The Hunger Games

Ikväll har jag och tjejerna varit och tittat på den omtalade filmen The Hunger Games (Hungerspelen). Det är helt klart en film för "de yngre". Och då menar jag kanske inte i första hand 11-åringar, utan mer tonåringar. Elvira hade redan sett den en gång och hon tyckte det var safe för Thilda att se den, så det var ok. Kul att Elvira hängde med och såg den en gång till med oss. Filmen är från 11 år.

The Hunger Games baseras på en roman av Suzanne Collins, som kom ut 2008. Böckerna är en trilogi (Hungerspelen, Fatta eld och Revolt).

Handlingen utspelar sig i framtiden efter krig och naturkatastrofer. Det land som skapades/var kvar efter Nordamerika är Panem. Det består av huvudstaden samt tretton distrikt. Dessa distrikt gjorde uppror mot centralmakten men besegrades, med undantag för Distrikt 13 som blev utplånat för att statuera exempel. Så nu, för att hålla distrikten i schack och påminna om "vem som bestämmer" så arrangeras en gång per år Hungerspelen. Dit skickas en flicka och en pojke mellan 12 och 18 år från varje distrikt, vilket ger 24 "spelungdomar". De släpps in på en arena som kan vara allt från skogsområden, öken eller vinterlandskap. Vinnaren är den som överlever genom att undvika de faror som finns i arenan samt döda sina medtävlande. Allt direktsänds dygnet runt så att hela Panem kan följa spelet från sina tv-apparater.

Huvudpersonen är Katniss Everdeen, en flicka från Distrikt 12, som lever med sin Mamma och lillasyster och hon håller sin familj vid liv genom att tjuvjaga i skogen. När hennes lillasyster blir uttagen till spelen erbjuder hon sig att ta lillasysterns plats.

Tror jag måste köpa hem böckerna och vi väntar med spänning på nästa film :).

Pssst - Lennie Kravitz har en roll i filmen :).

       

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0