrfatet med annat än hemgjord knäck ;).


Var och shoppade lite julklappar efter jobbet och hittade dessa jättefina, ganska

tunga, glaskulor från Berry details. De ska få hänga i vardagsrumsfönstret.



 

 

 


Äntligen snö

Nu har vi äntligen fått snö. Det blir ljusare ute och barnen kan göra fina lyktor ;). Denna möttes jag av ikväll när jag kom hem och det var så mysigt. Tack Thilda och Linnea <3.

 


Retroradio

Denna coola retroradio blir min idag :). Den är nästan slut i hela Stockholmstrakten men jag har lyckats knipa åt mig en av de sista 4. Det är Ylva Skarp som designat möstret till den. Hur fin som helst. Jag har, sedan flera år, en lampskärm som Ylva designat och snart har jag en kudde också. Jag har även köpt en kudde att ge bort i julklapp, men jag säger inte till vem ;).





Den här, i grått, är snart min 


Den här ska förgylla någon annans soffa/säng ;)

Foto: www.ylvaskarp.se


Julstress???

Julstressen, ska den börja infinna sig? Hoppas inte. Jag har känt mig otroligt lugn, och ganska långt ifrån julstressad, skönt. Men det är väl för att jag varit fullt upptagen med flytt på jobbet och allt annat.

Börjar i alla fall inse att om 9 dgr är det julafton. Det ska bli supermysigt. Tror jag ska vara ute i god tid och handla julgran i år. Ja, det är bara jag som gör det i familjen. Brukar ha en av tjejerna, eller båda med mig, men Danne får inte. Han gjorde det ett år (visste förmodligen hur han skulle göra för att undvika det de kommande åren ;)). Granen han, och Elvira, kom hem med fick de gratis. Det säger ju allt. Den slängdes och jag köpte ny. Danne hade i alla fall lyckats lura Elvira att granen hade guldbarr ;). Ja, ni förstår, den hade redan börjat barra. Hon är inte lika lättlurad längre.

Jag vill ha en fin, inte för stor, kungsgran. Och det blir det, varje år. Vad jag får bestämma, eller hur??? Granen kläs i silver och turkost, och med fina kulor, men även en och annan silversko och handväska kommer också att hängas upp.

Julklappar har jag bara köpt några stycken än, men jag vet vad jag ska köpa, så det är snabbt avklarat. Jag älskar att köpa julklappar och att slå in dem fint och lägga under julgranen. Önskar att jag var duktig på rim, för det tycker jag är kul. Nej, nu ska jag beställa en "klapp" på nätet och sen är det dags att knyta sig. Ting!

Nödvändiga julklappar

Köpte ett armband (från Lite Kalabalik) härom dagen. Och i och med detta så skänkte jag hela beloppet till SOS Barnbyar. Det är väl bra? Gulligt var det också. Det är två pärlor, en liten och en stor, som symboliserar ett barn och en förälder <3.






Det finns andra paket också, som t ex Klädpaket, Lekpaket eller Matpaket. Mycket bra gärningar. Alla kan hjälpa till. Kan du avstå???






Foton från www.sos-barnbyar.se

Härliga söndag

Igår var det Nordiska Mästerskapen i Disco i Lindesberg. Det gick superbra för Thilda, hon placerade sig som 9:a. Jättekul!!! Av svenskorna kom hon 3:a. Det var verkligen kul att se dessa norskor som man hört talas om. De är ju otroligt duktiga. I Norge är Disco en mycket större sport än det är i Sverige. Och en av Thildas största, och första idoler, inom Discodans, är Pernille från Norge. Igår fick hon möjligheten att se och prata med henne. Pernille är ju grymt duktig. Hon tog hem två förstaplaceringar, såklart, både i Freestyle och Disco singel. Vi knep åt oss några foton tillsammans med henne.



Idag har det blivit en riktig slapparsöndag, det är skönt. Thilda och jag tog en promenix till affären för att handla lite pyssel för att göra marsipanfigurer. Självklart kikade vi in på Spånga Bosättning och deras julskyltning, som man måste titta på varje jul :-). Det är inte många som gillar att äta marspipanfigurer, förutom Mormor förstås, men kul att göra är det. I affären fick vi en ny kompis med oss hem. Han ska få bo vid öppna spisen. Där kommer han att trivas.


