Har inga ord...

Så hemskt med den 13-åriga tjejen i Kumla. Vad är det som händer??? Hur kan en ung tjej få bli så utsatt att hon väljer att ta sitt liv???

Jag tror att många någon gång har fått en dålig kommentar eller något elakt skrivit till sig. Men att bli ständigt utsatt för trakasserier, både i skolan och på nätet, är något så mycket, mycket mer och helt oacceptabelt. Jag tror tyvärr att det är många fler än vi vet om som har det på det här sättet.

Idag gömmer vi oss bakom datorer och säger, och gör, saker som vi aldrig skulle säga till någon om personen i fråga stod mittemot. Det är så lätt att skriva något bara för att man är arg/sur på någon och inte tänka på konsekvenserna. Att inte tänka sig in i hur mottagaren uppfattar det. Det kan såra oerhört. Det är lättare att komma ihåg en negativ kommentar än tio positiva. Den negativa kommentaren sätter sig.

Vi måste tidigt prata med våra barn om hur vi ska agera på nätet. Tala om för dem vad de kan säga, och inte, samt vilka bilder som är ok att lägga upp och vilka som inte är lämpliga. Det kan tyckas som en självklarhet för många, men det är tyvärr inte det för alla. Det har jag iaf sett många exempel på.

Sluta att sprida dålig energi och sura kommentarer riktade personligt. Ge varandra komplimanger. Var snälla mot varandra <3.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0