Fina spetstoppen

Ny spetstopp/blus inhandlad idag. Baksidan med knapparna i nacken är verkligen jättefin. På bilden ser det ut som om den är "heltäckande", men det är den inte, den är lite genomskinlig. Mycket finare i verkligheten, och på,  än på bild.

 

Och så var det torsdag igen

Veckorna går så himla fort, i morgon är det fredag igen och på lördag är det dags för kräftskiva hos Fam Waern. 

I kväll kom Elvira hem, hon har haft Pappa-vecka. Denna vecka har hon haft sin första hela arbetsvecka som "kontorsråtta" ;). Hon längtar till fredag och jag menar att det är lite "vuxenpoäng". Att jobba en hel vecka och verkligen njuta av helgen och ledigheten, då har man väl blivit "vuxen"?

I kväll var jag och klippte mig lite hos "min" frisör Rita och efter det åkte Elvira och jag till jeansbutiken i K5, för att hon skulle prova jeans. Grabbarna där är grymt duktiga på jeans och att se vilken storlek och modell man ska ha. Jag köpte mina favisar där i december, ett par Tiger. Killen plockade fram samma modell, fast en annan tvätt, och ett par storlekar mindre och vips så hade Elvira ett par jeans med sig hem :).

Nu ska jag se 10:e avsnittet av Homeland, jäklar vad bra det är. 
 

Höst snart??

Hösten är snart här, de känner man. Det har varit lite kyligare de senaste morgnarna och snart kommer den höga, typiska, höstluften och alla vackra färger. Jag tycker hösten är underbar!! Inte det att jag föredrar höst framför sommar, verkligen inte, men det är lite mysigt helt enkelt. Det blir lite mörkare på kvällarna och man måste absolut tända alla härliga ljus ;).

Snart är det dags att ta bort sommarblommorna från ytterkrukorna och plantera höstväxter istället. Igår fick vi hem "hösten" av Titti och Patric, ett underbart höstarrangemang. Tack fina ❤.




Arbetslös??

Näe, hon är inte arbetslös Elvira. Hon har tagit studenten, jobbat, varit på två utlandsresor, eller t o m tre, och nu har hon fått heltidsjobb. Jag är grymt stolt. Hon blir anställd som konsult inom reception/växel/administration. I morgon ska hon arbeta sin första dag och jag håller tummarna.

Love you min Flinga <3


Diggiloo...

...hade jag väl åsikter om. Lite "tråkvarning". Men jag fick omvärdera.

Blev inbjuden av Radisson på buffé och sedan Diggiloo i Hagaparken. Carina följde med och vi hade nog samma uppfattning båda, alltså inga stora förhoppningar. Men vi såg det som en kul grej och en kväll att umgås. Fast det var ju bra. Artisterna sjöng inte så mycket sina egna låtar utan mycket var av andra stora artister. Det var mycket humor också, jag säger bara Per Andersson, herre... Han är helt galen!! ;). Bästa rösterna den här kvällen var helt klart David Lindgren och Andreas Weise. David Lindgren visste jag redan men Andreas Weise förvånade verkligen.

Nu myssöndag med mycket "möten". Bella och tjejerna kommer hit vid lunch, så även svärfar med fru, sen ska vi på middag hos fina Maggan med sambo före de åker tillbaka "over there".

Tjing!


En ledig fredag

Känner mig glad efter en härlig middag igår med vänner. Alltid lika kul att träffa dem och god mat och dryck fick vi också, på Nytorget 6.

Idag har jag haft en semesterdag. Den har jag tillbringat inne i stan med Elvira. Vi har bl a varit och köpt present till en kollega som har fyllt 50 år i sommar. Hon gillar handväskor, så jag har inhandlat en riktigt snygg väska, och en plånbok, från Burberry. Jag skulle bli superglad om jag fick dem, och de tror jag att hon också blir.

Den här blev det med matchande, mörkbrun, plånbok till.


Snart middag med vänner

Har precis avslutat min arbetsdag och tänkte börja dra mig inåt stan. Ikväll ska vi träffa fina vännerna Stefan, Görel, Kate och Simon. Det blir middag på Nytorget 6. Har tagit semester i morgon :). Inte för att vi ska ut ikväll, utan för att fixa lite hemma och umgås med mina barn före skolstart.
 
Är förresten jättenöjd med mina nya armband. Tycker att de båda är jättesnygga, det ena från Sanna Evers och de andra från Lindex.
 
 

Premiär för M&J

Ikväll har jag och Malin varit på premiär av nya butiken M&J i Enebyberg. En butik som öppnar i morgon och har både inredning och kläder.

Jag är jätteglad för mitt nya armband designat av Sanna Evers.


Höstångest...

Sommaren är väl inte slut ännu? Känns lite kallare redan nu. Jag vill inte!! Tror vi emigrerar. Jag håller krampaktigt kvar i sommaren genom att titta på bilder från semestern.

