Kontoret

I eftermiddag har jag gått loss på Ordning & Reda och Granit för att fixa till det lite på jobbet. Allt inköp gick i plexi, svart/grått med orange som accentfärg. Det ska, förhoppningsvis, förgylla vår enhet vid vår gemensamma sektion vid skrivaren/skannern. Hoppas det blir snyggt som tusan :-).
På torsdag är det invigning av nya kontoret och ca 180 pers kommer. Det blir workshops, föredrag, god mat och någon överraskning och musik. Jag ser fram emot en spännande och innehållsrik kväll :-).


Gosig helg

En härligt lugn helg börjar lida mot sitt slut. Inte mycket har gjorts. Jo, det har "piffats" lite hemma, inhandlat 50-årspresent, umgåtts med familjen, ätit god mat, fisk hela helgen, alla dagar faktiskt :).

Har precis sett fjärde avsnittet av Revenge, med Elvira. Nu väntas Lill-tjompan hem från dansen.

Här en gosbild på Melvin som alltid ska vara med och trängas ;).

 

 


Mindfulness

Idag har jag, tillsammans med Agneta, testat Mindfulness på Sturebadet Haga. Jag kan verkligen rekommendera det. Så viktigt att kunna slappna av och lära sig att vara i nuet.

Mindfulness är en egenskap och ett förhållningssätt, att lära sig att ta vara på ögonblicket och utveckla sina fulla resurser. Med enkla övningar kan man lära sig att bli mer uppmärksam och medveten, och att lära sig att minska stress och koncentrera sig på det som är viktigt. Oro och negativa tankar kan försvinna och man blir piggare och har lättare för att koncentrera sig på nuet. Och du sover bättre, mår bättre och lär dig att uppskatta och njuta av livet. Vem vill inte det??? :)

Jag kommer att gå dit igen. Perfekt avslutning/avkoppling på en arbetsvecka. En av tjejerna bredvid mig kunde verkligen slappna av, hon somnade och började snarka, hihihi :).


 


Madam Stoltz

Fina inredningsprylar från Madam Stoltz.Både möbler, praktiska saker och inredningsdetaljer. Görel har de två runda, hamrade, borden i vardagsrummet. Verkligen superfina, är jättesugen på sådana själv.

50 år!!!

På väg hem efter att ha firat en, snart, 50-åring. Så himla lyckat!!! Han hade inte en susning när vi alla, 40 pers, började sjunga.

Champagne, supergod mat, gott vin, trevliga gäster, härliga tal och fina presenter. Det gjorde vi bra, Reiner!!!

Nu kan jag sova gott :). Bokslut i morgon... :-/. Jag kan inte säga att jag längtar.

Natti Natti <3


Damn heels ;)

Damn heels är tillägnade kvinnor, för att rädda dem från deras förbannade (älskade) klackar. Det är ballerinaskor i ett litet ihopvikbart fodral, som vecklas ut till en väska. Supersmart!!!

Grundaren/uppfinnaren, Hailey Coleman, är en brittisk tjej, som varit med i det brittiska TV-programmet Dragons Den.

Något att investera i till våren/sommaren? Det kommer jag i alla fall att göra.

Gå in och kolla på http://damnheels.com 








Magsjuka

Neeej, magsjuka i familjen...

Thilda började i lördags fm och i natt var det Dannes tur. Av hänsyn till mina arbetskollegor så stannar jag hemma idag. Får se hur det artar sig. Det känns ju inte kul att veta att man kanske är nästa på tur :(. Jag är i alla fall fullt sysselsatt vid min hemmaarbetsplats - BOKSLUT - jihaaaa ;).

Så nu är det flytade föda som gäller, blåbärssoppa, blåbärssoppa och blåbärssoppa ;).

    


"Jag vet vad jag vill"

Thilda rotade runt och läste i några gamla skolhäften (åk 2) och hittade nedanstående. Hon fick en stjärna ;-). Jag var bara tvungen att fota. Det är ju ändå över 3 år sedan...

 


En födelsedag inom kort

Snart fyller min äldsta väninna år. Jag menar inte att hon är äldst, utan att det är den vän jag "har haft" längst ;-). Presenten beställde jag för 1 månad sedan och i fredags kom den fram. Jag är supernöjd, så himla fin. Hoppas hon blir glad <3.

Nyfiken i en strut...



Lite smått och gott

Shoppa dyr kräm billigt, de e grejer det. På www.beautyplanet.se hittade jag denna kräm. Får se om den är så bra som den verkar. Jag hade inte köpt den för normalpriset, 865 kr, men för 299 kr tyckte jag det var värt att prova.

Har även tidigare kollat in mig på ett bar stövletter från DKNY. Så nu passade jag på, då de fanns i min storlek till mindre än halva priset. Det är ett kap!!!

Äntligen...

Jo, jag trivs på jobbet, men efter den här veckan är det alldeles speciellt härligt med helg. Tänk bara att få ligga kvar i sängen och sova och äta långfrukost framför TV. I morgon är det andra avsnittet på Million Dollar Decorators, ett amerikanskt reality program om inredare som tjänar "mucho dinero". Många helt underbara hus/hem man får se, sådana man bara kan drömma om. Man får t ex följa en inredare då hon hjälper Sharon Osbourne med hennes, och Ozzys, lägenhet i Hollywood.