I morgon = nya kontoret

I fredags var det jobba hemma som gällde eftersom flyttlasset gick till nya kontoret. Det ska bli helt underbart att komma dit i morgon. Då blir det till att packa upp både i mitt rum och i vårat arkiv och sedan, efter lunch, sitta i möte i ett av våra nya konferensrum :).

Jobb vid köksbordet

Fikapaus ;)


Titta, vad jag såg i tidningen. Byrån som jag bloggade om för säkert 1 år sedan. Den är i alla fall superfin, men kanske lite svårplacerad tyvärr. I alla fall i vårat hem, även om jag älskar "Union Jack", som ni ser nedan. Min egensydda kudde och klädda pall, båda patchwork.




I morgon går flyttlasset...

...och det ska bli så otroligt skönt :)

Detta har vi verkligen väntat på länge och nu är det dags. Det har varit stökigt ett tag, men de sista två veckorna har det verkligen varit rörigt. Nu är det färdigpackat och så många flyttkartonger, som jag packat, har jag nog aldrig packat på en och samma flytt. Bara jag har nog packat fler än 30 kartonger. Och slängt har vi gjort. Hur mycket som helst.

Vi tar inte med några möbler el annat i inredningsväg, allt blir nytt. Nytt område, nyrenoverade lokaler, nya möbler. Då vi sitter gemensamt flera bolag inom samma koncern, så har det varit ganska uppdelat. Nu hoppas, i alla fall jag, på ett mera "enat" bolag, ur den anställdes perspektiv. Jag, och de flesta med mig, ser verkligen ljust på denna flytt och jag kan redan se att personalen har börjat umgås över företagsgränserna. Det kunde inte minst ses på firmafesten vi hade tillsammans i fredags. Alla var supernöjda och hade haft jättekul.

Idag lämnade jag alltså kontoret i Rissne, i morgon jobbar vi alla hemma och på måndag ses vi på nya kontoret i Frösunda. Så kuuuuuuul!!

Thildas 11-årsdag

Igår var det Thildas födelsedag och vi hade gäster här. Det blev fika med hembakat och
glass och köpekakor. I vår familj blir det inte ofta tårta, för barnen är inte alls förstjusta i det.

Här ser ni fina cup cakes som tjejerna bakade i lördags. Och de härliga pepparkakorna ;).
Jag är impad för de rosa rosorna, gröna bladen och bären har de gjort själva i marsipan.









Thilda fick så mycket fina presenter och till råga på allt feber också :(. Så idag har vi varit hemma.
Man ser nästan på bilderna att hon är lite febrig, men fotografera sig i sina presenter ville hon i alla fall.




Två som grattade. Melvin, finklädd i halsband, och lill-kusinen Hugo <3


Firmafest i fredags och bakdag igår

Jag skrev bakdag, inte bakisdag ;-).

Firmafesten på Wallmans med 114 Midrocare var hur kul som helst. Superbra underhållning, vi hade verkligen bra platser, och jättegod mat. Över förväntan faktiskt. Bra musik att dansa till. Så när jag ramlade i säng vid 3-tiden var jag nöjd.


I går hade vi en riktig bakdag hemma. Det blev pepparkakor, lite annorlunda pepparkakor ;-), och cup cakes. De kommer nog gå åt idag då vi firar lill-tjompans 11-årsdag. Så nu är det bara att hoppa in i duschen för snart kommer kalasgästerna. Jag ska lägga upp bilder på tjejernas helt underbara cup cakes senare.


GRATTIS THILDA PÅ DIN DAG!!!


Jag tror du blev glad över presenterna ;-).

Torsdag och Elviradag <3

Idag kom Elvira redan till mitt jobb efter skolan. Härligt att äntligen se henne igen. Hon har ju varit hos Pappa Tony. Snart är det middagshandling och ingredienser till Elvira, för hon ska baka ikväll.

I morgon är det firmafest och det ska bli kul. Detta året blir det på Wallmans Salonger. Det ä nog rekord på anmälda, vi blir över 100 pers. Vet inte riktigt vad jag ska ha på mig. Det blir kjol, antingen Versace- eller paljettkjolen. Versacekjolen är kortare än den ser ut. Vilken ska jag ha???

  

RSS 2.0