God torsdagsmiddag
Idag lagade vi lax enligt ett nytt recept. Sebbe och Jessie var här och åt och Sebastian har ju bestämt sig för att inte äta kött längre. Mest vegetariskt ska han äta, men också fisk. Måste dela med mig av receptet, det var verkligen supergott. Vi hoppade över ströbrödet, och åt det inte som burgare med bröd utan med en matvetesallad istället. Detta kan verkligen rekommenderas. Såsen till passade perfekt. Vi gjorde dubbel sats av allt förutom laxen, som vi hade ca 850 gr av. Vi var 4 vuxna (varav en JÄTTEHUNGRIG kille ;)) och 1 barn. Vi fick ca 3 biffar över.

Laxburgare med koriander och mangosås
Till laxburgarna:
500 gr lax (utan skinn)
0,5 gul lök
0,5 dl ströbröd
1 ägg
1 tsk sambal oelek
0,5 dl färsk koriander
1 st vitlöksklyfta
0,5 limefrukt
salt, peppar
Ingredienserna mixas och formas till burgare. Stek i stekpanna eller i ugn.
Till såsen:
3 msk röd lök, finhackad
3 msk mango chutney
1 dl turkisk yoghurt
salt
Kommentarer
Trackback