Jobba hemma

Jaha, då fick jag jobba hemifrån, Lill-Tjompan ringde från skolan och har feber och är förkyld och hostig. Jag hann precis med lunch på grekiska restaurangen i Frösunda med grabbarna, men inget kaffe. Så det fick bli kaffe hemma vid datorn och köksbordet.

Kaffekopp från Filippa K hemma vid köksbordet (har 10 av dem i fem olika mönster)



Den här skulle jag vilja ha till samlingen, ny för i år "Burkina" från Filippa K


Så här ser kaffemuggen ut på jobbet ;-). Hittade den då jag skulle
köpa present till Syrran, jag blev kär. Det stod Lena på den ;-).


Trött... :(

Nu har det varit tungt några dagar (i dag känns det ändå bättre). Mycket på alla håll och en oro som ständigt känns i magen. Och inte blir oron mindre för att barnen blir äldre, nej, det är bara en annan typ av oro. Vem har sagt att det ska vara lätt att vara Mamma??? Det är i alla fall fantastiskt att vara Mamma till mina tre underbara barn.


Love them always <3


 


Födelsedagar x 2

I lördags överraskade vi Bella (bredvid mig längst till vänster), som fyllde 40 år på julafton. Det var jag, Marie, Irene, Lotta o Lotta som hade planerat överraskningen. Vi var hemma hos Irene och åt mat och drack bubbel. Jag förberedde en del redan på fredagen och sedan träffades vi och handlade resterande mat tillsammans. Marie köpte presenten från oss alla. Hon hade önskat sig en pulsklocka, så det blev det. Hon blev jätteglad. Efter middagen så blev det utgång. En sväng (mycket liten) på Golden Hits. Jag säger bara... My God... hmmm... dit går vi inte tillbaka. Så gick vi vidare till Riche, varför ändra på ett vinnande koncept ;-). Men det var tokmycket folk ute. Man kunde inte ens ta sig fram där inne. Allt som oftast är det ju roligast före man går ut. Mycket  tjatter och skratt. Härliga tjejer!!! Och dessa härliga tjejer ska jag få njuta av snart igen. En weekend i Sälen vecka 12 <3.

Suddigt... men det är vi ;-)



Nästan uppätet...



Efterrätten, vaniljpannacotta med blåbär och limesocker




Idag fyller Syster Yster 51 år, så igår var vi och grattade storasyster. Till henne köpte vi, Elvira kom på, ett fint skal (guldfärgat) till hennes nya telefon, och ett armand (Edblad & Co). Thilda har gjort det fina rosa paketet.




Ryggont :(

Har aldrig haft problem i ryggen på det här sättet. Kände efter ett par min på träningen igår att det var något som inte stämde. Jag körde på ändå och det fick jag sota för senare på eftermiddagen. Kunde knappt ta mig ur sängen i morse. Så idag blev det ett besök hos naprapaten. Jag frågar mig - hur kan man betala för att bli "plågad" i 45 min??? Är jag masochistisk eller? Näe, det gör gott. I alla fall efter en eller ett par dagar ;-).

Bokslut och träning

Nytt år och nya möjligheter...

Snart ska böckerna stängas för 2011 och det innebär bokslutsarbete. Tur att jag har så varierande arbetsuppgifter. Jag får grotta ner mig i bokföringsarbete, boka och planera konferenser och i nästa stund åka på visning av hotell/konferensanäggning och mer därtill.

Vi har ju flyttat kontoret från Rissne till Frösunda och har då sådan tur att vi fått årskort på Sturebadet Haga. Hur lyxigt är inte det??? Så nu måste vi utforska de olika passen. Vi kör igång med gymping i morgon kl 11 (hahaha). Vi får nog träffa självaste fru Lanefelt ;-). Det låter lite fånigt med gymping, men jag ska inte vara kaxig, testa måste jag ju. Det är klart, det låter ju inte lika coolt som kickboxning. Annars finns det mycket att välja på och det är ju verkligen superfint på Sturebadet. Man blir lugn bara man kommer innanför dörrarna.

 

Min arbetsplats


 


Italienskt tema

En helg med många smakupplevelser börjar lida mot sitt slut. I morgon, måndag, är första hela veckan sedan före jul på jobbet och på måndag och tisdag börjar även skolan för tjejerna.

Det har varit italienskt tema i flera dagar, både hemma och hos vänner på middag. I torsdags åt vi pasta frutti di mare hemma. Thilda verkligen älskar det och speciellt musslorna. I fredags blev det småplock på kvällen, för vi åt så sen lunch. Vi "plockade med" hummer, bresola och parmaskinka med ruccola, olivolja och pinjenötter. Jag verkligen älskar det!!!