Lite bilder från Frankrike och mitt exotiska hörn på altanen (olivträd och palm). Hoppas vi får njuta många dagar på altanen innan kylan kommer.


Ett riktigt fynd

Har hittat en härlig rock med cool detalj inför hösten, och vintern. På vintern kan man ha skinnjacka under. Har sett liknande hos t ex Acne till ett betydligt dyrare pris. Den här är från Lindex, det är 60% ull, den var på REA och kostade 500 kr. Jihoo, nu kan hösten komma ;). Nej tack, inte ännu... Den får hängas i garderoben, och vänta in hösten.


Kräftor...

...och den årliga kräftskivan på Dalarö.

Presentfix idag, då Kate fyller år och vi överraskar henne. En liten gå-bort-present till Nettan också. Tycker det blev riktigt fint :). Kakfatet, i porslin, med macarones på skulle jag själv vilja ha.


Kläder i stl 130-146 till salu

Den här veckan har det varit mjukstart på jobbet. Jag jobbar varvat med ledighet. Faktiskt ganska skönt att kunna ha den möjligheten. Nästa vecka sätter det igång på riktigt.

Igår rensade Thilda sin garderob, och herre... så mycket kläder hon vuxit ur. En hel säck kläder ska vi skänka bort och det som är riktigt extra fint har Thilda bestämt sig för att hon ska sälja. Hon sparar till något speciellt, i klädväg såklart ;). Thilda ska bl a annonsera på Blocket, så får vi se hur mycket som hon får sålt. Det är hon själv som varit drivande och vill det här, så jag håller tummarna.
Kläder i jeanstyg är ju perfekt att sälja/köpa något använt. Vissa plagg blir ju bara snyggare efter en tids användning. Jeansplaggen säljer hon för ca 40 kr/st. Hon säljer lite märkeskläder också såsom klänning från Desigual (använd kanske 2 ggr) för 100 kr, jeanskjol från GANT för 80 kr, rutiga shorts från Replay för 80kr. Men även annat såsom ett superfint festset med t-shirt och chiffongkjol för 100 kr. Långärmade t-shirts med tryck och detaljer från Zara för 30 kr/st.
 
Här nedan lite bilder. Jag vet, det är inte nystruket ;).
 
 
 
 
 
 
 
 

 
 

Go-middag

Vi fortsätter att förgylla vardagen och leva kvar i semesterfeelingen med härlig mat.

Ikväll blir det kycklinglår marinerade i massor av vitlök, citron, olivolja och kryddor (jag menar mycket av allt) som sedan grillas, så skinnet blir knaprigt och kycklingen smakar FANTASTISKT GUDOMLIGT GOTT, nästan obeskrivbart.

Till kycklingen har jag gjort en melon och fetaostsallad med sommarlök. Jag har flingsalt, chili flakes och pressad citron över. Jag testade också att göra en ny sås, för första gången. Det ska bli spännande att se hur den smakar. Men den sk tydligen vara god till allt grillat, den kallas för Sean Connery-såsen, för att den är grådaskig, lönnfet och otroligt läcker ;).


Filmtips

Igår var vi och såg filmen Now you can see me, med bl a Woody Harrelson, Morgan Freeman och Mark Ruffalo.

Fyra underhållare med trolleri som specialitet får i uppdrag, av en rik finansiär, att genomföra en magisk show som kommer att rubba polisväsendet.

Jag hade inte hört något om filmen innan, så jag hade inga förväntningar. Den var inte förutsägbar alls, den var både spännande och hade humor (Woody Harrelson är skön ;)). Vi tyckte båda att filmen verkligen var riktigt bra.


Finväder

Idag var det årets varmaste dag, garanterat. Helt underbart! När sådana här dagar kommer är jag glad för att vi har pool. Sebastian och Jessie kom över och badade och både Thilda och Elvira var hemma, så alls barnen var samlade.

På eftermiddagen kom Marie och Emelie, och lite senare Simon. Vi grillade och satt ute hela kvällen och pratade och lyssnade på musik. Det blev inte så sent, vilket jag lär vara tacksam för i morgon. Då hoppas vi på finväder igen och häng vid poolen. På måndag mjukstartar jag arbetet och åker till kontoret.

Tjing! <3


Dressad för 60-årskalas


Idag grattar vi Per...

...som fyller 60 år!! Det kan man inte tro. Per är syrrans man, 8 år äldre än Monica. Att han skulle fylla 60 känns helt otroligt. Han har iofs varit med hur länge som helst, jag var tonåring, när han kom in i bilden. Men nu är det iaf dags för kalas ikväll.

Var med Mamma och köpte presenter igår, både till Per, men även till Magnus dom fyllde 27 i förrgår. Tittade efter något i klädväg till Mamma också, hon hittade två jättefina toppar på Coast/Oasis. Jag hittade en klänning som jag ev tänkte ha ikväll, även om den är svart. Den passar perfekt till mina "Lanvin for HM-skor" som jag köpte för 3 år sedan.


RSS 2.0