Italienskt tema

En helg med många smakupplevelser börjar lida mot sitt slut. I morgon, måndag, är första hela veckan sedan före jul på jobbet och på måndag och tisdag börjar även skolan för tjejerna.

Det har varit italienskt tema i flera dagar, både hemma och hos vänner på middag. I torsdags åt vi pasta frutti di mare hemma. Thilda verkligen älskar det och speciellt musslorna. I fredags blev det småplock på kvällen, för vi åt så sen lunch. Vi "plockade med" hummer, bresola och parmaskinka med ruccola, olivolja och pinjenötter. Jag verkligen älskar det!!!

Igår var vi på en underbar italiensk middag hos Görel och Stefan tillsammans med Irene. De ville bjuda oss för att Danne fyllde 40 år i somras och att vi skulle återuppleva Italienresan som vi gjorde tillsammans i juni. Middagen rakt igenom var italiensk från fördrink till efterrätt och italienska viner. Vi fick anti pasti, dvs bresola, parmaskinka med ruccola, olivolja och pinjenötter, oliver, foccacia, små blomkålsplättar m m. Sedan kom den "lilla" pastan in - pasta pesto (hemgjord pesto, såklart) med massor av vitlök och parmesan. Den var gudomligt god. Efter pastan fick vi kycking med risotto smaksatt med örter och sparris och en jättegod sås till. Till efterrätt fick vi tiramisu. Snacka om fulländad matupplevelse.

Ursäkta bildkvalitén, tagna med telefonen i mysbelysning ;-).


Vår myskvällsmat i fredags


Görels tok-goda pasta pesto


Irene


Stefan


En hungrig Danne ;-)


Mmmm...


Görel och tiramisu <3


Idag tog vi en sväng, i det fina vädret, och tittade på en tomt. Nej, vi ska inte flytta. Ännu i alla fall ;-).


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0