En framgånsrik affärsman och fascinerande person

Petter Stordalen, vilken otroligt fascinerande och charmerande affärsman, men mest som person. Han är så entusiasmerande och känns så "grundad". Så otroligt engagerande och positiv. Han säger, och jag tror också, att man kan träna sig mentalt till att bli mera positivt. Jag tror att många skulle behöva arbeta på det.

Petter Stordalen, född 1962, är en norsk framgångsrik affärsman, fastighetsutveckare, miljardär, miljöaktivist med ett stort samhällsengagemang. Han är bl a ägare av Nordic Choice Hotels.

Hans miljöengagemang har bl a varit i då han vid några tillfällen deltagit som aktivist, t ex vid en Greenpeace-aktion på det brittiska kärnavfallsverket Sellafield. Han, och flera andra aktivister, kedjade fast sig som en protest mot dumpning av radioaktiva ämnen i havet.

Han började sin karriär tidigt. Redan som 24-åring blev han Norges yngsta köpcentrumchef över Norges största köpcentrum. På 90-talet fick han "drömjobbet" som VD för Norges motsvarighet till NK. Det jobbet fick han inte behålla. Som han själv säger berodde det på att han sa att "det är de anställda som styr bolaget, inte ägarna".

Han håller sig i trim bl a genom att  varje morgon springa 1 mil tillsammans med sin fru. Det är kärlek ;).

Lite kul kuriosa - hans omskrivna bröllop år 2010, är det dyraste bröllopet i Skandinavien, kostade "endast" 40 miljoner kronor (!!!). Det seglade t o m om Kronrinsessan Victorias bröllop.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0