Plugga, plugga, plugga...

Nu har det börjat på allvar kan jag säga. Herregud, så mycket läxor!!! Eller, vi kanske inte är vana helt enkelt. Men stor skillnad mot Thildas förra skola är det i alla fall. 
 
Igår, och idag, har Thilda pluggat historia och stormaktstiden. Mycket att lära in, på mindre än 1 vecka. Det blev till att hoppa över dansen ett par dagar för att hinna med. För det är inte bara historiaprov, det är engelska glosor, översättning och ett fritt tal (under 3 min) endast med stödord på svenska. Sen är det matte också :-/. 
 
På fredag är det prov på stormaktstiden och hennes lärare har lagt upp betygskriterierna på skolbloggen. Det är första gången, denna termin, som hon ska få betyg (klass 6). Tidigare har de fått omdömen och individuella utvecklingsplaner, nu ska de värdesättas med betyg som utgår från nationellt fastställda kritierier. Vi försöker tona ned detta med betyg, så att hon inte ska känna sig pressad av det. Det viktiga är att hon gör sitt bästa och känner sig nöjd med det hon gör. Betygen är ju inte viktiga just nu, utan mer om ett par år. 
 
Mycket förändringar har det i alla fall blivit nu i 6:an, för Thilda. Men det har verkligen bara varit positivt, både för henne och för oss. Vilka framsteg hon gjort. Jag säger bara wow...
 
På lördag har vi (SDC - Stockholm Dance Crew) vår arrangerade danstävling. Vi kommer att hålla till i Jakobsbergshallen (en jättebra hall) och det ska bli kul. Mycket jobb blir det för alla inblandade, så klart. Det är en regionstävling, så Thilda får, tyvärr, bara dansa grupp (Disco Queens). Men det ska bli jättekul att se gruppen, som nu har några nya medlemmar. Om de placerar sig bra på denna tävling kan de få en prick och då kliver de upp från B-klass till A-klass. Då tävlar de fortsättningsvis bara på risktävlingar istället för regionstävlingar. Vi håller tummarna!!!
 
Så för er som kommer till Jakobsbergshallen :), så står jag och tar emot betalning för inträde mellan kl 9.00-13.00.
 
Natti natti <3
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0