Igår var vi på en underbar italiensk middag hos Görel och Stefan tillsammans med Irene. De ville bjuda oss för att Danne fyllde 40 år i somras och att vi skulle återuppleva Italienresan som vi gjorde tillsammans i juni. Middagen rakt igenom var italiensk från fördrink till efterrätt och italienska viner. Vi fick anti pasti, dvs bresola, parmaskinka med ruccola, olivolja och pinjenötter, oliver, foccacia, små blomkålsplättar m m. Sedan kom den "lilla" pastan in - pasta pesto (hemgjord pesto, såklart) med massor av vitlök och parmesan. Den var gudomligt god. Efter pastan fick vi kycking med risotto smaksatt med örter och sparris och en jättegod sås till. Till efterrätt fick vi tiramisu. Snacka om fulländad matupplevelse.

Ursäkta bildkvalitén, tagna med telefonen i mysbelysning ;-).


Vår myskvällsmat i fredags


Görels tok-goda pasta pesto


Irene


Stefan


En hungrig Danne ;-)


Mmmm...


Görel och tiramisu <3


Idag tog vi en sväng, i det fina vädret, och tittade på en tomt. Nej, vi ska inte flytta. Ännu i alla fall ;-).


Varierad lördag

Oj, är redan trött, 4 på eftermiddagen. Vi var uppe så tidigt i morse och åkte in till stan på REA, innan affärerna öppnade. Herregud, vad håller man på med en lördag morgon :-S. Vi hittade i alla fall det vi skulle, så då var det värt det och så fick vi en trevlig fika i stan på morgonkvisten :).

Måste snart hoppa in i duschen och göra mig redo för italiensk middag i kväll. Då kommer vi bli pigga igen. Vi ska hem till Görel och Stefan och dit kommer också Irene.

Tjing!


En kul kväll

Tack vänner (Karin, Jocke, Titti, Patric, Lena och Peter) för en kul kväll igår!!! Vi visade att vi också kan ha roligt ;-). Eller hur??? Jag vet, vi är pinsamma ibland, tjejer :-). Kul att vi lärt känna varandra via våra härliga danstjejer.

Idag var vi lite sega men efter en lång frukost och gårdagens avsnitt av The Voice Sverige, så drog vi ut i 5 km-spåret i Ursvik. Det var skönt att komma ut i den härliga luften.

Nu väntar nästa avsnitt av The Voice Sverige och mysmat framför TV. Hummer och lite annat smått och gott, slurp...


Inte frysa om öronen

Jag älskar mössor :). Nästa lika mycket som skor. I förra veckan hade jag beslutsångest. Jag provade två som jag gillade, på samma butik, men kunde inte bestämma mig. De reade dem idag, så jag köpte båda :). Den ena från Odd Molly och den andra från Peak Performance. Fiiiina!!!


 


True british

En bok - Ett måste

Bok, med underbara bilder, om och med brittiska designern Alice Temperley. Hennes märke Temperley London lanserades år 2000. Hennes kläder syns värden över på kända kvinnor såsom Kate Middleton, Halle Berry, Sienna Miller, Kate Hudson, Demi Moore, Heidi Klum etc.









Mys i mörkret

Har varit på kontoret, jobbat ett par timmar, och hämtat "jobb". Det börjar närma sig bokslut.
Sitter nu hemma och jobbar vid köksbordet. Skönt att kunna ta vara på några lugna dagar, då det
ändå inte är mycket folk på kontoret, och även kunna jobba hemifrån i lugn och ro.
Man kan göra något på dagen och sedan jobba senare på kvällen istället.

Ser fram emot ett nytt år med början på nya kontoret. Det är lite kul saker som händer
nu i vinter/vår, bl a invigningsfest i nya lokalerna, en resa till Åre och, självklart, den
årliga skidresan med tjejerna (v12, detta år till Sälen/Högfjället).

Redan denna vecka händer det grejer ;). På torsdag blir det träff med några härliga
"dansföräldrar" och på lördag ska vi hem till Stefan och Görel tillsammans med Irene och Richard.


Nytt år - 2012

Gott Nytt År till er alla!!!

Igår hade vi våra kära vänner från Dalarö på besök. Lika kul som vanligt. Det har nästan blivit tradition nu att vi de firar nyår hos oss och vi firar midsommar hos dem. Perfekt att vara hos dem på midsommar då de har egen strand/badplats och en perfekt plats för egen midsommarstång. Helt underbart ställe. Men igår var vi alltså hemma hos oss i Solhem.

Vi serverade en trerätters middag bestående av smördegscigarrer med sojadipp till förrätt. Cigarrerna är fyllda med philadelphiaost, crabfish, koriander och ingefära. Dipen innehåller soja, ingefära, chili och koriander De serveras på endivesalladsblad och äts med handen. Verkligen supergoda. Till varmrätt hade vi gjort lamminnerfilé med potatisgratäng och tabboule. Efterrätt bestod av en blåbärsmouse och en vitchokladsmousse som spritsades ihop i glas. Och dessa toppades med blåbär och silvekulor (strössel) dagen till ära ;).

Våra gäster sov över och stannade nästan hela söndagen också, så det blev pizza från Il Postino. Pizzarestaurangerna måste gå bra på nyårsdagen :).



RSS 2.0